Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Mam pytanie dotyczące prawa do wystawiania opinie w internecie i tzw. Potencjalnego zniesławienia.
Hej! Mam pytanie dotyczące prawa do wystawiania opinie w internecie i tzw. Potencjalnego zniesławienia. skontaktowałam się z firma telefonicznie po wcześniejszym kontakcie mailowym (z ich strony bez odpowiedzi). Pan na ”obsłudze” klienta odniosl się do mnie niesamowicie lekceważąco. No to się zdenerwowałam i napisałam opinie na Google…. Na co szanowny pan najpierw próbował mnie przekupić oferując coś za usunięcie opini a teraz straszy pozwami o...
Koniec okresu próbnego a powrót na zasiłek dla bezrobotnych.
Witam, Od lutego byłem zarejestrowany w Urzędzie Pracy. Miałem prawo do zasiłku przez 12 miesięcy. W maju podjąłem zatrudnienie (sam znalazłem pracę). Dostałem umowę na okres próbny 3 miesiące. Z racji tego otrzymuje dodatek aktywizacyjny. Moja umowa wygasa wraz końcem lipca. Moje pytanie brzmi: Czy w przypadku nie otrzymania kolejnej umowy będę mógł wrócić na zasiłek ? Teoretycznie przez podjęciem zatrudnienia mogłem pobierać zasiłek do lutego...
Przedłużenie umowy w ciąży
Podjęłam zatrudnienie, w nowym miejscu nie wiedząc, że jestem w ciąży (wcześniej pracowałam u innego pracodawcy, ciągłość pracy jest zachowana). W nowej pracy mam 6-miesięczny okres próbny. Aktualnie jestem w 3 miesiącu ciąży. Przed podpisaniem umowy wstępnie ustaliłam z nowym pracodawcą, że po 3-4 miesiącach pracy podejmiemy temat dalszej współpracy. Czy muszę informować pracodawcę o ciąży podczas tej rozmowy? Czy mogę to „przemilczeć” i prosić ...
Czy można odmówić wystawienia faktury imiennej?
Prowadzę działalność nierejestrowaną i zbieram faktury/paragony imienne aby odliczyć sobie koszty. Ostatnio w jednej z sieciówek odmówiono mi wystawiania, tłumacząc, że bez NIP-u nie wystawią. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Prosić o kierownika? Zależy mi na towarze ale na fakturze również...

Wyszukiwarka