Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Uzasadnienie wyroku.
Witam dziś minęło 14 dni od momentu złożenia wniosku o uzasadnienie wyroku. Do dnia dzisiejszego nie mam uzasadnienia. Co dalej Drodzy Państwo ?...
Udzielenie zabezpieczenia z aktem urodzenia.
Zostanę babcią na koniec grudnia, córka 18 lat kończy w lipcu. Potrzebuję pomocy w napisaniu wniosku do sądu dotyczące udzielenia zabezpieczenia z aktem urodzenia dziecka poprzez powierzenie wierzącej pieczy nad dzieckiem wraz z władzą rodzicielską i rodziną zastępczą z uzasadnieniem. Bardzo proszę o pomoc i chociaż podpowiedź jak to napisać....
Kupno domu w trakcie jego legalizacji.
Planuję kupno domu, mam już uzgodnione warunki ze sprzedającym, mam jednak kilka wątpliwości. Sprzedający jest w trakcie procesu legalizacji domu, ponieważ wykonał samowolnie adaptację poddasza i dobudował do bryły domu garaż i taras. Dodatkowo nieruchomość ma prawo pierwokupu przez KOWR. Sprzedający chce również zadatek (nie zaliczkę) w kwocie 50 tysięcy złotych. Czy w tej sytuacji odpowiednie będzie zawarcie umowy przedwstępnej warunkowej, gdzi...
Sprzedaż udziału w spadku.
Moja mama jest jedynym z ok. 35 spadkobierców (dokładnej ilości nie jestem pewien) 2 działek bo jej dziadkach, którzy zmarli ok 30 lat temu. Mamie prawnie przysługuje 1/5 części tego spadku. Jako, że nikt z rodziny nie chce doprowadzić do podziału tego spadku, a podatek przez tyle lat jest płacony bez sensu, mama postanowiła skorzystać z usług firm, która skupuje udziały w spadkach. Moje pytanie jest takie, czy ktoś z obecnych tu na forum osób k...

Wyszukiwarka