Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Dowody do sprawy rozwodowej.
Czy w sądzie na sprawie rozwodowej można wykorzystać nagrania z dyktafonu i kamerki? Nagrania były zrobione bez wiedzy drugiej osoby. Czy sędzia weźmie pod uwagę te dowody? ...
Rodzice zamierzają podarować mi pewną kwotę pieniędzy na zakup mieszkania. Jak to zrobić żeby było dobrze???
Rodzice zamierzają podarować mi pewną kwotę pieniędzy(oczywiście dużo większa niż graniczne 9k) które przeznaczymy z mężem na wkład własny do mieszkania, które właśnie kupujemy. Jak to zrobić, żeby wszystko było ok? Czy wystarczy jeśli rodzice zrobią przelew na moje prywatne konto z tytułem "darowizna" czy musi być napisane coś jeszcze w tytule przelewu? Wiem, że jako obdarowana do pół roku muszę zgłosić darowizne. Co w przypadku, jeśli...
Zmiana terminu wykonania.
Czy zapis w umowie że prace mogą być przesunięte ze względu na złe warunki atmosferyczne, które są typowe dla danej pory roku (firma się tłumaczy ujemnymi temperaturami w zimie) ma moc prawną. Czy można rozwiązać umowę z taką firmą? Ta zima raczej odbiega od typowych zim bo jest cieplejsze. Z góry dziękuję za odpowiedzi....
wzór pisma do Plusa o anulowanie kary umowej za niezdanie sprzętu w czasie
Proszę o napisanie wzoru wniosku do Plusa o anulowanie kary umownej w związku z niezdaniem dekodera w terminie. Kara wynosi tysiąc złotych. W uzasadnieniu proszę o napisanie, że nie dokonałam zwrotu ze względu na moją nieobecność w Polsce. Dodatkowo proszę uwzględnić, że jestem wieloletnim klientem, płacę rachunki na czas oraz korzystam również z innych produktów/usług Plusa. Proszę uwzględnić, że jestem zadowolona z usług sieci Plus i będę dalej...

Wyszukiwarka