zwrot kosztów za stawienie sie w sądzie świadka

Jeżeli zostałam wezwana w charakterze świadka na rozprawę sądową w powództwie czy Sąd ma prawo zwrócić mi koszty dojazdu? Dostalam taką informacje od osoby której dotyczy ta sprawa, a czeka mnie daleka wyprawa. Zostaje mi jedynie możliwość wynajęcia auta bo obecnie zadnego nie posiadam. Był ktoś moze w podobnej sytuacji? czy faktycznie moge liczyć na zwrot kosztów? A jesli nie to do której ze storn powinnam się zwrócić o pokrycie dojazdu
anonim cytuj
19-07-2020
W sądzie można wziąć wniosek o zwrot kosztów dojazdu

anonim cytuj
19-07-2020
W sekretariacie sądu wypełnia Pani wniosek o zwrot kosztów przejazdu (tylko ryczałt za paliwo i przejechane km razy stawka) wpisuje się nr dowodu rejestracyjnego markę samochodu i pojemność silnika.

anonim cytuj
19-07-2020
Można też wysłać pismo do sądu z którego dostało się wezwanie, z prośbą o przesłuchanie w sądzie najbliższym miejsca zamieszkania

anonim cytuj
19-07-2020

Sugerowane Tematy

Mam pytanie dotyczące prawa do wystawiania opinie w internecie i tzw. Potencjalnego zniesławienia.
Hej! Mam pytanie dotyczące prawa do wystawiania opinie w internecie i tzw. Potencjalnego zniesławienia. skontaktowałam się z firma telefonicznie po wcześniejszym kontakcie mailowym (z ich strony bez odpowiedzi). Pan na ”obsłudze” klienta odniosl się do mnie niesamowicie lekceważąco. No to się zdenerwowałam i napisałam opinie na Google…. Na co szanowny pan najpierw próbował mnie przekupić oferując coś za usunięcie opini a teraz straszy pozwami o...
Jak mogę złożyć wypowiedzenie, by zaczęło obowiązywać? Szef mnie omija.
Dzień dobry. Poinformowałam pracodawcę telefonicznie w piątek, że chcę złożyć wypowiedzenie i kiedy przyjdzie, by mógł je podpisać. Od tego czasu nie mam z nim kontaktu i nie mogę tego zrobić osobiście. Kiedy do niego dzwonię mówi, że jutro będzie, a się nie pojawia. Ewidentnie utrudnia mi odejście z pracy. Chciałam złożyć wypowiedzenie do upoważnionych osób z biura, jednak dowiedziałam się, że szef zakazał im odbierania jakichkolwiek dokumentów...
Zachowek od testamentu.
Babcia spisała przed śmiercią u notariusza testament. Miała 3 córki. Dwie z nich żyją, jedna z nich zmarła w 2020 roku (moja mama). Babcia zmarła w zeszłym roku. W testamencie ujęte są tylko dwie córki, które żyją i dziedziczą spadek każda po połowie. Moja mama ma dwoje dzieci. Czy mogę w związku z tym ubiegać się o zachowek? Rodzina twierdzi, że absolutnie nie, bo mama przecież nie żyje....
Eksmisja z mieszkania socjalnego ?
Dzień dobry, znajoma straciła mieszkanie socjalne w którym mieszkała koło 24 lat. Zadłużenie jest około 20 tys złotych. Wczoraj została wykonana eksmisja ona była w pracy i jak przyszła mieszkanie puste i wymienione zamki. Ona nie wiedziała że jest taka sytuacja komornik nie poinformował nie dostała żaden list od komornika że w takim dniu zostanie eksmisja, to jest jej jedyne mieszkanie i nie ma żadnego innego mieszkania mieszka tam na co dzień...

Wyszukiwarka