Wpis na listę adwokatów a neoKRS

Adwokatura odmawia wpisu na listę adwokatom osobom które kandydowały na stanowisko sędziego z udziałem neo-KRS. Powodem ocena braku nieskazitelnego charakteru. Co można podnieść aby taką ocenę podważyć?
anonim cytuj
08-08-2025

Sugerowane Tematy

Niewypłacenie pensji w terminie.
Wczoraj był 10 nie wpłynęła wypłata na nasze konta ( umowa o pracę ), kiedy napisaliśmy do pracodawcy ten powiedział, że wczoraj wykonał przelewy, dziś jest 11 i jeszcze nic nie dostaliśmy. Co możemy zrobić czy wolno nam nie przyjść do pracy ? Czy coś grozi pracodawcy ? Czy można porzucić taką pracę?...
Co grozi za niepowiadomienie o popełnieniu przestępstwa?
Zatrzymano faceta, który sprzedawał narkotyki. Mieszkał u nas w drugim mieszkaniu. Mówiłam mu żeby nie przychodzili tam tacy ludzie, bo sobie nie życzę. Domyślałam się, ze sprzedaje. Czy jeśli policja zobaczy smsy odnośnie tego, że domyślałam się, ze handluje narkotykami będę miała z tego problemy? ...
niepłacenie alimentów
Mam pytanie czy za nie placenie alimentow przez 6 lat moze isc do wiezienia ??? Maz kolezanki 6 lat juz jej nie placi czy moze byc mozliwosc ze go zamkna...
Zachowek po rodzicach.
Moi rodzice w 1994 roku przepisali notarialnie gospodarstwo rolne z budynkami mojemu bratu. Rok później brat przepisał notarialnie całe gospodarstwo na mnie. Czy w takim przypadku pozostałemu rodzeństwu należy się po 29 latach zachowek lub inne pieniądze? Tata zmarł 17 lat temu, natomiast mama nadal żyje....

Wyszukiwarka