Rozwiązanie umowy o pracę.

Witam. Mam zamiar zrezygnować z pracy tylko jest mały problem. Z końcem 23r skończyła mi się umowa zlecenie która podpisałam. Od stycznia 24r jestem na umowie o pracę na pół etatu. Do fizycznego podpisania umowy nie doszło do dnia dzisiejszego, umowa jest tzw. Słowna. Zgłoszona do ZUS-u jestem. Czy w momencie gdy będę chciała odejść z pracy obowiązuje mnie jakiś okres wypowiedzenia? Czy mogę z dnia na dzień odejść? Za porozumieniem stron wątpię żeby się udało.
anonim cytuj
03-04-2024
Po przepracowaniu 3 miesięcy są dwa tygodnie wypowiedzenia.

anonim cytuj
03-04-2024
Czy na okres wypowiedzenia można wziąć zwolnienie l4?

anonim cytuj
03-04-2024
Już Pani wie, że będzie chora?

anonim cytuj
03-04-2024
Istnieje coś takiego jak zwolnienie od lekarza psychiatry. Może je wystawić pacjentowi gdy ten zgłosi znaczne pogorszenie stanu psychicznego.

anonim cytuj
03-04-2024
Czy ja powiedziałem tak o chorobach psychicznych? Powiedziałem tak o osobach co robią sobie ,,urlopy od lekarza", Pani taki urlop chce zaplanować, więc z doświadczenia stwierdzam, że najprawdopodobniej to ściema i wykorzystywanie systemu.

anonim cytuj
03-04-2024
W zależności jaka to jest umowa.
Różne umowy to różne sposoby rozwiązania.
W zasadzie umów na czas określony nie można rozwiązać. I tu też są różne terminy wypowiedzenia.

anonim cytuj
03-04-2024

Sugerowane Tematy

Rozwiązanie umowy zlecenie bez określonego okresu wypowiedzenia
Witam. Chciałabym rozwiązać umowę zlecenie ze skutkiem natychmiastowym z powodu ciężkiej sytuacji rodzinnej i zdrowotnej. Problem w tym, że w umowie nie określono okresu wypowiedzenia, godzin pracy, jedynie miejsce jej wykonywania oraz termin jej trwania. Czy grozi mi coś za rozwiązanie umowy w związku z powyższym tj. kary finansowa lub odszkodowanie dla pracodawcy? Do końca umowy zostało około 3 tygodni a została zawarta na okres 3 miesięcy. Do ...
Długi za alimenty.
Dzień dobry, (FA - Fundusz Alimentacyjny) Kwota alimentów na 1 dziecko = 600 złotych Jestem zadłużony na kilka tysięcy złotych. Sprawę prowadzi komornik, który zajął dwa moje konta bankowe. Dodatkowo miałem dług wobec FA. Przyjmując, że mam 10 tys zaległych alimentów na dziecko + 5 tysięcy dla FA chciałbym się dowiedzieć: 1. Czy świadczenie z FA można pobierać przez cały czas aż do pełnej spłaty zadłużenia? Czyli była żona pobiera świadczeni...
Jak uzyskać uzasadnienie wyroku po latach ?
Jak uzyskać wgląd do akt do wyroku który już zapadł? Chodzi o uzyskanie uzasadnienia wyroku....
Różnica w metrażu zakupionego mieszkania.
Zakupiłem spółdzielcze prawo do lokalu. W akcie notarialnym jest zapis, że sprzedający oświadcza, iż przysługuje mu prawo do lokalu składającego się z X pokoi o łącznej powierzchni użytkowej 62m2. Lokal ten sprzedaje za cenę X Kupującemu. Metraż mieszkania przed sprzedażą został potwierdzony poprzez oświadczenie ze spółdzielni mieszkaniowej. Po dokonanych pomiarach na potrzeby remontu okazało się że brakuje 3m2. W spółdzielni powiedzieli, że tak ...

Wyszukiwarka