Art. 65. 1. Wpis do rejestru zakładów następuje na podstawie:
1) wniosku podmiotu działającego na rynku spożywczym lub na rynku materiałów
i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością w przypadkach
określonych w art. 63 ust. 2;
2) decyzji o zatwierdzeniu lub warunkowym zatwierdzeniu zakładów, jeżeli są
spełnione wymagania określone w art. 31 ust. 2 lit. b–d rozporządzenia
nr 882/2004.
2. Podmiot działający na rynku spożywczym jest obowiązany do aktualizowania
wykazu urządzeń, o którym mowa w art. 64 ust. 3 pkt 4, przynajmniej dwa razy
w roku oraz na żądanie właściwego państwowego powiatowego inspektora
sanitarnego.
3. Wykreślenie z rejestru zakładów następuje na podstawie:
1) wniosku podmiotu działającego na rynku spożywczym lub na rynku materiałów
i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością;
2) decyzji właściwego państwowego powiatowego inspektora sanitarnego, o której
mowa w art. 66 ust. 1 pkt 1;
3) decyzji właściwego państwowego powiatowego inspektora sanitarnego lub
państwowego granicznego inspektora sanitarnego, jeżeli zakład zaprzestał
działalności w zakresie produkcji lub obrotu żywnością lub materiałami i
wyrobami przeznaczonymi do kontaktu z żywnością, a podmiot działający na
rynku spożywczym lub na rynku materiałów i wyrobów przeznaczonych do
kontaktu z żywnością nie złożył wniosku, o którym mowa w pkt 1;
4) braku aktualizacji, o której mowa w ust. 2.
Art. 64. 1. Podmioty działające na rynku spożywczym lub na rynku materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością składają wniosek o wpis do rejestru zakładów albo o zatwierdzenie zakładu...
Art. 66. 1. W przypadkach określonych w art. 31 ust. 2 lit. e rozporządzenia nr 882/2004 właściwy państwowy powiatowy inspektor sanitarny wydaje decyzję w sprawie: 1) cofnięcia zatwierdzenia zakład...
Szczegóły
Wyszukiwarka
- Kodeks Karny dostęp do ustawy
- 22 Kodeks Karny konkretny artykuł ustawy
- Sąd Okręgowy w Ełku informacje o sądzie
- Pełnomocnictwo ogólne dostęp do wzorców