Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.
anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.
anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.
Witajcie.
W lutym tego roku przeszłam operację, po której mój partner dostał na mnie opiekę w dniach 23.02- 03.03, wypełnił wniosek Z-15B.
Teraz urodziło nam się dziecko, w szpitalu dali mi do wypełnienia druk do opieki dla partnera nade mną na okres 14 dni. Czy partner może skorzystać z tych 14 dni, czy należy wypisać wniosek wyłącznie na 5 dni (9 wykorzystał luty /marzec)? Czy to się nie sumuje?...
Czy odrzucenie spadku można cofnąć? I co jeśli dostałam pismo że moja matka odrzuciła i ja jestem kolejna to co w sytuacji kiedy ona będzie chciała cofnąć swoje oświadczenie woli to co wtedy z moim terminem?...
Sprzedałam na Vinted perfumy, osobiście przeze mnie kupione we Francji. Perfumy były zdekodowane (odklejona naklejka z kodem), o czym kupująca została dokładnie poinformowana. Dostała wszystkie zdjęcia, łącznie ze zdjęciami butelki itd. Dostała towar. Napisała do Vinted ze się nie zgadza. Vinted uznało jej rację.
Nie mam paragonu (kupione były na użytek własny).
Osoba dostała dokładnie te perfumy, po czym wysłała zdj ze ma swój oryginał, który ...
Dzień dobry.
Od niedawna jestem po raz pierwszy "ofiarą" egzekucji. Zalegam 7500 zł. Komornik wszedł na konto po czym oczywiście pojawił się minus o tej wartości oraz informacja o kwocie wolnej. Natomiast w dniu wypłaty dostałem przelew 2600 zł i to akurat rozumiem jednak dług na koncie zmniejszył się o ten właśnie przelew (czyli pozostaję -4900), a nie o pozostałą o część wypłaty, która , to powinna iść na poczet tegoż długu. Przy tym...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: