Dzień dobry, proszę o paradę.
Jak mogę odzyskać z powrotem pieniądze od adwokata jeżeli sprawa jeszcze nie trafiła do sądu, i nic jeszcze nie zrobił w mojej sprawie.
Wypowiedzieć pełnomocnictwo i poprosić o rozliczenie kosztów. To, że sprawa nie trafiła do sądu nie znaczy ze adwokat nic nie zrobił - płaci mu Pani też za zapoznanie się z aktami sprawy więc nie jest powiedziane, że zwrot się w ogóle będzie należał.
Dzień dobry,
1) Jeżeli mąż przed ślubem otrzymał w darowiznę działkę , na której postawił dom - odbiór domu był miesiąc po ślubie czy ewentualnie po rozwodzie należy się żonie połowa domu i połowa działki ?
2) Jeżeli zona będąc Panna otrzymała notarialnie z zapisem dożywocia działkę z nieruchomością to czy ewentualnie po rozwodzie mężowi należałaby się połowa lub jakąś część?
3) Jeżeli żona po ślubie otrzymałabym notarialnie z zapisem dożywoc...
Pan, od którego je wynajmuję nie wysyła mi rozliczenia, pomimo umowy ustnej że będzie po 20 dniu każdego miesiąca (w umowie mamy 10 dzień miesiąca). Mimo upominania się twierdził że wciąż nie dostał rachunku i nie może podsumować kosztów najmu. Czy coś mi grozi skoro nie z mojej winy zwlekam z zapłatą czynszu i rachunków za media? Na wszystko mam potwierdzenia w postaci SMS....
Podpisałem umowę na montaż okien wraz z roletami oraz na wykonanie elewacji. Prace zostały wykonane. Po kilku miesiącach pojawił się problem z roletami, który zauważyłem. Jedna z rolet otwiera i zamyka się z problemami, ponieważ się haczy i rysuje. Skrzynka od rolety jest skrzywiona, zrobił się tzw. banan. Na kolejnych roletach też widoczny jest tzw. banan, jednak nie aż tak mocny.
Zgłosiłem to do firmy od rolet, która stwierdziła, że to wina mo...
Jestem na L4 od końca grudnia. Pod koniec stycznia poroniłam. Do 20 kwietnia jestem na L4. Mój pracodawca ma mnie na celowniku ( chce mnie zwolnić). Wiem że nie może tego zrobić jak przebywam na L4. Jak wrócę do pracy jestem świadoma że mnie zwolnią ( specyficzna firma ). Należy mi się ekwiwalent za nie wykorzystany urlop ? ( Z tamtego roku zostały mi 3 dni a z tego nie wiem ) Czy jeśli mnie zwolnią należy mi się odprawa ??...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: