Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Czy weekendy wliczają się do l4
Witam, miałem 2 i pół tygodnia ciągłego l4 i wyczytałem, że weekendy również powinny być płacone, czy jest to prawda?...
Po jakim czasie uprawomocni się nakaz zapłaty?
Złożyłem pozew o nakaz zapłaty do e-sądu. Nakaz został wydany i wysłany do powoda ale powód nie odebrał po 2 krotnym awizo, co jest już w aktach sprawy. W aktach widnieje: Tradycyjne Doręczenie zastępcze XXXXXX w dniu 2024-03-12. Minęło już więc 14 dni i powinno się uprawomocnić, jednak nie mam takiego statusu w e-sądzie. Czy coś muszę teraz zrobić? wystąpić z jakimś pismem albo wnioskiem? Jak to teraz wygląda i dlaczego nie ma statusu uprawomocn...
Wniosek o ubezwłasnowolnienie.
W wezwaniu do uzupełnienia braków formalnych wniosku o ubezwłasnowolnienie (mojej Mamy), sąd cywilny wzywa m. innymi do przedłożenia odpisu skróconego aktu małżeństwa. Mama jest rozwiedziona od roku 1978 i od kilkudziesięciu lat nie utrzymujemy kontaktu z ojcem (jego wola), ma on drugą żonę i nową rodzinę. Ze względu na obecny stan zdrowia Mamy (brak logicznego kontaktu po ciężkim udarze) nie może ona samodzielnie wystąpić o żadne zaświadczenia...
Renta dla dziecka
Czy jeżeli nie byłam w związku małżeńskim a moj partner zmarł. Dziecku należy się po nim renta ? Były zrobione testy na ojcostwo sądownie- jest ojcem....

Wyszukiwarka