Art. 4. Minister właściwy do spraw rynków rolnych określi, w drodze
rozporządzenia, rodzaje fermentowanych napojów winiarskich określonych
w art. 3 pkt 1 oraz szczegółowe wymagania organoleptyczne, fizyczne
i chemiczne, jakie powinny spełniać te napoje, mając na względzie zapewnienie
właściwej jakości handlowej poszczególnych fermentowanych napojów
winiarskich.
Art. 3. Wyrobami winiarskimi w rozumieniu ustawy są: 1) fermentowane napoje winiarskie, w tym: a) miód pitny – będący napojem o rzeczywistej zawartości alkoholu od 9% do 18% objętościowych, otrzyma...
Art. 5. Do postępowania w sprawach indywidualnych rozstrzyganych w drodze decyzji administracyjnej stosuje się przepisy Kodeksu postępowania administracyjnego, chyba że przepisy ustawy stanowią inac...
Szczegóły
Wyszukiwarka
- Kodeks Karny dostęp do ustawy
- 22 Kodeks Karny konkretny artykuł ustawy
- Sąd Okręgowy w Ełku informacje o sądzie
- Pełnomocnictwo ogólne dostęp do wzorców