Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Problem ze zwrotem kaucji.
Wypowiedziałam umowę o najem mieszkania na czas określony za porozumieniem stron. Według umowy miałam czas na wyprowadzkę do 31 października, jednak właściciel mieszkania zaproponował telefoniczne, że odda mi kaucję pod warunkiem, że wyprowadzę się do 30 września. Umowa zawierała zapis, że w wypadku przedterminowego wypowiedzenia umowy kaucja przepada. Najważniejsze pytanie: czy w takim wypadku właściciel powinien oddać mi kaucję czy to tylko jeg...
Spóźnienie do pracy nie z mojej winy czy mogę ponieść za to jakieś konsekwencje w pracy
Czy jak się spóźnie do pracy z racji awarii na kolei no tak z pół godziny czy godzinę to może to mieć konsekwencje..?!!?!?? Pracodawca może powiedzieć, że jego nie obchodzi jak ja dojeżdżam czy autem, pociągiem czy taxi ale mam być.?? ...
Zwrot kosztów wysyłki.
Sprzedałem osobie prywatnej odkurzacz. Działał podobno kilka dni. Kupujący chce zwrotu pieniędzy. ok, nie neguje tego. kupujący opłacił przy zakupie koszta sprzętu + wysyłka. natomiast ja zapłaciłem z własnej kieszeni za kuriera który ten zwrot miał odebrał od klienta. Kupujący zapłacił za wysyłkę 18 zł a ja za odbiór od niego 22 zł. Czy mogę odliczyć koszt wysyłki od kwoty zwrotu do kupującego ? Ja oraz kupujący jesteśmy osobami prywatny...
udzielenie pożyczki znajomej osobie
Witam. Sytuacja związana jest z udzieleniem pożyczki pieniężnej osobie, którą znam lecz nie spisywaliśmy żadnego dokumentu potwierdzającego, że pieniądze mu przekazałem. Jedyne co mam to rozmowy na aplikacji Messenger (kwota pożyczki, termin spłaty oraz kwotę jaką miał spłacić). Dłużnik ma już około 1.5 miesiąca spóźnienia i raczej nie kwapi się do oddania mimo, że często pisze o spłaceniu pożyczki tego samego dnia. Czy jest jakaś realna szansa n...

Wyszukiwarka