Wypowiedzenie pełnomocnictwa.

Dzień dobry, proszę o paradę.
Jak mogę odzyskać z powrotem pieniądze od adwokata jeżeli sprawa jeszcze nie trafiła do sądu, i nic jeszcze nie zrobił w mojej sprawie.
anonim cytuj
26-03-2024
Wypowiedzieć pełnomocnictwo i poprosić o rozliczenie kosztów. To, że sprawa nie trafiła do sądu nie znaczy ze adwokat nic nie zrobił - płaci mu Pani też za zapoznanie się z aktami sprawy więc nie jest powiedziane, że zwrot się w ogóle będzie należał.

anonim cytuj
26-03-2024

Sugerowane Tematy

Zmiana warunków pracy bez mojej zgody
Cześć, mam trochę dziwną sytuację z którą nie bardzo wiem co zrobić, chodzi o to że jestem zatrudniona na umowę o pracę na 1/2 etatu, jednak w październiku jedna z menedżerek oświadczyła mi, że chcę wprowadzić zmiany i na jeden miesiąc (październik) chciała abym przeszła z 1/2 na 3/4 etatu, usłyszałam tylko że chciałaby to zrobić i na tym temat się zakończył, w porównaniu do mojej koleżanki nie dostałam żadnej umowy do podpisania! Po dwóch tygo...
Źle naliczone koszty uzyskania przychodów w PIT-11.
Witam, pracowałem na umowę zlecenie przez okres 3 miesięcy. Otrzymałem PIT- dochody znacznie się różnią od rzeczywistych. Wypłata była do ręki. Co teraz zrobić ? Pracodawca twierdzi ze tak ma być....
Dopisanie drugiego najemcy do umowy najmu okazjonalnego
Chcę dopisać partnera do umowy najmu okazjonalnego sporządzonego u notariusza. Umowa jest na mnie. Chcę żeby partner też był wymieniony jako drugi najemca lokalu. Wszystkie pozostałe zapisy umowy bez zmian. Czy w takim razie wystarczy aneks do umowy podpisany przeze mnie, partnera i właściciela lokalu czy musi być sporządzony u notariusza?? ...
Umowa darowizny samochodu.
Ojciec chce przekazać mi samochód poprzez spisanie ze mną umowy darowizny. Obecnie samochód jest zarejestrowany na poprzedniego właściciela. Zostało zgłoszone jedynie kupno oraz opłacone OC. Czy nie będę miał problemu z rejestracją tego auta? Czy po spisaniu takiej umowy będę miał możliwość rejestracji tego auta na współwłasność z dziadkiem? Nie mogę zarejestrować go na współwłasność z ojcem przez "napiętą sytuację"....

Wyszukiwarka