Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Prawdopodobne zwolnienie.
Jestem zatrudniona w firmie od 6 lat. 4 lata nieobecności (3 ciąże +macierzyński i rodzicielski). Podczas mojej nieobecności zaczęły się zwolnienia pracowników ze względu na mały obrót itp. Podejrzewam że po moim powrocie tez tak skończę...pytanie co mi się należy i czy w ogóle mi się coś należy od pracodawcy. Zwolnienia są po prostu za porozumieniem stron "bo nie potrzeba tyle pracowników"....
wypowiedzenie umowy o pracę
Witam. Pracuję na umowie o pracę od 15.06 i chciałabym zrezygnować z pracy. W przypadku pracy do pół roku mam 2 tygodnie wypowiedzenia. Czy jeśli złożyłabym wypowiedzenie przed 15.12 to musiałabym przepracować te 2 tygodnie czy już miesiąc?...
pozew rozwodowy
Został złożony pozew rozwodowy bez orzekaniu o winie. Pozwanego nie było w domu gdy kopia pozwu została do niego wysłana i nie odpowiedział na awizo. Czy będzie to miało wpływ na dalszy przebieg rozwodu?...
Czy mam prawo wypowiadać się w kwestiach dotyczących wspólnoty.
Dzień dobry. Mam pytanie dotyczące osoby zamieszkującej w lokalu wspólnoty mieszkaniowej. Czy jako taki mam prawo wypowiadać się w kwestiach dotyczących wspólnoty. Proszę nie mylić kwestii decydowania lokatora z kwestią wypowiadania się lokatora-partnera życiowego właścicielki stale zamieszkującego lokalu własnościowym wchodzącym w skład wspólnoty mieszkaniowej. Moje pytanie wynika z faktu że wpólnota mieszkaniowa odmawia mi prawa wypowiada...

Wyszukiwarka