Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.
anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.
anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.
Moje mieszkanie zostało wciągnięte do egzekucji komorniczej, mimo to że nie jestem dłużnikiem. Ale pytanie brzmi, gdzie zgłosić nieuczciwą pracę rzeczoznawcy, który to samo mieszkanie dwa lata temu wycenił na wiele drożej dla innych celów a teraz dla komornika wiele taniej, mimo że generalnie ceny nieruchomości poszły tak znacząco w górę? Komornik nie wziął tego w ogóle pod uwagę....
Pracodawca od kilkunastu lat nie odprowadza składek za pracowników do ZUS. Pracownicy są zgłoszeni do ubezpieczenia. Jakie będą tego konsekwencje dla pracowników?...
Proszę o poradę! Mojemu sąsiadowi udostępniłam auto, niestety stanął na zakazie zatrzymania i ja dostałam mandat, przesłałam straży miejskiej jego dane żeby go zapłacił ale jak się okazało on przebywa teraz za granicą nie wiadomo na jak długo i nie może odebrać tego mandatu. Chciałabym zapłacić ten mandat tylko nie wiem jak to teraz odwrócić. Z góry dziękuję za pomoc...
Posiadam działkę którą wyniku darowizny otrzymałem po zmarłych teściach .Działka ta graniczy ,z działką sąsiada ,który od 15 lat wchodzi na pas rozgraniczenia??? tych działek i wypala trawę/chemia/ na szerokości do 1,5m i dł. 80m,po mojej stronie, twierdząc ,że za budynkami i płotem którego jest właścicielem sąsiad jest też jego, mama na to dokumenty itd. Robił to bez mojej wiedzy i przyzwolenia.
Ja mieszkam w innej miejscowości/miasto/ i tylko ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: