Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.
anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.
anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.
Chce wnieść sprawę przez zasiedzenie przez mojego zmarłego ojca , czy muszę wzywać na sprawę wszystkich spadkobierców. Większość I tak się zrzeka ,nie mam kontaktu z 3 siostrami ciotecznymi ojca ,ustaliłam tylko ze 2 już nie żyją, ale i tak nigdy nie utrzymywaliśmy kontaktu . Więc pisząc pozew ,nie wiem jakie mam zawrzeć informacje . I jeśli muszę podać wszystkich spadkobierców (to jest 5 pokoleń ) czy muszę sama ustalić kolejność dziedziczenia,...
Witam. Bardzo proszę o poradę.
Mój były mąż ma wyrok za znęcanie się psychiczne i fizyczne nade mną oraz zakaz kontaktowania się i zbliżania.
Mamy dwoje dzieci. Ze względu że były mąż mieszka dość daleko od nas, gdy przyjeżdża wynajmuje hotel i tam zabiera dzieci i spędza z nimi czas. Kontakty ustalone sądownie.
Ja pracuje w hotelarstwie. Mój były mąż wynajął pokój w hotelu w którym ja pracuje i przez pewien okres zamierza w nim mieszkać wraz...
Witam pracuje za granica jako kierowca zawodowy alimenty na dziecko 10 lat 1500 zł.
Matka dziecka nie pracuje wola ciągle więcej.
Zamierzam zjechać do Polski zacząć tu pracować. Mam nowa żonę z która chcemy razem pracować w Polsce. Mam dość ciągłych wyjazdów meczy mnie to psychicznie już.
Czy jak znajdę prace w Polsce wiadomo ze mniej zarobię i czy to zasadne dla sądu o obniżenie alimentów ? Czy sad może nakazać matce dziecka również pracow...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: