wynajem

Z końcem roku 2020, chcę opuścić pokój, który wynajmuje. W akapicie dotyczącym rozwiązania umowy, jest napisane :
" Każda ze stron może wypowiedzieć niniejszą umowę z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia (w maju, czerwcu, lipcu, sierpniu i grudniu- okres wypowiedzenia Najemcy jest dwumiesięczny), licząc od początku miesiąca następującego po tym, w którym doręczono wypowiedzenie."
Jak to rozumieć ? Według mnie, chcąc wyprowadzić się pod koniec roku, składam wypowiedzenie w listopadzie. Wtedy, liczy się miesiąc od grudnia. Z drugiej strony, w grudniu są dwa miesiące wypowiedzenia... Nie jest to dla mnie do końca jasne.
anonim cytuj
22-10-2020
Umowa na czas określony?

anonim cytuj
22-10-2020
nie, na nieokreślony

anonim cytuj
22-10-2020
Składasz wypowiedzenie w listopadzie - masz miesiąc wypowiedzenia - od 1 do 31 grudnia.
Gdybyś złozyla wypowiedzenie w grudniu trwałoby do końca lutego.
Tak wynika z tego co napisałaś. Dokładnie tak jest to ujęte w umowie?

anonim cytuj
22-10-2020
Dziękuje, mam nadzieję, że tak będzie

anonim cytuj
22-10-2020

Sugerowane Tematy

Ukończenie szkoły, zakończenie renty, umowa zlecenie
Witam, Opiszę sytuację. W lipcu ukończyłam szkołę i zakończyła mi się renta. Pracowałam na umowę zlecenie. Nikt nie poinformował mnie o przymusie dostarczenia zaświadczenia o ukończeniu studiów i zakończeniu renty. Dziś otrzymałam telefon że z mojej winy została naliczona nieodpłatna, składki i muszę oddać 582 zł pracodawcy za lipiec i sierpień i naliczą jeszcze za wrzesień i październik. Czy coś takiego jest legalne ? Co mogę zrobić w takiej sy...
jak wygląda pomiar temperatury pomieszczenia w miejscu pracy?
Dzień dobry, Orientuje się ktoś jak wygląda pomiar temperatury pomieszczenia w miejscu pracy? Wykonuję pracę biurową, gdzie powinno być minimum 18 stopni. Temperatura mierzona na biurku spełnia ten wymóg. Niestety, pod biurkiem, gdzie trzymam nogi jest zimniej - bywa po 15 stopni, przez co po prostu marznę. I tu pojawia się spór z pracodawcą. On twierdzi, że skoro na biurku jest ok to sprawa załatwiona. Problem w tym, że jakby na to nie patrzeć...
Niepłacenie alimentów na dziecko.
Może ktoś mi powiedzieć jak wygląda sprawa z alimentami i komornikiem. Jeśli ojciec nie płaci i po zgłoszeniu do komornika jak wygląda dalsze postepowanie. Ma wyznaczone 800zl na dziecko. Czy komornikiem ściąga całość? Jeśli by fundusz mi wypłacał te 500zl to co z resztą kwoty?...
Wyrok za niedokończone pracę społeczne
Witam Mialam zasadzone pracę społeczne, zostało 200h ale skończył się czas na wykonanie ... Kurator wysłał wniosek do sądu o odwieszenie kary . Rozprawa była 4stycznia ... tyle dowiedziałam się od kuratora i że 24.01 wysłano do mnie wyrok który zapadł. Mam pytanie czy jeśli zapadł wyrok i sad odwiesza mi kare i zdecydował o więzieniu to rozumiem że od czasu otrzymania pisma mam 2 tyg aby złożyć wniosek o wstrzymanie i złożyć o dozór elektro...

Wyszukiwarka