Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Czy umowa zlecenie posiada okres wypowiedzenia?
Witam, mam pytanie odnośnie wypowiedzenie umowy zlecenie, czy takowa posiada okres wypowiedzenie ?...
darowizna
Dzień dobry wszystkim, Teściowie po naszym ślubie przepisali dom mojemu mężowi notarialnie, ja nie zostałam uwzględniona (Oby nigdy nic, ale różnie w życiu bywa) Jeżeli ( nie daj Boże ) coś by się stało mojemu mężowi to czy ja mam jakieś prawa do tego domu ?...
Wakacje a status osoby bezrobotnej.
Zastanawiam się czy istnieje możliwość, abym jako student studiów stacjonarnym w okresie wakacji zarejestrował się w UP. Jestem zainteresowany dofinansowaniem na kurs jaki mógłbym wtedy odbyć, a na który mnie nie stać. W wakacje jestem przecież w gotowości podjąć pracę na pełnym etacie. Ewentualnie będę wdzięczny za podpowiedź, jeżeli znacie jakieś możliwości na uzyskanie wsparcia finansowego właśnie do odbycia kursu....
Pierwsza sprawa rozwodowa.
Jak to wygląda? Z mojej strony: Pozew bez orzekania o winie\ zabezpieczenie alimentów na czas trwania procesu (już przyznane) /kontakty z dzieckiem /piecza Druga strona nie wypowiedziała się co do pozwu, nie podjęła nawet pisma, 2 krotnie awizowanego... Ale, nagle komornik zadziałał (zabezpieczenie alimentacyjne na czas trwania procesu) i strona być może pojawi się w Sądzie. Moje pytanie: Jeżeli strona się stawi na pierwszej rozprawie, oczyw...

Wyszukiwarka