Witam, mężowi zajęli konto z urzędu skarbowego na ponad 8 tys. ze względu na długi jego matki, która nie opłaca podatku za budynki. Dodam, że mąż jest tam tylko zameldowany, nic nie jest na niego zapisane. Jest szansa odzyskać te pieniądze?
Faktycznie męża ojciec zmarł już dawno...
Tylko jeszcze jedna kwestia.. mąż ma dwójkę rodzeństwa... Siostra nie pracująca a brat pracujący i dlaczego tylko jego obciążyli?
anonim cytuj
22-03-2024
Jeśli zobowiązanie jest solidarne, wierzyciel może żądać jego spełnienia od wszystkich dłużników albo od tych, których sobie wybierze. Jak dłużnik spełni świadczenie, to ma potem roszczenie regresowe do pozostałych dłużników solidarnych.
anonim cytuj
22-03-2024
Obciążyli go dlatego ,że ma dochody. A czyje to było mieszkanie ? Jak matki i ojca to on dziedziczy po ojcu jeżeli się nie zrzekł.
anonim cytuj
22-03-2024
Matki i ojca. Tylko jego ojciec zmarł jak on miał 15 lat... Czyli jakie podjąć dalsze kroki? Czy jest sens cokolwiek robić? Jak żądać nawet części spłaty od rodzeństwa i matki?
anonim cytuj
22-03-2024
Zapłacić podatek a potem dochodzić na drodze cywilnej od pozostałych.
Witam, pracuje w pewnej firmie na pół etatu. W umowie mam napisane praca od pon-pt. Godziny mam wypracowane, jak i nadliczbowe. Teraz moje pytanie jest następujące. Czy mogę zrobić sobie nieodpłatne wolne, jeśli mam godziny wyrobione ? Niby według k.p pracownik powinien wyrobić 20 godzin w tygodniu. Natomiast zastanawia mnie zapis w umowie, odnośnie pracy pon-pt. Proszę o szybką odpowiedź, najlepiej też z podanym artykułem....
Robiłam kurs na prawo jazdy w 2011 roku. Zdawałam w OSK egzamin praktyczny, do teorii nie przystąpiłam wtedy, dopiero w tym roku. Teraz chciałabym sprawę dokończyć. Od OSK nie otrzymałam kart jazd, tylko umowę i rachunek. Oni karty jazdy zniszczyli. Nie chcą wystawić żadnego zaświadczenia o ukończeniu kursu, namawiają do ponownego wykupienia kursu. Teoretycznie kurs jest dożywotni, no ale bez ukończonych obydwu egzaminów wtedy nie uznają go jako ...
Teściowie podpisali bardzo nie korzystną dla siebie umowę sprzedaży mieszkania.
Podpisali umowę przedwstępną w biurze nieruchomości i w umowie jest informacja o zadatku 10000zł.
Chcą zrezygnować z transakcji co wiążę się oczywiście z podwójną zapłatą zadatku.
I teraz mam 2 pytania.
Czy jest jakaś szansa na to, żeby tylko oddać kupującym ich 10000zł ?
Drugie pytanie natomiast mam takie iż Pani z biura domaga się po zerwaniu umowy przedwstępne...
Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego, jeśli wierzyciel telefonicznie i mailowo prosił dłużnika o czas do namysłu ws. przygotowanej przez dłużnika i wstępnie uzgodnionej ustnie ugody dot. spłaty zadłużenia, byli w kontakcie a równocześnie za plecami dłużnika, uzyskał zaocznie tytuł egzekucyjny i ściągnął dług komornikiem?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: