Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Chwilówka
Witam, zaciągnąłem jakiś czas temu pożyczkę w firmie A. Firma A sprzedała dług do firmy B, ponieważ nie wywiązałem się z umowy. Firma A nie poinformowała mnie w ogóle o fakcie zbytu długu do firmy B, teraz dostałem nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym od firmy B. Jak mogę zakwestionować w piśmie niezasadność takiego długu?...
Uciążliwy hałas z sąsiedniej działki.
W odległości ok. 1km od mojego domu osoba prywatna kupiła działkę i urządza tam całonocne, plenerowe, komercyjne dyskoteki. Mimo, że jest to spora odległość w nocy słychać dudnienie i hałas. Dodatkowo działka położona jest w lesie i z pewnością negatywnie wpływa na mieszkające tam zwierzęta. Czy jest jakiś sposób, aby ograniczyć taką uciążliwą działalność?...
Rozpoczęcie działalności.
Witam Chcę zadać pytanie dla niektórych banalne i głupie ale dopiero mam zamiar zacząć działalność gospodarczą więc się uczę. Chcę mieć pewność, że dobrze zrozumiałem podstawy podatkowe żeby wiedzieć dokładnie jak ustalić ceny swoich produktów. Otóż będę trudził się handlem. Załóżmy że kupiłem towar 10szt za cenę 300zł netto (369zł brutto). Aby ustalić cenę dla klienta oczywiście biorę cenę dla mnie jednej sztuki netto czyli 30zł dodaje do nie...
Nie otrzymałam PIT-u, gdzie to zgłosić?
Jestem studentka i od czerwca 2021 do września 2022 roku pracowałam na umowę zlecenie w jednym ze sklepów odzieżowych. Na początku 2022 roku otrzymałam od pracodawcy PIT-11 za 2021 rok, jednak teraz go nie otrzymałam (inni pracujący w tym sklepie już otrzymali) i dowiedziałam się od współpracownic ze prawdopodobnie go nie otrzymam lub ewentualnie wyślą mi go poczta. W międzyczasie zmieniłam adres zamieszkania i nikt nie kontaktował się ze mną w ...

Wyszukiwarka