Adwokatura odmawia wpisu na listę adwokatom osobom które kandydowały na stanowisko sędziego z udziałem neo-KRS. Powodem ocena braku nieskazitelnego charakteru. Co można podnieść aby taką ocenę podważyć?
Pod koniec lipca moja mama zakupiła mieszkanie i przekazała mi je jako darowiznę. Staram się teraz o dodatek mieszkaniowy do czynszu. Pani z mopsu powiedziała mi, że go nie dostanę, bo wlicza się to w mój dochód. Dopiero jak minie 3 miesiące, to mogę się o to starać. Z tego co przeczytałam - art. 8 ust. 4 u.p.s , nabycie mieszkania w drodze darowizny nie jest dochodem. Jaka jest prawda?...
Zaczęłam niedawno nową pracę (11.09). Serwis pacjent.gov.pl w dalszym ciągu pokazuje mi, że nie mam prawa do ubezpieczenia. Otrzymałam informacje, że zostałam zgłoszona do ZUS już pierwszego dnia ale widocznie system jeszcze tego nie odnotował. Nie wiem co robić, bo jutro rano mam lekarza na NFZ...
Jakiś czas temu wystawiłam na vinted.pl używane obuwie celem odsprzedania. Jedna z zainteresowanych, poprosiła o rezerwację (01.01 br.) do dnia 11.01 br. Wyraziłam zgodę z zaznaczeniem, że zarezerwowanie jest możliwe wyłącznie po wpłacie zadatku. Potencjalna kupująca zaproponowała 30 zł, a w dniu jutrzejszym miała odebrać obuwie osobiście. W tytule przelewu wpisała "Za buty". Dzisiaj poinformowała mnie, że nie będzie mogła jutro odebrać...
Witam wszystkich mam pytanko moja córeczka ma 6 lat, od dłuższego czasu wydzwaniają do nas pielęgniarki w sprawie szczepień dziecka. Z własnych powodów i wiedzy na temat szczepień nie chcemy córki szczepić. Co możemy zrobić i jak uniknąć takich sytuacji?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: