Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Jak zacząć wynajmować mieszkanie?
Chcemy z mężem wynająć mieszkanie (my jesteśmy właścicielami). Jak do tego rozsądnie podejść? W sensie nie chcemy później mieć problemu z lokatorami, którzy nie chcą opuścić mieszkania. Jak się zabezpieczyć? Na pewno chcemy sporządzić umowę u notariusza. Ale jak do tego podejść? W jaki sposób sporządzić umowę, abyśmy nie zostali później z problem lokatorami na głowie i ewentualnie późniejszym sprawami sądowymi?...
Co spakować do więzienia?
Witam, mam pytanie gdyż na każdej stronie pisze coś innego czy można zabrać ze sobą następujące rzeczy? Ręcznik Maszynka do golenia elektryczna Pieniądze w gotówce. Książki Klapki Jakieś kosmetyki typu patyczki do uszów, płyn do kąpieli, kulka pod pachę....
Usunięcie usterek deweloperskich.
Kilka dni temu odebrałem mieszkanie od dewelopera. Jedną z usterek wskazanych w protokole odbioru były niewłaściwe drzwi do komórki lokatorskiej (na etapie zakupu deweloper zapewnił w wiadomości e-mail, że komórka posiada murowane ściany oraz pełne drzwi). Niestety deweloper zamontował drzwi ażurowe. W odpowiedzi na wady wskazane przy odbiorze deweloper napisał: BRAK ZGODNOŚCI Z DEKLAROWANĄ OFERTĄ DOT. KOMÓRKI LOKATORSKIEJ - DRZWI MIAŁY BYĆ PEŁ...
Zobowiązania alimentacyjne.
Mój Syn kilka lat temu po pęknięciu tętniaka mózgu, został osobą niepełnosprawną. Posiada orzeczenie o niepełnosprawności w stopniu znacznym i orzeczenie o niezdolności do samodzielnej egzystencji. Ma orzeczoną z tej przyczyny upadłość konsumencką ponieważ nie był w stanie ze względu na chorobę spłacać zaciągniętych zobowiązań powstałych w czasie trwania w związku z partnerką która pozostawiła go w chorobie. Syn obecnie mieszka z nami i jest pod ...

Wyszukiwarka