Jeśli matka dziecka umówi się z ojcem dziecka na daną wysokość alimentów słownie - czy wezmą to pod uwagę w sądzie na sprawie o alimenty, jeśli ojciec dziecka się nie zjawi? (Weźmy też pod uwagę, że matka ma nagranie)
Czy po takim umówieniu się trzeba przedstawiać paragony itd (ile wydaje się na dziecko)?
anonim cytuj
27-10-2020
Żeby sąd mógł wydać wyrok i określić kwotę alimentów w przypadku gdy strona pozwana nie jest obecna musi ocenić realne potrzeby życiowe dziecka. Więc wskazanym jest aby móc w jakiś sposób udowodnić ile i na co wydawane są pieniądze. Zwłaszcza jeśli dziecko wymaga dodatkowych ich nakładów ze względu na. na chorobę lub dodatkowe płatne zajęcia.
Jeśli ojca na rozprawie nie ma - jak udowodnić że doszliscie do porozumienia w tej sprawie ?
anonim cytuj
27-10-2020
dlatego napisałam o nagraniu
anonim cytuj
27-10-2020
Wątpliwym jest żeby sąd uznał takie nagranie jako dowód rzeczowy w sprawie. A nawet jeśli - czy weźmie go pod uwagę. Nokt nie jest w stanie tego przewidzieć, więc najlepiej uzbroic sie w inne - konkretne dowody na wysokość potrzeb życiowych dziecka.
anonim cytuj
27-10-2020
Imienne rachunki lub faktury
anonim cytuj
27-10-2020
muszą być imienne?
anonim cytuj
27-10-2020
tak bo rachunki moze sobie brac wszystkie które leżą na kasie.
Czy taka sytuacje można nazwać wyłudzeniem?
Były partner mojej koleżanki pożyczył od niej pieniądze plus wzięła na niego dwa kredyty, które miał spłacać. Oczywiście kredytów nie chce spłacać i pieniędzy nie chce oddać. Ona myśli nad tym, żeby sprawę zgłosić do sądu, ale jeśli nie ma niczego na piśmie to jest w ogóle sens taka sprawę zakładać?...
Potknięcie w pracy. Pracodawca chce przenieść całą winę na pracownika. Sytuacja wygląda następująco - podczas przemieszczania się w zakładzie nastąpiło potknięcie o drewniany element czego następstwem była utrata równowagi i uderzenie kciukiem o metalowy przedmiot. Pracodawca twierdzi, że miejsce było dobrze oświetlone oraz czyste ( oprócz drewnianego przedmiotu) i jedynie moja nieuwaga jest wina wypadku. Czy jest jakaś szansa obrony pracownika?...
6 lat temu wynajęłam mieszkanie od znajomej (ja i dzieci na ten moment 10 i 20 lat).
Na początku miałyśmy umowę pisemną.
Potem jakoś nie było okazji, więc tak sobie mieszkamy (umowa słowna).
Mieszkanie dostała moja znajoma i jej mąż w prezencie ślubnym (nie wiem kto jest właścicielem).
I teraz, właściciele się rozwodzą, on nie ma gdzie mieszkać i mówi, że przejmie to mieszkanie. Czy tak można bez żadnej informacji dla najemcy? Wiem, że to nie...
W trójkę jesteśmy spadkobiercami działki o pow.95m2 .chcemy ta działkę podarować sąsiadowi żeby mógł powiększyć swoją działkę. Działka nasza jest nam nieprzydatna na co wskazuje jej powierzchnia. Moje pytanie korzystniej sprzedać za symboliczne pieniądze czy przekazać jako darowiznę .Chodzi mi o opłaty w US....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: