Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.
anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.
anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.
Dzien dobry. Sprzedałam produkt na olx, który nie spełnił oczekiwań klientki. Napisalam jej więc, zeby bez problemu odesłała towar, skoro jest niezadowolona. Jak wiadomo sprzedający nie dysponuje pieniędzmi dopóki transakcja nie zostanie zaakceptowana, więc ryzyka dla niej żadnego nie było. Po tym czasie pani przestała cokolwiek pisac, zgłosiła reklamację na olx, której treści nie widziałam. Po jakimś czasie przyszla decyzja, że reklamacja został...
Zastanawia mnie moja sytuacja.
Pozostawałem na zasiłku chorobowym do dnia 15 marca b.r. Następnie dnia 16 marca podjąłem umowę o pracę i pracowałem do 3 kwietnia. Następnego dnia (tj. 4 kwietnia) pojawiły się silne objawy choroby i lekarz wystawił zwolnienie. Czy w takiej sytuacji należy mi się prawo do zasiłku chorobowego?...
Siostra mojego dziadka zmarła ponad pół roku temu, jest testament w którym przepisała na mnie mieszkanie. Żyjącymi krewnymi są: siostra zmarłej(Irena) oraz dzieci zmarłego również brata (Grzegorz i Sławek). Jakie dokumenty oraz w ilu egzemplarzach muszę złożyć w sądzie o otwarcie sprawy o spadek?...
Potrzebuję porady w zakresie wypełnienia wniosku o upadłość konsumencką , mianowicie chodzi mi o rubrykę (SPIS WIERZYCIELI ) w tej rubryce jest 5 pul każde pole dla jednego wierzyciela ,więc mogę dodać tylko pięciu wierzycieli a co jeśli mam 7 wierzycieli? . Wtedy muszę dodać kolejne 6 i 7 na kartce a4 i moje pytanie czy każdy dodatkowy wierzyciel musi być na osobnej kartce a4 czy razem na jednej kartce ponumerowany jako szósty i siódmy. i jak tą...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: