Adwokatura odmawia wpisu na listę adwokatom osobom które kandydowały na stanowisko sędziego z udziałem neo-KRS. Powodem ocena braku nieskazitelnego charakteru. Co można podnieść aby taką ocenę podważyć?
Mam do wykorzystania 5 dni urlopu. Pracuję na zmiany. Nie przedłużam umowy, która kończy się 31.12. Grafik jest wystawiony od 1.12
Czy to ode mnie zależy, kiedy wykorzystam urlop? Czy pracodawca może mi narzucić, abym wzięła urlop w wolne dni? Czy mogę wziąć urlop w dni, które pracuję?...
Mam pytanie odnośnie wynajmu mieszkania. Jak to jest z odprowadzaniem czynszu do spółdzielni? Teraz odprowadzam go ja (wynajmujący) bo tak zostaliśmy poinformowani w agencji mieszkaniowej. Przeglądam ogłoszenia i w większości jest opłata za wynajem plus czynsz do spółdzielni.
Place ryczałt ( z całej kwoty, nawet z tej odprowadzanej do spółdzielni) szczerze mówiąc po wszystkich tych opłatach nie zostaje jakaś super kwota.
Teraz w trakcie trwan...
Witam. Mam z partnerką dwoje dzieci ( 11 i 7 lat ) mieszkamy u mnie w domu na kredyt ( nieruchomośc i kredyt na mnie ) ja place wszystkie rachunki i opłaty lecz musze skończyć ten związek. Żadne zdrady normalnie chce ale się nie da. Dzieciaki chodza do szkoły blisko domu wiec mogę się wyprowadzić dla ich dobra . Lecz nawet tu jest problem od mojej partnerki . Ma mieszkanie które wynajmuje po drugiej stronie miasta wiec powiedziałem by mi go dala...