wynajem

Z końcem roku 2020, chcę opuścić pokój, który wynajmuje. W akapicie dotyczącym rozwiązania umowy, jest napisane :
" Każda ze stron może wypowiedzieć niniejszą umowę z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia (w maju, czerwcu, lipcu, sierpniu i grudniu- okres wypowiedzenia Najemcy jest dwumiesięczny), licząc od początku miesiąca następującego po tym, w którym doręczono wypowiedzenie."
Jak to rozumieć ? Według mnie, chcąc wyprowadzić się pod koniec roku, składam wypowiedzenie w listopadzie. Wtedy, liczy się miesiąc od grudnia. Z drugiej strony, w grudniu są dwa miesiące wypowiedzenia... Nie jest to dla mnie do końca jasne.
anonim cytuj
22-10-2020
Umowa na czas określony?

anonim cytuj
22-10-2020
nie, na nieokreślony

anonim cytuj
22-10-2020
Składasz wypowiedzenie w listopadzie - masz miesiąc wypowiedzenia - od 1 do 31 grudnia.
Gdybyś złozyla wypowiedzenie w grudniu trwałoby do końca lutego.
Tak wynika z tego co napisałaś. Dokładnie tak jest to ujęte w umowie?

anonim cytuj
22-10-2020
Dziękuje, mam nadzieję, że tak będzie

anonim cytuj
22-10-2020

Sugerowane Tematy

Jak liczyć dni urlopu na żądanie
Hej! Zostałam zatrudniona w październiku 2023 roku. Wykorzystałam już dwa dni urlopu na żądanie. Jak to działa z urlopem na żądanie? Wiem, że są 4 dni w ciągu roku. Rok ten liczy się jako kalendarzowy (czyli miałabym znowu 4 dni od 1 stycznia 2024 r.) czy rok od zatrudnienia? (czyli nabywam prawo do kolejnych 4 dni dopiero w październiku 2024). ...
Kto płaci przy wyroku administracyjnym?
Złożyłam do wsa skargę na dyrektora szkoły. Sad uznał skargę i zasadził od dyrektora zwrot kosztów. Mam pytanie czy dyrektor płaci z własnej kieszeni czy z pieniędzy publicznych. I jakie są regulacje bo słyszałam gdzieś ze nie można za kogoś płacić wyroków tylko przegrany musi zapłacić sam. Dostałam przekazem pieniądze za dwa wyroki ale nadawca jest nie dyrektor z imienia i nazwiska tylko szkoła. Czy to jest zgodne z prawem?...
Jak wymeldować z pobytu stałego?
Mam mieszkanie w którym mieszka kobieta, którą zameldowałem z dzieckiem ale ona ma już innego mężczyznę oficjalnie .Ja pracuje za granicą a ten facet tam śpi. DZIECKO jest moje tzn. ja te dziecko uznałem bo biologicznie nie jest moje .Wszystko opłacam. Sąsiedzi się że nie śmieją ona jak proszę w sms aby się wyprowadziła to pisze " ha ha" ...Nie jesteśmy małżeństwem. JAK to rozwiązać bardzo proszę o pomoc ....
Nie płace podatku od zarobionych pieniędzy
Mam pytanie. Jako 20-letnia osoba studiująca, dorabiam sobie, sprzedając ubrania, sprowadzając rzeczy zza granicy i sprzedając je już w Polsce, oprócz tego robię grafiki na zamówienie. Średni zysk miesięczny to około 10-15tys. Luty był dobrym miesiącem, bo sprzedawałam gadżety walentynkowe i zarobiłam ok. 28 tys. na czysto. I jest problem. Nie mam żadnej firmy, jestem zielona w temacie podatków, a znajomi powiedzieli ze w przypadku kontroli skarb...

Wyszukiwarka