Nieodpłatne szkolenie do pracy

Czy szkolenia do rozpoczęcia pracy nieodplatnie są legalne? Czy pracodawca moze szkolić pracownika Za 00,00 zł? I czy można podpisać umowę na taką kwotę? Proszę o odp
anonim cytuj
29-07-2020
Oczywiście, ze tak. Może być także lojalka - szkolenie za darmo pod warunkiem pracy przez x miesięcy. Niektórzy kandydaci niewiele potrafią z uwagi na krótki staż pracy i lekkomyślnie podchodzą do spraw pracowniczych.

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Eksmisja i brak lokalu socjalnego.
Witam dzisiaj miałam rozprawę o eksmisję, mam miesiąc na wyprowadzenie się z lokalu. Sąd nie przyznał mi lokalu socjalnego, po mimo tego że mam trójkę dzieci nieletnich. Proszę mnie nie osądzać bo, wiem że to moja wina że tak się stało ale każdy popełnia błędy. Mam pytanie czy mogę jeszcze odwołać się od decyzji sądu o przydział mieszkania socjalnego może ktoś pomoże napisać mi taki wniosek albo podpowie jak to zrobić. Nie jesteśmy żadna patologi...
Przywłaszczenie alimentów na dzieci przez osobę nieuprawnioną do odbioru.
Znajoma płaci na dziecko alimenty ustalone przez zabezpieczenie sądowe. Regularnie i zgodnie z zabezpieczeniem przekazem pocztowym, bo tak zażądał ojciec dziecka. Po czym doszło do sytuacji, że w miesiącu czerwcu 2023 alimenty odebrała jego matka. Matka dziecka ma potwierdzenie z poczty ,że przekaz odebrała jego matka on twierdzi, że przekaz trafił do nadawcy. Matka ojca przywłaszczyła alimenty nie przekazując mu tych alimentów. Ojciec dziecka o...
Sprzęty w wynajmowanym mieszkaniu uległy zniszczeniu. Wyrzuciłam je nie informując właściciela. Sprawa trafiła do Sądu, jak to się może skończyć?
Witam serdecznie Dostałam dzisiaj pismo z Prokuratury rejonowej o przesłaniu aktu oskarżenia do sądu z artykułu 248 par 1 kk. Sprawa wygląda tak że wyprowadziłam się z wynajmowanego mieszkania Właściciel zgłosił kradzież na policji żelazka i mikrofalówki Niestety te sprzęty uległy zniszczeniu wiec je wyrzuciłam nie informując o tym właściciela Żelazko zostawiłam zastępcze Na policji zeznałam zgodnie z prawdą że sprzęty uległy zniszczeniu i je w...
Sprzedaż udziału w spadku.
Moja mama jest jedynym z ok. 35 spadkobierców (dokładnej ilości nie jestem pewien) 2 działek bo jej dziadkach, którzy zmarli ok 30 lat temu. Mamie prawnie przysługuje 1/5 części tego spadku. Jako, że nikt z rodziny nie chce doprowadzić do podziału tego spadku, a podatek przez tyle lat jest płacony bez sensu, mama postanowiła skorzystać z usług firm, która skupuje udziały w spadkach. Moje pytanie jest takie, czy ktoś z obecnych tu na forum osób k...

Wyszukiwarka