Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.
anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.
anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.
Mój tata nie żyje, mama zaciąga kredyty na rzecz siostry. Dodam, że nie żyjemy w zgodzie, czy można za życia matki zrzec się dziedziczenia bez jej osoby? Ewentualnie mogłabym zrzec się spadku po jej śmierci tylko proszę mi powiedzieć ile mam na to czasu po jej śmierci, ile to kosztuje i czy nie ma jakichś problemów zrzeczeniem się po śmierci?...
Dzień dobry, jestem ojcem dwóch corek, które bardzo kocham. Kilka lat po rozwodzie i opiece naprzemiennej jedna z moich córek zaczęła mieć problemy z matką i jej byłym partnerem. Córka podcięła sobie żyły będąc pod opieka matki. W czasie mojej opieki, zauwazylem to od razu, rozpocząłem z córką terapie u lekarza psychiatry. Najpierw farmakologiczna, która miała przygotowac córkę do terapii z psychologiem. Córka zaczęła być nastawiana przeciwko mni...
Cześć,
Jestem najemcą mieszkania na czas określony i zastanawiam się czy podpisana umowa prawnie ma moc, ponieważ w umówię jako osoba wynajmująca są podane dane Pana właściciela, a ostateczny podpis na umówię jest wykonany przez jego żonę, która ma zupełnie inne nazwisko od niego.
Dodatkowo umowa została zawarta bez obecności jej męża.
Pilnie poprosiłabym o odpowiedź ponieważ teraz właściciele kombinują a chciałabym mieć dodatkowa linię obrony...
Witam przychodzę z zapytaniem czy mąż który jest obcokrajowcem mieszkającym w Polsce od 3 lat ma prawo zarejestrować dziecko w Ambasadzie Nigeryjskiej w Warszawie Bez wiedzy i zgody matki? Zdaje mi się że musi zostać wyrażona zgoda matki i musi być podpis ,matka nie zgodziła się na rejestrację A jednak do niej doszło bez jej wiedzy i podpisu. Proszę bez hejtu.
Dziękuję....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: