jak odzysak pieniadze za brak mebli w zakupionym domu?

Kupuję dom, sprzedający w rozmowie z pośrednikiem zapewniają, że większość mebli zostanie, gdyż oni ze względu na wiek chcą kupić mieszkanie do 50 m2 i siłą rzeczy z 220 tam nie przeniosą. Dodatkowo podpisaliśmy umowę na 10 tys zł na meble kuchenne i agd. Poszłam im na rękę dając 2,5 miesiąca na wyprowadzkę, to jeszcze wykręcili grzejnik z garażu. Zostawili jedynie starą, odklejającą się zabudowę kuchni, zardzewiałą pralkę bosch i zestaw mebli z kalwarii w postaci łóżka, szafy i toaletki. Umowa ustna dotyczyła większości mebli w domu, że o kosiarce nie wspomnę. Wyprzedali, rozdali wszystko, zostawiając mi umeblowany pokój Gierkiem, kuchnię - w której odchodzi okleina, zardzewiałą pralkę Bosch. Mam umowę na 10 tys na meble kuchenne plus agd, przy czym Pani z agencji stworzyła tą umowę tylko na sztukę, bo ujęła tylko meble kuchenne a miało być inaczej. Jak to ugryźć i zmusić ich do oddania tych 10tys?
anonim cytuj
18-07-2020
podpisała pani umowę, że 10 000 dokłąda za meble kuchenne i AGD? Zatem jesli zostawią meble kuchenne i AGD (wpisaliście, jakie?) to nic pani nie zrobi. Taką umowe Pani podpisała.

anonim cytuj
18-07-2020
Szkoda ze pani nie zrobiła zdjęć kuchni. Tu widać wielkie oszustwo i nikt nie uwierzy że zgodziła się pani na zakup zardzewiałej pralki za 10 tyś. Zgłosić to szybko do prokuratury

anonim cytuj
18-07-2020

Sugerowane Tematy

Bon na zasiedlenie.
Dzień dobry, Moja sytuacja wygląda następująco mieszkam w miejscu bardzo słabo skomunikowanym z resztą świata i przez długie czasy oczekiwania na przesiadki między autobusami moja podróż do pracy trwała by około 2h w jedną stronę mimo tego że nie jest to nawet 50km drogi, lecz Pani w urzędzie pracy stwierdziła, że jako czas dojazdu do pracy liczy się tylko czas spędzony w autobusie, nie liczy się czas czekania na przesiadki itp., co skreśla moją...
Pomyłka kuriera, dostarczył paczkę pod zły adres? co mogę zrobić?
Witam mam pewną sprawę i nie za bardzo wiem jak mam ja ugryźć a więc: Zamówiłam buty internetowo ( sklep super wywiązał się z wysyłką) zaznaczyłam kuriera DPD , buty miały być w piątek, o godzinie 9.30 dostałam maila ze przesyłka doręczona ( oczywiście nie do mnie ) osoba odbierająca " A..A " nie moje inicjały, kilkukrotnie próbowałam skontaktować się z kurierem tego dnia bez skutku ( na smsy również nie odpowiadał ) , nie wiele myś...
Nie dostałam jeszcze UoP
Cześć, przychodzę do Was z zapytaniem. Podjęłam pracę z dn. 03.01.2024, na rozmowie o pracę było mówione wyraźnie, że zatrudnienie na UoP. Z tym, że przyszłam tego dnia, rozpoczęłam szkolenia (jakieś prezentacje itd), a umowy nadal nie mam podpisanej, żadnych badań ani nic. To może być tak przedłużane? Do pracy bezpośredniej jeszcze nie jestem dopuszczana, bo to etap szkoleń ale w innych miejscach pracy miałam umowę od pierwszego dnia kiedy się p...
czy zachowanie kierownika podchodzi pod mobbing i czy można to zgłosić do PIP?
Poproszę o radę, tylko proszę o niewyśmiewanie, sprawa jest trochę że tak powiem załamująca. Kierowniczka w sklepie sieciówce urządza sobie jawne kpiny na prywatnym czacie na massengerze, do którego dołączeni są inni pracownicy, generalnie jej "pupilkowie". Opisuje błędy innych pracowników, tych nie dołączonych do czatu w sposób karygodny. Przykład: ktoś źle odkleił cenówki, ktoś inny zrobił zdjęcia i jest pojazd wszystkich pracowników ...

Wyszukiwarka