Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Czy prokurator musi wszcząć śledztwo?
Złożyłam wraz z koleżankami zawiadomienie do dziekana o zachowaniu jednego kolegi - wysłał nam ciągle zdjęcia w damskim ubiorze, wypisywał do wielu roczników. Mówił, że kiedy to robi to się masturbuje. Dziekan złożył sprawę do prokuratury, bez naszej zgody/prośby. Nie chcemy zeznawać. Ktoś wie może jak to wygląda?...
Odstąpienie od umowy deweloperskiej.
Zawarłam umowę rezerwacyjną na zakup nieruchomości. Wpłaciłam zaliczkę. Nieruchomość miała zostać sfinansowana ze sprzedaży innej - niestety klient nie otrzymał kredytu, co za tym idzie ja jestem zmuszona zrezygnować ze swojego zakupu. Problem: 1. Umowę rezerwacyjna zawierałam do 25.01 w formie pisemnej. Info z umowy: „Umowa niniejsza ulega rozwiązaniu po upływie okresu rezerwacji, jeżeli strony w tym okresie nie zawarły umowy sprzedaży, za...
Wypadek w pracy.
Znajoma uległa wypadkowi w pracy. Pracuje w Dziale gdzie sterylizuje się narzędzia do operacji. Po sterylizacji, niektóre narzędzia musi dostarczyć do innego budynku. W tym celu musi wyjść z jednego budynku szpitala i przejść na terenie szpitala do drugiego budynku. W dniu, w którym uległa wypadkowi ( jest na zwolnieniu ponieważ poważnie uszkodziła sobie między innymi staw skokowy) była gołoledź, było bardzo ślisko a teren należący do szpitala ni...
Zrzeczenie się alimentów jako dorosłe dziecko.
Dzień dobry, Po rozwodzie rodziców, sąd zasądził alimenty na mnie i braci. Od kilku lat utrzymuje się sam, podobnie bracia. Alimenty są dalej przelewane na konto matki, jeżeli się nie mylę, poprzez zajęcie emerytury ojca. Jesteśmy w dobrym stosunkach z rodzicami i braćmi. Jak polubownie zakończyć alimenty? Z tego co czytałem, ojciec (płacący alimenty) mógłby wystąpić z takim wnioskiem, ale wiąże się to z opłatą w wysokości 5% wartości sporu ro...

Wyszukiwarka