jak odzysak pieniadze za brak mebli w zakupionym domu?

Kupuję dom, sprzedający w rozmowie z pośrednikiem zapewniają, że większość mebli zostanie, gdyż oni ze względu na wiek chcą kupić mieszkanie do 50 m2 i siłą rzeczy z 220 tam nie przeniosą. Dodatkowo podpisaliśmy umowę na 10 tys zł na meble kuchenne i agd. Poszłam im na rękę dając 2,5 miesiąca na wyprowadzkę, to jeszcze wykręcili grzejnik z garażu. Zostawili jedynie starą, odklejającą się zabudowę kuchni, zardzewiałą pralkę bosch i zestaw mebli z kalwarii w postaci łóżka, szafy i toaletki. Umowa ustna dotyczyła większości mebli w domu, że o kosiarce nie wspomnę. Wyprzedali, rozdali wszystko, zostawiając mi umeblowany pokój Gierkiem, kuchnię - w której odchodzi okleina, zardzewiałą pralkę Bosch. Mam umowę na 10 tys na meble kuchenne plus agd, przy czym Pani z agencji stworzyła tą umowę tylko na sztukę, bo ujęła tylko meble kuchenne a miało być inaczej. Jak to ugryźć i zmusić ich do oddania tych 10tys?
anonim cytuj
18-07-2020
podpisała pani umowę, że 10 000 dokłąda za meble kuchenne i AGD? Zatem jesli zostawią meble kuchenne i AGD (wpisaliście, jakie?) to nic pani nie zrobi. Taką umowe Pani podpisała.

anonim cytuj
18-07-2020
Szkoda ze pani nie zrobiła zdjęć kuchni. Tu widać wielkie oszustwo i nikt nie uwierzy że zgodziła się pani na zakup zardzewiałej pralki za 10 tyś. Zgłosić to szybko do prokuratury

anonim cytuj
18-07-2020

Sugerowane Tematy

Spór o spadek - czy testament jest ważny?
Cześć wszystkim, Mam problem i chciałbym zrozumieć, jak mogę go rozwiązać. Jestem jednym z trzech dzieci mojej zmarłej mamy. Niedawno dowiedzieliśmy się, że zostawiła testament, w którym cały jej majątek przekazuje mojemu bratu. Jestem trochę zszokowany, bo nigdy nie było żadnych wskazówek, że coś takiego planuje. Mam wielkie wątpliwości co do tego testamentu. Po pierwsze, moja mama cierpiała na chorobę Alzheimera i była już w bardzo złym s...
Jak uchronić się przed kradzieżą tożsamości?
Witam, mam takie nietypowe pytanie. Jak uchronić się przed kradzieżą tożsamości? Mój brat jest do mnie bardzo podobny (tylko nieco grubszy.) I sytuacja wygląda tak, że już od jakiegoś dłuższego czasu wiem, że zadłuża siebie jak tylko może. Wiem na pewno, że ma kredyt na 50 tysięcy, ale podejrzewam, że jest tego dużo więcej. Ostatnio na wspólnej rodzinnej poczcie zauważyłem tak samo, ze przychodzą same emaile od jakiś pożyczkodawców gdzie padają k...
Mąż zadłuża siebie/nas. Co robić?
Dzień dobry. Jestem emerytką. Mój mąż z którym faktycznie już tylko mieszkamy w jednym domu, tzw. pożycie dawno ustało, gospodarstwa też prowadzimy osobne chociaż pod jednym dachem ma problem alkoholowy i to duży co było jedną z przyczyn naszego rozstania. Formalnie jednak pozostajemy małżeństwem i mamy wspólnotę majątkową. Mąż też jest emerytem. Ostatnio dowiedziałam się, że mąż trafił w dziwne towarzystwo z którym pije i pod jego wpływem zaczą...
Przyspieszenie terminu rozprawy rozwodowej.
Witam, czy jest tu ktoś kto może doradzić. Jestem w trakcie rozwodu, mąż złożył wniosek o moje ubezwłasnowolnienie w sądzie w Warszawie, sąd w Warszawie przeniósł sprawę do Gdańska ( moje miejsce zamieszkania ) mąż się od tego odwołał - aktualnie sprawa utknęła w sądzie apelacyjnym w Warszawie. Czy da się jakoś poprosić sąd ( napisać wniosek ) o przyspieszenie ?? Chciałabym już mieć ten rozwód za sobą (przeszłam badania że jestem zdrowa psychicz...

Wyszukiwarka