Dzień dobry, proszę o paradę.
Jak mogę odzyskać z powrotem pieniądze od adwokata jeżeli sprawa jeszcze nie trafiła do sądu, i nic jeszcze nie zrobił w mojej sprawie.
Wypowiedzieć pełnomocnictwo i poprosić o rozliczenie kosztów. To, że sprawa nie trafiła do sądu nie znaczy ze adwokat nic nie zrobił - płaci mu Pani też za zapoznanie się z aktami sprawy więc nie jest powiedziane, że zwrot się w ogóle będzie należał.
Witam, wynajmowałem mieszkanie 2,5 roku. Zapłaciłem kaucje na początku i teraz czeka mnie rozliczenie i zwrot. Za co mogą a za co nie mogą odciągnąć mi od kaucji? Wiadomo rzeczy, które się zużywają nie powinni ale każdy inaczej to interpretuje. Stąd moje pytanie.
Czy za blachę z piekarnika mogą mi odciągnąć? Blacha używana jakieś lekkie zabrudzenia są ale w granicach normy - normalne użytkowanie.
Czy jak stało auto na miejscu parkingowym na dwo...
Jestem zatrudniony w korporacji (powyżej 1tys. osób w fabryce) na umowę, na czas nieokreślony.
W ostatnim czasie uległem wypadkowi - zerwałem ścięgno Achillesa.
Moje pytania:
1. Czy za zwolnienie lekarskie wystawione przez szpital jest 100%?
2. Czy ciągłość zwolnienia lekarskiego, o ile zostanie przedłużone przez innego lekarza również jest płatne 100%? (czy zachowanie ciągłości zwolnienia daje 100% wynagrodzenia)
3. Czy podczas zwolnienia l...
Jestem zatrudniona od 10.2020 do 31.07.2021 w firmie. Podpisałam już umowę w tej samej firmie na rok, która zaczyna obowiązywać od 1.08 do 31.07.2023. Czy jeśli poinformuje pracodawcę 1.08 o ciąży czy pracodawca ma prawo wycofać umowę lub co może zrobić?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: