Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Odszkodowanie za błąd medyczny.
Witam w 2018 żona rozcięła sobie palec 5 lewej ręki pojechała do szpitala gdzie została przyjęta przez lekarza chirurga, lekarz zszył jej ranę bez żadnego zdjęcia RTG wywiadu lub odesłaniu do placówki która może zrobić takie zdjęcie itd. Po tygodniu okazało się że nie może ruszać palcem bo lekarz nie zszył ścięgien tylko ranę powierzchownie . Obecnie w palec wszczepiona jest rurka żeby palec nie obumarł i można było wszczepić ścięgno, jego sprawn...
Uzasadnienie wyroku.
Witam dziś minęło 14 dni od momentu złożenia wniosku o uzasadnienie wyroku. Do dnia dzisiejszego nie mam uzasadnienia. Co dalej Drodzy Państwo ?...
Ustalenie wysokości alimentów.
2 lata temu dowiedziałem się, że żona mnie zdradza. Bardzo szybko uzgodniliśmy kwestie rozwodu. 2 dzieci, syn 6 lat i córka 10 lat zostają ze mną. Mieszkanie także, było kupione na mnie. Problem jest z alimentami na dzieci. Ze względu na charakter pracy mojej żony jej zarobki są bardzo zmienne. Jak mogę ustalić realną kwotę alimentów na dzieci?...
Ściganie dłużnika za granicą.
Witam , pobierałam alimenty z funduszu na syna , teraz okazało się że tatuś, który nie płaci alimentów od 13 lat i jest pozbawiony praw wyjechał za granicę. Muszę napisać wniosek do Sądu Okręgowego o ściganie dłużnika za granica czy może ktoś wie jak to napisać?...

Wyszukiwarka