Darowizna po ślubie.

Narzeczony kupi dom na siebie (próg dochodowy zaniżałam ja i dzieci )
Teraz chcemy aby mnie dopisał ale ale jest podatek nie mały.
Za tydzień bierzemy ślub cywilny by go uniknąć.
Jak dopisać mnie by nie były duże koszta ?
anonim cytuj
26-03-2024
Po ślubie darowizna.

anonim cytuj
26-03-2024
Nie darowizna, a roszczenie majątku prywatnego na współmałżonka.

anonim cytuj
26-03-2024

Sugerowane Tematy

Na jakich podstawach mam prawo zabrać kaucję lokatorowi? Jeśli w ogóle.
Dzień dobry państwu. Mój problem polega głównie na mojej naiwności. Pierwszy raz wynająłem komuś mieszkanie i nie ogarnąłem podstaw. Umówiłem się z lokatorem, że pozwolę mu usunąć z mieszkania wersalkę i przenieść ją do piwnicy, jeżeli odpowiednio o nią zadba i zabezpieczy, żeby nic się jej nie przytrafiło. Umówiliśmy się słownie, że zwrócenie jej w nienagannym stanie jest warunkiem dla wykonania tego ruchu. Pięć miesięcy później przy odbiorze m...
Jaka umowa jest korzystniejsza dla właściciela mieszkania ?
Umowa wynajmu: -okazjonalnego -na część mieszkania Która umowa korzystniejsza dla właściciela mieszkania? O czym nie zapomnieć w umowie? Na pewno chcę mieć jedno miesięczny czas wypowiedzenia bez podania przyczyny. Zastanawiam się nad zapiskiem, żebyśmy jakoś właściciele mogli na mieszkanie wejść w każdej chwili. Oczywiście nikomu nie zamierzam wchodzić, ale jakby nagle osoba przestała płacić, to chciałbym mieć taką możliwość. Oraz dokoopto...
Będąc w małżeństwie, mąż od rodziców swoich dostał pewną kwotę pieniędzy. Czy ja jako żona powinnam o tym wiedzieć?
Witam, będąc w małżeństwie, mąż od rodziców swoich dostał pewną kwotę pieniędzy. Męża mama powiedziała mi w luźnej rozmowie ze mąż dostał pieniądze na naszą rocznicę ślubu, po rozmowie z mężem wychodzi że on nie wiedział że to na rocznicę ślubu, jego rodzice mu tak nie powiedzieli. Sam nie wiedział dlaczego i z jakiego powodu dali mu pieniądze. Pytal się ale dostał wymijającą odpowiedź, przynajmniej tak mi to opowiadał. Teraz nie wiemy dla kogo ...
Co zrobić, gdy dziecko nie chce mieszkać z matką?
Witam. Jestem po rozwodzie. Dzieci zostały z matką. Po pół roku syn oznajmił ze nie chce mieszkać z matką i przeprowadził się do mnie. Co w tej sytuacji z alimentami?...

Wyszukiwarka