Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.
anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.
anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.
Jeżeli babcia zmarła i nie pozostawiła testamentu. Miała syna i córkę. Syn odrzucił spadek. Kto dziedziczy po synu najpierw? Siostra czy dzieci syna?...
Dzień dobry,
Umowa o pracę na okres próbny do dzisiaj.
W umowie zawarto że po okresie próbnym strony postanawiając zawrzeć umowę na czas określony powyżej 12 miesięcy.
Czy jeżeli do dzisiaj nie otrzymałam wypowiedzenia to pracodawca jest zobowiązany do tego żeby dać mi kolejną umowę?
Wiem że tak logicznie wynika z tej umowy, ale w Polsce chyba bywa różnie.
Dodatkowo jak to się ma do dalszego zatrudnienia nawet jeżeli kolejna umowa została by...
Zawarłam umowę rezerwacyjną na zakup nieruchomości. Wpłaciłam zaliczkę. Nieruchomość miała zostać sfinansowana ze sprzedaży innej - niestety klient nie otrzymał kredytu, co za tym idzie ja jestem zmuszona zrezygnować ze swojego zakupu.
Problem:
1. Umowę rezerwacyjna zawierałam do 25.01 w formie pisemnej. Info z umowy:
„Umowa niniejsza ulega rozwiązaniu po upływie okresu rezerwacji, jeżeli strony w tym okresie nie zawarły umowy sprzedaży, za...
Witam. Mam z partnerką dwoje dzieci ( 11 i 7 lat ) mieszkamy u mnie w domu na kredyt ( nieruchomośc i kredyt na mnie ) ja place wszystkie rachunki i opłaty lecz musze skończyć ten związek. Żadne zdrady normalnie chce ale się nie da. Dzieciaki chodza do szkoły blisko domu wiec mogę się wyprowadzić dla ich dobra . Lecz nawet tu jest problem od mojej partnerki . Ma mieszkanie które wynajmuje po drugiej stronie miasta wiec powiedziałem by mi go dala...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: