Jeżeli zostałam wezwana w charakterze świadka na rozprawę sądową w powództwie czy Sąd ma prawo zwrócić mi koszty dojazdu? Dostalam taką informacje od osoby której dotyczy ta sprawa, a czeka mnie daleka wyprawa. Zostaje mi jedynie możliwość wynajęcia auta bo obecnie zadnego nie posiadam. Był ktoś moze w podobnej sytuacji? czy faktycznie moge liczyć na zwrot kosztów? A jesli nie to do której ze storn powinnam się zwrócić o pokrycie dojazdu
anonim cytuj
19-07-2020
W sądzie można wziąć wniosek o zwrot kosztów dojazdu
anonim cytuj
19-07-2020
W sekretariacie sądu wypełnia Pani wniosek o zwrot kosztów przejazdu (tylko ryczałt za paliwo i przejechane km razy stawka) wpisuje się nr dowodu rejestracyjnego markę samochodu i pojemność silnika.
anonim cytuj
19-07-2020
Można też wysłać pismo do sądu z którego dostało się wezwanie, z prośbą o przesłuchanie w sądzie najbliższym miejsca zamieszkania
Witam. W dniu wczorajszym zostały mi zatrzymane prawo jazdy z powodu przekroczenia prędkości w terenie zabudowanym przez wideo rejestrator z alfy romeo. Na nagraniu moja średnia prędkość to 102,5km/h jednak jechałem autem wyposażonym w ogranicznik prędkości do 90 km/h oraz gps. Na wydruku z gps moja prędkość podczas zatrzymania to 90 km/h , nie przyjąłem mandatu jednak policjanci nie spisali ze mną żadnego protokołu odmowy mandatu i powiedzieli ż...
Жаль, что сейчас не могу высказаться - тороплюсь на работу. Освобожусь - обязательно выскажу своё мнение.
Офис [url=https://www.avito.ru/tulskaya_oblast/doma_dachi_kottedzhi/prodam/dom-ASgBAgICAkSUA9AQ2AjOWQ]https://www.avito.ru/tulskaya_oblast/doma_dachi_kottedzhi/prodam/dom-ASgBAgICAkSUA9AQ2AjOWQ[/url] в Казани, третий в россии после столицы и питера, уютно расположился в деловом центре «Кремлевская плаза» на Московской улице в самом сердце г...
Czy posiedzenie sądu w kwestii warunkowego umorzenia postępowania odbywa się w posiedzeniu jawnym? Na posiedzeniu będzie rozpatrywany wniosek o warunkowe umorzenie postępowania, sprawca wypadku przyznał się do zarzucanego czynu i czyn nie budzi wątpliwości, sama poszkodowana nie może wziąć udziału w posiedzeniu ze względu na stan zdrowia, czy jako publiczność w posiedzeniu mogą wziąć udział osoby bliskie? Czy posiedzenie jest z urzędu rozpatrywan...
Witam, mam problem z byłym pracownikiem. W okresie swojej pracy wykorzystał 5 dni urlopu wypoczynkowego w tym 1 dzień na żądanie. Na świadectwie księgowa wpisała że wykorzystał 20 dni. Został naliczony ekwiwalent za 15 dni nie wykorzystanych. On nie chce przyjąć tego świadectwa i karze je poprawić bo on chce mieć napisane że wykorzystał 5 dni nie 20. Czy ma takie prawo i księgowa musi to poprawić ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: