Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Zakłócanie miru domowego
Witam grupowiczów. Mam problem z sąsiadem, którego syn od trzech lat robi sobie tor wyścigowy między budynkami mieszkalnymi, jeżdżąc dzień w dzień na kładzie. Rozmawiałam z jego matką ostatnio interweniowałam u jego ojca, jednak usłyszałam że jeździ po swojej posesji i mam się wynosić. Zgłosiłam sprawę do dzielnicowego powołując się na zakłucanie spokoju w dzień. Usłyszałam że jest to trudne do udowodnienia mimo że mam nagrania z kamery co chłop...
Wezwanie do zapłaty.
Witam 2 lata temu robiłam remont i dziś dostałam wezwanie do zapłaty po dokładnie 2latach i 3 miesiącach z pobliskiego sklepu z materiałami budowalnymi wezwanie do zapłaty na kwotę 480 zł +odsetki 120 zł. Akurat się tak składa ze wszystkie fv i rachunki mam bo robiłam generalny remont. Fv nie była oczywiście brana na firmę i jak w normalnym sklepie zawsze płaciłam karta lub gotowa i w tym wypadku był to gotówka. Na fv widnieje płatność gotówka, ...
Zdanie mieszkania po zakończeniu najmu.
Dzień dobry. Zdanie mieszkania po zakończeniu najmu. Wynajmujący domaga się opłacenia cyklinowania wynajmowanego pokoju gdzie położony jest parkiet, są na nim zarysowania i przetarcia - przede wszystkim w miejscu przy drzwiach oraz pod biurkiem. Pokój ma 11m2. Cyklinowanie nie było przeprowadzane od przynajmniej 6 lat. Czy opłata za cyklinowanie pokoju mieści się we wspomnianych w ustawie drobnych naprawach i bieżącym utrzymaniu porządku przedm...
czas wypowiedzenia przy okresie próbnym
Chciałam się zapytać, jaki jest czas wypowiedzenia przy okresie próbnym umowa na czas określony 3 miesiące? Pracuje krócej niż miesiąc....

Wyszukiwarka