Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.
anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.
anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.
Dostałam przelew od rodziców 25 tys 7 miesięcy temu i 10 tysięcy 4 miesiące temu. Chciałam to zgłosić do US, ale wiem że jestem spóźniona z tym pierwszym przelewem miesiąc. Czy mogę jakoś to nadrobić? Proszę o porady...
Jestem zameldowana u rodziców w ich mieszkaniu własnościowym, ale od kilku lat tam nie mieszkam. Ostatnio dowiedziałam się, że rodzice zrobili sobie spory dług nie płacąc czynszu. Wiem, że z czasem z tego powodu może zostać nałożony komornik, aby ściągnąć należność. Pytanie: czy ja również będę pociągnięta do odpowiedzialności za ten dług i będę go musiała spłacić?...
Dzień dobry
Mam możliwość skorzystania z ulgi mieszkaniowej. Spełniam warunki , ale niestety nie bardzo wiem co z czym :(
Pomożecie?
przychód 100494,8
kup 3600
zaliczka 6424
społeczne 7613
Mieszkanie sprzedane za 390tys., po sprzedaży został spłacony kredyt hipoteczny w wysokości 226835,85. Nowe mieszkanie kupione za 390800zł.
Po sprzedaży i spłacie kredytu zostało 163 tys., z którego 100 tys. przeznaczone zostało na wkład własny na nowe ...
Dzień dobry. Jak mogę za życia matki, zrzec się po niej spadku, jak i uchronić się przed płaceniem alimentów na nią. Czy istnieje w ogóle taka możliwość. Po prostu nie utrzymuje z nią kontaktu, relacji żadnych nie mamy. A po prostu wiem jakie są sądy w Polsce, a chce się zabezpieczyć przed płaceniem alimentów na matkę....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: