wypowiedzenie

W połowie sierpnia złożyłam w pracy wypowiedzenie, okres wypowiedzenia trwa do końca września. Od 1 września firma wprowadziła nowe zasady płac, przez co zwiększa się podstawa wynagrodzenia. Czy powinnam bez problemu dostać aneks do umowy na ten miesiąc? Czy będzie traktowane to jako „nowa umowa” i musiałabym na nowo składać wypowiedzenie?
anonim cytuj
23-09-2020
Trzeba spojrzeć na regulamin wynagradzania. Czasami bywa tak, że osoby w okresie wypowiedzenia nie są obejmowane podwyżkami, nagrodami i innymi zmianami.

anonim cytuj
23-09-2020
jeżeli w regulaminie nie ma żadnego zapisu dot. Pracowników w okresie wypowiedzenia, to tak jak reszta firmy powinnam dostać aneks na ten ostatni miesiąc?

anonim cytuj
23-09-2020
tak

anonim cytuj
23-09-2020

Sugerowane Tematy

Jaki jest termin na zrzeczenie sie spadku w imieniu małoletniego?
Witam wszystkich serdecznie! Proszę o pomoc w doliczeniu się terminu do kiedy mogę zrzec się spadku w imieniu małoletniego syna. 14 marca 2022 ja zrzeklam się spadku po dziadku. 9.08 złożony wniosek do sądu dla nieletnich o zgodę 23.11 Sąd wydał postanowienie o zgodzie na odrzucenie spadku. Postanowienie przyszło pocztą odebrane 30.11 Z góry dziękuję...
Przepisuje mieszkania na syna co zrobić żeby córka nie mogła dopominać się zachowku???
Witam Mam takie pytanie Chcę przepisać połowę mieszkania notarialnie na Syna Druga połowa należy właśnie do syna Mam jeszcze Córkę z którą nie utrzymuję żadnego kontaktu od wielu lat Pytanie brzmi tak Czy po mojej śmierci Córka będzie mogła się dopominać zachowku od Syna. Prawnik mi podpowiedział żebym przy przepisywaniu mieszkania na Syna podarował też coś Córce notarialnie np 100 zł I wtedy Córka nie będzie mogła się dopominać zachowku. Jak to ...
Limit zadłużenia a pożyczka.
Witam, Dzisiaj uruchomiłem limit zadłużenia w moim banku na kwotę 50000zł. Szybko okazało się, iż mój znajomy chętnie przeleje mi tę kwotę na pół roku, po czym mam mu przelać pieniążki spowrotem. Dla mnie to na rękę, gdyż przez ten czas spłacę większą część zadłużenia oraz ominę w ten sposób naliczane odsetki. Czy takie działania są zgodne z prawem i czy powinienem o czymś wiedzieć?...
Kupujący przywlaszczyl sobie towar za który nie zapłacił
Dzien dobry. Sprzedałam produkt na olx, który nie spełnił oczekiwań klientki. Napisalam jej więc, zeby bez problemu odesłała towar, skoro jest niezadowolona. Jak wiadomo sprzedający nie dysponuje pieniędzmi dopóki transakcja nie zostanie zaakceptowana, więc ryzyka dla niej żadnego nie było. Po tym czasie pani przestała cokolwiek pisac, zgłosiła reklamację na olx, której treści nie widziałam. Po jakimś czasie przyszla decyzja, że reklamacja został...

Wyszukiwarka