Wpis na listę adwokatów a neoKRS

Adwokatura odmawia wpisu na listę adwokatom osobom które kandydowały na stanowisko sędziego z udziałem neo-KRS. Powodem ocena braku nieskazitelnego charakteru. Co można podnieść aby taką ocenę podważyć?
anonim cytuj
08-08-2025

Sugerowane Tematy

Odroczenie-
Czy okres ten zostanie uwzględniony nie e mogę wysłać poczty że na stan zagrożenia ...
Ubezwłasnowolnienie.
Cześć, mam takie pytanie, składając wniosek o ubezwłasnowolnienie, można wnioskować o wyłączenie ze sprawy osobę, której wniosek dotyczy? Nie chodzi o pominięcie biegłych, a brak konieczności bycia na sprawie, dla tej osoby będzie to bardzo duży stres, co potwierdza sam wniosek, nie chciałbym musieć targać tej osoby po sądach i tak nachodzi się po biegłych, z resztą już nie pierwszy raz....
Śmierć sprzedającego
Dziś w godzinach porannych podpisany akt u notariusza zakup domu. Część środków własnych część z kredytu bankowego. Kredyt jeszcze nie uruchomiony, pieniądze nie przelane. W tym samym dniu sprzedający umiera. Co w takiej sytuacji? Umowa jest ważna? Jutro muszę dostarczyć do banku akt notarialny celem uruchomienia kredytu. W akcie jest nr rachunku osoby która już nie żyje. Co teraz?...
Podział działki na mniejsze.
Witam, rozeznaję temat podziału mojej działki rolno budowlanej, prośba o wsparcie w temacie. Posiadam działkę rolno - budowlaną powierzchni 0,63 ha, część działki o powierzchni 0,14 ha jest oznaczona w planie zagospodarowania przestrzennego pod zabudowę jednorodzinną. Chciałbym podzielić tą działkę na trzy części. Część pierwsza działka rolna o powierzchni 0,32 ha, część druga rolno-budowlana o pow. 0,17 ha oraz część trzecia rolno - budowlana ...

Wyszukiwarka