Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Rozbieżność w metrażu nowego domu.
Cześć, w czerwcu 2023 kupiłem dom z działka na kredyt hipoteczny. Dom według informacji ustnych od sprzedającego posiada około 160m użytkowych. Mam na to pisemne potwierdzenie ze źródeł: - świadectwo energetyczne 151 metrów użytkowych - poprzedni akt notarialny sprzedającego z informacją o około 160 metrach użytkowych - zapisane strony z ogłoszeniami z treścią o 160 metrach całkowitej W naszej umowie notarialnej nie ma informacji o metrażu d...
Problem z wynajmowanym mieszkaniem - kto odpowiada za awarię?
Chciałbym się dowiedzieć jak to jest z odpowiedzialnością za awarię w wynajmowanym mieszkaniu. Zgadzam się, że nie jestem zbyt biegły w kwestiach prawnych, ale staram się jakoś poradzić w tej sytuacji. Wynajmuję mieszkanie od pół roku, i od początku mieliśmy problemy z instalacją wodno-kanalizacyjną. Właściciel mieszkania, kiedy podpisaliśmy umowę, zapewniał, że wszystko jest w porządku i nic nie trzeba naprawiać. Ale po paru miesiącach, rury ...
Umowa dożywocia, czyli mieszkanie w zamian za opiekę.
Witam mam takie pytanie opiekuję się osobą, która nie ma rodziny osoba ta chce mi przepisać swój dom w zamian za tą opiekę. Jak to najlepiej załatwić?...
Przysposobienie dziecka a dziedziczenie.
Dzien dobry, mam dziecko z poprzedniego związku, mój syn teraz będzie miał 10 lat, natomiast była żona weszła w nowy związek małżeński, i jej obecny mąż chciałby przysposobić syna. Jak wygląda kwestia spadkowa po przysposobieniu? Dodam, że niedawno urodziła mi się córka i chciałbym dopytać jak to wygląda od strony prawnej....

Wyszukiwarka