wynajem

Z końcem roku 2020, chcę opuścić pokój, który wynajmuje. W akapicie dotyczącym rozwiązania umowy, jest napisane :
" Każda ze stron może wypowiedzieć niniejszą umowę z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia (w maju, czerwcu, lipcu, sierpniu i grudniu- okres wypowiedzenia Najemcy jest dwumiesięczny), licząc od początku miesiąca następującego po tym, w którym doręczono wypowiedzenie."
Jak to rozumieć ? Według mnie, chcąc wyprowadzić się pod koniec roku, składam wypowiedzenie w listopadzie. Wtedy, liczy się miesiąc od grudnia. Z drugiej strony, w grudniu są dwa miesiące wypowiedzenia... Nie jest to dla mnie do końca jasne.
anonim cytuj
22-10-2020
Umowa na czas określony?

anonim cytuj
22-10-2020
nie, na nieokreślony

anonim cytuj
22-10-2020
Składasz wypowiedzenie w listopadzie - masz miesiąc wypowiedzenia - od 1 do 31 grudnia.
Gdybyś złozyla wypowiedzenie w grudniu trwałoby do końca lutego.
Tak wynika z tego co napisałaś. Dokładnie tak jest to ujęte w umowie?

anonim cytuj
22-10-2020
Dziękuje, mam nadzieję, że tak będzie

anonim cytuj
22-10-2020

Sugerowane Tematy

Wyrok sądu i zwrot kosztów.
1-Mam wyrok sądowy który wygrałam i firma z którą wygrałam ma mi zwrócić wpłacone koszty oraz koszty sądowe.Wyrok jest z marca 2019 r i tutaj pytanie czy z tym wyrokiem mogę się jeszcze zwrócić do komornika o odzyskanie zasądzonego długu czy jest już przedawniony? 2-Czy zgłaszając się do komornika w wyżej wymienionej sprawie, kto ponosi koszty komornicze?...
Jak odrzucić spadek bez aktu zgonu??
Dzień dobry, Zmarła babcia byłego męża. Odrzucił on spadek teraz w kolejności powinny go odrzucić nasze dzieci. Wiadomo że do wniosku do sądu rodzinnego należy dołączyć odrzucenie spadku przez ojca oraz akt zgonu babci. Co mogę zrobić w przypadku gdy ojciec dzieci nie chcę dać mi ksero tych dokumentów? Spadek zawiera długi i nie chcę by były tym obarczone....
zakup laptopa z 2 ręki
Witam! Chcę zakupić laptopa z 2 ręki jednak osoba która go sprzedaje nie może znaleźć dokumentów. Nie sądzę, żeby sprzęt był kradziony czy coś w tym stylu ale przezrony zawsze ubezpieczony. Czy wystarczy mi umowa kupna sprzedaży i ewentualne oświadczenie sprzedającego, że laptop pochodzi z legalnego źródła w razie W?...
Moja siostra namówiła naszą matkę by przepisała na siostrę mieszkanie w formie darowizny
Moja siostra namówiła naszą matkę by przepisała na siostrę mieszkanie w formie darowizny. Zrobiły to za moimi placami w 2019 r Ja dowiedziałam się o tym po upływie roku gdzie nie można było cofnąć darowizny. Wcześniej od 2013 r był testament odnośnie mieszkania na moją córkę i siostrę. Testament został cofniety w 2019 r jak tylko siostra została obdarowana. W 2021 siostra spisała oświadczenie w 2 egzemplarzach dla mnie i dla niej, na którym Ja te...

Wyszukiwarka