Adwokatura odmawia wpisu na listę adwokatom osobom które kandydowały na stanowisko sędziego z udziałem neo-KRS. Powodem ocena braku nieskazitelnego charakteru. Co można podnieść aby taką ocenę podważyć?
Mam małe pytanie co do paragrafu 17 KP.
W październiku rozpocząłem studia zaoczne w mieście, w którym pracuje i mieszkam. Praca jest dwuzmianowa (6:15-14:15 i 12-20) i już zaczynają się problemy. Zgłosiłem swojemu kierownikowi, że podjąłem studia, na jego prośbę wydrukowałem mu plan zajęć na semestr zimowy żeby wiedział jak ma mi ustawiać godziny pracy. I jak na złość znowu ustawił mi tak godziny pracy, że w piątek nie mogę pojawić się na zajęci...
Witam, proszę o poradę?
Syn, student na zleceniu , lat 23, właśnie przeszedł operację barku, artroskopia, rehabilitacja, pewnie powró do zdrowia zajmie ze dwa miesiące, jest zgłoszony do mojego ubezpieczenia zdrowotnego, czy jest szansa na płatne zwolnienie lekarskie??? Co robić w takiej sytuacj? ...
Witam.
Moje pytanie dotyczy pracy w niemczech przez podfirme.
Czy mogą wziąść sobie tak o 200 euro za mieszkanie gdy jest ono darmowe?
I czy pracodawca może nie przekazać dalej l4 gdy zostało wysłane przez pracownika meilowo? pieniądze za L4 zostają wysłane przez agencje ubezpieczeniową...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: