Rozwiązanie umowy o pracę.

Witam. Mam zamiar zrezygnować z pracy tylko jest mały problem. Z końcem 23r skończyła mi się umowa zlecenie która podpisałam. Od stycznia 24r jestem na umowie o pracę na pół etatu. Do fizycznego podpisania umowy nie doszło do dnia dzisiejszego, umowa jest tzw. Słowna. Zgłoszona do ZUS-u jestem. Czy w momencie gdy będę chciała odejść z pracy obowiązuje mnie jakiś okres wypowiedzenia? Czy mogę z dnia na dzień odejść? Za porozumieniem stron wątpię żeby się udało.
anonim cytuj
03-04-2024
Po przepracowaniu 3 miesięcy są dwa tygodnie wypowiedzenia.

anonim cytuj
03-04-2024
Czy na okres wypowiedzenia można wziąć zwolnienie l4?

anonim cytuj
03-04-2024
Już Pani wie, że będzie chora?

anonim cytuj
03-04-2024
Istnieje coś takiego jak zwolnienie od lekarza psychiatry. Może je wystawić pacjentowi gdy ten zgłosi znaczne pogorszenie stanu psychicznego.

anonim cytuj
03-04-2024
Czy ja powiedziałem tak o chorobach psychicznych? Powiedziałem tak o osobach co robią sobie ,,urlopy od lekarza", Pani taki urlop chce zaplanować, więc z doświadczenia stwierdzam, że najprawdopodobniej to ściema i wykorzystywanie systemu.

anonim cytuj
03-04-2024
W zależności jaka to jest umowa.
Różne umowy to różne sposoby rozwiązania.
W zasadzie umów na czas określony nie można rozwiązać. I tu też są różne terminy wypowiedzenia.

anonim cytuj
03-04-2024

Sugerowane Tematy

Zwrot kosztów wysyłki.
Sprzedałem osobie prywatnej odkurzacz. Działał podobno kilka dni. Kupujący chce zwrotu pieniędzy. ok, nie neguje tego. kupujący opłacił przy zakupie koszta sprzętu + wysyłka. natomiast ja zapłaciłem z własnej kieszeni za kuriera który ten zwrot miał odebrał od klienta. Kupujący zapłacił za wysyłkę 18 zł a ja za odbiór od niego 22 zł. Czy mogę odliczyć koszt wysyłki od kwoty zwrotu do kupującego ? Ja oraz kupujący jesteśmy osobami prywatny...
Zapisy w umowie deweloperskiej.
Kupuję za kredyt mieszkanie u dewelopera. Pewne wątpliwości wzbudziły u mnie zapisy w projekcie umowy deweloperskiej. Mianowicie: - niskie kary umowne za przekroczenie terminu oddania nieruchomości rzędu 0,01% za dzień wartości umowy - maksymalnie do 2% wartości umowy - niemożliwość niepodpisania protokołu odbioru jeżeli usterki nie przeszkadzają w normalnym użytkowaniu lokalu - deweloper nie pozwala wybrać notariusza tylko forsuje swojego ...
Czy babcia może się ubiegać o 500+?
Witam. Jeżeli moja babcia skończyła 75lat, i ma niską emeryturę ale jest zdrowa i samodzielną to może się ubiegać o 500+ czy nie? Wszędzie czytam co innego i mam już mętlik w głowie....
wykonanie zlecenia (brak zapłaty)
Zleceniodawca zlecil prace, praca zostala wykonana. Umowa byla ustna (znajomy). W ustaleniach bylo omowione Kwota za dzien roboczy (200 zl za 9h pracy) Wyplata miala byc wyplacona od razu po wykonaniu zlecenia. Prace wykonywaly dwie osoby (w roznym stopniu, jedna mniej druga wiecej) Natomiast odgornie osoby mialy otrzymac takie samo wynagrodzenie za dzien roboczy. Zleceniodawca zgodzil sie na te warunki. Przez cale zlecenie, zleceniodawca...

Wyszukiwarka