Art. 77. 1. Upoważniona jednostka certyfikująca przekazuje Głównemu
Inspektorowi, do dnia 1 września każdego roku:
1) sprawozdanie z kontroli przeprowadzonych w ubiegłym roku gospodarczym;
2) wykaz kontrolowanych przedsiębiorców zawierający:
a) firmę albo imię i nazwisko przedsiębiorcy,
b) siedzibę i adres albo miejsce zamieszkania i adres przedsiębiorcy,
c) nazwę wyrabianego wyrobu winiarskiego,
d) ilość wyrobów winiarskich wyrobionych w ubiegłym roku
gospodarczym;
3) informacje o zastosowanych procedurach kontrolnych.
2. Sprawozdanie, wykaz oraz informacje, o których mowa w ust. 1, sporządza
się w formie papierowej i na informatycznym nośniku danych, zgodnie
z formularzem opracowanym przez Głównego Inspektora i udostępnionym na
stronie internetowej Inspekcji.
3. Główny Inspektor przekazuje ministrowi właściwemu do spraw rynków
rolnych, do dnia 31 października każdego roku, zestawienie zbiorcze sporządzone
na podstawie sprawozdań, wykazów oraz informacji, o których mowa w ust. 1.
4. Upoważniona jednostka certyfikująca informuje ministra właściwego do
spraw rynków rolnych oraz Głównego Inspektora o zmianie danych i informacji
zawartych we wniosku, o którym mowa w art. 75 ust. 1, oraz w dołączonych do
niego dokumentach.
Art. 76. 1. Roczna kontrola zgodności procesu wyrabiania wyrobów winiarskich posiadających chronioną nazwę pochodzenia albo chronione oznaczenie geograficzne ze specyfikacją jest przeprowadzana na w...
Art. 78. 1. W przypadku stwierdzenia w wyniku przeprowadzonej kontroli, że wyrób winiarski nie spełnia wymagań określonych w specyfikacji, przeprowadzający kontrolę wzywa przedsiębiorcę do usunięcia...
Szczegóły
Wyszukiwarka
- Kodeks Karny dostęp do ustawy
- 22 Kodeks Karny konkretny artykuł ustawy
- Sąd Okręgowy w Ełku informacje o sądzie
- Pełnomocnictwo ogólne dostęp do wzorców