Babcia jako nadawca alimentów na dziecko

Ojciec mojego dziecka, co miesiąc robi przekaz w agencji bankowej. Ja dostając pieniążki dla dziecka mam widoczne w czyim imieniu zostały wpłacone, oraz w tytule: alimenty dla -imie i nazwisko dziecks- miesiąc i rok, za ktory są pieniążki.
W tym miesiącu dosta)am pieniążki, w tytule "alimenty dla -imie i nazwisko" (bez daty) zaś wpłacone w imieniu babki dziecka, czyli matki ojca.
Proszw o poradę, jak to potraktować? Bo nie ukrywam że piereszą moją myślą było by zwrócić poeniąż.
anonim cytuj
13-07-2020
Nie ma podstaw do zwrotu. Wpłacającym może być ktokolwiek. Proszę to traktować jako alimenty od ojca

anonim cytuj
13-07-2020
Liczy się tylko tytuł przelewu "alimenty na dziecko XX za miesiąc x", wpłacić może każdy za ojca

anonim cytuj
13-07-2020

Sugerowane Tematy

Problem z naprawioną usterką w wynajmowanym mieszkaniu. Właściciel nie chce oddać kaucji.
Wynajmowałam mieszkanie i napuchła oscieżnica. Ok zadeklarowałam wymianę. Wymieniałam w firmie gdzie była montowana. Okazuje się, że używanego koloru już nie ma i zmontowali kolor używany teraz. Kolor się delikatnie różni. Właściciel nie chce oddać kaucji bo twierdzi, że kolor jest inny i czeka na wycenę innej. Czy ma prawo? Usterka wymieniona, inny kolor nie z mojej winy. Teraz właścicielka piszę, że to zaniża standard mieszkania i chce wymie...
Kara pieniężna za zerwanie umowy abonenckiej.
Mój chłopak dostał karę nałożoną przez operatora komórkowego w kwocie prawie 4000 zł. Wcześniej przed rozwiązaniem umowy przed czasem był stacjonarnie w i został poinformowany, że tak jak jest w umowie kara może wynieść 1000 zł, więc chłopak przemyślał i przeniósł się telefonicznie. Przeczytaliśmy regulamin i jest tam napisane, że jeśli umowa została rozwiązana telefonicznie to o karze powinien zostać poinformowany telefonicznie, SMS-owo, mailow...
Błąd w akcie ślubu.
Witam. Jakie powinno być nazwisko matki w akcie małżeństwa mojego męża jeśli kilka lat po jego narodzinach ponownie wyszła za mąż? Powinno tam być wpisane nazwisko matki widniejące w akcie urodzenia mojego męża czy jej aktualne nazwisko? Z góry dziękuję za odpowiedź....
Czy pracodawca ma prawo ujawnić chorobę pracownika?
Po kilkunastu latach pracy w charakterze kierownika zakładu, trafiłem do firmy dla której wyzysk i "zajeżdżanie" pracowników to norma. Po roku pracy znalazłem się na L4 - od psychiatry - wypalenie zawodowe. Dziś dowiedziałem się, że szef w/w firmy na spotkaniach przekazał pracownikom od jakiego lekarza mam zwolnienie. Już chyba nie ma osoby, która nie wie. Czy takie zachowanie nie jest poważnym naruszeniem moich praw? Pomimo, że nie pla...

Wyszukiwarka