zaświadczenie zwalniające z zakrywania ust i nosa (egzamin)

Dzień dobry, zwracam się do Państwa z pewną kwestią.
Na wstępie zaznaczę, że POSIADAM ZAŚWIADCZENIE lekarskie zwalniajace mnie z jakiegokolwiek zasłaniania twarzy.
Otóż mając dzisiaj egzamin w ZORDZIE(oczywiście pokazałam zaświadczenie), Pan egzaminator nie chciał mnie dopuścić do egzaminu bez maski. - ma takie prawo?
Mimo posiadania zaświadczenia? Inni egzaminatorzy twierdzili, że nie, ale on twardo stał przy swoim. Jeśli miał takie prawo - nie mam więcej pytań.
Jeśli nie - co mogę w tej sytuacji zrobić?
Zostałam zmuszona do założenia przylbicy pod rygorem przerwania egzaminu, założyłam ta przylbice, jednak nie byłam w stanie myśleć trzeźwo (dostałam dużego ataku paniki) i nie zrobiłam nawet łuku.
Jeśli nie miał takiego prawa, co ja w tej sytuacji mogę zrobić?
anonim cytuj
05-11-2020
Myślę, że powinnaś odwołać się od wyniku egzaminu z uzasadnieniem oczywiście i jednoczesną prośbą o przywrócenie terminu egzaminu u innego egzaminatora.

anonim cytuj
05-11-2020
Obawiam się też że argument że dostała Pani ataku paniki może być na korzyść egzaminatora ze nie jest Pani zdolna do posiadania prawa jazdy i może Pani zostać wysłana na dodatkowe testy psychologiczne.

anonim cytuj
05-11-2020
na pewno nie będzie to na korzyść egzaminatora/ki tylko na korzyść zdającego.
Być może oddycha płytko lub nawet wstrzymuje oddech, a to powoduje wdychanie większej ilości dwutlenku węgla i może przyczyniać się do bólu głowy i nudności.
Noszenie maseczki może powodować też niepokój, a to prowadzi czasami do hiperwentylacji (szybkich wdechów) w wyniku ataku paniki, a w konsekwencji do zawrotów głowy, drętwienia i mrowienia ust oraz opuszków palców. Jak dla mnie autorka postu powinna wystosować stosowne pismo! Trzymam kciuki za powrót do egzaminu opłaconego przez WORD i zdania egzaminu!

anonim cytuj
05-11-2020

Sugerowane Tematy

Chciałabym mieć dostęp do sprawdzianów mojego dziecka.
Córka opuściła się w nauce w tym roku, głównie sprawdziany źle wypadają. Poprosiłam ją, żeby zrobiła zdjęcie już ocenionego sprawdzianu lub przyniosła go do domu dla mnie do wglądu, wtedy będę wiedziała, z czym ma problem i jakie kroki podjąć, żeby jej pomóc, ale żaden nauczyciel nie wyraża na to zgody. Co mogę zrobić, czy naprawdę nie mam prawa obejrzeć sprawdzianu własnego dziecka?...
Zmiana miejsca pracy.
Witam! Pracodawca już któryś raz z kolei chce przymusić mnie do delegacji, ale między innymi z powodu sytuacji w domu jechać nie mogę. Czy mogę odmówić delegacji powołując się na art. 42 par 4? (jestem maszynista i na umowie mam wpisane "moja miejscowość", a oni chcą mnie do "innej miejscowości" oddelegować na to samo stanowisko)....
Czy przejętym pracownikom wypłacać świadczenie urlopowe?
W przyszłym miesiącu przejmiemy zakład, w którym obowiązuje układ zbiorowy pracy oraz wypłacane jest świadczenie urlopowe. Natomiast u nas funkcjonuje zakładowy fundusz świadczeń socjalnych. Czy w takiej sytuacji przejętym pracownikom przez rok czasu będziemy musieli wypłacać wspomniane świadczenie? ...
Przepisuje mieszkania na syna co zrobić żeby córka nie mogła dopominać się zachowku???
Witam Mam takie pytanie Chcę przepisać połowę mieszkania notarialnie na Syna Druga połowa należy właśnie do syna Mam jeszcze Córkę z którą nie utrzymuję żadnego kontaktu od wielu lat Pytanie brzmi tak Czy po mojej śmierci Córka będzie mogła się dopominać zachowku od Syna. Prawnik mi podpowiedział żebym przy przepisywaniu mieszkania na Syna podarował też coś Córce notarialnie np 100 zł I wtedy Córka nie będzie mogła się dopominać zachowku. Jak to ...

Wyszukiwarka