Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Jaki jest okres wypowiedzenia umowy na czas określony?
Chciałabym dopytać się jaki jest okres wypowiedzenia umowy na czas określony 11 miesięcy? W zakładzie zaczynają się grupowe zwolnienia....
Dziedziczenie długów po śmierci syna.
Zmarły posiada dwójkę rodzeństwa oraz żyjącego ojca (matka nie żyje, brak dzieci). Ze znalezionej korespondencji wynika, że posiada spore długi. Nie posiada jednak żadnego majątku (nieruchomość, samochód etc). Pytanie 1: kto dziedziczy te długi, ojciec czy również rodzeństwo? Pytanie 2: co w sytuacji gdy ojciec umrze i nie zdąży odrzucić spadku po synu? Czy zobowiązania przechodzą na rodzeństwo, czy może zostaną ściągnięte ze spadku, który ojc...
Czy były partner ma prawo wycofać swoją pisemną zgodę dotyczącą dobra dziecka bez istotnego powodu?
Jestem po rozwodzie. Podjęliśmy razem z ex decyzję dot. prywatnej szkoły dla córki, podpisaliśmy umowę. Ex straszy mnie, że w każdej chwili może wycofać zgodę na szkołę (mamy wspólnie podejmować decyzję odnośnie szkoły córki, tak mamy w wyroku). Czy on ma prawo wycofać swoją zgodę bez istotnego powodu? Umowa podpisana na rok, czy w takim razie mogę się obawiać, że w ciągu roku zostanę bez szkoły dla córki bo ex się wycofa?...
Co jeśli ktoś weźmie na mnie pożyczkę?
Witam potrzebuje pomocy. Dostałam wezwanie na policję . Okazało się że ktoś wziął na mnie pożyczkę w X ( czy jakoś tak) na 4000 złoty. Dodatkowo pożyczka wzięta za granicą, z innego numeru telefonu. Przypomniałam sobie, że kiedyś robiłam aplikacje bankowe za 50 złoty blika i podałam tam właśnie login do tego banku, oczywiście mam prawnika , ale czy jest szansa że znajdą złodzieja ?...

Wyszukiwarka