zaświadczenie zwalniające z zakrywania ust i nosa (egzamin)
Dzień dobry, zwracam się do Państwa z pewną kwestią.
Na wstępie zaznaczę, że POSIADAM ZAŚWIADCZENIE lekarskie zwalniajace mnie z jakiegokolwiek zasłaniania twarzy.
Otóż mając dzisiaj egzamin w ZORDZIE(oczywiście pokazałam zaświadczenie), Pan egzaminator nie chciał mnie dopuścić do egzaminu bez maski. - ma takie prawo?
Mimo posiadania zaświadczenia? Inni egzaminatorzy twierdzili, że nie, ale on twardo stał przy swoim. Jeśli miał takie prawo - nie mam więcej pytań.
Jeśli nie - co mogę w tej sytuacji zrobić?
Zostałam zmuszona do założenia przylbicy pod rygorem przerwania egzaminu, założyłam ta przylbice, jednak nie byłam w stanie myśleć trzeźwo (dostałam dużego ataku paniki) i nie zrobiłam nawet łuku.
Jeśli nie miał takiego prawa, co ja w tej sytuacji mogę zrobić?
anonim cytuj
05-11-2020
Myślę, że powinnaś odwołać się od wyniku egzaminu z uzasadnieniem oczywiście i jednoczesną prośbą o przywrócenie terminu egzaminu u innego egzaminatora.
anonim cytuj
05-11-2020
Obawiam się też że argument że dostała Pani ataku paniki może być na korzyść egzaminatora ze nie jest Pani zdolna do posiadania prawa jazdy i może Pani zostać wysłana na dodatkowe testy psychologiczne.
anonim cytuj
05-11-2020
na pewno nie będzie to na korzyść egzaminatora/ki tylko na korzyść zdającego.
Być może oddycha płytko lub nawet wstrzymuje oddech, a to powoduje wdychanie większej ilości dwutlenku węgla i może przyczyniać się do bólu głowy i nudności.
Noszenie maseczki może powodować też niepokój, a to prowadzi czasami do hiperwentylacji (szybkich wdechów) w wyniku ataku paniki, a w konsekwencji do zawrotów głowy, drętwienia i mrowienia ust oraz opuszków palców. Jak dla mnie autorka postu powinna wystosować stosowne pismo! Trzymam kciuki za powrót do egzaminu opłaconego przez WORD i zdania egzaminu!
Wyczytałem iż umowy najmu na czas określony nie można swobodnie wypowiedzieć poza przypadkami wskazanymi w ustawie.
Czy zapis w takiej umowie mówiący ze "umowa może zostać rozwiązana przez każdą ze strony z zachowaniem 2 miesięcznego okresu wypowiedzenia" jest zgodny z prawem? Mowa tutaj o zapisie który daje możliwość swobodnego rozwiązania bez podania przyczyny w sumie przez każda ze stron....
Witam.
W poniedziałek podpisałem umowę przedwstępną na rozpoczęcie pracy w nowej firmie nie później niż do 2.10 (mój okres wypowiedzenia w obecnej firmie kończy się z końcem września). Umowa ma być na czas określony 6 miesięcy (do marca 2024).
W umowie jest punkt, który mówi, że zobowiązuję się zapłacić jednomiesięczne wynagrodzenie (13000 brutto), na które się z nimi umówiłem jeśli nie dojdzie do podpisania umowy z mojej winy.
1. Pytanie do ...
Witam,
Pismem z dnia 25.09.2022 r. odstąpiłam od umowy sprzedaży - wada prawna rzeczy. Pismo wysłane Pocztą Polską - poleconym za potwierdzeniem odbioru. Po nieudanej próbie doręczenia 27.09.2022, przesyłka dwukrotnie awizowana (27.09.2022 r i 05.10.2022 r. ) - bez skutku. Moim zdaniem pismo celowo nieodebrane przez sprzedawcę.
Pytanie:
W pozwie o wydanie nakazu zapłaty od jakiego dnia liczyć odsetki za opóźnienie?...
Mam pytanie odnośnie prawa do rachunku bankowego.
Ojciec zapisał obcej osobie w spadku nieruchomość, jestem jedynym spadkobierca ustawowym( wiem o zachowku).
Sprawa jest obecnie w sądzie na etapie gdzie dostałem pismo z sądu że jestem uczestnikiem i miesiąc temu upłynął termin odpowiedzi. W piśmie strony było że oni chcą spadek w całości. Jak to jest ? Wiem że na koncie była duża suma, w testamencie jest zapisana nieruchomość a strona chce cało...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: