wynajem

Z końcem roku 2020, chcę opuścić pokój, który wynajmuje. W akapicie dotyczącym rozwiązania umowy, jest napisane :
" Każda ze stron może wypowiedzieć niniejszą umowę z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia (w maju, czerwcu, lipcu, sierpniu i grudniu- okres wypowiedzenia Najemcy jest dwumiesięczny), licząc od początku miesiąca następującego po tym, w którym doręczono wypowiedzenie."
Jak to rozumieć ? Według mnie, chcąc wyprowadzić się pod koniec roku, składam wypowiedzenie w listopadzie. Wtedy, liczy się miesiąc od grudnia. Z drugiej strony, w grudniu są dwa miesiące wypowiedzenia... Nie jest to dla mnie do końca jasne.
anonim cytuj
22-10-2020
Umowa na czas określony?

anonim cytuj
22-10-2020
nie, na nieokreślony

anonim cytuj
22-10-2020
Składasz wypowiedzenie w listopadzie - masz miesiąc wypowiedzenia - od 1 do 31 grudnia.
Gdybyś złozyla wypowiedzenie w grudniu trwałoby do końca lutego.
Tak wynika z tego co napisałaś. Dokładnie tak jest to ujęte w umowie?

anonim cytuj
22-10-2020
Dziękuje, mam nadzieję, że tak będzie

anonim cytuj
22-10-2020

Sugerowane Tematy

Posiedzenie o warunkowe umorzenie postępowania karnego.
Niebawem ma odbyć się posiedzenie o warunkowe umorzenie postępowania z art. 270KK, o które zawnioskował Prokurator. Zastanawiam się czy pojawiać się na tym posiedzeniu czy lepiej nie. Proszę o sugestie co robić i jeśli się mam pojawić to co mówić i jaką postawę przyjąć....
Kontrole ze Spółdzielni Mieszkaniowej.
Lokal nie został udostępniony do kontroli przez lokatora (były dwa terminy) SM wskazuje że zawiadomienie było na drzwiach wejściowych. Czy to skuteczne zawiadomienie lokatora? Wskazałem w spółdzielni, że moim adresem korespondencyjnym jest inny adres. Spółdzielnia wysyła mi powiadomienia na maila w innych sprawach typu wysokość czynisz rozliczenia i teraz na maila wysłała wezwanie że mam we własnym zakresie wykonać przegląd wyznaczając dodatkow...
Sprawa przeciwko prokuraturze w sprawie niedopełnienia obowiązków.
Czy mogę wnieść sprawę przeciwko prokuraturze albo sądowi? W 2018 został mąż oszukany i mimo zapłaty nie otrzymaliśmy pustaków i stali na budowę domu. Ok 25 tys. Sprawa toczy się kilka lat bez żadnych efektów. Winni mataczyli, sprzedawali majątek a nas straszyli. Prokuratura przekazała sprawę do sądu a Ci nawet nie wiedzą dlaczego. Moje pytanie brzmi czy można sprawdzić jakoś czy prokuratura albo sąd dokonali wszystkich niezbędnych kroków alby uz...
Rozwiązanie umowy o pracę.
Witam. Mam zamiar zrezygnować z pracy tylko jest mały problem. Z końcem 23r skończyła mi się umowa zlecenie która podpisałam. Od stycznia 24r jestem na umowie o pracę na pół etatu. Do fizycznego podpisania umowy nie doszło do dnia dzisiejszego, umowa jest tzw. Słowna. Zgłoszona do ZUS-u jestem. Czy w momencie gdy będę chciała odejść z pracy obowiązuje mnie jakiś okres wypowiedzenia? Czy mogę z dnia na dzień odejść? Za porozumieniem stron wątpię ż...

Wyszukiwarka