Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Jak jest kara za niestawienie się na komisariat?
Mieszkam za granicą, w Polsce ostatni raz byłem tego sylwestra. Kilka dni temu moją rodzinę zaczęła nachodzić kilkukrotnie policja, pytając się o mnie. Dowiedziałem się, że muszę niezwłocznie się stawić na komisariat na przesłuchanie. Niestety nie mam bladego pojęcia, o jaką sprawę chodzi, nie widzi mi się lecieć do Polski w tej sprawie. Co mi grozi za niestawienie się?...
L4 na wypowiedzeniu umowy o prace.
Jestem na L4 od psychiatry. 30 kwietnia kończ mi się okres wypowiedzenia. Jednak ze względu na stan zdrowia L4 będzie trwać. Czy mam sam złożyć wniosek do ZUS-u o zasiłek, czy pójdzie to automatycznie? Co konkretnie mam zrobić. Bardzo proszę o pomoc....
Darowizna mieszkania za dożywotnią opiekę.
Dzień dobry. Moja matka twierdzi, że dorosłe dzieci powinny sponsorować rodziców, gdyż Ci mają niskie emerytury. Moja matka ma 3700 netto emerytury (uważam ze nie jest tragicznie. Nie leczy się na nic. Nie kupuje żadnych lekarstw) Mój brat otrzymał od matki darowiznę mieszkania z dożywociem. Czy w takiej sytuacji, on jest zobowiązany do ewentualnego wsparcia finansowego matki ? Matka zawsze do mnie kieruje te słowa, jakby oczekiwała ode mni...
Sprawa o zaprzeczenie ojcostwa.
Małżeństwo z 2 dzieci. Żona zdradza męża, zachodzi w ciążę z obecnym partnerem. Rodzi dziecko nowego partnera jeszcze w trakcie trwania sprawy rozwodowej. Doszło do sprawy o zaprzeczenie ojcostwa gdyż według prawa dziecko poczęte w trakcie trwania związku małżeńskiego jest dzieckiem męża. Sprawa rozwodowa odbyła się kilka tygodni temu. Sąd orzekł rozwód ale jeszcze nie został do małżonków doręczony prawomocny wyrok rozwodowy z sądu. Teraz mąż d...

Wyszukiwarka