Wypowiedzenie pełnomocnictwa.

Dzień dobry, proszę o paradę.
Jak mogę odzyskać z powrotem pieniądze od adwokata jeżeli sprawa jeszcze nie trafiła do sądu, i nic jeszcze nie zrobił w mojej sprawie.
anonim cytuj
26-03-2024
Wypowiedzieć pełnomocnictwo i poprosić o rozliczenie kosztów. To, że sprawa nie trafiła do sądu nie znaczy ze adwokat nic nie zrobił - płaci mu Pani też za zapoznanie się z aktami sprawy więc nie jest powiedziane, że zwrot się w ogóle będzie należał.

anonim cytuj
26-03-2024

Sugerowane Tematy

Zabezpieczenie w postaci testamentu.
Wraz z mężem chcemy zabezpieczyć się na wypadek śmierci i spisać testamenty. Nie mamy wspólnych dzieci, ja mam syna z innego związku i jestem jego jedynym opiekunem prawnym. Oboje mamy rodzeństwo, wszyscy z rodzeństwa mają dzieci. Moi rodzice żyją, są po rozwodzie. U męża żyje tylko tata. Planujemy zakup domu i nie chcemy, aby nasze rodziny próbowały starać się choćby o zachowek. Czy jest możliwość zabezpieczenia się jakoś przed tym? Przys...
Zmiana terminu wynagrodzenia.
Zawsze swoje wynagrodzenie otrzymywałem do tej pory ostatniego dnia każdego miesiąca. 2 tygodnie temu podpisałem aneks, w którym pracodawca zmienił mój termin wypłaty wynagrodzenia na 10tego każdego miesiąca. Ostatnia wypłatę otrzymałem 31 października, była to wypłata za m-c wrzesień. Czy pracodawca ma prawo wypłacić wypłatę za sierpień dopiero w grudniu?...
Zalaliśmy sąsiada. My uważamy ze sąsiad zwyczajnie chce nas naciągnąć, Jak taka sytuacja wygląda od strony prawnej?
Witajcie Zalalismy sasiadow Moj maz zajmujacy sie na codzien budowlanka zobowiazal sie do naprawy szkod Mieszkanie to bylo zalane juz 4 lata wczesniej i patrzac na jego stan po tamtym zalaniu nie bylo remontu gdyz zalanie bylo z winy wlasciciela Okazało się ze własciciel wymaga od nas jeszcze wymiany podłogi w pokoju i drzwi które rzekomo zostały uszkodzone w wyniku naszego zalania My uważamy ze sąsiad zwyczajnie chce nas naciągnąć Jak taka...
Sprzedaż gruntu przez pośrednika.
Cena wystawionego gruntu przez biuro nieruchomości osoby z rodziny była 300 000zł. Udzieliliśmy im pełnomocnictwo, „sprzedali” działkę za 100 000tys. Jesteśmy stratni prawie 200 tysięcy. To jawne oszustwo, działanie na naszą szkodę i sprzedaż nieruchomości za 30% wartości. Co można zrobić prawnie w takiej sytuacji?...

Wyszukiwarka