dowód zakupu

Nie otrzymałam żadnego dowodu zakupu przy zapłacie GOTÓWKĄ za naprawę serwisową.
Zgłosiłam to do Urzędu Skarbowego i otrzymałam odpowiedź, że nie mają żadnej możliwości zmuszenia sprzedawcy do wydania takiego dowodu/kopii.
Wysłałam również pismo do sprzedawcy - otrzymałam odmowę. Tłumaczy się tym, że posiada KASĘ ONLINE i nie może z niej wydrukować kopii. Nie posiada też rolki paragonów, z których mógłby taką kopię wykonać.
Zwróciłam się do Rzecznika Konsumentów - sprzedawca odpowiedział im to samo.
Co jeszcze mogę zrobić, aby otrzymać dowód zakupu albo jego kopię?
anonim cytuj
06-10-2020
Należało zażądać wystawienia faktury.

anonim cytuj
06-10-2020
Teraz?

anonim cytuj
06-10-2020
Jeśli nie minęły 3 m-ce od końca m- ca w którym wykonano usługę, to sprzedawca jest zobowiązany do wystawienia jej konsumentowi na jego zadanie. Urząd Skarbowy, ani RK nie poinformowali o tym?

anonim cytuj
06-10-2020
Nie, twierdzą że nie mają na to żadnego sposobu. Jaka jest podstawa prawna pozwalająca im na postawienie takiego żądania?

anonim cytuj
06-10-2020
art 106b ust 3 ustawy o VAT.

anonim cytuj
06-10-2020
Dziękuję. Tylko gdzie jest napisane, że to US może od niego żądać takiej faktury dla mnie, skoro mnie jako nabywcę towaru olał?

anonim cytuj
06-10-2020
wbrew obowiązkowi nie wystawia faktury lub rachunku za wykonanie świadczenia (...), podlega karze grzywny do 180 stawek dziennych. Tak brzmi art. 62 § 1 Kodeksu karnego skarbowego (ustawa z 10 września 1999 r.

anonim cytuj
06-10-2020
Proszę wysłać zadanie wystawienia faktury listem poleconym z potwierdzeniem odbioru. Może w nim Pani powołać się na podany przez mnie przepis ustawy o VAT, jak i przepis kks.

anonim cytuj
06-10-2020
Ale pismo z potwierdzeniem odbioru już do niego wysłałam dawno temu. Teraz minęło już 3 miesiące.

anonim cytuj
06-10-2020

Sugerowane Tematy

Podatek od obrazów i rysunków przez siebie wykonanych
Mam pytanie, jak wygląda kwestia sprzedaży obrazów i rysunków przez siebie wykonanych, jaki podatek należy zapłacić i co dokładnie zgłasza się do urzędu skarbowego?...
Kamery na stołówkach
Witam. W zwiazku z nagminnymi kradzieżami jedzenia z lodówek na stołówkach, czy można na stołówkach zamontować kamery? Podgląd tylko dla Kierownika celem złapania złodzieja. Czy to naruszałoby jakiś przepis?...
Czy jest szansa na spotkania ojca z dzieckiem jeśli dziecko nie chce kontaktu z ojcem.
Czy jest szansa na spotkania ojca z dzieckiem jeśli dziecko nie chce kontaktu z ojcem. Dziecko ma 15 lat więc ma już ograniczoną zdolność do czynności prawnych. Czy jeśli ojciec dziecka zlozy wniosek o kontakty z dzieckiem z tym dzieckiem ma szansę je uzyskać? Czy gdy dziecko nie chce spotkań z ojcem to sąd odmówi ojcu tych spotkań? Jeśli to istotne to ojciec dziecka ma odebrane prawa rodzicielskiej....
Odsetki od firmy windykacyjnej.
Witajcie, czy firma windykacyjna w przypadku podpisania przez dłużnika ugody ma prawo naliczać odsetki? Zaciekawił mnie przypadek mojego klienta. Dzisiaj przyszedł zawiesić działalność i podczas rozmowy powiedział, że dostał od firmy windykacyjnej właśnie taką informację. Chodzi o jakaś starą fakturę za telefon, jakaś firma wykupiła dług i dostał taką propozycje, że rozłożą mu na raty kwotę, ale od pierwszej do ostatniej raty będą mu rosły ods...

Wyszukiwarka