Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.
anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.
anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.
Witam. Jeśli matka dziecka mówi, że nie ma swego numeru konta (co na pewno nie jest prawdą) i karze wpłacać alimenty na konto siostry rodzonej czy to jest zgodne z prawem i czy powinienem wpłacać na jej siostry pieniądze ? Gdzie mogę iść, by dostać konto matki dziecka ? Proszę o odpowiedź...
Witam. Jestem po rozwodzie, w trakcie małżeństwa urodziło się dziecko, w akcie jestem ja wpisany jako ojciec (ojcem biologicznym dziecka jest kto inny), dziecko ma obecnie 2 lata. Płace alimenty, ale z każdym miesiącem jest mi ciężej płacić. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Czy zostaje mi tylko płacić do usamodzielnienia się dziecka?...
Brat stracił pracę z powodu koronowirusa na koniec kwietnia. Zarejestrował się w urzędzie pracy gdzie został przyznany zasiłek dla bezrobotnych od czerwca dostał dodatek solidarnościowy z ZUS. Wczoraj się dowiedział że musi zwrócić zasiłek do urzędu pracy. Czy faktycznie musi oddać bo dodatek solidarnościowy dostał pomniejszony o kwotę zasiłku? Taką informację uzyskał telefonicznie z urzędu pracy....
Prosiłbym o pomoc. Więc kupiłem sobie auto prywatnie od handlarza sprzedał mi na fakturę nie musiałem płacić podatku. Ciągle coś w tym aucie wychodzi zgłosiłem to e mailowo po około 12 dniach. Oczywiście handlarz mówi że nic nie ukryła ni nic mi nie naprawi(auto miało np. El podnoszona klapę bagażnika co się okazało ktoś wyjął z niej silnik ) ale. Najlepsze jest że zapłaciłem online za historię auta i przyszło mi że w Niemczech miał. Dwa razy wyp...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: