zaświadczenie zwalniające z zakrywania ust i nosa (egzamin)

Dzień dobry, zwracam się do Państwa z pewną kwestią.
Na wstępie zaznaczę, że POSIADAM ZAŚWIADCZENIE lekarskie zwalniajace mnie z jakiegokolwiek zasłaniania twarzy.
Otóż mając dzisiaj egzamin w ZORDZIE(oczywiście pokazałam zaświadczenie), Pan egzaminator nie chciał mnie dopuścić do egzaminu bez maski. - ma takie prawo?
Mimo posiadania zaświadczenia? Inni egzaminatorzy twierdzili, że nie, ale on twardo stał przy swoim. Jeśli miał takie prawo - nie mam więcej pytań.
Jeśli nie - co mogę w tej sytuacji zrobić?
Zostałam zmuszona do założenia przylbicy pod rygorem przerwania egzaminu, założyłam ta przylbice, jednak nie byłam w stanie myśleć trzeźwo (dostałam dużego ataku paniki) i nie zrobiłam nawet łuku.
Jeśli nie miał takiego prawa, co ja w tej sytuacji mogę zrobić?
anonim cytuj
05-11-2020
Myślę, że powinnaś odwołać się od wyniku egzaminu z uzasadnieniem oczywiście i jednoczesną prośbą o przywrócenie terminu egzaminu u innego egzaminatora.

anonim cytuj
05-11-2020
Obawiam się też że argument że dostała Pani ataku paniki może być na korzyść egzaminatora ze nie jest Pani zdolna do posiadania prawa jazdy i może Pani zostać wysłana na dodatkowe testy psychologiczne.

anonim cytuj
05-11-2020
na pewno nie będzie to na korzyść egzaminatora/ki tylko na korzyść zdającego.
Być może oddycha płytko lub nawet wstrzymuje oddech, a to powoduje wdychanie większej ilości dwutlenku węgla i może przyczyniać się do bólu głowy i nudności.
Noszenie maseczki może powodować też niepokój, a to prowadzi czasami do hiperwentylacji (szybkich wdechów) w wyniku ataku paniki, a w konsekwencji do zawrotów głowy, drętwienia i mrowienia ust oraz opuszków palców. Jak dla mnie autorka postu powinna wystosować stosowne pismo! Trzymam kciuki za powrót do egzaminu opłaconego przez WORD i zdania egzaminu!

anonim cytuj
05-11-2020

Sugerowane Tematy

Nakaz nadrabiania godzin (praktyki zawodowe)
Mądre głowy proszę o pomoc. Sprawa wygląda następująco ,mój syn uczeń 2 klasy szkoły branżowej lat 17.Ma praktyki zawodowe przez całe wakacje do tego co drugą sobotę i niedzielę ma być w pracy .Nie zostało, ustalone też większe wynagrodzenie czyli kwota za powyższą pracę w granicach 330 zł za miesiąc. Czy to zgodne z przepisami?? Jego przełożony twierdzi ,że to dlatego iż w roku szkolnym był nieobecny w pracy 10 dni i musi nadrobić te godziny....
Kupno mieszkania z rynku wtórnego.
Planuje kupić mieszkanie z rynku wtórnego. Sprzedawca powiedział, że jakiś czas temu spółdzielnia/wspólnota wzięła kredyt na termomodernizację budynku. Mieszkanie jest własnościowe. Czy jest jakieś ryzyko, że w momencie jak spółdzielnia/wspólnota nie będzie wywiązywać się z zobowiązań, będzie w stanie zając moje mieszkanie? Jakie ryzyko dla mnie niesie ze sobą taki kredyt?...
Dziedziczenie po matce.
Mieszkanie kupione przed ślubem, a więc stanowi wyłącznie moją własność i nie wchodzi do wspólnoty małżeńskiej ale co w przypadku mojej śmierci? Kto dziedziczy mieszkanie? Mam męża oraz 2 dzieci pełnoletnich i dwójkę małoletnich, pytam oczywiście czysto teoretycznie bo nie mogę znaleźć info na ten temat....
Czy przy zwalnianiu się pracodawca ma obowiązek wypłacić mu ekwiwalent za rok 2021?
Witam. Mążowi za rok 2021 zostało 11 dni urlopu. Czy przy zwalnianiu się pracodawca ma obowiązek wypłacić mu ekwiwalent za rok 2021? I jeszcze jedno pytanie. Mąż chodził do technikum (4letnie). Pracę zaczął w listopadzie 2016 roku. Czy teraz już ma prawo do 26 dni urlopu? Z góry dziękuję za pomoc....

Wyszukiwarka