zaświadczenie zwalniające z zakrywania ust i nosa (egzamin)

Dzień dobry, zwracam się do Państwa z pewną kwestią.
Na wstępie zaznaczę, że POSIADAM ZAŚWIADCZENIE lekarskie zwalniajace mnie z jakiegokolwiek zasłaniania twarzy.
Otóż mając dzisiaj egzamin w ZORDZIE(oczywiście pokazałam zaświadczenie), Pan egzaminator nie chciał mnie dopuścić do egzaminu bez maski. - ma takie prawo?
Mimo posiadania zaświadczenia? Inni egzaminatorzy twierdzili, że nie, ale on twardo stał przy swoim. Jeśli miał takie prawo - nie mam więcej pytań.
Jeśli nie - co mogę w tej sytuacji zrobić?
Zostałam zmuszona do założenia przylbicy pod rygorem przerwania egzaminu, założyłam ta przylbice, jednak nie byłam w stanie myśleć trzeźwo (dostałam dużego ataku paniki) i nie zrobiłam nawet łuku.
Jeśli nie miał takiego prawa, co ja w tej sytuacji mogę zrobić?
anonim cytuj
05-11-2020
Myślę, że powinnaś odwołać się od wyniku egzaminu z uzasadnieniem oczywiście i jednoczesną prośbą o przywrócenie terminu egzaminu u innego egzaminatora.

anonim cytuj
05-11-2020
Obawiam się też że argument że dostała Pani ataku paniki może być na korzyść egzaminatora ze nie jest Pani zdolna do posiadania prawa jazdy i może Pani zostać wysłana na dodatkowe testy psychologiczne.

anonim cytuj
05-11-2020
na pewno nie będzie to na korzyść egzaminatora/ki tylko na korzyść zdającego.
Być może oddycha płytko lub nawet wstrzymuje oddech, a to powoduje wdychanie większej ilości dwutlenku węgla i może przyczyniać się do bólu głowy i nudności.
Noszenie maseczki może powodować też niepokój, a to prowadzi czasami do hiperwentylacji (szybkich wdechów) w wyniku ataku paniki, a w konsekwencji do zawrotów głowy, drętwienia i mrowienia ust oraz opuszków palców. Jak dla mnie autorka postu powinna wystosować stosowne pismo! Trzymam kciuki za powrót do egzaminu opłaconego przez WORD i zdania egzaminu!

anonim cytuj
05-11-2020

Sugerowane Tematy

Koniec okresu próbnego a powrót na zasiłek dla bezrobotnych.
Witam, Od lutego byłem zarejestrowany w Urzędzie Pracy. Miałem prawo do zasiłku przez 12 miesięcy. W maju podjąłem zatrudnienie (sam znalazłem pracę). Dostałem umowę na okres próbny 3 miesiące. Z racji tego otrzymuje dodatek aktywizacyjny. Moja umowa wygasa wraz końcem lipca. Moje pytanie brzmi: Czy w przypadku nie otrzymania kolejnej umowy będę mógł wrócić na zasiłek ? Teoretycznie przez podjęciem zatrudnienia mogłem pobierać zasiłek do lutego...
Czy można odmówić wystawienia faktury imiennej?
Prowadzę działalność nierejestrowaną i zbieram faktury/paragony imienne aby odliczyć sobie koszty. Ostatnio w jednej z sieciówek odmówiono mi wystawiania, tłumacząc, że bez NIP-u nie wystawią. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Prosić o kierownika? Zależy mi na towarze ale na fakturze również...
stłuczka
Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta. Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni. Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy. zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić na...
Kolizja parkingowa.
Hej słuchajcie, spowodowałem kolizję (drobna obcierka parkingowa). Jestem w kontakcie z drugim kierowcą i szukamy najlepszego rozwiązania czy pisać oświadczenie czy dogadać się między sobą. Jakie konsekwencje poniosę z tego tytułu jeśli napiszemy oświadczenie dla ubezpieczalni? O ile droższe ubezpieczenie i na jak długo będę miał przez kolejne lata? Płacę 600-800 zł od kilku lat za auto....

Wyszukiwarka