wynajem

Z końcem roku 2020, chcę opuścić pokój, który wynajmuje. W akapicie dotyczącym rozwiązania umowy, jest napisane :
" Każda ze stron może wypowiedzieć niniejszą umowę z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia (w maju, czerwcu, lipcu, sierpniu i grudniu- okres wypowiedzenia Najemcy jest dwumiesięczny), licząc od początku miesiąca następującego po tym, w którym doręczono wypowiedzenie."
Jak to rozumieć ? Według mnie, chcąc wyprowadzić się pod koniec roku, składam wypowiedzenie w listopadzie. Wtedy, liczy się miesiąc od grudnia. Z drugiej strony, w grudniu są dwa miesiące wypowiedzenia... Nie jest to dla mnie do końca jasne.
anonim cytuj
22-10-2020
Umowa na czas określony?

anonim cytuj
22-10-2020
nie, na nieokreślony

anonim cytuj
22-10-2020
Składasz wypowiedzenie w listopadzie - masz miesiąc wypowiedzenia - od 1 do 31 grudnia.
Gdybyś złozyla wypowiedzenie w grudniu trwałoby do końca lutego.
Tak wynika z tego co napisałaś. Dokładnie tak jest to ujęte w umowie?

anonim cytuj
22-10-2020
Dziękuje, mam nadzieję, że tak będzie

anonim cytuj
22-10-2020

Sugerowane Tematy

Czy szef może zapłacić mi za niewykorzystany urlop?
Witam. Mam pytanie. Mam 20 dni urlopu z czego 10 wykorzystałam, 10 mi zostaje czy szef za te 10 dni może mi zapłacić? Gdy jest sytuacja że są mi potrzebne pieniądze. Jeśli tak , to poproszę o podanie paragrafu bym mogła się na niego powołać. ...
Opiekun prawny
Dzien dobry. Chcialabym sie dowiedziec czy powinnam zostac poinformowana oficjalnie przez sad lub notariusza ô tym ze moja siostra zostala opiekunem prawnym naszego ojca. Czy potrzebuje jej zgody aby go widywac ? Dziekuje za odpowiedz. ...
Zasiłek macierzyński.
Witam. Może ktoś się orientuje czy ZUS wypłaci córce zasiłek macierzyński. Sprawa wygląda następująco: Córka czekała aż się zwolni miejsce w wymarzonej pracy. Podczas oczekiwania zaszła w ciążę I wtedy dostała telefon że miejsce się zwolniło i żeby przyszła podpisać umowę. Tak też zrobiła. Pracuje nadal....
Nagranie z dyktafonu jako dowód w sprawie.
Witam czy mogę wykorzystać do sprawy nagranie rozmowy z dyktafonu jeśli osoba, która nagrywałam nie wie o tym a przyznała się do winy? Chodzi o sprawę odszkodowania za uszkodzenie mienia....

Wyszukiwarka