Wpis na listę adwokatów a neoKRS

Adwokatura odmawia wpisu na listę adwokatom osobom które kandydowały na stanowisko sędziego z udziałem neo-KRS. Powodem ocena braku nieskazitelnego charakteru. Co można podnieść aby taką ocenę podważyć?
anonim cytuj
08-08-2025

Sugerowane Tematy

Co zrobić gdy ojciec dziecka nie płaci alimentów?
Co w sytuacji, gdy ojciec dziecka zwolnił się z pracy żeby nie płacić alimentów? Dziecko niepełnosprawne. Przez ostatnie 3 lata jak wyszedł z wiezienia płacił terminowo, teraz poznał nową kobietę i powiedział, ze płacić nie będzie bo układa sobie życie na nowo. Chce się zrzec ojcostwa (nie wiem czy tak można bo jest biologicznym ojcem), żeby nie mieć nic wspólnego z dzieckiem i być zwolnionym z alimentów. Jego rodzice bronili go gdy ten bił dzie...
Zwolnienie dyscyplinarne.
Witam, mam pytanie odnośnie zwolnienia dyscyplinarnego. A mianowicie, jestem kierownikiem i moi pracownicy umyślnie nie wydawali klientom paragonu gdy oni odchodzili i ich nie chcieli po czym kasowali wszystko razem dla zwiększenia wyników ja tego nie robiłam ale wiedziałam o tej sytuacji. Zostałam ukarana brakiem premii oraz notatka służbową, incydent miał miejsce około 1.5 miesiąca temu, czy pracodawca może mnie w dalszym ciągu zwolnić dyscyp...
jak dzieli się renta rodzinna po zmarłym rodzicu
Jak jest z rentą rodzinną jak jeden z rodziców umiera i jest 3 dzieci uczących się? Jak jest wypłacana? W równych kwotach, procentowo dzielona?...
Ustalenie kontaktów dziadków z dzieckiem
Rok temu zmarł ojciec dziecka. Przez ten czas nie blokowałam ani nie utrudniałam kontaktów rodziców męża z synem. Byłam wyrozumiała przez ten czas, mając na uwadze sytuację, w której się znaleźliśmy. Natomiast Zaczynają pojawiać się zgrzyty jeśli chodzi o spotkania, wymuszanie kilkudniowych nocowań, na co ja się nie chce zgodzić, ciągły płacz dziadków przy dziecku co nie poprawia zupełnie sytuacji. Po kilku ostatnich spotkaniach dziecko jest zden...

Wyszukiwarka