Adwokatura odmawia wpisu na listę adwokatom osobom które kandydowały na stanowisko sędziego z udziałem neo-KRS. Powodem ocena braku nieskazitelnego charakteru. Co można podnieść aby taką ocenę podważyć?
Witam, czy ktoś może się orientuje ile czasu czeka się na rozpatrzenie wniosku o warunkowe umorzenie postępowania, i czy tj. rozprawa sądowa czy posiedzenie Sądu?...
Witam. Chciałabym bym się dowiedzieć jak to jest z urlopem. Otóż: mój brat 18 letni podjął swoją pierwszą pracę. Było to czerwca 2021r czyli tego roku. Dostał normalnie umowę o pracę na 2 lata. W lipcu tego roku wykorzystał 6 dni urlopu. Teraz pytanie.
Należy mu się ogólnie 22 dni urlopu. Tylko pytanie ? Skoro umowę ma od czerwca 2021 to od czerwca 2021 do czerwca 2022 przysługuje mu 22 dni urlopu ? Czy od czerwca 2021 do grudnia 2021 przysługuj...
Dzień Dobry, zostałam zwolniona za brak maseczki ( niechodzenie w masce w pracy) czy pracodawca miał takie prawo? Byłam na umówię zlecenie, stwierdził ze to główny powód, chodź nie podał innego. Czy to było zgodne z prawem ? Czy jestem wstanie coś z tym zrobić?
Z góry dziękuje za odpowiedzi....
Po śmierci taty odziedziczyłam z mamą i siostra mieszkanie. Mama już nie żyje, ja odrzuciłem spadek ma mamie, siostra przyjęła. Spadek to dom i mieszkanie. Teraz siostra nie chce mieszkania ( 1/4 mieszkania jest moja ) ze względu ze powstało zadłużenie, siostra chce żeby to mieszkanie było w całości moje, ja spłacę zadłużenie w całości.
Jak formalnie to załatwić, by ponieść jak najniższe koszty? Siostra nie chce spłaty....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: