Wpis na listę adwokatów a neoKRS

Adwokatura odmawia wpisu na listę adwokatom osobom które kandydowały na stanowisko sędziego z udziałem neo-KRS. Powodem ocena braku nieskazitelnego charakteru. Co można podnieść aby taką ocenę podważyć?
anonim cytuj
08-08-2025

Sugerowane Tematy

Niezgodność liczby pomieszczeń w KW ze stanem faktycznym.
Cześć, W najbliższych dniach będę podpisywał akt notarialny zakupu mieszkania. Notariusz sporządził projekt aktu, gdzie w opisie nieruchomości posłużył się liczbą pomieszczeń wskazanych w KW. W rzeczywistości, liczba pomieszczeń jest inna - sprzedający robił remont mieszkania, zmieniał układ pomieszczeń, wydzielono także nowe pomieszczenia. Mam w związku z tym pytanie - czy ma to w ogóle jakiekolwiek znaczenie w kontekście aktu notarialnego? Cz...
Pozwolenie na broń.
Witam, czytałem ostatnio o możliwościach uzyskania pozwolenia na posiadanie broni. W jednym z punktów widnieje: dla pozwolenia na broń do celów ochrony osobistej, osób i mienia: - stałe, realne i ponadprzeciętne zagrożenia życia, zdrowia lub mienia; Rozumiem, że trzeba tutaj przedstawić dokument potwierdzający realne zagrożenie np. groźby....
Dodatek węglowy dla mieszkańców bloków.
Proszę o informację czy dodatek węglowy należy się mieszkańcom bloków? Osiedle ma zewnętrzną kotłownie, która jest obsługiwana przez spółdzielnie. Czy organ wypłacający dodatek może żądać dostarczenia zaświadczenia, które ma wystawić spółdzielnia? Bo jeśli by się nie należało, to po co zaświadczenia? ...
Darowizna działki od rodziców.
Dzień dobry, rodzice postanowili darować mi działkę powierzchni 900 arów, czy w związku z tym muszę opłacić podatek czy wystarczy tylko wizyta u notariusza ? Jakie wiążą się z tym koszta. Notariusz poinformował nas, że musimy wycenić działkę według siebie a nie według cen rynkowych, działka przez rodziców została kupiona 30 lat temu więc nie mogą wpisać wartości 5 tys. zł....

Wyszukiwarka