Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.
anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.
anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.
Witam. Chce sprzedać mieszkanie, aby zakupić większe. Właścicielem jestem ja i w drugiej równej części mój małoletni syn . Muszę złożyć wniosek do sądu o pozwolenie na sprzedaż, ale na wniosku jest zapisek, o podaniu nr konta bankowego małoletniego do jego części. W jaki sposób w następnej kolejności mam zakupić nieruchomość z tą częścią syna, czy to znowu oznacza wniosek do sądu? Druga kwestia, to samo mieszkanie jest w stanie do generalnego rem...
Witajcie, problem dotyczy mojego chłopaka.
Pracuje w jednej firmie na dwie umowy, jedna jest to umowa o pracę a druga umowa zlecenie żeby sobie dorobić, dostaje 2 wypłaty za dwie umowy, najniższa krajowa a zlecenie ma płatne od godziny.
Z końcem sierpnia skończyła mu się umowa o pracę i dostał nawet świadectwo pracy, aneks dostał dopiero kilka dni później z datą od 1 września, wypłata to najniższa krajowa.
We wrześniu wypłata za sierpień z umo...
Zajmuje się rodzicami jeżdżę z nimi wszędzie do lekarzy do tego opiekuje się nimi cały czas jak to się mówi dochowuje mam jeszcze 4 braci i żaden się nie poczuwa do obowiązku zajęcia się rodzicami . Chciałbym żeby rodzice zapisali mi połowę domu żebym był współwłaścicielem tego domu za to że się tylko ja zajmuję nimi. Po śmierci rodziców byłbym współwłaścicielem i spadkobierca w jednym moje pytanie czy mając połowę domu zapisana na siebie resztę ...
Witam, mam pytanie miałem zasądzone prace społeczne, nie odrobiłem wszystkiego ze względu na chorobę (depresja, urojenia lękowe) jestem z tego tytułu osobą niepełnosprawną. Wyrok przedawnił się 1 stycznia czy będę musiał trafić do odbycia kary za te nieodrobione godziny....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: