Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

scalenie działek
Witam serdecznie. Otrzymałem w darowiźnie działkę rolno-budowlaną, która niestety jest dość wąska. Właścicielem przyegajacej obok działki równie wąskiej jest mój brat. Mamy plan aby scalić je razem tak żeby można było coś sensownego wybudować lub sprzedać jako całość. Jeśli ja kupię od brata to współwłaścicielką będzie moja żona. Czy to nie będzie problem przy wniosku o scalenie działek? Może formą darowizny... Tylko jak to można zrobić w pros...
Wniosek o zmianę kontaktów z dzieckiem
Dzień dobry, proszę o poradę jak skutecznie argumentować wniosek o zmianę kontaktów. Kontakty zostały zasądzone 4 lata temu, pracowałem w innym miejscu. W tym momencie nie mam możliwości na kontakty w tygodniu przez pracę - matka wniosła o ukaranie do sądu. Mam zasądzone weekendy a wtedy matka zapisuje dzieci na dodatkowe zajęcia bez konsultacji ze mną i wymaga "dostosowania się". Nie chcę walczyć z tą kobietą dlatego wnoszę o zmian...
Ukrywanie testamentu i szantażowanie.
Po śmierci rodziców osoby "A" zostało wydane postanowienie Sądu o stwierdzeniu nabycia spadku (nieruchomości) w części 1/2 przez osobę "A" i 1/2 przez osobę "B" (niespokrewnioną ze spadkodawcą). Miało to miejsce ok. 30 lat temu. Od kilku lat osoba "B" szantażuje osobę "A", że ujawni rzekomo posiadany testament na podstawie którego osoba "A" nie dziedziczy po rodzicach niczego. Podejrz...
Brak grafiku.
Czy kierownik może usunąć grafik na połowę miesiąca jeśli wcześniej już był przekazany do informacji? Nie mam teraz żadnych informacji jak pracuje przez kolejne dwa tygodnie....

Wyszukiwarka