uszkodzenie samochodu

Dzień dobry.
Podczas koszenia trawnika na osiedlu został uszkodzony mój samochód.
Sprawę zgłosiłem do spółdzielni mieszkaniowej ponieważ do niej należy teren.
Spółdzielnia mieszkaniowa przekazała sprawę do właściciela firmy, która zajmuje się koszeniem trawy na osiedlu. Właściciel miał się do mnie odezwać i załatwić sprawę lecz nie miało to miejsca.
Czy swoje roszczenia powinienem kierować do spółdzielni, która zarządza terenem czy do właściciela firmy?
anonim cytuj
05-11-2020
Jak zgłosiłeś szkodę do spółdzielni ? Na piśmie ?

anonim cytuj
05-11-2020
pierwsze telefonicznie, później mailem.

anonim cytuj
05-11-2020
Dostałeś oficjalną odpowiedź rozumiem?

anonim cytuj
05-11-2020
nie. Nie dostałem nawet maila zwrotnego. Pani w sekretariacie powiedziała, że ktoś się ze mną skontaktuje lecz to nie doszło do skutku.

anonim cytuj
05-11-2020
radzę starą szkołą wysłać pismo pocztą. Jeżeli masz kontakt do firmy która uszkodziła auto możesz dwutorowo skontaktować się także z nimi.

anonim cytuj
05-11-2020
dziękuje za odpowiedź. Czyli wysłać pismo z żądaniem naprawienia szkody? Czy zrobić jeszcze przed wysłaniem listu kosztorys naprawy?

anonim cytuj
05-11-2020
dołącz wszystko co możesz - firma powinna być ubezpieczona od OC.

anonim cytuj
05-11-2020
dziękuje za odpowiedź.

anonim cytuj
05-11-2020

Sugerowane Tematy

różnica w wypłatach
Będąc na L4 płatnym 100% dostaje srednia kwotę wynagrodzenia z ostatnich 12 miesięcy, te 12 miesięcy liczymy do dnia kiedy pracowałam ? Ta kwota podczas całego czasu trwania L4 powinna być stała ? Odkąd przebywam na L4 dostałam 2 wynagrodzenia i się różnią o kilkaset złotych, zastnawiam się z czego wynika różnica ? Wynagrodzenie wypłaca pracodawca....
Rękojmia na mieszkanie z rynku wtórnego
Dzień dobry, Rok temu w czerwcu, czyli około 14 miesięcy temu zakupiłem mieszkanie w starej kamienicy. Mieszkanie było świeżo wyremontowane, domyślam się że wcześniej było w nienajlepszym stanie, ale przy zakupie dostałem informację że wszystko jest nowe, wyremontowane i działa. Chwile po wprowadzeniu zauważyłem, że podłoga na której są panele a pod nimi płyty osb mocno się ugina. zgłosiłem to sprzedającemu i zobowiązał się poprawić podłogę, ...
Dwie darowizny w jednym akcie notarialnym.
Witam, teściowe chcą darować swojemu synowi, a mojemu mężowi jedną działką, drugą natomiast swojej córce. Czy mogą to zrobić w jednym akcie notarialnym? Czy również w tym samym akcie mąż może mi darować połowę swojego udziału w działce i tym samym rozszerzyć współwłasność? Dzięki temu nie trzeba by później robić tego rozszerzenia, które jest dodatkowo płatne. Za wszelkie informację dziękuję, bardzo zależy mi na nich, ponieważ notariusze, nie zaw...
Uznanie za bezskuteczną umowę darowizny.
Witam, mam pytanie, odnośnie wyroku sądu, który uznał za bezskuteczną umowę darowizny, ponieważ udowodniono, że mój tato specjalnie przepisał na mnie nieruchomość, by uciec od zajęcia komorniczego domu (ma długi). Czy uznanie umowy darowizny za bezskuteczną oznacza unieważnienie tej umowy i ja nigdy tak naprawdę nie miałam na siebie tego domu, czyli nigdy nie byłam właścicielem?...

Wyszukiwarka