Dzień dobry, proszę o paradę.
Jak mogę odzyskać z powrotem pieniądze od adwokata jeżeli sprawa jeszcze nie trafiła do sądu, i nic jeszcze nie zrobił w mojej sprawie.
Wypowiedzieć pełnomocnictwo i poprosić o rozliczenie kosztów. To, że sprawa nie trafiła do sądu nie znaczy ze adwokat nic nie zrobił - płaci mu Pani też za zapoznanie się z aktami sprawy więc nie jest powiedziane, że zwrot się w ogóle będzie należał.
Witam. Po śmierci mamy wzięłam na siebie prąd w PGE gdzie umowa jest do 2023 r aby tata i jak reszta domowników miała prąd. Od wiosny już tam nie mieszkam. Czy związku z tym mogę zerwać z nimi umowę? Albo prąd przepisać na siostrę? Siostra nie pali aby oplacac rachunki a mnie nie stać aby dwa razy rachunki na światło opłacać. Dziękuję...
Dzien dobry.
9 października został nadany do mnie list polecony priorytetowy z malutką soczewka - częścią do lasera. 13 października na poczcie sprawdzałam nic nie było. Dziś to jest 16.10 dostałam numer nadania. Sprawdziłam w śledzeniu i wychodzi na to że 11 , 13 i dziś była próba doreczenia-ponoc byłam nieobecna. Pojechałam na pocztę i okazało się że listonoszka jest ma zwolnieniu , mój list "ma przy sobie" do systemu skanuje co chce...
Jestem właścicielem mieszkania, a umowa na gaz była na osobę zamieszkałą, która umarła.
Po śmierci tej osoby chciałem przepisać na siebie tę umowę, ale gazownia twierdzi, że nie ma takiej możliwości. Wg nich może to zrobić tylko spadkobierca.
Nie interesuje ich, że to ja jestem właścicielem mieszkania, a osoba z umowy gazowej nie żyje. (mam akt zgonu tej osoby i prawo własności).
Co mogę zrobić?
Spadkobierca nie jest zainteresowany ani zostan...
Dzień dobry. Piszę w imieniu cioci. W lipcu 2018 roku zmarł mój dziadek, a w lutym tego roku zmarła babcia (rodzice cioci). Ciocia posiada dwie siostry (jedna jest moją matką). We trzy u notariusza przyjęły spadek po dziadkach (po dziadku nie było przeprowadzone postępowanie spadkowe od razu po śmierci, tylko po tych 4,5 roku). W skład majątku wchodzi między innymi mieszkanie i o nie właśnie chodzi. Moja matka podpisała swoim siostrom oświadczeni...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: