Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Czy mogę uniknąć płacenia alimentów na ojca z racji jego niezdolności do pracy??
Witam, mam ojca, który ma zasądzone na mnie 200 zł alimentów. Poza tym nigdy nie zapytał czy czegoś potrzebuję i jak tylko dzwoni, to często narzeka, że musi płacić mi pieniądze:(. Nienawidzę go za to i nie chcę mieć z nim nic wspólnego... Aktualnie jeszcze się uczę, ale obawiam się, że jak już zakończę edukację to ja będę musiała płacić alimenty na niego z racji jego niezdolności do pracy. Stąd moje pytanie czy przez zerwanie z nim kontaktu ...
Jak sprawdzić dewelopera?
Cześć, rozglądam się na rynku pierwotnym i mam parę mieszkań na oku. Nie mam natomiast zielonego pojęcia jak sprawdzić w jakiej kondycji finansowej jest deweloper. Gdzie mogę uzyskać takie informacje i czy w ogóle ktoś może mi takowych udzielić? I druga kwestia - jeśli rynek wtórny, jak sprawdzić czy mieszkanie nie ma jakiejś hipoteki czy innego zadłużenia? Księgi wieczyste itp. to dla mnie czarna magia....
Znak Zakaz wyprowadzania psów, czy jest legalny?
Pod blokiem oraz w całej okolicy znajdują się znaki na trawnikach „zakaz wyprowadzania psów” i zawsze obok tego znaku jest postawiony specjalny śmietnik na psie odchody. Tak samo jak dużo jest znaków - tak samo dużo jest śmietników i zawsze są postawione obok siebie (z reguły na środku danego trawnika). Sąsiad regularnie zwraca mi uwagę, ze mój pies chodzi po tym trawniku (tak, chodzi, nigdy nie złapał mnie na tym, żeby mój pies się tam załatwił)...
Pracodawca wypisał urolp bez zgody pracownika
Dzień dobry proszę o poradę. Firma zakończyła z mężem współpracę. W okresie od 01.09.2021 do 31.09.2021 został zwolniony z obowiązku pracy, natomiast do końca września jeszcze pracownikiem był. Dzisiaj okazało się, że nie otrzyma ekwiwalentu urlopowego ponieważ dział kadr wpisał w systemie mężowi urlop zaległy, bez jego zgody. Czy jest to zgodne z prawem pracy?...

Wyszukiwarka