Witam, mężowi zajęli konto z urzędu skarbowego na ponad 8 tys. ze względu na długi jego matki, która nie opłaca podatku za budynki. Dodam, że mąż jest tam tylko zameldowany, nic nie jest na niego zapisane. Jest szansa odzyskać te pieniądze?
Faktycznie męża ojciec zmarł już dawno...
Tylko jeszcze jedna kwestia.. mąż ma dwójkę rodzeństwa... Siostra nie pracująca a brat pracujący i dlaczego tylko jego obciążyli?
anonim cytuj
22-03-2024
Jeśli zobowiązanie jest solidarne, wierzyciel może żądać jego spełnienia od wszystkich dłużników albo od tych, których sobie wybierze. Jak dłużnik spełni świadczenie, to ma potem roszczenie regresowe do pozostałych dłużników solidarnych.
anonim cytuj
22-03-2024
Obciążyli go dlatego ,że ma dochody. A czyje to było mieszkanie ? Jak matki i ojca to on dziedziczy po ojcu jeżeli się nie zrzekł.
anonim cytuj
22-03-2024
Matki i ojca. Tylko jego ojciec zmarł jak on miał 15 lat... Czyli jakie podjąć dalsze kroki? Czy jest sens cokolwiek robić? Jak żądać nawet części spłaty od rodzeństwa i matki?
anonim cytuj
22-03-2024
Zapłacić podatek a potem dochodzić na drodze cywilnej od pozostałych.
Dzień dobry, pisze do Państwa o poradę. W połowie października zakończyła się sprawa karna w której sąd orzekł nawiązkę dla poszkodowanej strony. Niedawno dostałem wezwanie do zapłaty tej nawiązki w terminie 5 dni od otrzymania listu od pełnomocnika poszkodowanych. Ile czasu mam na jej zapłacenie w internecie nie znalazłem dokładnego terminu a wysokość tej nawiązki to prawie 8tyś zł a ze mam 20 lat nadal się ucze i nie pracuje to jest to dość duż...
Witam z dniem dzisiejszym otrzymałem pismo o zajęciu rachunku bankowego przez naczelnika urzędu skarbowego w Opolu. Jest tam zwrot, którego nie rozumiem "grzywna nałożona w drodze mandatu karnego?" Zawsze byłem usilnie przekonany, że grzywnę może zasadzić sąd. Co mam robić, jak ugryźć? Kwota jest dość spora. Czy dostanę pismo z sądu w w/w pisma?...
Witam,
Z gory przepraszam za brak znakow polskich (pisze z zagranicy).
Jakie dokumenty musze zalaczyc do wniosku o ubezwlasnowolnienie mamy, z ktora nie ma kontaktu? Mama ma chorobe psychiczna i juz od paru lat przebywa w domu opieki. Na chwile obecna nie ma z nia kontaktu, nie poznaje nikogo i jast osoba lezaca.
Uzyskalam informacje ze musze dolaczyc do wniosku nastepujace dokumenty:
- skrocony akt urodzenia mamy,
- moj skrocony akt urodz...
Hej czy mam jakiekolwiek szanse na odrzucenie spadku po terminie?
Sprawa wygląda tak że gdy byłam nie letnia zmarł mi tata. Mama nie dokończyła dokumentacji i gdy skończyłam 18lat zaczęły wszystkie długi przychodzić.....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: