dowód zakupu

Nie otrzymałam żadnego dowodu zakupu przy zapłacie GOTÓWKĄ za naprawę serwisową.
Zgłosiłam to do Urzędu Skarbowego i otrzymałam odpowiedź, że nie mają żadnej możliwości zmuszenia sprzedawcy do wydania takiego dowodu/kopii.
Wysłałam również pismo do sprzedawcy - otrzymałam odmowę. Tłumaczy się tym, że posiada KASĘ ONLINE i nie może z niej wydrukować kopii. Nie posiada też rolki paragonów, z których mógłby taką kopię wykonać.
Zwróciłam się do Rzecznika Konsumentów - sprzedawca odpowiedział im to samo.
Co jeszcze mogę zrobić, aby otrzymać dowód zakupu albo jego kopię?
anonim cytuj
06-10-2020
Należało zażądać wystawienia faktury.

anonim cytuj
06-10-2020
Teraz?

anonim cytuj
06-10-2020
Jeśli nie minęły 3 m-ce od końca m- ca w którym wykonano usługę, to sprzedawca jest zobowiązany do wystawienia jej konsumentowi na jego zadanie. Urząd Skarbowy, ani RK nie poinformowali o tym?

anonim cytuj
06-10-2020
Nie, twierdzą że nie mają na to żadnego sposobu. Jaka jest podstawa prawna pozwalająca im na postawienie takiego żądania?

anonim cytuj
06-10-2020
art 106b ust 3 ustawy o VAT.

anonim cytuj
06-10-2020
Dziękuję. Tylko gdzie jest napisane, że to US może od niego żądać takiej faktury dla mnie, skoro mnie jako nabywcę towaru olał?

anonim cytuj
06-10-2020
wbrew obowiązkowi nie wystawia faktury lub rachunku za wykonanie świadczenia (...), podlega karze grzywny do 180 stawek dziennych. Tak brzmi art. 62 § 1 Kodeksu karnego skarbowego (ustawa z 10 września 1999 r.

anonim cytuj
06-10-2020
Proszę wysłać zadanie wystawienia faktury listem poleconym z potwierdzeniem odbioru. Może w nim Pani powołać się na podany przez mnie przepis ustawy o VAT, jak i przepis kks.

anonim cytuj
06-10-2020
Ale pismo z potwierdzeniem odbioru już do niego wysłałam dawno temu. Teraz minęło już 3 miesiące.

anonim cytuj
06-10-2020

Sugerowane Tematy

Zakłócanie ciszy nocnej, zo robić?
Wczoraj wprowadziłam się wraz z mężem do świeżo kupionego mieszkania i okazało się, że nad nami od niedawna mieszka patologia.. Całą noc nie spałam przez ich libację alkoholową, myślałam, że może w końcu pójdą spać, ale nie. Około 10 tak zaczęli się drzeć, ktoś tam krzyczał „ałaaaa”, czymś zaczęli rzucać. Zadzwoniłam na policję i zgłosiłam jako przemoc domowa. Przyjechali, byli z 10 minut, pojechali i powtórka z rozrywki.. Dodatkowo przed wprowad...
Umowa obowiązuję od 1.08, czy jeśli poinformuje pracodawcę tego samego dnia o ciąży to pracodawca ma prawo wycofać umowę lub co może zrobić?
Jestem zatrudniona od 10.2020 do 31.07.2021 w firmie. Podpisałam już umowę w tej samej firmie na rok, która zaczyna obowiązywać od 1.08 do 31.07.2023. Czy jeśli poinformuje pracodawcę 1.08 o ciąży czy pracodawca ma prawo wycofać umowę lub co może zrobić?...
Kable energetyczne na działce.
Zakupiłem dom w zabudowie szeregowej od dewelopera. Zauważyłem, że przez całą moją działkę przebiega pod ziemią kabel energetyczny, który również w jej obrysie rozgałęzia się w dwóch miejscach i zasila kolejne 4 domy. Projekt spowodował, iż w szerokości 3m biegną równolegle 2 nitki kabli. Czy w przypadku takiego rozwiązania, gdzie wszystkie rozgałęzienia leżą w obrębie mojej działki przysługuje mi jakiekolwiek odszkodowanie? Czy przy zakupie od d...
Spóźniłam się dwa dni z ubezpieczeniem OC.
Dzień dobry, mam pytanie czy da się coś zrobić, żeby nie ponieść kary pieniężnej. Spóźniłam się dwa dni z ubezpieczeniem OC....

Wyszukiwarka