Adwokatura odmawia wpisu na listę adwokatom osobom które kandydowały na stanowisko sędziego z udziałem neo-KRS. Powodem ocena braku nieskazitelnego charakteru. Co można podnieść aby taką ocenę podważyć?
Aktualnie mamy biuro i magazyn w jednym budynku ale szef zdecydował, że magazyn będzie przeniesiony do innej miejscowości. Ja pracuje jako pracownik biurowy i nie czuje się ja siłach przez tydzień pracować ciężko fizycznie i dźwigać towary, oraz ustawiać regały do wysokiego składowania. Czy jako pracownik biurowy, mam prawo odmówić jazdy 20 km do innej miejscowości? Dźwigania tam rzeczy przez cały tydzień? Oczywiście wszystko jest na słowo, nie d...
Co sprawdzić przed zakupem garażu od osoby prowadzącej działalność?
Jak sprawdzić czy na nieruchomości jest obciążenie albo zajęcie?
Czy sprawdzenie stanu prawnego jest obowiązkiem notariusza?
Nie chciałabym wpakować się w jakieś problemy, gdyż pieniądze na garaż będą pożyczone od rodziców....
Mój problem jest taki ze jakiś czas temu pożyczyłam od brata pieniądze . Umowa była taka ze oddam jak będę miała , jestem po rozwodzie od Listopada 2022 nie mamy jeszcze podziału majątku . Brat zna moją sytuacje i wie ze oddam jak będę miała . Ale pojawił się problem , otóż mój brat przygarnął była żonę jest e ciąży i nagle Uwaga ! Kupił mieszkanie wpłacił zaliczkę i zadzwonił do mnie i powiedział ze do końca miesiąca Mam oddać pieniądze bo on mu...
Cześć,
dostałem wezwanie do zapłaty kwoty ,,wynikającej z nie spełnienia warunków umowy szkoleniowej". Chodzi o tzw. ,,lojalkę". Była zawarta na okres trzech lat, jednak sprawa przedstawia się następująco:
Umowa o pracę została rozwiązana wraz z upływem czasu, na który została zawarta. Dostałem umowę na okres próbny 3msc., następnie na rok i dalej umowy nie dostałem od pracodawcy, nie wynikało to z mojej niechęci do kontynuowania wspó...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: