Taka sytuacja.
Żona jest kosmetyczką
Wykonała zabieg (240zł)pewnej Pani.
Gdy doszło do płatności odrzuciło Pani kartę 3 -krotnie. Jeszcze podnosiła głos ze żona ma popsuty terminal itp.
Terminal sprawny.
Pani pojechała do bankomatu wróciła i się przyznała ze jednak nie ma kasy na koncie. Wiec przyniesie jutro.
Dziś się nie zjawiła
Na komunikaty smsem o zaległości pieniężnej w salonie nie odpowiada.
Telefonu nie odbiera itp.
Na monitoringu jest jej wizerunek itp.
Czy śmiało można umieszczać takie osoby na FB żeby inne osoby przestrzec ? Przed takimi osobami jak ta Pani.Nie chodzi o te 240zl Ale to co się z ludźmi dzieje i niech się wstydzi .
Ta klientka już u żony była jakieś 3 tygodnie temu na usłudze i normalnie zapłaciła.
Ale żona wiedziała ze to będzie trudna klientka.
Gdzie taka sprawę się zgłasza ? Z góry dziekuje za porady.
anonim cytuj
08-09-2020
Należy tej klientce wysłać przedsadowe wezwanie do zapłaty za wykonaną usługę z informacją, że w przypadku nieuiszczenia oplaty w ciągu np 7 dni, sprawa zostanie skierowana do sądu.
anonim cytuj
08-09-2020
Nie możesz opublikować wizerunku (art. 81 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych).
Jeśli znacie personalia klientki, można wystosować wezwanie do zapłaty, a następnie w przypadku bezskutecznego upływu terminy wytoczyć powództwo o zapłatę przed sądem właściwym dla miejsca zamieszkania pozwanej. Po wygranej sprawie wniosek o nadanie wyrokowi klauzuli wykonalności i następnie wniosek do komornika o wszczęcie egzekucji.
Czy mogę wypowiedzieć umowę najmu lokalu mieszkalnego w trybie natychmiastowym zgodnie art. 682 K.c., art. 664 § 2 K.c.?
W lutym 2023r. podpisałam umowę najmu lokalu mieszkalnego na rok. Opłaty ponoszę regularnie i w terminie, lecz Wynajmujący nie wywiązał się z ustnej umowy usunięcia wady lokalu mieszkalnego ( usunięcie odpadających płytek ze ścian i podłogi w kuchni, łazienki poprzez remont/ odświeżenie kuchni, łazienki, korytarza) uniemożliwi...
Witam
Zostałam przyłapana z towarem o wartości 100.97, dostałam mandat
Jednakże według monitoringu na przestrzeni 3 miesięcy okradlam sklep na 666 złotych
Dostałam wezwanie na przesłuchanie w sprawie tych kradzieży na 666 złotych
Czy sąd będzie sumował te kradzieże?
Jakiej kary się spodziewać?
Jestem osobą z czystą kartą ...
Wynajmowałam mieszkanie. Dostałam wypowiedzenie z okresem miesięcznym, bo właściciel twierdził, że chce sprzedać mieszkanie. Umowa na czas nieokreślony. Ponieważ nie mogłam nic znaleść, przedłużał mi aneksami aż do 31.12.2019 r. W czerwcu 2019 spóźniłam się z opłatami tzn wpłaciłam tylko część, resztę uregulowałam w przeciągu 2 tygodni. Przy rozliczeniu właściciel oznajmił, że kaucja 900 zł przepada, bo spóźniłam się raz z opłatami. Ponieważ rozl...
Witam serdecznie.
Mam pytanie odnośnie reklamacji towaru. W dniu 04.01 wysłałam zgodnie z formularzem reklamacyjnym uszkodzony produkt. Został dostarczony do magazynu pośrednika sprzedaży OleOle 05.01 (zgodnie z internetowym potwierdzeniem dostarczenia) natomiast maila, że sprzęt został przyjęty do weryfikacji dostałam 12.01. Jednocześnie OleOle przekazało informacje, że ze względu na covid rozpatrzenie reklamacji może trwać dłużej.
Moje pyt...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: