Wypowiedzenie pełnomocnictwa.

Dzień dobry, proszę o paradę.
Jak mogę odzyskać z powrotem pieniądze od adwokata jeżeli sprawa jeszcze nie trafiła do sądu, i nic jeszcze nie zrobił w mojej sprawie.
anonim cytuj
26-03-2024
Wypowiedzieć pełnomocnictwo i poprosić o rozliczenie kosztów. To, że sprawa nie trafiła do sądu nie znaczy ze adwokat nic nie zrobił - płaci mu Pani też za zapoznanie się z aktami sprawy więc nie jest powiedziane, że zwrot się w ogóle będzie należał.

anonim cytuj
26-03-2024

Sugerowane Tematy

Co z tym długiem jeśli ojciec dzieci przebywa w zakładzie karnym ?
Witam mam pytanie dług alimentacyjny u komornika jest około 20 tys teraz będę przechodzić na fundusz alimentacyjny. Co z tym długiem jeśli ojciec dzieci przebywa w zakładzie karnym ? Czy jak podejmie się pracy to wtedy dług będzie ściągany ? Czy będę musiała na nowo chodzić po sądach czy komornikach ?...
Nieuzasadnione rozwiązanie umowy na czas nieokreślony.
Umowa na czas nieokreślony, wypowiedzenie ze strony pracodawcy, odwołanie do Sądu pracy. Sprawa zakończyła się, podpisaniem ugody Sądowej na 1szej rozprawie. Pracodawca zobowiązał się do zapłaty na moją rzecz" odszkodowania kwoty 18.000 złotych brutto (słownie: osiemnaście tysięcy złotych brutto). 2. Kwotę wskazaną w ust. 1 powyżej Pozwana przeleje na rachunek bankowy Powódki nr [______], po potrąceniu należności publicznoprawnych przewidzi...
Umowa przedwstępna notarialna.
Dzień dobry, podpisałem umowę przedwstępną sprzedaży nieruchomości z zawartym terminem do końca października. Od kilku miesięcy brak kontaktu z kupującym, nie odbiera telefonu, nie odpisuje na smsy. Co się stanie kiedy czas zawarty na umowie zostanie przekroczony? Co mogę z tym zrobić?...
Umowa przedwstępna - czy da się zrezygnować?
Witam. W poniedziałek podpisałem umowę przedwstępną na rozpoczęcie pracy w nowej firmie nie później niż do 2.10 (mój okres wypowiedzenia w obecnej firmie kończy się z końcem września). Umowa ma być na czas określony 6 miesięcy (do marca 2024). W umowie jest punkt, który mówi, że zobowiązuję się zapłacić jednomiesięczne wynagrodzenie (13000 brutto), na które się z nimi umówiłem jeśli nie dojdzie do podpisania umowy z mojej winy. 1. Pytanie do ...

Wyszukiwarka