Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Zachowek.
Dzień dobry. Moja mama ponad 30 lat temu przepisała mieszkanie nowe w bloku mojemu bratu. Posiada ona jeszcze jedną nieruchomość - mieszkanie w starej kamienicy.- wymaga ono generalnego remontu ( wymiany : instalacji elektrycznej, centralnego ogrzewania i wodociągowej, drzwi , podłogi , wyrównania ścian) Mama zrobiła testament u notariusza , w którym do całości spadku powołała moją córkę. Mimo ,że mama jeszcze żyje mój brat już mi zapowiedział że...
Rozwiązanie umowy o pracę przed jej rozpoczęciem.
Miałam stabilną pracę w pewnej firmie przez prawie 6 lat ale niezbyt dobrze płatną. Znalazłam kolejna pracę, firma złożyła mi ofertę, naciskała na skrócenie wypowiedzenia z 3 do 2 ms. Obecna firma się zgodziła. Z nową firmą podpisałam umowę jeszcze przed rozpoczęciem stosunku pracy. Kilka tygodni przed rozpoczęciem nowej pracy nowa firma dała wypowiedzenie umowy dodając zapis, że w ciągu 3 tygodni mogę odwołać się do sądu. W starej firmie kończy ...
Jak wziąć urlop z powodu siły wyższej?
Mam pytanie odnośnie urlopu z tytułu siły wyższej. Wiem, że można go wziąć w godzinach i jest ich wtedy 16. Czy mogę zatem deklarując wybranie go właśnie w godzinach brać go 16 razy po jednej godzinie? Mój pracodawca twierdzi, że taki urlop mogę zgłosić tylko 2 razy w roku i jeżeli jednorazowo wezmę np. 3 godziny to za drugim razem jak nie wezmę reszty to przepadają pozostałe godziny.. w necie nie znalazłam info na ten temat....
Koniec umowy a L4.
Za chwilkę kończy mi się 3 miesięczny okres próbny którego nie chce przedłużać, umowę mam podpisana do 16, zaś 12 grudnia mam zabieg i prawdopodobne będę musiał iść na l4 teraz pytanie czy mam obowiązek uprzedzić szefostwo o takiej sytuacji czy mogę iść na l4 a od 16 grudnia moja umowa automatycznie wygaśnie. Moje szefostwo i ja wspólnie zdecydowaliśmy że dalsza współpraca nie ma sensu....

Wyszukiwarka