czy można przestać płacić alimenty?

Mój partner spłaca zaległości i ponoć olbrzymie odsetki do komornika. Czy może przestać płacić alimenty na 24 i 26 letnie dzieci , tak poprostu czy trzeba jakoś to załatwiać.
anonim cytuj
20-10-2020
tak po prostu nie można, tylko sąd może znieść obowiązek alimentacyjny

anonim cytuj
20-10-2020
nawet jak są już dorosłe i pracują

anonim cytuj
20-10-2020
sąd nałożył alimenty to sąd je zniesie.

anonim cytuj
20-10-2020
Dodam jeszcze że odsetki nie są duże obecnie 5% w skali roku.

anonim cytuj
20-10-2020

Sugerowane Tematy

Wypłata kwoty za szkodę całkowitą.
Problem z ubezpieczycielem. Byla stłuczka nie z mojej winy, spisane oświadczenie sprawca przyznał się do winy. Ubezpieczyciel na podstawie zdjęć wyslal propzycie kwoty, nie przyjęliśmy jej. Na podstawie większej ilości zdjęć stwierdzili szkodę całkowita. I tu zaczyna się problem, ponieważ zaczęli zmieniać ceny. Wysłali pierwsze pismo z kwota 6100. Nastepnie podesłali kolejne pismo z kwota 5000 ale zabierają auto. Tłumacza się że pierwsze pismo...
Rozwiązanie umowy o pracę.
Witam mam pytanie odnoście wypowiedzenia umowy o pracę a mianowicie sytuacja wygląda tak: mam umowę na czas nieokreślony, postanowiłem się rozstać z obecnym pracodawcą (już mam nagraną nową pracę). Problem w tym jak mam rozwiązać z obecnym pracodawcą umowę o pracę jeśli ten nie zgodzi się na porozumienie stron. Mój nowy pracodawca został powiadomiony o takowej sytuacji że mogą być problemy a chce żebym jak najszybciej zaczął pracę u niego. Proszę...
imie-nieznanego-ojca-dziecka-w-akcie-urodzenia
Witam.Mam nadzieje,ze tutaj znajde rade co robic.Chcialam zameldowac mojego wnuczka,ma On angielski akt urodzenia,nie ma tam wpisanego ojca,tylko mame,gdy poszlam do Urzedu Gminy Pani kazala mi wpisac byle jakie imie taty dziecka bo musi byc .Jak moge to zrobic przeciez to klamstwo.Jak tak mozna?Przeciez moj wnuczek nie jest synem Jana czy Stanislawa.Przeciez imie ojca trzeba podawac u roznych urzedach.W Angli rubryka imie ojca jest pusta a w Pol...
Podwyższenie alimentów z zabezpieczenia alimentacyjnego.
Witam, dnia 26.01 sąd wydał rozwód i podwyższył alimenty z zabezpieczenia alimentacyjnego. Dziś dostałam przelew z alimentami ale z kwotą z zabezpieczenia. Domyślam się, że były mąż złożył apelacje. Stąd moje pytania: 1. Czy kwota na dzień dzisiejszy powinna być wysłana z zabezpieczenia czy już z wyroku sądu ? 2. Jeżeli złożył apelacje to ile (mniej więcej) trwa wydanie postanowienie sądu dotyczące alimentów ?...

Wyszukiwarka