Adwokatura odmawia wpisu na listę adwokatom osobom które kandydowały na stanowisko sędziego z udziałem neo-KRS. Powodem ocena braku nieskazitelnego charakteru. Co można podnieść aby taką ocenę podważyć?
W najbliższym czasie planuję zakup nieruchomości na kredy hipoteczny. W interesującej mnie nieruchomości mieszka pan, który chce zrobić transakcję wiązaną i za pieniądze ze swojej nieruchomości kupić drugą nieruchomość.
Jak mogę zabezpieczyć się przed taką sytuacją że ja nieruchomość kupię natomiast ten pan się nagle rozmyśli i nie będzie chciał się wyprowadzić?
Jestem całkowicie zielony w takich kwestiach także miłe będą wszelkie porady...
Czy artykuł higieniczny, który nie ma dodatkowych zabezpieczeń lub plomb, zakupiony przez Internet. (przyszło w zwykłym pudełku bez folii) można zwrócić?...
Witam, czy przy pracy zdalnej przy komputerze( czyli 8 h bez wymaganego ruchu) każde L4 jest traktowane tak samo, jak przy normalnej pracy? W tym przypadku chodzi o złamaną nogę, czyli i tak w siedzeniu w żaden sposób to nie przeszkadza. Dziękuję z góry za odpowiedź....
Znajoma ukończy 56 lat 31 maja tego roku. Dziś dostała wypowiedzenie z pracy, w której pracowała 15 lat, z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia, które kończy się 30 kwietnia. Niestety nie jest jeszcze w okresie ochronnym przedemerytalnym. Wypowiedzenie dostała do ręki. Co zrobić aby wypowiedzenie straciło ważność? Jak ma utrzymać się do tego okresu ochronnego przedemerytalnego?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: