Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Nadpalenie mojego pojazdu.
Mam dość nietypowy problem. Moje auto zostało opalone od strony kierowcy przez auto które jak na razie wiem zostało podpalone, tak twierdzi biegły sądowy. Uszkodzonych są 3 pojazdy. Środkowy który został podpalony. Mój po prawej do niego opalony, "kogoś" po lewej także został opalony. Środkowy oraz ten po lewej stoją już jakiś czas, nie ruszane wyglądały na opuszczone. Obawiam się że środkowy nie ma obowiązkowego OC ..... Problem ma...
Różnica między pozwem , a zawiadomieniem możliwości popełnienia przestępstwa
witam Czym różni się pozew , a zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa ? A mianowicie czy za pozew muszę zapłacić koszty sądowe , a za zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa nie? Czy dobrze rozumiem czy jestem w błędzie ? Moje kolejne pytanie jest następujące : Czy prokuratura po złożeniu zawiadomienia o możliwości popełnienia przestępstwa ma obowiązek rozpatrzeć czy zawiadomienie jest zasadne czy nie, a jeśli uzna za z...
Reklamacja mebli pod wymiar.
Dzień dobry. Jestem pracownikiem firmy gdzie występuje żywienie zbiorowe. Zamówiliśmy meble pod wymiar że stali nierdzewnej. Pan robiący pomiary uwzględniał nasze sugestie. Meble zostały wykonane jednak już przy montażu zauważyłam że komory zlewozmywaka są za małe. Że względu na fakt że stare meble zostały już usunięte dokończone montaż. Jednak tak jak przypuszczałam komory zlewozmywaka nie spełniają swojej funkcji ponieważ są za małe, nie mieszc...
Podszywanie się pod firmę i wystawienie faktury.
Co grozi za wystawienie faktury za usługę którą się wykonało. Kwota faktury 250zl brutto. Osoba która wykonała usługę pobrała gotówkę i podszyła się pod istniejąca firmę, która wpisała na fv. Osoba ta nie prowadzi działalności....

Wyszukiwarka