Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Praca w trakcie zwolnienia lekarskiego.
Jestem zatrudniony w korporacji (powyżej 1tys. osób w fabryce) na umowę, na czas nieokreślony. W ostatnim czasie uległem wypadkowi - zerwałem ścięgno Achillesa. Moje pytania: 1. Czy za zwolnienie lekarskie wystawione przez szpital jest 100%? 2. Czy ciągłość zwolnienia lekarskiego, o ile zostanie przedłużone przez innego lekarza również jest płatne 100%? (czy zachowanie ciągłości zwolnienia daje 100% wynagrodzenia) 3. Czy podczas zwolnienia l...
Podatki od nieruchomości.
Kupiłam budynek mieszkalny do remontu na działce odłączonej od gruntów rolnych. Działka o powierzchni 2123 m. W wypisie z ewidencji gruntów figuruje jako grunty rolne zabudowane. Teren zakrzewiony i częściowo zadrzewiony ( niewielki sąd).Jak to się ma do nakazu podatkowego z urzędu gminy, w którym zakwalifikowano grunt jako grunty pozostałe w tym zajęte na prowadzenie odpłatnej statutowej działalności pożytku publicznego? Nigdy nie składałam wnio...
Dozór elektroniczny
Witam. Mąż ma dozór elektroniczny od trzech tygodni. Od poniedziałku do piątku może normalnie wychodzić i pracować od 6 do 18. Jak to się ma do świąt przed nami jest 1 listopada wypada w środę czy to się liczy jako dzień normalny czy jak w niedzielę co do wolnych godzin. Pozdrawiam ...
Podział majątku
Witam Serdecznie mam pytanie odnosnie podizału majatku , opisze po krótce o co mi chodzi Mam babcie która mieszka sama i jest włascicielem domu , ma córkę , jej syn nie żyje a po synie została 5 dzieci już pełnoletnich. W chwili obecnej dom jest w krytycznym stanie i córka babci wymyśliła sobie podiał majątku na wszystkie osoby czyli łącznie z babcią 7 osób , Ja osobiście do tego mieszkania nie posiadam do niego praw tylko jestem w nim zameldow...

Wyszukiwarka