Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Umowa zlecenie / umowa o pracę / ciąża.
Witam, mam pytanie od końca maja do końca lipca pracowałam na umowę zlecenie (co miesiąc nowa umowa) od sierpnia pracuje na Umowę o pracę (czas nieokreślony). Wszystkie umowy w jednej firmie. Ostatnio dowiedziałam się że jestem w ciąży. Jak wygląda sprawa ze zwolnieniem? Muszę przepracować 90 dni aby mieć płatne l4? ...
Umowa przedwstępna notarialna.
Dzień dobry, podpisałem umowę przedwstępną sprzedaży nieruchomości z zawartym terminem do końca października. Od kilku miesięcy brak kontaktu z kupującym, nie odbiera telefonu, nie odpisuje na smsy. Co się stanie kiedy czas zawarty na umowie zostanie przekroczony? Co mogę z tym zrobić?...
Praca na urlopie wychowawczym.
Dzień dobry. Mam takie pytanie czy można sobie dorobić przebywając na urlopie wychowawczym bez żadnego prawa do jakichkolwiek środków finansowych?...
Wezwanie przedegzekucyjne.
Dzisiaj ze skrzynki wyjąłem kopertę z pismem od ZTM Warszawa pt. "Wezwanie przedegzekucyjne". Nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym wydany przez Sąd Rejonowy z dnia 2010-08-18. Następnie widnieje kwota zadłużenia na dzień 2023-11-02 oraz standardowo dane do przelewu. Na drugiej stronie w "zestawieniu nieuregulowanych zobowiązań" w polu "data wezwania" wpisano dzień 2009-08-22, a dalej w kolumnie o nazwie "d...

Wyszukiwarka