brak zapłaty za usługę

Taka sytuacja.
Żona jest kosmetyczką
Wykonała zabieg (240zł)pewnej Pani.
Gdy doszło do płatności odrzuciło Pani kartę 3 -krotnie. Jeszcze podnosiła głos ze żona ma popsuty terminal itp.
Terminal sprawny.
Pani pojechała do bankomatu wróciła i się przyznała ze jednak nie ma kasy na koncie. Wiec przyniesie jutro.
Dziś się nie zjawiła
Na komunikaty smsem o zaległości pieniężnej w salonie nie odpowiada.
Telefonu nie odbiera itp.
Na monitoringu jest jej wizerunek itp.
Czy śmiało można umieszczać takie osoby na FB żeby inne osoby przestrzec ? Przed takimi osobami jak ta Pani.Nie chodzi o te 240zl Ale to co się z ludźmi dzieje i niech się wstydzi .
Ta klientka już u żony była jakieś 3 tygodnie temu na usłudze i normalnie zapłaciła.
Ale żona wiedziała ze to będzie trudna klientka.
Gdzie taka sprawę się zgłasza ? Z góry dziekuje za porady.
anonim cytuj
08-09-2020
Należy tej klientce wysłać przedsadowe wezwanie do zapłaty za wykonaną usługę z informacją, że w przypadku nieuiszczenia oplaty w ciągu np 7 dni, sprawa zostanie skierowana do sądu.

anonim cytuj
08-09-2020
Nie możesz opublikować wizerunku (art. 81 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych).
Jeśli znacie personalia klientki, można wystosować wezwanie do zapłaty, a następnie w przypadku bezskutecznego upływu terminy wytoczyć powództwo o zapłatę przed sądem właściwym dla miejsca zamieszkania pozwanej. Po wygranej sprawie wniosek o nadanie wyrokowi klauzuli wykonalności i następnie wniosek do komornika o wszczęcie egzekucji.

anonim cytuj
08-09-2020

Sugerowane Tematy

Jak odrzucić spadek bez aktu zgonu??
Dzień dobry, Zmarła babcia byłego męża. Odrzucił on spadek teraz w kolejności powinny go odrzucić nasze dzieci. Wiadomo że do wniosku do sądu rodzinnego należy dołączyć odrzucenie spadku przez ojca oraz akt zgonu babci. Co mogę zrobić w przypadku gdy ojciec dzieci nie chcę dać mi ksero tych dokumentów? Spadek zawiera długi i nie chcę by były tym obarczone....
Czy można nie stawić się na przesłuchanie?
Mój tata dostał wezwanie do Sądu w charakterze świadka. Sąd oddalony jest o około 150 km od miejsca zamieszkania. Wiek mojego taty to około 70 lat. Sprawa toczy się około 6 lat. W tym czasie już raz był wezwany przez Sąd i zeznawał. Nie chce tego robić po raz drugi. Czy można w jakiś sposób zrezygnować i nie pojechać do sądu? Np złozyc odpowiedni wniosek lub zaświadczenie od lekarza? Jeśli tak, to jak to miałoby wyglądać? Jakich użyć argumentów?...
Czy osoba karana może pójść na Studia Prawnicze i wykonywać zawód Adwokata?
Witam serdecznie. Przychodzę trochę z nieco nietypowym pytaniem, ale ważnym dla mnie. Jestem osobą karaną z art.286 KK (zaznaczę stałem się słupem). Czy mogę pójść na Studia Prawnicze i wykonywać zawód Adwokata? Czy już bez zamazania karalności nie mogę? Z góry dziękuje za pomoc....
Niezgodność liczby pomieszczeń w KW ze stanem faktycznym.
Cześć, W najbliższych dniach będę podpisywał akt notarialny zakupu mieszkania. Notariusz sporządził projekt aktu, gdzie w opisie nieruchomości posłużył się liczbą pomieszczeń wskazanych w KW. W rzeczywistości, liczba pomieszczeń jest inna - sprzedający robił remont mieszkania, zmieniał układ pomieszczeń, wydzielono także nowe pomieszczenia. Mam w związku z tym pytanie - czy ma to w ogóle jakiekolwiek znaczenie w kontekście aktu notarialnego? Cz...

Wyszukiwarka