Rozwiązanie umowy o pracę.

Witam. Mam zamiar zrezygnować z pracy tylko jest mały problem. Z końcem 23r skończyła mi się umowa zlecenie która podpisałam. Od stycznia 24r jestem na umowie o pracę na pół etatu. Do fizycznego podpisania umowy nie doszło do dnia dzisiejszego, umowa jest tzw. Słowna. Zgłoszona do ZUS-u jestem. Czy w momencie gdy będę chciała odejść z pracy obowiązuje mnie jakiś okres wypowiedzenia? Czy mogę z dnia na dzień odejść? Za porozumieniem stron wątpię żeby się udało.
anonim cytuj
03-04-2024
Po przepracowaniu 3 miesięcy są dwa tygodnie wypowiedzenia.

anonim cytuj
03-04-2024
Czy na okres wypowiedzenia można wziąć zwolnienie l4?

anonim cytuj
03-04-2024
Już Pani wie, że będzie chora?

anonim cytuj
03-04-2024
Istnieje coś takiego jak zwolnienie od lekarza psychiatry. Może je wystawić pacjentowi gdy ten zgłosi znaczne pogorszenie stanu psychicznego.

anonim cytuj
03-04-2024
Czy ja powiedziałem tak o chorobach psychicznych? Powiedziałem tak o osobach co robią sobie ,,urlopy od lekarza", Pani taki urlop chce zaplanować, więc z doświadczenia stwierdzam, że najprawdopodobniej to ściema i wykorzystywanie systemu.

anonim cytuj
03-04-2024
W zależności jaka to jest umowa.
Różne umowy to różne sposoby rozwiązania.
W zasadzie umów na czas określony nie można rozwiązać. I tu też są różne terminy wypowiedzenia.

anonim cytuj
03-04-2024

Sugerowane Tematy

Ograniczenie praw rodzicielskich obojgu rodzicom.
Dzień dobry. W dniu dzisiejszym odbyła się sprawa sądowa o ograniczenie mi i ojcu dziecka praw rodzicielskich oraz nadanie kurateli sądowej i asystentury rodziny. Chciałabym wnieść do sądu o wydanie uzasadnienia oraz odwołać się od podjętej przez sąd decyzji. W jaki sposób powinnam przygotować pisma i czy muszę dodać do tych pism jakieś dodatkowe dokumenty (jeśli tak to jakie)?...
Alimenty na nieswoje dziecko.
W 2022 urodziło się mi i mojej byłej dziewczynie dziecko, ale od stycznia tego roku nie mieszkamy razem i płacę na nie co miesiąc alimenty. Niedawno dowiedziałem się o zdradzie i po testach okazało się, że nie jest to moje dziecko. Czy mogę ją pozwać o wyłudzenie alimentów skoro wiedziała, że nie jest moje?...
Darowizna domu a dożywotnia służebność.
Moja mama przepisała mi dom, w zapisie jest dożywotnie zamieszkanie. Teraz jest ciężko chora, leżąca, niezdolna do samodzielnej egzystencji. Nie jestem w stanie się nią opiekować bo mam niepełnosprawne dzieci. Czy mogę znaleźć jej miejsce w DPSie czy muszę zapewnić jej opiekę w domu?...
Wycofanie umowy kupna-sprzedaży.
Wiem, że to dość nieodpowiedzialne ale po podpisaniu umowy kupna - sprzedaży i otrzymaniu zaliczki rozmyśliłem się i chciałbym odstąpić od sprzedaży. Zaliczkę otrzymałem w wyznaczonym w umowie terminie. Na końcowe sfinalizowanie transakcji umówiony jestem w nadchodzącym tygodniu. W treści umowy nie ma informacji na temat skutków rozwiązania umowy lub jakichkolwiek kar umownych w przypadku niesfinalizowania transakcji przez którąkolwiek ze stron....

Wyszukiwarka