Dzień dobry, proszę o paradę.
Jak mogę odzyskać z powrotem pieniądze od adwokata jeżeli sprawa jeszcze nie trafiła do sądu, i nic jeszcze nie zrobił w mojej sprawie.
Wypowiedzieć pełnomocnictwo i poprosić o rozliczenie kosztów. To, że sprawa nie trafiła do sądu nie znaczy ze adwokat nic nie zrobił - płaci mu Pani też za zapoznanie się z aktami sprawy więc nie jest powiedziane, że zwrot się w ogóle będzie należał.
Ponad 3 msce temu u mnie w domu na imprezie jeden z gości pod wpływem alkoholu zabrał moje auto pokryjomu przejechał dosyć spory kawałek i się nim rozbił. Pojechałem ze znajomymi go wyratować czyli zamówiliśmy lawetę i nie zgłaszaliśmy tego na policje. Spisałem z nim umowę że w ciągu 3mscy ma mi spłacić samochód. Niedługo po tym wydarzeniu on i tak poszedł siedzieć tyle tylko że za alimenty. I tak 3msce minęły w ciągu których miałem być spłacony ...
Prowadziłem samochód zarejestrowany na mojego tatę. Przekroczyłem prędkość o 51km/h. Wykroczenie zarejestrował fotoradar.
Na adres domowy przyszedł mi mandat w wysokości 1500zl (z dopiskiem o wskazaniu osoby, która prowadziła pojazd w momencie zrobienia zdjęcia.) Na zdjęciu mnie nie widać.
Moje pytanie brzmi:
Czy zabiorą mi za to prawo jazdy, jeżeli tata wskaże mnie jako kierowcę?
Czy zabranie prawa jazdy za przekroczenie prędkości oznacz...
Witam,
Dokonałem kilka dni temu zakupu urządzenia elektronicznego od osoby fizycznej.
Dotychczas nie otrzymałem dowodu zakupu, a w międzyczasie urządzenie uległo uszkodzeniu z przyczyn ode mnie niezależnych.
Pomimo wielu moich ponagleń sprzedawca odmawia mi dostarczenia dowodu zakupu.
Z kolei sklep w którym urządzenie zostało zakupione wymaga ode mnie dostarczenia tego dokumentu, aby można było procesować reklamację.
I teraz moje pytania brz...
Planowaliśmy wraz z mężem wybudować dom na działce która została przekazana nam w akcie darowizny przez moją Mamę.
Jakiś czas później moja mama zmarła.
Nie ułożyło się nam i w chwili obecnej będzie toczyła się sprawa o rozwód, na działce zostały postawione fundamenty i nawieziona ziemia.
Koszt fundamentów został poniesiony przez mamę Mojego męża
Nie mogę dogadać się z mężem w kwestii działki.
Chciałabym ją odzyskać gdyż jest to moja Ojcowizn...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: