Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Nękanie ze strony byłej partnerki o zwrot jej własności.
Sytuacja wygląda następująco, od kilku miesięcy była partnerka nęka mnie z domaganiem się oddania jej własności, ale nie chce po to przyjechać, bo ją to będzie kosztować ponad czterokrotnie, ani też nie odbiera wysyłek za pobraniem, bo ubzdurała sobie, że ma to być na mój koszt i ostatnio praktycznie co tydzień idzie na policję w tej sprawie, że ja mam jej rzecz i jej nie wysyłam, potem policjant do mnie dzwoni i muszę mu to samo cały czas mówić,...
Rozwód a alimenty na dzieci.
Otóż byłam do ubiegłej soboty w szczęśliwym 13 letnim małżeństwie z którego mamy 2 dzieci (4 i 10 lat). Mąż pod koniec sierpnia poszedł na szkolenie miesięczne do wojska . Po powrocie widziałam że coś jest nie tak i zgadzało się. Stwierdził że poznał tam kobietę w której się zakochał. W ciągu tygodnia kazałam mu się wyprowadzić z domu a on nagle stwierdził że przestał mnie kochać. Chciałam dogadać się z nim w kwestiach finansowych , do 10 oboj...
4k
Naród sprawuje władzę przez swoich przedstawicieli lub bezpośrednio. Czy ktoś potrafi wyjaśnić znaczenie prawne tej władzy bezpośredniej ? Bezpośrednio znaczy nadrzędnie a jak nadrzędnie znaczy bezpośrednio. No dobrze gdzie znajdują się opisy tej władzy bezpośredniej ? I czy wogóle są jakiekolwiek opisy tej władzy bezpośredniej. Jeżeli nie ma, to znaczy że z mównicy sejmowej można wykopać w dupę każdego dzisiejszego debila bolszewickiego od gad...
Auto bez OC, złomowanie.
Jak uporządkować sprawę auta bez OC. Auto jest niesprawne , stoi od kilku lat . Chcę to wyprostować a auto wyrejestrować i zezłomować . Znajduję w Internecie sprzeczne informacje ile lat wstecz takie ubezpieczenie można/trzeba opłacić .Gdzie i jak to zgłosić , aby koszt był jak najmniejszy , czy istnieje jakaś forma " czynnego żalu " tak aby zapłacić tylko zaległe opłaty bez ewentualnej kary/mandatu ?...

Wyszukiwarka