Uchylenie zajęcia rachunku przez komornika.

Po jakim czasie od zabrania zaległości przez komornika z urzędu skarbowego, komornik odblokowuje konto? Dzwoniłam do niego, mówił że w ciągu 3 dni roboczych będzie już uregulowane wszystko. Po ponad tygodniu dalej konto jest zablokowane mimo, że mandat jest już opłacony
anonim cytuj
26-03-2024
Rozumiem, że komornik wyegzekwował całość zadłużenia? Właściwie teraz wszystko zależy od sprawności komunikacji między komornikiem a bankiem, bo komornik musi wysłać do banku zawiadomienie o uchyleniu zajęcia rachunku, a bank odnotować to w swoich wewnętrznych systemach...Więc nie sposób przewidzieć.

anonim cytuj
26-03-2024

Sugerowane Tematy

problem ze zwierzętami sąsiadów
Witam. Mam problem z sąsiadem. Nawet z dwoma. Jeden sąsiad ma około 10 kotów których ilość z roku na rok się powiększa, na wiosnę i jesień kotki chodzą w ciąży. Drugi też ma ale około pięciu. Te stworzonka całymi dniami siedzą u mnie koło domu, chodzą po samochodach rysując je, jak zostawię otwarty garaż lub piwnice od razu tam wchodzą i wszystko obsikują. Zostawię buty na zewnatrz? Już obsikane, urządziły sobie u mnie toaletę wszędzie są ich odc...
Groźby karalne pomocy.
Witam bardzo serdecznie mam pewien problem ponieważ kupiłem kurs u pewnej pani w szkole jazdy na kategorię C plus E po czym ta pani rozwiązała firmę i nie oddała mi kasy mało tego nie dostałem paragonu ani żadnego kwitka więc odsyła mnie cały czas właściwie odsyłała pisałem maile cały czas byłem zbywany któregoś dnia Nie wytrzymałem i jakiś miałem zły dzień i napisałem jej że wiem gdzie mieszka wiem gdzie do jakiej szkoły chodzę mniej dzieci i że...
Podwyższenie alimentów.
Chciałabym wywalczyć większe alimenty dla syna, ojciec ukrywa faktyczny dochód, a ja muszę sama sprostać coraz większym kosztom. Przeprowadziłam się z synem bliżej ojca, więc koszty dojazdu dla niego się zmniejszyły. Nie angażuje się zupełnie w życie syna, ten czuje odrzucony. Pytanie, czy jeśli wartość przedmiotu sporu wynosi 6 tys. mogę od niego chcieć 1500 zł? Czy mogę także wspomnieć o złym wpływie na psychikę dziecka i konieczność uczęszczan...
Kupiłem samochód powypadkowy, delikatnie uszkodzony o czym wiedziałem. Czy może mi sprzedawca odmówić zwrotu? Co w takim przypadku?
Dzień dobry. Mam problem z zakupionym samochodem. Kupiłem samochód powypadkowy, delikatnie uszkodzony o czym wiedziałem po oględzinach pojazdu. Teraz gdy chciałem go naprawić okazało się, że te uszkodzenia, o których byłem poinformowany nie są jedyne, bo samochód był w taki sposób zabezpieczony do sprzedaży, żeby nie było ich widać. Dopiero po odkręceniu kilku części zobaczyłem, co było ukryte. Chciałbym zwrócić sprzedawcy ten samochód. Po pierw...

Wyszukiwarka