generalny remont w bloku

Witam. Mieszkam w bloku 35 letnim, sąsiedzi piętro niżej rozpoczęli generalny remont mieszkania używając ciężkiego sprzętu usuwając ściany nośne i działowe(zawęzili ściany, część zbrojenia również usunęli) w wyniku czego u mnie popękały ściany w 4 pokojach. Spółdzielnia umywa ręce. Gdzie mogę się udać i co zrobić? Z góry dziękuję za pomoc.
anonim cytuj
09-09-2020
Ściana konstrukcyjna to część wspólna nieruchomości i odpowiada za nią wspólnota. Jak najszybciej zglosic sie do prawnika w celu pociagniecia do odpowiedzialnosci sasiada i spoldzielnie. Zglosic sie jak najszybciej do najblizszego PINB.

anonim cytuj
09-09-2020
ścian nośnych nie mogą usunąć od tak, gdyż grozi to zawaleniem budynku! te ściany niosą cały ciężar kolejnych pięter i dachu. Jeśli rzeczywiście je usunęli, jak najszybciej zgłoś to do Nadzoru budowlanego i nie mieszkaj tam do czasu wyjaśnienia tej kwestii, chyba, że życie ci niemiłe... To grozi katastrofą budowlaną!!!

anonim cytuj
09-09-2020
owszem mogą co drugie piętro jeżeli spółdzielnia wyrazi zgodę ... Więc jeżeli zrobili taki gruntowny remont to należy się dowiedzieć czy ktoś ze spółdzielni wydał pozwolenie jeżeli tak to pociągnąć do odpowiedzialności tego kto wydał a jeśli jest to samowolka to nadzór i do odpowiedzialności pociągnąć sąsiada

anonim cytuj
09-09-2020

Sugerowane Tematy

Pożyczka bez umowy dla znajomego.
Hej, na wstępie chciałem się przywitać. Mam pewien problem, pożyczyłem pieniądze osobie bez umowy (400 zł). Z tego co czytałem pożyczki do 500 zł umowy nie potrzebują. Dowód na pożyczkę mam w postaci korespondencji elektronicznej oraz przelewu. Niestety od pół roku nie mogę doprosić się o zwrot pożyczonych pieniędzy, co chwilę jestem zbywany. Co mogę w takiej sytuacji zrobić? Próbowałem polubownie załatwić sprawę, niestety osoba, która pożyczyła ...
Znajoma dostała dziś w pracy zawiadomienie o zajęciu wynagrodzenia za pracę. Czy jest szansa żeby się z tego wybroniła?
Znajoma dostała dziś w pracy zawiadomienie o zajęciu wynagrodzenia za pracę. Wierzycielem jest firma xxx... Sprawa prowadzona na podstawie tytułu wykonawczego przez sąd w xxx z dn. 19-01-2011 zaopatrzonego w klauzule wykonalności z dn. 03-03-2011 Czy ten dług jest jeszcze ważny? Czy jest szansa żeby się z tego wybroniła?...
Przy wyrabianiu paszportu muszą być oboje prawni opiekunowie dziecka. Mąż urwał kontakt.
Dzień dobry, mąż/ ojciec naszego nieletniego dziecka zerwał z nami kontakt. W październiku dziecku kończy się ważność paszportu. Chciałabym wyrobić nowy, ponieważ jeździ na konkursy poza granice kraju. Wiem, że przy wyrabianiu paszportu muszą być oboje prawni opiekunowie nieletniego dziecka. Jak mogę załatwić tą sprawę?...
Nieprawomocny wyrok sądu w sprawie widzeń dzieci z ojcem.
Witam serdecznie. Nieprawomocnym wyrokiem sądu ojciec dzieci może je zabierać w 2 i 4 sobotę miesiąca na 4 godziny. Pisałam wniosek o uzasadnienie, chcę apelować. Czy że względu na to, że boję się o ich zdrowie, życie i to, że ojciec może je wywieźć, dopóki wyrok nie jest prawomocny mogę mu dzieci nie wydawać? Sprawa pilna, strasznie się tego boję....

Wyszukiwarka