Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Zwolnienie z podatku dochodowego do 26 roku życia.
Moja mama aktualnie jest właścicielem mieszkania. Będzie chciała je przekazać w darowiźnie (czyli nie jest to opodatkowane) mi, czyli jej córce. Mam 19 lat, studiuje i nie pracuje. Wiem że osoby do 26 roku są zwolnione z podatku dochodowego. Jeśli wynajmę te mieszkanie to będzie to mimo wszystko jakaś moja forma zarobku. I teraz pojawia się pytanie, czy będę musiała odprowadzać podatek za te mieszkanie czy nie?...
Czy mogę złożyć wniosek o rodzinne?
Witam, we wrześniu rozwiązałem umowę o pracę. W Październiku założyłem jdg, i mój dochód był w granicach 2000 zł netto na 5 osób. Mam pytanie, dowiedziałem się dzisiaj że mogłem składać o rodzinne. W sierpniu urodziło mi się dziecko i dowiedziałem się że dostałbym dodatkowo 1000 zł w ramach rodzinnego + rodzinne za październik. W listopadzie mój dochód będzie już przewyższał dochód, który trzeba mieć aby uzyskać rodzinne. Czy jak złożę wniosek dz...
Odpowiedzialność za długi spadkowe.
Prawo spadkowe. Zmarł wuj mojego męża (brat teściowej). Kawaler, bezdzietny. Całe żyjące rodzeństwo wuja, dzieci i wnuki tych, co nie żyją, odrzucają spadek ze względu na długi. Mój mąż wszystko wie lepiej i "po notariuszach chodzić nie będzie". Nie zamierza nic robić z tą sytuacją. Obecnie nie posiada żadnego dochodu. Mamy wspólnotę majątkowa. Pytanie: czy w najgorszej sytuacji komornik może mi wejść na pobory?...
Zaległy podatek.
Burmistrza Miasta .... postanowił wszcząć postępowanie w przedmiocie zakresu odpowiedzialności spadkobierców z tytułu zaległości podatkowej po zmarłej wpisanej jako płatnik w sprawie łącznego zobowiązania pieniężnego za okres od 2016 do 2023. Uzasadnienie z postanowienia sądu rejonowego wynika, że spadek po zmarłej nabyli dzieci spadkodawca pozostawił niezapłacone zaległości podatkowe. Stosownie do art. 97 ust 1 ustawy ordynacja podatkowa spadkob...

Wyszukiwarka