Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Zalaliśmy sąsiada. My uważamy ze sąsiad zwyczajnie chce nas naciągnąć, Jak taka sytuacja wygląda od strony prawnej?
Witajcie Zalalismy sasiadow Moj maz zajmujacy sie na codzien budowlanka zobowiazal sie do naprawy szkod Mieszkanie to bylo zalane juz 4 lata wczesniej i patrzac na jego stan po tamtym zalaniu nie bylo remontu gdyz zalanie bylo z winy wlasciciela Okazało się ze własciciel wymaga od nas jeszcze wymiany podłogi w pokoju i drzwi które rzekomo zostały uszkodzone w wyniku naszego zalania My uważamy ze sąsiad zwyczajnie chce nas naciągnąć Jak taka...
Wypowiedzenie umowy wcześniej niż przewiduje umowa.
To mój pierwszy post, dlatego chciałbym się na początek serdecznie przywitać. Moje pytanie dotyczy umowy dzierżawy gruntu rolnego, a dokładniej, jestem dzierżawcą stawu, w którym hoduję ryby. Umowa dzierżawy jest zawarta na czas określony do 31.12.2024 roku. Zmienił się właściciel gruntu, czyli de facto Wydzierżawiający. Czy nowy właściciel gruntu - nowy Wydzierżawiający ma prawo wypowiedzieć mi umowę i kazać mi się wyprowadzić przed czasem 31...
Pytanie odnośnie wypracowanych godzin.
Witam, pracuje w pewnej firmie na pół etatu. W umowie mam napisane praca od pon-pt. Godziny mam wypracowane, jak i nadliczbowe. Teraz moje pytanie jest następujące. Czy mogę zrobić sobie nieodpłatne wolne, jeśli mam godziny wyrobione ? Niby według k.p pracownik powinien wyrobić 20 godzin w tygodniu. Natomiast zastanawia mnie zapis w umowie, odnośnie pracy pon-pt. Proszę o szybką odpowiedź, najlepiej też z podanym artykułem....
Czy mogę wycofać zawiadomienie o nękaniu?
Witam W tamtym tygodniu złożyłam zawiadomienie, że były facet mnie neka, akta sprawy zostały wysłane prokuraturze natomiast nikt nie postawił zarzutów. Pogodzilam się z tym chłopakiem i chciałbym wycofać zawiadomienie. Czy jest to możliwe?...

Wyszukiwarka