Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Sprzedaż mieszkania.
Witam. Chce sprzedać mieszkanie, aby zakupić większe. Właścicielem jestem ja i w drugiej równej części mój małoletni syn . Muszę złożyć wniosek do sądu o pozwolenie na sprzedaż, ale na wniosku jest zapisek, o podaniu nr konta bankowego małoletniego do jego części. W jaki sposób w następnej kolejności mam zakupić nieruchomość z tą częścią syna, czy to znowu oznacza wniosek do sądu? Druga kwestia, to samo mieszkanie jest w stanie do generalnego rem...
Pytania dotyczące ulgi podatkowej. Pracodawca zmniejszył wypłatę, czy można odzyskać te pieniądze?
Witajcie, problem dotyczy mojego chłopaka. Pracuje w jednej firmie na dwie umowy, jedna jest to umowa o pracę a druga umowa zlecenie żeby sobie dorobić, dostaje 2 wypłaty za dwie umowy, najniższa krajowa a zlecenie ma płatne od godziny. Z końcem sierpnia skończyła mu się umowa o pracę i dostał nawet świadectwo pracy, aneks dostał dopiero kilka dni później z datą od 1 września, wypłata to najniższa krajowa. We wrześniu wypłata za sierpień z umo...
Współwłasność domu.
Zajmuje się rodzicami jeżdżę z nimi wszędzie do lekarzy do tego opiekuje się nimi cały czas jak to się mówi dochowuje mam jeszcze 4 braci i żaden się nie poczuwa do obowiązku zajęcia się rodzicami . Chciałbym żeby rodzice zapisali mi połowę domu żebym był współwłaścicielem tego domu za to że się tylko ja zajmuję nimi. Po śmierci rodziców byłbym współwłaścicielem i spadkobierca w jednym moje pytanie czy mając połowę domu zapisana na siebie resztę ...
Co grozi za nieodrobienie prac społecznych?
Witam, mam pytanie miałem zasądzone prace społeczne, nie odrobiłem wszystkiego ze względu na chorobę (depresja, urojenia lękowe) jestem z tego tytułu osobą niepełnosprawną. Wyrok przedawnił się 1 stycznia czy będę musiał trafić do odbycia kary za te nieodrobione godziny....

Wyszukiwarka