Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Zasiedzenie nieruchomości.
Kupiłem w 2008 r aktem notarialnym działkę rolną. Księga wieczysta czysta. Płacę podatek rolny. A tu niespodzianka, właśnie dostałem 2024r pismo sądowe o zakazie zbywania i obciążania tej nieruchomości ! I pozew o stwierdzenie nabycia przez zasiedzenie 30 lat. Czy to możliwe? Fakt jest taki, że w momencie zakupu działki w 2008r. oglądałem ją i nie było tam żadnych upraw - ziemia była porośnięta zachwaszczoną trawą. I więcej później tam nie byłe...
Zniesienie alimentacji.
Mąż ma córkę, która w tym roku skończyła szkołę średnią, zdała maturę i zablokowała ojca wszędzie gdzie się dało, żeby nie wiedział gdzie mieszka, co robi czy pracuje czy studiuje. Mąż złożył w lipcu wniosek o zniesienie alimentów lub obniżeniem ze względu na naszą sytuację rodzinną. Obecnie płaci co miesiąc bez żadnych opóźnień. Jak była potrzeba to dostawała więcej na swoje konto. Sąd próbuje dostarczyć jej wniosek lecz za każdym razem wraca zw...
Spadek z zadłużeniem.
Otrzymałam spadek wraz zadłużeniem. W skład masy spadkowej wchodzą: mieszkanie i 80 tys dlugu wynikającego z pożyczek w bankach. Kto w pierwszej kolejności upomni się o ten dług? Urząd skarbowy czy bank? I co jeśli nie jestem w stanie w chwili obecnej spłacać tego zadłużenia? Czy od spadku muszę odprowadzić podatek?...
Zwolnienie dyscyplinarne podczas urlopu macierzyńskiego.
Dzień dobry, czy podczas zwolnienia lekarskiego w ciąży/ urlopu macierzyńskiego można wręczyć dyscyplinarne zwolnienie kobiecie, związane jest to ze świadomym plagiatem poczynionym przez tą kobietę i naruszeniem dóbr firmy, które wyszły po czasie i firma zatrudniająca będzie pociągnięta do odpowiedzialności?...

Wyszukiwarka