zwrot kosztów za stawienie sie w sądzie świadka

Jeżeli zostałam wezwana w charakterze świadka na rozprawę sądową w powództwie czy Sąd ma prawo zwrócić mi koszty dojazdu? Dostalam taką informacje od osoby której dotyczy ta sprawa, a czeka mnie daleka wyprawa. Zostaje mi jedynie możliwość wynajęcia auta bo obecnie zadnego nie posiadam. Był ktoś moze w podobnej sytuacji? czy faktycznie moge liczyć na zwrot kosztów? A jesli nie to do której ze storn powinnam się zwrócić o pokrycie dojazdu
anonim cytuj
19-07-2020
W sądzie można wziąć wniosek o zwrot kosztów dojazdu

anonim cytuj
19-07-2020
W sekretariacie sądu wypełnia Pani wniosek o zwrot kosztów przejazdu (tylko ryczałt za paliwo i przejechane km razy stawka) wpisuje się nr dowodu rejestracyjnego markę samochodu i pojemność silnika.

anonim cytuj
19-07-2020
Można też wysłać pismo do sądu z którego dostało się wezwanie, z prośbą o przesłuchanie w sądzie najbliższym miejsca zamieszkania

anonim cytuj
19-07-2020

Sugerowane Tematy

Umowa zlecenie a komornik.
Proszę o poradę. Okazało się na miejscu że mam umowę zlecenie na 3 dni kwota 1500 netto. Mam 2 komorników jestem zarejestrowana jako bezrobotna. To moje jedyne źródło dochodu na obecną chwilę. Podałam nr konta którego jestem właścicielem jaki nazwa konta widnieje imię nazwisko mojej mamy ale nie jest współwłaścicielem. Na nim nie mam zajęcia tylko na 2 rachunku. Czy komornicy jeśli jest zgłoszone do ZUS widzą to? Czy mogą zabrać jeśli do n...
174kpc
Жаль, что сейчас не могу высказаться - очень занят. Но вернусь - обязательно напишу что я думаю. How to contact a team of experts in plan ICT for obtaining virtual phone consultations during summer [url=https://www.battle-station.com/viewtopic.php?p=804919#p804919]tijdelijke telefoonnummer[/url]? Beperkingen in Gebruik. Free phones for people who want to personally chat with gebruik, even people, what does not want to see others people....
Czy będąc na zwolnieniu chorobowym od psychiatry ''chodzącym'' można osobiście złożyć wypowiedzenie z pracy czy jest to zabronione?
Witam do 31 stycznia mam zwolnienie chodzące od pychiatry z powodu mobbingu w pracy. chce zlozyc wypowiedzenie, rozwiazac umowe z ta firmą. Kiedy mam to zrobić i w jaki sposób? Czy moge to zrobić osobiscie? czy zus podwazy wtedy zwolnienie? proszę o szybką odpowiedź....
Psy sąsiadów biegające luzem (brak płotu). Sąsiadka nie widzi w tym nic złego, ja czuję zagrożenie. Co mówi na ten temat prawo?
Witam. Mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych. Mam 4 małe psy, które wyprowadzam na smyczy. Obok w sąsiednim domu mieszka rodzina, która adoptowała ze schroniska 6 psów. Teren ma nieogrodzony. Psy są trzymane w kojcu. Wiem, że psy muszą się wybiegać, ale sytuacja z dzisiejszego poranka mnie przeraziła. Wracając ze spaceru ze swoimi psami widzę, że psy sąsiadów z kojca zostały wypuszczone. Stałam jak wryta z moimi 200 metrów dalej modląc się, ...

Wyszukiwarka