Prawo Pracy 03-04-2024 6 odpowiedzi

Rozwiązanie umowy o pracę.

Pytanie użytkownika
Witam. Mam zamiar zrezygnować z pracy tylko jest mały problem. Z końcem 23r skończyła mi się umowa zlecenie która podpisałam. Od stycznia 24r jestem na umowie o pracę na pół etatu. Do fizycznego podpisania umowy nie doszło do dnia dzisiejszego, umowa jest tzw. Słowna. Zgłoszona do ZUS-u jestem. Czy w momencie gdy będę chciała odejść z pracy obowiązuje mnie jakiś okres wypowiedzenia? Czy mogę z dnia na dzień odejść? Za porozumieniem stron wątpię żeby się udało.
6 odpowiedzi
Odpowiedź
03-04-2024
Po przepracowaniu 3 miesięcy są dwa tygodnie wypowiedzenia.
Odpowiedź
03-04-2024
Czy na okres wypowiedzenia można wziąć zwolnienie l4?
Odpowiedź
03-04-2024
Już Pani wie, że będzie chora?
Odpowiedź
03-04-2024
Istnieje coś takiego jak zwolnienie od lekarza psychiatry. Może je wystawić pacjentowi gdy ten zgłosi znaczne pogorszenie stanu psychicznego.
Odpowiedź
03-04-2024
Czy ja powiedziałem tak o chorobach psychicznych? Powiedziałem tak o osobach co robią sobie ,,urlopy od lekarza", Pani taki urlop chce zaplanować, więc z doświadczenia stwierdzam, że najprawdopodobniej to ściema i wykorzystywanie systemu.
Odpowiedź
03-04-2024
W zależności jaka to jest umowa.
Różne umowy to różne sposoby rozwiązania.
W zasadzie umów na czas określony nie można rozwiązać. I tu też są różne terminy wypowiedzenia.

Twoja odpowiedź

Dodaj odpowiedź do wątku

Przeglądaj forum

Podobne pytania

Wątki z tej samej kategorii

Prawo pracy 19 dni temu
L4 po ustaniu zatrudnienia

Czy pracownik, który rozwiązuje umowę na czas nieokreślony z zachowaniem okresu wypowiedzenia, w czasie którego przebywa na zwolni...

23 odpowiedzi 03-07-2026
Prawo pracy 19 dni temu
Czy na L4 można iść do sądu jako świadek?

Jestem na zwolnieniu lekarskim po zabiegu, ale dostałem wezwanie do sądu jako świadek. Na zwolnieniu mam, że mogę chodzić, tylko n...

1 odpowiedź 04-07-2026