Wpis na listę adwokatów a neoKRS

Adwokatura odmawia wpisu na listę adwokatom osobom które kandydowały na stanowisko sędziego z udziałem neo-KRS. Powodem ocena braku nieskazitelnego charakteru. Co można podnieść aby taką ocenę podważyć?
anonim cytuj
08-08-2025

Sugerowane Tematy

Alimenty na rzecz żony po zmarłym bracie.
Dzień dobry, Niedawno zmarł mój brat, jedyną rodziną dla niego i Jego żony jestem/byłem ja, Oni nie mieli dzieci a rodzice obu stron dawno nie żyją. Brat z żoną nie bardzo radzili sobie finansowo, wieczni bezrobotni utrzymujący się z rent i zasiłków, mieszkali w mieszkaniu które sfinansowali Im nasi rodzice a ja opłacałem im latami rachunki. Zamierzałem się zrzec prawa do spadku po bracie ale niestety dowiedziałem się pocztą pantoflową, że żona...
Czy sprzedawca, może odrzucić możliwość zwrotu podręczników?
Zakupiłem on-line podręczniki do nauki. Jako, że chodzi o naukę języka, który wykorzystuje zawodowo do zakupu wziąłem fakturę. Podręczniki okazały się słabe i chciałem je zwrócić. Sprzedawca odrzucił możliwość zwrotu powołując się na klauzurę: "Oświadczam, że zawierana przeze mnie umowa sprzedaży jest bezpośrednio związana z prowadzoną przeze mnie działalnością gospodarczą, a także posiada ona dla mnie charakter zawodowy wynikający z pr...
Umowa o dzieło
Czy przy umowie o dzieło np pomalowanie pokoju jako osoba fizyczna też obowiązuje limit kwotowy połowa minimalnej krajowej jak przy działalności nierejestrowanej?...
Umowa najmu.
Witam, czy w umowie najmu na czas nieokreślony, może być dopisek, że najemca jest zobowiązany nie wypowiadać jej przez jakiś czas? Czy jest to zgodne z prawem?...

Wyszukiwarka