Wyrobienie paszportu przez pełnomocnika.

Mam pytanie dotyczące paszportu... a mianowicie, obecnie mieszkam poza granicami kraju, chciałabym się dowiedzieć czy adwokat za pełnomocnictwem może ubiegać się o nowy paszport dla osoby poszukiwanej listem gończym (za wyłudzenia bankowe) nie posiadającej obecnie żadnego dokumentu (ważnego) stwierdzającego tożsamość i z powodów zdrowotnych nie może podróżować (w obecnym miejscu zamieszkania nie ma konsulatu polskiego).
anonim cytuj
19-11-2023
Tak ale w jaki sposób mieszkam na Caraibach wyspa Guadalupa i tutaj nie ma konsulatu ani ambasady Polskiej. Posiadam dokument wystawiony przez lekarzy ze nie mogę podróżować, może to się da jakoś wykorzystać, może istnieje jakaś ustawa?

anonim cytuj
19-11-2023
OK, a jak w danym kraju nie ma konsulatu?

anonim cytuj
19-11-2023
Wtedy trzeba odszukać (proponuję stronę MSZ) konsulat, który swoim "zasięgiem" obejmuje również kraj, w którym Pani mieszka. Najczęściej będzie do konsulat z kraju sąsiedniego.

anonim cytuj
19-11-2023

Sugerowane Tematy

Jakie są moje prawa, gdy jestem zwalniany z pracy?
no więc tak... jestem w mega dołku, bo szefostwo postanowiło się mnie pozbyć. Robiłem w tej firmie od 6 lat, i tak nagle, z dnia na dzień... zwolnienie. Przygotowali mi jakieś papiery, mówią, że z winy pracownika i coś tam jeszcze. Niby niby ale ja tam się nie znam, prawo to dla mnie czarna magia, więc stwierdziłem, że zapytam się was, bo na dlajurysty.pl zawsze ktoś pomoże, co nie? Po pierwsze, to czy mogą mnie tak po prostu zwolnić? Czy nie ...
Czy w czasie l4 jak wypada ono w wolny dzień (odbiór za sobotę) przysługuje on w innym terminie?
Witam Czy w czasie l4 jak wypada ono w wolny dzień jaki ma się w grafiku (odbiór za sobotę) przysługuje on w innym terminie? Mój pracodawca twierdzi, że nie wręcz powinnam poinformować lekarza, że na ten dzień nie potrzebuję l4 bo i tak nie będę w pracy....
Zwolnienie z podatku dochodowego do 26 roku życia.
Moja mama aktualnie jest właścicielem mieszkania. Będzie chciała je przekazać w darowiźnie (czyli nie jest to opodatkowane) mi, czyli jej córce. Mam 19 lat, studiuje i nie pracuje. Wiem że osoby do 26 roku są zwolnione z podatku dochodowego. Jeśli wynajmę te mieszkanie to będzie to mimo wszystko jakaś moja forma zarobku. I teraz pojawia się pytanie, czy będę musiała odprowadzać podatek za te mieszkanie czy nie?...
L4 paychiatryczne
Czesc, chciałbym wyjasnic pewna niepewna dla mnie kwestie. Obecne przebywam na L4 z powodow zaburzen psychicznych, nie zdradzajac szczegolow, okres zwolnienia lekarskiego bedzie trwal 24 dni wliczajac weekendy natomiast moja praca jest 5dni w tyg, potem mam juz zaplanowane 2 dni wolne. Szaanse sa dosc wysokie ze po tych 2 dniach urlopu ponownie otrzymam zwolnienie, tym razem na 27 dni. Czy w takim wypadku wyplacenie wynagrodziena pozostaje po str...

Wyszukiwarka