Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Jak bezpiecznie kupić zadłużoną nieruchomość?
Witam. Zamierzam kupić dom od małżeństwa, którzy mają długi i komornika. Z tego co wiem, to komornik ma odebrać dług u notariusza i resztę pieniędzy im oddać. Ludzie ci chcą za te pieniądze kupić mieszkanie. Są to alkoholicy i obawiam się, że pieniądze szybko znikną a oni się nie wyprowadzą. Jak mogę się przed tym zabezpieczyć? Co zrobić, żeby w razie czego eksmisja była skuteczna?...
Nabycie spadku.
Mąż w drodze dziedziczenia poprzez wpisanie aktu poświadczenia dziedziczenia u notariusza nabył spadek po ojcu. Spadek ten zgłosił do urzędu skarbowego zgodnie ze stanem faktycznym. W późniejszym terminie okazało się, że w tym samym akcie jest dziedziczenie po dziadku i babci w skład czego wchodzi dom - mąż nieświadomy tego wszystkiego nie wykazał tego w zeznaniu. Czy jedyne co pozostaje to złożyć zeznanie i liczyć się z koniecznością zapłaty? Kw...
Czy mogę unieważnić umowę sprzedaży, jeśli kupiłem używany samochód, który ma ukryte wady?
Ostatnio zakupiłem używany samochód od prywatnego sprzedawcy. W momencie transakcji byłem bardzo podekscytowany i zaufałem, że auto jest w dobrym stanie, ponieważ sprzedawca stwierdził, że samochód jest w pełni sprawny i nie ma żadnych ukrytych wad. Niestety, po zakupie okazało się, że samochód ma pewne problemy, o których sprzedawca mi nie wspomniał. Po kilku dniach użytkowania zauważyłem, że auto ma poważne problemy z układem hamulcowym, któ...
Kilka pytań odnosnie spadku
Mam kilka pytań odnośnie spadku. Mój mąż ma dużo długów, w tym alimentacyjny. Jest osobą nieodpowiedzialną finansowo, ciągle robi kolejne długi (porada o zmianie męża albo "widziały galy co braly" jest zbędna, człowiek czasem nie wie w co się pakuje...). Nie wiem jak planuje płacić w przyszłości alimenty swojej eks, ale mogę zgadywać, że będzie to rosło, bo raz płaci jej a raz mówi, że nie ma pieniędzy i płaci tylko trochę. Mieszkamy...

Wyszukiwarka