brak zapłaty za usługę

Taka sytuacja.
Żona jest kosmetyczką
Wykonała zabieg (240zł)pewnej Pani.
Gdy doszło do płatności odrzuciło Pani kartę 3 -krotnie. Jeszcze podnosiła głos ze żona ma popsuty terminal itp.
Terminal sprawny.
Pani pojechała do bankomatu wróciła i się przyznała ze jednak nie ma kasy na koncie. Wiec przyniesie jutro.
Dziś się nie zjawiła
Na komunikaty smsem o zaległości pieniężnej w salonie nie odpowiada.
Telefonu nie odbiera itp.
Na monitoringu jest jej wizerunek itp.
Czy śmiało można umieszczać takie osoby na FB żeby inne osoby przestrzec ? Przed takimi osobami jak ta Pani.Nie chodzi o te 240zl Ale to co się z ludźmi dzieje i niech się wstydzi .
Ta klientka już u żony była jakieś 3 tygodnie temu na usłudze i normalnie zapłaciła.
Ale żona wiedziała ze to będzie trudna klientka.
Gdzie taka sprawę się zgłasza ? Z góry dziekuje za porady.
anonim cytuj
08-09-2020
Należy tej klientce wysłać przedsadowe wezwanie do zapłaty za wykonaną usługę z informacją, że w przypadku nieuiszczenia oplaty w ciągu np 7 dni, sprawa zostanie skierowana do sądu.

anonim cytuj
08-09-2020
Nie możesz opublikować wizerunku (art. 81 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych).
Jeśli znacie personalia klientki, można wystosować wezwanie do zapłaty, a następnie w przypadku bezskutecznego upływu terminy wytoczyć powództwo o zapłatę przed sądem właściwym dla miejsca zamieszkania pozwanej. Po wygranej sprawie wniosek o nadanie wyrokowi klauzuli wykonalności i następnie wniosek do komornika o wszczęcie egzekucji.

anonim cytuj
08-09-2020

Sugerowane Tematy

Dopłata za wodę.
Mam problem ponieważ wynajmuje mieszkanie z chłopakiem od 01.07.2023 roku. W dniu dzisiejszym właściciel poinformował nas że musimy zapłacić dopłatę za wodę ponad 530zl. Zaliczka na wodę jest w czynszu spółdzielni. Przed wynajmem prosiłam właściciela by zgłosił 2 osoby zamieszkałe w tym mieszkaniu ponieważ wcześniej mieszkała w nim tylko jego córka. Nie rozumiem tej kwoty dopłaty ponieważ w pisemnej informacji z rozliczenia jest adnotacja że w zw...
Zasiedzenie nieruchomości.
Kupiłem w 2008 r aktem notarialnym działkę rolną. Księga wieczysta czysta. Płacę podatek rolny. A tu niespodzianka, właśnie dostałem 2024r pismo sądowe o zakazie zbywania i obciążania tej nieruchomości ! I pozew o stwierdzenie nabycia przez zasiedzenie 30 lat. Czy to możliwe? Fakt jest taki, że w momencie zakupu działki w 2008r. oglądałem ją i nie było tam żadnych upraw - ziemia była porośnięta zachwaszczoną trawą. I więcej później tam nie byłe...
co grozi za obrażę sądu?
Witam Mam problem Podczas kolejnej rozprawie o rozwód puściły synowi nerwy i emocjonalnie zwyzywał prawniczkę żony od kłamliwej suki i gorszej od k.. Wy z ulicy podobnie z sędzia od przekupione chuj wartej baby sankcjonujacej klamlitezy żony. Generalnie dużo wulgaryzmów. Czy można to odkręcić i czy ewentualnie co za to grozi kara za obrażę sądu? Jak wysoka i co dalej z przerwana sprawą? Ktoś tak miał? Pozdrawiam...
Służebność i długi.
Witam. Moi rodzice, przepisali na siebie mieszkanie mojego wujka alkoholika. Wujek ma dożywotnią służebność i nie płaci rachunków, moi rodzice mają przez niego 10 000zł długu. Czy jest możliwość zrzeknięcia się takiego mieszkania? Ledwo mamy pieniądze na spłatę własnych długów, a przez długi wujka może wejść na nas komornik. Czy można znieść służebność w inny sposób niż przez śmierć wujka?...

Wyszukiwarka