Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu.
Nadszedł taki etap w życiu, że człowiek zaczął się rozglądać za własnym kątem, którego zakup będzie musiał wspomóc kredytem hipotecznym. W ogłoszeniach często można spotkać stwierdzenie 'spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu z założoną KW'. Czytając kilka artykułów, chciałbym się upewnić w następujących kwestiach: Docelowo chciałbym to zmienić w prawo własności. Zgodnie z prawem trzeba spełnić następujące kwestie: "Działka pod budynk...
Licytacja domu przez syndyka.
Witam, sytuacja wygląda tak, mam licytacje domu przez syndyka, są w nim zameldowani ludzie, typu dzieci itp, ja myślę to wykupić a reszta rodzeństwa nie bardzo, bo niby nie mogą wyrzucić nas na bruk, cena dość niska jak na dom, także pewnie znajdzie się jakiś wariat który będzie chciał kupic, Pytanie czego można się później spodziewać, eksmisji czy jednak nawet sądownie nie można nas wyrzucić ?...
Spłata kredytu po rozwodzie.
Witam, rozwodzimy się z mężem. Posiadamy córkę małoletnią. Mąż za kawalera wziął kredyt gotówkowy około 180tysiecy. Wzięliśmy ślub i niedawno mąż zrobił konsolidację kredytów ( poboczne kredyty na meble, piec itd.) chciałam zapytać czy przy rozwodzie dotyczy mnie ten kredyt? I czy mąż może żądać ode mnie połowy raty co miesiąc do końca kredytu? Dziękuję za poradę...
Sprawa w sądzie (przejęcie nieruchomości)
Witam, znajomy otrzymał testamentem nieruchomość. Dowiedział się o tym 2 miesiące po śmierci darczyńców. Miesiąc po ich śmierci notarialnie przyjęły spadek ich wnuczki, które nie miały przez całe życie z dziadkami kontaktu. Są wpisane do księgi wieczystej jako właścicielki. Była jedna sprawa w sądzie i ma być kolejna. Jak długo może trwać przejęcie nieruchomości przez znajomego? Czy ta sprawa może być ostatnia i jakie dalsze kroki będzie musiał ...

Wyszukiwarka