Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Cofnięcie umowy dożywocia.
Czy jest możliwy dobrowolny zwrot darowizny i z jakim konsekwencjami się to wiąże? Darowizna była dokonana w pierwszej linii, ojciec syn, syn nie może wywiązać się z obietnicy dożywocia więc stwierdził, że odda rodzicom mieszkanie. Chcieliby to załatwić polubownie. Czy jest taka możliwość?...
Czy oskarżony ma prawo do zmiany obrońcy w trakcie procesu?
Witam, Zmagam się z trudną sytuacją prawną i szukam porady. Jestem oskarżony w sprawie kryminalnej i początkowo wynająłem prywatnego adwokata, aby mnie reprezentować. Niestety, mam coraz więcej problemów z komunikacją z moim obecnym prawnikiem, który wydaje się nie angażować się w moją sprawę tak, jakbym oczekiwał. Czy mam prawo zmienić mojego obrońcę w trakcie trwania procesu? Czy są jakieś ograniczenia czy warunki, które muszę spełnić, ab...
Ksiegi wieczyste
Dzień dobry, Potrzebuję sprawdzić w księgach wieczystych kto jest właścicielem prawnym pewnego mieszkania. Podobno jest taka możliwość online. Chciałabym zapytać tylko czy ta osoba nie będzie wiedziała o tym, że wystąpiłam o taki wniosek. Teść zakupił mieszkanie z nową partnerką w trakcie rozwodu z teściową. Chce jej pomóc, a nie dolewać oliwy do ognia. Skąd mogę wziąć numer księgi wieczystej? Z góry dziękuję za pomoc....
Prawo spadkowe
Dzień dobry, proszę o informację czy powinnam w imieniu mojego syna odrzucić spadek (składający się głównie z długów), jeżeli syna nie było jeszcze na świecie w chwili śmierci spadkodawcy (brat babci) ? W chwili gdy ja odrzucałam spadek w ciąży już byłam....

Wyszukiwarka