jak odzysak pieniadze za brak mebli w zakupionym domu?

Kupuję dom, sprzedający w rozmowie z pośrednikiem zapewniają, że większość mebli zostanie, gdyż oni ze względu na wiek chcą kupić mieszkanie do 50 m2 i siłą rzeczy z 220 tam nie przeniosą. Dodatkowo podpisaliśmy umowę na 10 tys zł na meble kuchenne i agd. Poszłam im na rękę dając 2,5 miesiąca na wyprowadzkę, to jeszcze wykręcili grzejnik z garażu. Zostawili jedynie starą, odklejającą się zabudowę kuchni, zardzewiałą pralkę bosch i zestaw mebli z kalwarii w postaci łóżka, szafy i toaletki. Umowa ustna dotyczyła większości mebli w domu, że o kosiarce nie wspomnę. Wyprzedali, rozdali wszystko, zostawiając mi umeblowany pokój Gierkiem, kuchnię - w której odchodzi okleina, zardzewiałą pralkę Bosch. Mam umowę na 10 tys na meble kuchenne plus agd, przy czym Pani z agencji stworzyła tą umowę tylko na sztukę, bo ujęła tylko meble kuchenne a miało być inaczej. Jak to ugryźć i zmusić ich do oddania tych 10tys?
anonim cytuj
18-07-2020
podpisała pani umowę, że 10 000 dokłąda za meble kuchenne i AGD? Zatem jesli zostawią meble kuchenne i AGD (wpisaliście, jakie?) to nic pani nie zrobi. Taką umowe Pani podpisała.

anonim cytuj
18-07-2020
Szkoda ze pani nie zrobiła zdjęć kuchni. Tu widać wielkie oszustwo i nikt nie uwierzy że zgodziła się pani na zakup zardzewiałej pralki za 10 tyś. Zgłosić to szybko do prokuratury

anonim cytuj
18-07-2020

Sugerowane Tematy

Czy wyjeżdżając na wakacje z dzieckiem muszę podać matce dokładny adres pobytu
Kochani mam pytanie Czy wyjeżdżając na wakacje z dzieckiem muszę podać matce dokładny adres pobytu czy wystarczy nazwa miejscowości lub najbliższej okolicy. Mam pełne prawo Jesteśmy w trakcie rozwodu ok kilku lat Matka lub ktoś na jej zlecenie hakuje mi mail Szpieguje w necie, boję się że będę miał ogon cały czas za sobą, ma mnóstwo kasy i duże możliwości śledzenia mnie a ja chce z dzieckiem pobyć pouczyć się czegoś nowego tzn dziecko nauczy...
nagłe wypowiedzenie
Witam. Pracowałam w przedszkolu na czas określony. W piątek nagle wychodząc z pracy otrzymałam wypowiedzenie z jakimiś krótkimi, pokrętnymi i kłamliwymi wyjaśnieniami. Było to dla mnie ogromnym szokiem, bo jeszcze w tym dniu dyrekcja pytała mnie kiedy doniosę dyplom, bo broniłam się 23.10. Na dodatek zostałam wzięta do prawie już ciemnej sali a nie do gabinetu. Na moje pytania dyrektorka praktycznie nie odpowiadała. Była bardzo zmieszana. Mam ...
Budowa domu bez ślubu.
Mam pytanie czy uważacie, że warto budować dom bez ślubu ? Czy ktoś z Państwa miał takie doświadczenia. Mam partnera jesteśmy ze sobą od prawie 7 lat. Spodziewamy się dziecka. Mamy kupiona działkę przez akt notarialny : 30% moja własność 70% jego. Jeśli zaczniemy budować dom i moja wartość na pewno przekroczy wkład własny na budowę domu to czy jest szansa , że przy rozstaniu odzyskam te pieniądze jeśli ten dom i tak nie będzie mój i będę musia...
Wypowiedzenie umowy o prace przez pracodawce.
W niedzielę przyszłam do pracy i szef oznajmił mi, ze mam się nie przebierać do pracy i że właśnie w tej chwili mnie zwalnia. Od dwóch tygodni szukał na siłę problemów i każdy mój nawet mały błąd wyolbrzymiał. Czy takie wypowiedzenie w formie ustnej ma taką samą wartość co wypowiedzenie na piśmie? Nie dostałam jeszcze niczego do podpisania, poinformowano mnie ze wypłatę dostane na konto a świadectwo dostane pocztą i tyle i kazał mi iść do domu. M...

Wyszukiwarka