Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Przerejestrowanie auta bez umowy.
W skrócie - kupiłem auto, spisałem umowę, dostałem dowód rejestracyjny i kartę pojazdu, ale auto nie było przerejestrowane na ówczesnego właściciela. Powiedział mi, że poprzednią umowę przyśle bo musi poszukać, a że to gruz i mi się nie spieszyło, zgodziłem się, strzelając sobie w kolano. Po kilku miesiącach gruz mi nie potrzebny i chcę sprzedać, a sprzedać nie mogę bo do przerejestrowania potrzebne są poprzednie umowy aż do właściciela w dowodz...
Reklamacje na Vinted
Sprzedałam garnitur na Vinted za 180 zł, kupująca po otrzymaniu towaru zgłosiła wady i źle opisany rozmiar przezemnie. Kupująca kliknęła transakcja udana, pieniądze mam na koncie. Ponieważ, źle opisałam rozmiar prosiłam o odesłanie garnituru, podałam dane do wysyłki. Natomiast w piątym dniu upomniałam się, że przesyłka nie została nadana paczkomatem. Wtedy kupująca nadała zwrot. Po otrzymaniu przesyłki okazało się, że spodnie były u krawcowej, z...
wydziedziczenie
Dzień dobry. Czy może ktoś mi przybliżyć prawo spadkowe. Co mam zrobić, jeżeli zostałem wydziedziczony przez ojca? Testamentem na rzecz moich snów....
Kto może odmówic składania zeznań?
Pan X ma sprawę w sądzie przeciwko Panu Y. Pan X wezwał na świadka swojego brata i jego żonę. Brat pana X nie chce zaznawać i ma prawo odmówić składania zeznań, bo jest to stopień pokrewieństwa. Pytanie czy żona brata, (bratowa pana X) może odmówić składania zeznań? Czy według prawa to jest rodzina dla Pana X i również ma prawo odmówić zeznań? Sytuacja jest dosyć dziwna, bo brat z żoną Pana X niezbyt mają ze sobą kontakt, nie znają sytuacji i...

Wyszukiwarka