Co zrobić gdy żona nie chce mnie wpuścić do domu?

Witam, odszedłem od żony do innej kobiety ale nadal jesteśmy małżeństwem, ale ona pozmieniała zamki w drzwiach i nie mam wstępu do domu, chociaż to wspólnota majątkowa. Jak to rozwiązać ?
anonim cytuj
26-03-2024
Musi Cię wpuścić. Jedź wtedy, gdy jesteś pewien, że jest w domu. Wezwij Policję, musi otworzyć i udostępnić Twoje rzeczy.

anonim cytuj
26-03-2024
Przywróć posiadanie drogą sądową.

anonim cytuj
26-03-2024

Sugerowane Tematy

Za co właściciel może potrącić pieniądze z kaucji ?
Witam, wynajmowałem mieszkanie 2,5 roku. Zapłaciłem kaucje na początku i teraz czeka mnie rozliczenie i zwrot. Za co mogą a za co nie mogą odciągnąć mi od kaucji? Wiadomo rzeczy, które się zużywają nie powinni ale każdy inaczej to interpretuje. Stąd moje pytanie. Czy za blachę z piekarnika mogą mi odciągnąć? Blacha używana jakieś lekkie zabrudzenia są ale w granicach normy - normalne użytkowanie. Czy jak stało auto na miejscu parkingowym na dwo...
czy zasadne jest pokrywanie urlopem wypoczynkowym niedoboru godzin?
Witam. Zastanawia mnie, czy zasadne jest pokrywanie urlopem wypoczynkowym niedoboru godzin, ktore są w danym miesiacu do przepracowania. Mam umowę o pracę na czas nieokreślony, na cały etat, pracuję 7,5godziny dziennie, 5 dni w tygodniu, a reszta pokrywana jest z urlopu wypoczynkowego. Czyli tak ok 1-2 dni miesięcznie. Czy pracodawca ma takie prawo? Czy pracodawca jest zobowiązany do zapewnienia 8 godzin pracy dziennie i 40 godzin w tygodniu?...
Dziedziczenie w zamian za opiekę?
Dziecko ma mieć zapisane własnościowe mieszkanie rodzica po śmierci w zamian za opiekę na starość. Opieka nie występuje fizycznie, dziecko mieszka 800km od rodzica ale następuje w formie telefonów, wizyt co 2, 3 mc. Czy drugie dziecko ma jedynie prawo do zachowku?...
Alimenty na byłą żonę.
Dzień dobry, mój partner płaci alimenty na swoją byłą żonę, nie mają dzieci. Ta kobieta mieszka ze swoim partnerem i wychowują razem dwójkę swoich dzieci (bliźniaki lat 1). Co powinniśmy zrobić w tej sytuacji, aby uwolnić mojego partnera od płacenia alimentów na byłą żonę? Rozwód z orzeczeniem o jego winie, początkowo miało być bez orzekania o winie. A jego była żona jest niepełnosprawna i pobiera na siebie jakieś zasiłki....

Wyszukiwarka