Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.
anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.
anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.
Witam parę dni temu poniosło mnie sytuacja już się ciągnie 10miesiecy założyłam sprawę Fotografce do sądu. Niestety nie wytrzymałam do rozprawy na 5 grupach na FB dałam opinie pisząc ze oszukuje i kłamie resztę nie będę pisała bo za długie post napisałam grzecznie bez wyzwisk. Niestety natomiast w komentarzu zupełnie się nie popisałam napisałam w emocjach ze to jak się zachowywała na moim ślubie to było poniżej krytyki i świństwo i mam nadzieje ...
W dniu 7.10 zerwałem ścięgno udałem się na SOR (data przyjęcia 7.10 godz. 16:01 data wypisu 0) gdzie została mi udzielona pierwsza pomoc , wystawione zwolnienie lekarskie i skierowanie do poradni i na oddział szpitalny. Dopiero 18.10 do 22.10 udałem się do szpitala na operacje reinsercji ścięgna( wcześniej nie było miejsca).
I teraz mam pytanie. Czy pobyt na SOR to pobyt w szpitalu , ponieważ ubezpieczyciel odmówił wypłaty ubezpieczenia ponieważ...
Sprawa wygląda następująco: Pod konie stycznia 2022, byłem uprawniony do nagrody jubileuszowej. Jubileuszówkę otrzymałem. W kwietniu była podwyżka uposażeń z wyrównaniem od stycznia. Z tego co już się dowiedziałem powinienem dostać wyrównanie nagrody jubileuszowej w związku z podwyżką (chyba że się mylę). Do chwili obecnej wyrównania nie dostałem. osoba odpowiedzialna za te sprawy zwodzi mnie już ponad 1,5 roku stwierdzeniem "zrobi się"...
Będę wdzięczna za udzielenie mi odpowiedzi na następujące pytanie: czy po około 42-44 latach można sprawdzić czy działkę w której posiadaniu jest mój wujek on sam nabył czy dostał od swojego ojca? Wujek oczywiście twierdzi że ją kupił, ale dziadek jeszcze dwóm swoim synom w akcie darowizny dał działki tylko ten jeden twierdzi że ją odkupił od ojca. Dziadek zmarł miesiąc temu, nie zostawił testamentu a z tego co czytałam to jest to różnica przy us...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: