Inne 25-09-2020 0 odpowiedzi

nękanie

Pytanie użytkownika
Witam wszystkich, chciałbym zasięgnąć porady prawnej w temacie nękania przez firmę Kaczmarski Inkasso. Od ponad 2 mc otrzymuje od nich mnóstwo maili oraz liczne telefony i SMS na 3 moje firmowe numery. Prowadzę działalność jednoosobową, i mam dwie spółki. Od czasu ich kontaktu, ani ja ani moi pracownicy nie mogą się skupić na pracy. Mam zawaloną skrzynkę mailową, i zawieszone przez nich telefony. Wielu klientów ma problem, aby się do nas dodzwonić. Rzekomy dług o którym piszą nie należy do mnie. Informowałam ich mailowo i telefonicznie, ze prawdopodobnie mylą podmioty, ale niestety nic to nie dało. Zastanawiam się nad założeniem im sprawy o naruszenie dóbr osobistych. Byłbym wdzięczna za informacje, czy z takimi instytucjami warto pchać się do sądu, czy jednak nie. Jeśli ktoś z grupowiczów miał kiedyś taką sytuacje, bądź wie jak rozwiązać ten temat, będę wdzięczna za pomoc
Ten wątek nie ma jeszcze odpowiedzi. Możesz dodać pierwszą.

Twoja odpowiedź

Dodaj odpowiedź do wątku

Przeglądaj forum

Podobne pytania

Wątki z tej samej kategorii

Inne 01-07-2026
Reklamacje na Vinted

Sprzedałam garnitur na Vinted za 180 zł, kupująca po otrzymaniu towaru zgłosiła wady i źle opisany rozmiar przezemnie. Kupująca kl...

10 odpowiedzi 01-07-2026