Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.
anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.
anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.
Mój tata zmarł wczoraj w szpitalu. Właśnie znalazłem w Jego telefonie smsy od dwóch banków, że zalega z płatnościami za raty kredytów. Oczywiście ani moja mama, ani ja i moje rodzeństwo nie mieliśmy o tym pojęcia i nie czerpaliśmy żadnych korzyści z tych środków, nie wydaliśmy ani grosza z tego bo po prostu o tym nie wiedzieliśmy. Co możemy z tym zrobić dalej ? Mieszkanie w którym żyli moi rodzice jest tylko mojej mamy....
Przeglądając sklep internetowy zauważyłem, iż jeden z towarów warty ok 2000 PLN (cenę sprawdziłem teraz, w momencie dokonania zakupu nie znałem tej ceny) jest w promocyjnej cenie 1 PLN. Kupiłem 2 sztuki. Sklep na stronie nie posiada regulaminu sklepu. Sklep stacjonarny jest otwarty pon-pt 11.00-19.00. Zakupu dokonałem dzisiaj (w niedzielę), więc w momencie dokonania zakupu nie byłem w stanie skontaktować się ze sprzedawcą. Sprzedawca wysłał maile...
Powiedzcie mi czy ojciec córki który ma ograniczone prawa może bez mojej zgody zabrać córkę do innego miasta? Jak to się odnosi do prawa? Tym bardziej naciska na legitymację dziecka twierdząc, że potrzebuje gdyby skontrolowała to policja żeby potwierdzić, że jest ojcem....
Witam, dostałem dziś wezwanie na komisariat jako "świadek" niema wskazanego sprawy, ani wskazanego art. sprawy,, nie mam zielonego pojęcia, czego może dotyczyć sprawa, czy jak zadzwonię, coś mi powiedzą? Powinni wskazać chociaż art, a nie ma nic....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: