Jeśli matka dziecka umówi się z ojcem dziecka na daną wysokość alimentów słownie - czy wezmą to pod uwagę w sądzie na sprawie o alimenty, jeśli ojciec dziecka się nie zjawi? (Weźmy też pod uwagę, że matka ma nagranie)
Czy po takim umówieniu się trzeba przedstawiać paragony itd (ile wydaje się na dziecko)?
anonim cytuj
27-10-2020
Żeby sąd mógł wydać wyrok i określić kwotę alimentów w przypadku gdy strona pozwana nie jest obecna musi ocenić realne potrzeby życiowe dziecka. Więc wskazanym jest aby móc w jakiś sposób udowodnić ile i na co wydawane są pieniądze. Zwłaszcza jeśli dziecko wymaga dodatkowych ich nakładów ze względu na. na chorobę lub dodatkowe płatne zajęcia.
Jeśli ojca na rozprawie nie ma - jak udowodnić że doszliscie do porozumienia w tej sprawie ?
anonim cytuj
27-10-2020
dlatego napisałam o nagraniu
anonim cytuj
27-10-2020
Wątpliwym jest żeby sąd uznał takie nagranie jako dowód rzeczowy w sprawie. A nawet jeśli - czy weźmie go pod uwagę. Nokt nie jest w stanie tego przewidzieć, więc najlepiej uzbroic sie w inne - konkretne dowody na wysokość potrzeb życiowych dziecka.
anonim cytuj
27-10-2020
Imienne rachunki lub faktury
anonim cytuj
27-10-2020
muszą być imienne?
anonim cytuj
27-10-2020
tak bo rachunki moze sobie brac wszystkie które leżą na kasie.
Czy podstawą do ograniczania praw ojca może być notoryczne (od kilku miesięcy) odwoływanie widzeń ojca z dzieckiem? Dodam, że ojciec bardzo nalegał na ustalenie kontaktów. Sprawa była zakończona ugodą, oboje zgodziliśmy się na bardzo częste kontakty. Jednak od razu po rozprawie zaczęły się kłopoty. Ojciec twierdzi, że musi pracować ( pracuje na pół etatu u ojca i zawsze może się zwolnić, bez problemu) żeby płacić podatki na cytat." darmozjad...
Proszę o pomoc.
Poproszono mnie abym został żyrantem osoby, która ubiega się o dofinansowanie na rozpoczęcie działalności gospodarczej z UP. Moje wynagrodzenie spełnia wymogi, natomiast nie do końca wiem co wiąże się z tym, że zostanę poręczycielem, do kiedy i za co odpowiadam itd.
Będę wdzięczny za rozjaśnienie mi tematu....
Mam takie pytanie, czy istnieje możliwość zarejestrowania pojazdu na inną osobę niż osoba widniejąca (jako kupujący) w umowie kupna-sprzedaży pojazdu? Sytuacja taka że mój tata nie mógł ze mną pojechać po samochód więc umowa została sporządzona na mnie, ale w rzeczywistości pojazd miałby być zarejestrowany na niego a ja byłabym jedynie współwłaścicielem pojazdu. Jak to najłatwiej zrobić?...
Dzień dobry. Piszę do państwa być może z błahostką ale potrzebuję pomocy i porady .Otóż ,miesiąc temu w sklepie obuwniczym zakupiłam obuwie damskie w kwocie 400 zł .Po 3 tygodniach użytkowania buty zaczęły się rozklejać ( w obu butach odchodzą podeszwy ) .Pojechałam dziś z reklamacją do sklepu ,w którym zostały zakupione .Poprosiłam o zaznaczenie przez sprzedawcę w formularzu ,iż wolała bym zwrot gotówki , ponieważ obawiam się ,że cała seria jest...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: