Adwokatura odmawia wpisu na listę adwokatom osobom które kandydowały na stanowisko sędziego z udziałem neo-KRS. Powodem ocena braku nieskazitelnego charakteru. Co można podnieść aby taką ocenę podważyć?
Dzień dobry! Miałem podpisać umowę o najem mieszkania. Wpłaciłem kaucje o wysokości 2000pln a po zapoznaniu się z dodatkowymi szczegółami podjął decyzje o rezygnacji z tego mieszkania. Nie akceptowałem i nie podpisywałem żadnych umów tylko wysłałem przelew z tytułem kaucja. W tej chwili właściciel mieszkania nie odbiera telefonu i nie odpisuje. Jak mam postępować?...
byłam na umowie na czas nieokreślony. rozwiązałam ją za porozumieniem stron.
miałam podpisać umowę w nowej pracy więc nie wzięłam wychowawczego, jednak ta nowa praca pozostawia wiele do życzenia.
mam ciągłość w umowach, czy mogę teraz przejść na wychowawczy w pierwszym miesiącu nowej pracy? (umowa na dwa lata w tej drugiej pracy)
czy będzie to gdzieś wyżej (zus, mops, nie wiem) traktowane jako "wyłudzenie" (nie przekraczam dochodów w...
Dzień dobry. Chciałabym się dowiedzieć, czy przysługuje mi dodatek osłonowy. Mieszkam w domu jednorodzinnym razem z mężem, ale mam jeszcze mieszkanie które też ogrzewam. Mieszkanie jest moje, a nie wspólne z mężem....
Jestem na urlopie wychowawczym dostałam od pracodawcy wypowiedzenie z rozwiązaniem umowy o pracę. Okres wypowiedzenia 3 miesiące. Przyczyna: likwidacja stanowiska pracy(zamknięcie jednego z punktów handlowych).
Proszę mi powiedzieć czy nie powinni poczekac do mojego powrotu z wypowiedzeniem? Jak to prawnie teraz wygląda? I czy nie powinnam w takim razie dostać odprawy?
Pracodawca zatrudnia ok 100 osób.
Druga sprawa to wypowiedzenie / rozwiąz...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: