Dzień dobry, proszę o paradę.
Jak mogę odzyskać z powrotem pieniądze od adwokata jeżeli sprawa jeszcze nie trafiła do sądu, i nic jeszcze nie zrobił w mojej sprawie.
Wypowiedzieć pełnomocnictwo i poprosić o rozliczenie kosztów. To, że sprawa nie trafiła do sądu nie znaczy ze adwokat nic nie zrobił - płaci mu Pani też za zapoznanie się z aktami sprawy więc nie jest powiedziane, że zwrot się w ogóle będzie należał.
Hej, jestem zatrudniony na umowie zlecenie, w zleceniu mam zapisane 3 tygodnie wypowiedzenia. Czy na zleceniu jest to jakoś prawnie uzasadnione?
Dostałem dziś dużo lepsza oferte pracy z tym ze praca jest od zaraz.
Czy mogę zerwać ta umowę bez zachowania tego okresu czy grozi mi za to jakaś kara?
Spróbuje się jutro dogadać z pracodawca ale pytam żeby w razie czego żeby wiedzieć co dalej....
Czy właściciel mieszkania musi przedstawić faktury w przypadku gdy nie zwrócił kaucji z powodu np koniecznosci odmalowania?
Czy może potrącić kwotę z tyt. Robocizny pracy własnej?
...
Ktoś okradł kasetkę w pracy. Sprawa wygląda tak, że pracuje jako rejestratorka medyczna w przychodni stomatologicznej. Na rejestracji jest nas 4. Lekarzy jest więcej i asystentek również. Również u nas jest pomoc nocna, wiec praca przychodni jest całodobowa. Zmiany wyglądają następująco: od poniedziałku do piątku od 9:00 do 19:00, od 19 jest dyżur do 7 rano a w weekendy 24h.
Pewnego dnia zamykałyśmy kasę we 3. Wszystko było dobrze sprawdzone, ...
Dzień dobry,
niestety w pewnym momencie wpadłem w problemy finansowe. Na moje konto wpłynęło od osób prywatnych w okresie 4 miesięcy około 50 tysięcy złotych. Chciałem zapytać, czy skarbówka może wziąć to do kontroli, zauważyć takie wpływy i przyczepić się skąd się one wzięły na moim koncie? ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: