Witam. Mam zamiar zrezygnować z pracy tylko jest mały problem. Z końcem 23r skończyła mi się umowa zlecenie która podpisałam. Od stycznia 24r jestem na umowie o pracę na pół etatu. Do fizycznego podpisania umowy nie doszło do dnia dzisiejszego, umowa jest tzw. Słowna. Zgłoszona do ZUS-u jestem. Czy w momencie gdy będę chciała odejść z pracy obowiązuje mnie jakiś okres wypowiedzenia? Czy mogę z dnia na dzień odejść? Za porozumieniem stron wątpię żeby się udało.
Po przepracowaniu 3 miesięcy są dwa tygodnie wypowiedzenia.
anonim cytuj
03-04-2024
Czy na okres wypowiedzenia można wziąć zwolnienie l4?
anonim cytuj
03-04-2024
Już Pani wie, że będzie chora?
anonim cytuj
03-04-2024
Istnieje coś takiego jak zwolnienie od lekarza psychiatry. Może je wystawić pacjentowi gdy ten zgłosi znaczne pogorszenie stanu psychicznego.
anonim cytuj
03-04-2024
Czy ja powiedziałem tak o chorobach psychicznych? Powiedziałem tak o osobach co robią sobie ,,urlopy od lekarza", Pani taki urlop chce zaplanować, więc z doświadczenia stwierdzam, że najprawdopodobniej to ściema i wykorzystywanie systemu.
anonim cytuj
03-04-2024
W zależności jaka to jest umowa.
Różne umowy to różne sposoby rozwiązania.
W zasadzie umów na czas określony nie można rozwiązać. I tu też są różne terminy wypowiedzenia.
Hej, chciałabym prosić o poradę, w skrócie, mój tata mieszka w mieszkaniu po swoim ojcu, mieszka tam koło 30 lat, mieszkanie nie było wykupione na własność, było zadłużone ale zostało spłacone i mój tata będąc w spółdzielni dowiedział się że ma do końca września się wyprowadzić i dostanie tylko wkład własny mieszkania koło 240 tys. I teraz moje pytanie brzmi czy oni mogą tak po prostu mojego tatę wyrzucić z tego mieszkania? Nie dostał żadnego pi...
Jest dług, który "prowadzi komornik" kwota około 6k. Dłużnik chce się porozumieć na raty, a komornik uparcie i bezczelnie idzie w zaparte, że chce zająć auto, które służy osobie zadłużonej jako przedmiot do pracy. Bez auta nie dojedzie do miejsca pracy... Fakt mógłby pociągiem, bo komunikacja miejska działa dobrze, ale co z narzędziami, które zajmują w bagażu około 1m³? Co zrobić w danej sytuacji?...
Dzień dobry,
13.11 złożyłem zamówienie przez Internet w dużym sklepie sportowym
17.11 otrzymałem zamówienie. Tego samego dnia zgłosiłem zwrot. Skorzystałem z etykiet otrzymanych od sklepu i nadałem 2 paczki (z racji wielu rzeczy w zwrocie) w punkcie nadania kuriera (Supermarket spożywczy)
21.11 sklep sportowy przyjął zwrot, jednakże w zaksięgowanych ze zwrotu rzeczach brakowało jednej pary butów, które spakowałem z innymi w paczkach.
22.11 po...
Dzień dobry,
Od ponad 2lat nie utrzymuje kontaktów z toksycznym ojcem dzięki pójściu na terapie. Ojciec całe życie znęcał się nade mną i moją siostrą psychicznie i fizycznie.
Teraz ojciec chce podać nas z siostrą o alimenty, bo żyje, jak twierdzi, w niedostatku, a my nie utrzymujemy z nim kontaktu i mu nie pomagamy.
Chciałbym zrzec się dziedziczenia po nim, ale czy uchroni mnie to przed ewentualnym płaceniem alimentów na niego?
Ojciec chce by...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: