Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Zasiedzenie - rozprawa.
Zostałem pozwany o zasiedzenie. We wniosku są napisane takie głupoty, które uważam, że na spokojnie obalę. Chciałbym wiedzieć jak wygląda postępowanie o zasiedzenie. Czy uczestnik, może zadawać pytania przesłuchiwanemu? Czy może wnioskować oraz wyrażać sprzeciw w trakcie zeznać? Co dobrze jeszcze wiedzieć przed taką sprawą?...
Chcę sprzedać mieszkanie, które nie posiada księgi wieczystej
Chcę sprzedać mieszkanie, które nie posiada księgi wieczystej ale wiem, że można ją założyć - po prostu przez lata nie chciało mi się złożyć wniosku o wpis. Czy notariusz jest osoba, która wyjaśni mi wszystkie dostępne opcje? Np. czy złożyć najpierw wniosek o wpis a potem wystawić mieszkanie, czy sprzedawać bez i jak udowodnić kupującemu, że księga jest możliwa do założenia lub inne o których nie wiem? ...
Kto pokrywa koszty leczenia zwierzat z fundacji
Witam, Mam problem i w związku z nim pytanie... Miesiąc temu przyjęłam kota do domu tymczasowego (z fundacji). Umowa w wersji MINI tj. fundacja zapewnia wyżywienie, żwirek, opiekę wet, ja dom i opiekę. Kot był złapany na działkach, w bardzo złym stanie, długo przebywał w lecznicy zanim prosto z niej trafił do mnie. Problem w tym, zaraził moją kocicę rezydentkę giardią (pasożyt). Sprawa ujawniła się parę dni temu, jak zrobili mu badania. Chor...
Czy można iść do sądu na zwolnieniu lekarskim?
Witam. Znalazłem się w skomplikowanej sytuacji. Jestem na zwolnieniu lekarskim z powodu złamanej nogi, która uniemożliwia mi chodzenie bez pomocy. Jednak mam zbliżający się termin w sądzie związany z moim rozwodem. Czy mój stan zdrowia daje mi prawo do prośby o przesunięcie terminu rozprawy? Czy muszę dostarczyć sądowi kopię mojego zwolnienia lekarskiego? Co jeśli moja żona, która jest stroną przeciwną, zarzuci, że celowo wykorzystuję moje zwo...

Wyszukiwarka