Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Czy komornik może zająć niemieckie konto?
Witam. Mam zameldowanie w Polsce lecz przebywam w Niemczech. Czy komornik za długi które ma w Polsce może zająć mi niemieckie konto ??...
Pomówienie w Internecie.
Dzień dobry, znajoma osoba została pomówiona w Internecie tj. na Facebooku. Pomówienie zostało dokonane anonimowo i spowodowało znaczącą eskalacje tj. na podstawie postu powstał szereg artykułów na różnych portalach oraz w lokalnej gazecie. Post nie wskazuje jednoznacznie pomówionego ale zawiera bardzo dużo informacji pozwalających na powiązanie nienawistnego posta z osobą pomówioną. Post ma charakter wezwania do poszukiwania pomówionego za czyn...
praca u drugiego pracodawcy
Witam, czy istnieje możliwość pracy u drugiego pracodawcy (na umowę o pracę bądź zlecenie) gdy u pierwszego będę na urlopie bezpłatnym? Bez pisania porozumienia miedzy pra...
Przyjęcie spadku z dobrodziejstwem inwentarza
Szwagier zmarł nagle. W bankach kredytów ok. 150 tys. (Nie wiem na co, gdzie te pieniądze) bracia i matka się zrzekł majątku. Sam zmarły nie miał rodziny (ani żony, ani dzieci) sprawa teraz poszerza się o wujków, ciotki i kuzynów. Jednej z ciotek adwokat powiedział że jeżeli zmarły miał majątek, na 5000 tys. to bank nie może ściągnąć więcej niż te 5 tys. A nie ze cały kredyt te 150 tys. od osoby objętej spadkiem. Wydaje mi się, że to chodzi o...

Wyszukiwarka