Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Spadek po śmierci małżonka.
Ja tylko o poradę/podpowiedź dla znajomej. Małżeństwo dwa lata po ślubie bez wspólnych dzieci (dzieci tylko posiada żona z poprzedniego małżeństwa) Małżonek zmarł jakiś miesiąc temu nie pozostawiając testamentu i tu właśnie pytanie znajomej. Czy do przyjęcia spadku po zmarłym wystarczy tylko notariusz i przyjęcie spadku u niego za dość spora opłatą czy mimo notariusza musi być też postępowanie w sądzie?...
Mandat za brak biletu.
Parkowałam pod marketem i kupiłam bilet parkingowy ale nie zauważyłam że zamiast SH wbijam SG. Reszta numeru rejestracyjnego się zgadza. No i oczywiście dostałam MANDAT za brak biletu. Sprawdziłam na stronie UFG samochód o mojej rejestracji ale z literką G zamiast H nie istnieje w rejestrze. Czy Waszym zdaniem mogę się skutecznie odwołać od tego MANDATU....
Podwójne ubezpieczenie pojazdu.
Mam taki problem a mianowicie zakupiłem polisę OC z jednej z porównywarek OC, zostało opłacone i OC działa od 5-06-2023, lecz później po fakcie zacząłem rozglądać się za innymi ubezpieczeniami i skalkulowałem inną ofertę, tylko żeby zapłacić niższą cenę i zakres ubezpieczenia, widocznie coś nieświadomie naklikałem. Teraz Ubezpieczalnia wysyła mi ponaglenia do zapłaty drugiej składki polisy. Gdy zadzwoniłem, powiedziano mi, że miał Pan 30 dni na o...
Komornik i jego zaniedbania.
Czy komornik może doliczać do mojego zadłużenia tą samą kwotę którą wpłacam bezpośrednio wierzycielowi na konto. Tłumaczy komornik że dopiero jak wierzyciel osobiście potwierdzi że otrzymał pieniądze to komornik odejmie to od zaległości. Problem w tym że wierzyciel tego nie robi i co miesiąc moja zaległość rośnie....

Wyszukiwarka