Jeśli matka dziecka umówi się z ojcem dziecka na daną wysokość alimentów słownie - czy wezmą to pod uwagę w sądzie na sprawie o alimenty, jeśli ojciec dziecka się nie zjawi? (Weźmy też pod uwagę, że matka ma nagranie)
Czy po takim umówieniu się trzeba przedstawiać paragony itd (ile wydaje się na dziecko)?
anonim cytuj
27-10-2020
Żeby sąd mógł wydać wyrok i określić kwotę alimentów w przypadku gdy strona pozwana nie jest obecna musi ocenić realne potrzeby życiowe dziecka. Więc wskazanym jest aby móc w jakiś sposób udowodnić ile i na co wydawane są pieniądze. Zwłaszcza jeśli dziecko wymaga dodatkowych ich nakładów ze względu na. na chorobę lub dodatkowe płatne zajęcia.
Jeśli ojca na rozprawie nie ma - jak udowodnić że doszliscie do porozumienia w tej sprawie ?
anonim cytuj
27-10-2020
dlatego napisałam o nagraniu
anonim cytuj
27-10-2020
Wątpliwym jest żeby sąd uznał takie nagranie jako dowód rzeczowy w sprawie. A nawet jeśli - czy weźmie go pod uwagę. Nokt nie jest w stanie tego przewidzieć, więc najlepiej uzbroic sie w inne - konkretne dowody na wysokość potrzeb życiowych dziecka.
anonim cytuj
27-10-2020
Imienne rachunki lub faktury
anonim cytuj
27-10-2020
muszą być imienne?
anonim cytuj
27-10-2020
tak bo rachunki moze sobie brac wszystkie które leżą na kasie.
Dzień dobry, piszę bo mam pewien problem. Pracowałam na wakacje przez 2 miesiące w pewnej lodziarni. Rozmawiając na początku z szefem powiedział mi on, że umowę o zlecenie może wypisać nawet 2 miesiące od rozpoczęcia. Więc praca tak jakby na czarno (umowy dalej się nie doczekałam, bo facet mnie zbywa i przekłada spotkanie, na którym miałam tę umowę podpisać :)) Pierwszą pensję za lipiec elegancko mi wypłacił, a za sierpień coś...
Witam wszystkich, potrzebuje porady w sprawie sporu z hotelem. Moja praca wymaga czasami skorzystać z usług hotelu(przeważnie raz w miesiącu, 3-4dni). Gdzieś od początku tego roku korzystałam z usług jednego, w którym przy ostatnim pobycie wg hotelu pokój wymaga generalnego remontu. Co się stało? Wychodząc rano z pokoju wyślizgnął mi się z ręki ich papierowy kubek i rozlałam kawę na dywan. Od razu poinformowałam o tym recepcję, ale po powrocie wi...
Witajcie,
Mam proste pytanie, ale najpierw słowem wstępu; od 2 tygodni pracuję na umowie o prace na czas określony. W umowie zawarto zapis, że pracuje za 3600zł brutto (podano tam też wartość netto). Zostaję po pracy na 2h, przychodzę też w soboty na 6h. W jaki sposób obliczane jest wynagrodzenie za nadgodziny? Mam sobie kwotę netto podzielić przez 168h i doliczyć 50%, a potem pomnożyć przez liczbę nadgodzin? Czy jak to działa?...
Czy ktoś korzystał z takiego rozwiązania i czy faktycznie koszty są mniejsze i można zrobić to szybko (rozwód bez orzekania o winie, oby dwie strony chcą)?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: