Wpis na listę adwokatów a neoKRS

Adwokatura odmawia wpisu na listę adwokatom osobom które kandydowały na stanowisko sędziego z udziałem neo-KRS. Powodem ocena braku nieskazitelnego charakteru. Co można podnieść aby taką ocenę podważyć?
anonim cytuj
08-08-2025

Sugerowane Tematy

Zakup nieruchomości na kredy hipoteczny.
W najbliższym czasie planuję zakup nieruchomości na kredy hipoteczny. W interesującej mnie nieruchomości mieszka pan, który chce zrobić transakcję wiązaną i za pieniądze ze swojej nieruchomości kupić drugą nieruchomość. Jak mogę zabezpieczyć się przed taką sytuacją że ja nieruchomość kupię natomiast ten pan się nagle rozmyśli i nie będzie chciał się wyprowadzić? Jestem całkowicie zielony w takich kwestiach także miłe będą wszelkie porady...
Zwrot artykułu higienicznego.
Czy artykuł higieniczny, który nie ma dodatkowych zabezpieczeń lub plomb, zakupiony przez Internet. (przyszło w zwykłym pudełku bez folii) można zwrócić?...
Praca zdalna, a L4.
Witam, czy przy pracy zdalnej przy komputerze( czyli 8 h bez wymaganego ruchu) każde L4 jest traktowane tak samo, jak przy normalnej pracy? W tym przypadku chodzi o złamaną nogę, czyli i tak w siedzeniu w żaden sposób to nie przeszkadza. Dziękuję z góry za odpowiedź....
Okres ochronny przedemerytalny.
Znajoma ukończy 56 lat 31 maja tego roku. Dziś dostała wypowiedzenie z pracy, w której pracowała 15 lat, z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia, które kończy się 30 kwietnia. Niestety nie jest jeszcze w okresie ochronnym przedemerytalnym. Wypowiedzenie dostała do ręki. Co zrobić aby wypowiedzenie straciło ważność? Jak ma utrzymać się do tego okresu ochronnego przedemerytalnego?...

Wyszukiwarka