jak odzysak pieniadze za brak mebli w zakupionym domu?

Kupuję dom, sprzedający w rozmowie z pośrednikiem zapewniają, że większość mebli zostanie, gdyż oni ze względu na wiek chcą kupić mieszkanie do 50 m2 i siłą rzeczy z 220 tam nie przeniosą. Dodatkowo podpisaliśmy umowę na 10 tys zł na meble kuchenne i agd. Poszłam im na rękę dając 2,5 miesiąca na wyprowadzkę, to jeszcze wykręcili grzejnik z garażu. Zostawili jedynie starą, odklejającą się zabudowę kuchni, zardzewiałą pralkę bosch i zestaw mebli z kalwarii w postaci łóżka, szafy i toaletki. Umowa ustna dotyczyła większości mebli w domu, że o kosiarce nie wspomnę. Wyprzedali, rozdali wszystko, zostawiając mi umeblowany pokój Gierkiem, kuchnię - w której odchodzi okleina, zardzewiałą pralkę Bosch. Mam umowę na 10 tys na meble kuchenne plus agd, przy czym Pani z agencji stworzyła tą umowę tylko na sztukę, bo ujęła tylko meble kuchenne a miało być inaczej. Jak to ugryźć i zmusić ich do oddania tych 10tys?
anonim cytuj
18-07-2020
podpisała pani umowę, że 10 000 dokłąda za meble kuchenne i AGD? Zatem jesli zostawią meble kuchenne i AGD (wpisaliście, jakie?) to nic pani nie zrobi. Taką umowe Pani podpisała.

anonim cytuj
18-07-2020
Szkoda ze pani nie zrobiła zdjęć kuchni. Tu widać wielkie oszustwo i nikt nie uwierzy że zgodziła się pani na zakup zardzewiałej pralki za 10 tyś. Zgłosić to szybko do prokuratury

anonim cytuj
18-07-2020

Sugerowane Tematy

Odrzucenie spadku po terminie.
Mam brata niepełnosprawnego chorego na autyzm nasi rodzice nie są razem od wielu lat i ojciec jest pozbawiony władzy rodzicielskiej . Nigdy nie płacił alimentów wypłacał mamie fundusz. Ostatnio dowiedziałam się że moja „babcia” której nie znam od strony ojca zmarła 2 lata temu a ojciec zrzekł się spadku i mama dostała pismo że brat ma spłacić dług za mieszkanie komunalne w którym mieszkała właśnie ta „babcia” . Ja mogę się zrzec spadku bo dopiero...
Koniec umowy użyczenia.
Osoba, która mieszkała w mieszkaniu na podstawie umowy użyczenia dostała wypowiedzenie. Końcem miesiąca upływa termin wypowiedzenia, a osoba ta twierdzi, że nie ma zamiaru wyprowadzić się. Ja chciałabym się z rodziną wprowadzić do tego mieszkania w luty... Co mogę zrobić? Czy mogę np po prostu wprowadzić się? Zmienić zamek? Czy muszę starać się o nakaz eksmisji i dopiero czekać aż zakończy się procedura sądowa i komornicza? Dodam, że jeśli nie bę...
Czy jest możliwość rozwiązania umowy z PGE? Lub zmiany taryfy?
Dziś podpisałam umowę o prąd budowlany przez niestety moją nie uwagę i wprowadzenie mnie w błąd niestety nie mam jak tego udowodnić brak świadków. Czy jest możliwość rozwiązania umowy z PGE? Lub zmiany taryfy? Umowa podpisana w siedzibie PGE. Czy PGE może wymagać ode mnie żebym miała prąd budowlany czyli taryfę C11 która jest dla firm jeśli na działce stoi budynek stan surowy otwarty ale ze względu na sytuację z inflacja budowa na razie je...
Czy alimenty mogę płacić w gotówce?
Mam do was następujące pytanie. Czy istnieje jakaś przeszkoda żebym płacił bezpiecznie dla siebie alimenty na dziecko w gotówce ? Chodzi o to że nie jestem fanem pieniądza bezgotówkowego z różnych powodów i dlatego nie chcę wspierać tej patologii (no bo jeżeli rząd wie o każdej mojej transakcji to nie czuję się komfortowo) a dzięki gotówce jestem w 100% anonimowy. Zatem czy istnieje opcja żebym płacił alimenty w gotówce oczywiście tak żeby moja ż...

Wyszukiwarka