Wypowiedzenie pełnomocnictwa.

Dzień dobry, proszę o paradę.
Jak mogę odzyskać z powrotem pieniądze od adwokata jeżeli sprawa jeszcze nie trafiła do sądu, i nic jeszcze nie zrobił w mojej sprawie.
anonim cytuj
26-03-2024
Wypowiedzieć pełnomocnictwo i poprosić o rozliczenie kosztów. To, że sprawa nie trafiła do sądu nie znaczy ze adwokat nic nie zrobił - płaci mu Pani też za zapoznanie się z aktami sprawy więc nie jest powiedziane, że zwrot się w ogóle będzie należał.

anonim cytuj
26-03-2024

Sugerowane Tematy

Czy pracodawca w ciągu miesiąca może zmienić grafik bez zgody pracownika?
Czy pracodawca w ciągu miesiąca może zmienić grafik bez zgody pracownika? Dajmy taki przykład, że idę na zwolnienie lekarskie i przed zwolnieniem mam 7 dni pracy od pon. do ndz, dwa dni wolne w innym tygodniu. Po przyjściu ze zwolnienia grafik zmieniony tak, żeby pracodawca był jak najmniej stratny, czyli zamiast 7 dni pracy wstawia jak najwięcej wolnego podczas choroby. Czy można tak robić, czy nie?...
jak kupic działkę,która jest podzielona na 4?
Witam, mam problem szwagier chce kupić działkę od ciotki, problem wynika z tego że działka jest podzielona na 4 działki, 2 po niżej 30 arów, 2 po ponad 30 arów. Szwagier dalsza rodzina, ani nie jest rolnikiem indywidualnym. Notariusz twierdzi że musi wszystko iść przez KOWR (ziemia jest klasy 5). Czy da się w jakiś sposób to ominąć?...
Współwłaściciel - czy może zameldować kogoś bez mojej zgody.
Witam, Aktualnie szykuję papiery do zniesienia współwłasności. Czy jest jakaś droga prawna abym jako współwłaściciel zabezpieczył nieruchomość przed zameldowaniem osób trzecich?...
Nakaz zapłaty.
Chciałbym się od was dowiedzieć, co się będzie dziać, jeśli pozwany dostanie nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym, a nie złoży sprzeciwu, ani nie podejmie żadnych działań by uregulować należność? Czy powód ma dalej działać w tej sprawie kontaktując się z sądem, czy sąd sam będzie działał?...

Wyszukiwarka