Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Odrzucenie spadku, a pobieranie emerytury.
Cześć, mam taką zagwozdkę. Tydzień temu zmarł mój Dziadek, miał sporo długów, ale żadnego majątku trwałego, nie miał mieszkania, auta itp. Wysokość jego emerytury jest wyższa niż Babci, więc z tego co słyszałam to Babcia będzie mogła pobierać jego emeryturę. Ale tak się zastanawiam, czy jeśli Babcia odrzuci spadek to dalej będzie mogła pobierać jego emeryturę, czy to się wyklucza?...
mam obowiązek informowania byłej partnerki co robi nasz syn u mnie na wakacjach?
Dzień dobry mam problem z była partnerka dostaje od niej obraźliwe sms z wyzwiskami czepia się wszystkiego Czy można coś z tą sprawą zrobic ? Jeśli syn przebywa u mnie na wakacjach czy mam obowiązek informowania byłej partnerki co robi itd (syn ma 12 lat ma swój telefon) Czy była partnerka musi znać mój obecny numer tel...
NORMY DŹWIGANIA DLA KOBIET
Witam. Pracuję w gastronomii,do moich obowiązków należy również ogarnięcie śmietnika. Mamy wielkie kontenery na kółkach,które trzeba przesuwać. Nie mam pojęcia ile ważą,ale są bardzo ciężkie (kontenery jak na zdjęciu). Nigdzie nie widzę informacji odnośnie dopuszczalnej wagi,jeśli chodzi o przesuwanie,a nie wiem,czy dźwiganie się pod to zalicza. Proszę o pomoc i ewentualnie konkretne przepisy. Z góry dziękuję...
czy pracodawca ma prawo mi zapłacić ten nie wykorzystany urlop ?
Jeśli kończy się Umowa z pracodawcą 30 Września 2021 nie zostanie przedłużona. Zostało 9 dni urlopu. Jeśli nie wykorzystam do końca września 9 dni urlopu to pracodawca ma prawo mi zapłacić ten nie wykorzystany urlop ? ...

Wyszukiwarka