Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.
anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.
anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.
Witam serdecznie,
W dniu 30.11.2021 podpisałam umowę o pracę na czas określony na 2 lata z zapisem w umowie, że pracę zaczynam z dniem 1.12.2021.
W dniu 31.05.2022 złożyłam wypowiedzenie umowy z zachowaniem okresu wypowiedzenia. Jaki mam okres wypowiedzenia? 2 tygodnie czy 1 miesiąc? Ja uważam, że 2 tygodnie bo nie przepracowałam 6 miesięcy w tej firmie, a pracodawca mowi, że 1 miesiąc.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Marta...
Jest szansa na odzyskanie pożyczonych pieniędzy (przelew bankowy ) osoba nie kwapi się z ich oddaniem
Dodam ,że podane konto nie jest na osobę która pożyczała pieniądze....
Witam
Sprawa dotyczy mojej ponad 100 letniej Babci. Po ukończeniu 100 roku życia nabyła prawo do tzw. emerytury honorowej. Problem (lub nie) polega na tym, że odebrano jej pobieraną wcześniej emeryturę z KRUSu i co miesiąc wypłacana jest tylko emerytura honorowa. Zainteresowałem się sprawą i wszędzie gdzie czytam jest napisane, że emerytura honorowa jest dodatkiem, a dotychczasowe świadczenia pozostają wypłacane w dotychczasowej formie. Czy Babc...
Czy jest możliwe, aby pracodawca w umowie dodał zakaz pracy u jego konkurencji/firmy, która działa w tej samej branży czy własnej działalności o tym samym profilu?
Mówię o sytuacji, gdybym zakończyła pracę u niego.
Mowa o branży ubezpieczeniowej.
Pozdrawiam ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: