Art. 12. Aromaty i rozpuszczalniki używane lub stosowane w produkcji
żywności nie mogą zawierać pierwiastków i substancji chemicznych w ilościach
szkodliwych dla zdrowia człowieka.

Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia art. 12

Poprzedni

Art. 11. (uchylony).

Nastepny

Art. 13. Wymagania dotyczące aromatów i składników żywności o właściwościach aromatyzujących określa rozporządzenie nr 1334/2008.

Powiązania

Powiązane orzeczenia (0)

brak powiązań

Szczegóły

  • Stan prawny Obecnie obowiązujący
  • Uchwalenie Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
  • Wejscie w życie 28 października 2006
  • Ost. zmiana ustawy brak
  • Ost. modyfikacja na dlajurysty 28 10 2020
Komentarze

Wyszukiwarka