Jeśli matka dziecka umówi się z ojcem dziecka na daną wysokość alimentów słownie - czy wezmą to pod uwagę w sądzie na sprawie o alimenty, jeśli ojciec dziecka się nie zjawi? (Weźmy też pod uwagę, że matka ma nagranie)
Czy po takim umówieniu się trzeba przedstawiać paragony itd (ile wydaje się na dziecko)?
anonim cytuj
27-10-2020
Żeby sąd mógł wydać wyrok i określić kwotę alimentów w przypadku gdy strona pozwana nie jest obecna musi ocenić realne potrzeby życiowe dziecka. Więc wskazanym jest aby móc w jakiś sposób udowodnić ile i na co wydawane są pieniądze. Zwłaszcza jeśli dziecko wymaga dodatkowych ich nakładów ze względu na. na chorobę lub dodatkowe płatne zajęcia.
Jeśli ojca na rozprawie nie ma - jak udowodnić że doszliscie do porozumienia w tej sprawie ?
anonim cytuj
27-10-2020
dlatego napisałam o nagraniu
anonim cytuj
27-10-2020
Wątpliwym jest żeby sąd uznał takie nagranie jako dowód rzeczowy w sprawie. A nawet jeśli - czy weźmie go pod uwagę. Nokt nie jest w stanie tego przewidzieć, więc najlepiej uzbroic sie w inne - konkretne dowody na wysokość potrzeb życiowych dziecka.
anonim cytuj
27-10-2020
Imienne rachunki lub faktury
anonim cytuj
27-10-2020
muszą być imienne?
anonim cytuj
27-10-2020
tak bo rachunki moze sobie brac wszystkie które leżą na kasie.
Witam, będąc w małżeństwie, mąż od rodziców swoich dostał pewną kwotę pieniędzy. Męża mama powiedziała mi w luźnej rozmowie ze mąż dostał pieniądze na naszą rocznicę ślubu, po rozmowie z mężem wychodzi że on nie wiedział że to na rocznicę ślubu, jego rodzice mu tak nie powiedzieli. Sam nie wiedział dlaczego i z jakiego powodu dali mu pieniądze. Pytal się ale dostał wymijającą odpowiedź, przynajmniej tak mi to opowiadał. Teraz nie wiemy dla kogo ...
Teść zrobił darowiznę tylko na męża żebyśmy nie płacili podatku tak doradził teściowi notariusz. Od darowizny w sierpniu minie 5lat. Pierwsze pytanie czy po tych 5 latach może mąż sprzedać działkę bez płacenia podatku od wzbogacenia się jak to wygląda? Drugie pytanie co jeśli mężowi nie daj Boże coś się stanie ma pracę niebezpieczną pracuje na wysokości, nawet do 60m w górę. Czy jeśli nie daj Boże coś mężowi się stanie czy dom przechodzi na mnie ...
Prowadzę firmę budowlaną, kilka dni temu podpisałem umowę z generalnym wykonawcą na wykonanie robót budowlanych. Przemyślałem i zdecydowałem, że mi się nie opłaca.
Czy mam prawo do rozwiązaniu umowy?...
Witam wszystkich którzy czytają ten post.
Mianowicie sytuacja wygląda następująco. Mamy z żoną przepisany dom od jej Mamy. Warunkiem przepisania była dożywotnia opieka nad nią i miejsce w domu dla jej syna (40l).I to on jest całym problemem gdyż przy domu absolutnie nie pomaga nic, ma wiecznie pretensje, obmawia nas do wszystkich ludzi z którymi trzyma kontakt powodując zniesławienie. Oczywiście lubi alkohol i używki pod wpływem których jest na...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: