Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.
anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.
anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.
Witam,
Mam pewien problem prawny i nie jestem pewien, jak powinienem się zachować w tej sytuacji. Kilka dni temu moje dziecko, które ma 8 lat, bawiło się w naszym ogrodzie z kolegami. Podczas zabawy ich piłka wystrzeliła i uderzyła w sąsiadujące ogrodzenie sąsiada, powodując uszkodzenia.
Sąsiad poinformował mnie o tym zajściu i zażądał, żebym naprawił zniszczone ogrodzenie, a także zapłacił za koszty naprawy. Niestety, nie mam ubezpieczenia...
Jaki okres wypowiedzenia mnie obowiązuje? Dotychczasowy pracodawca twierdzi, że 3 miesiące, a ten u którego chce się zatrudnić twierdzi że miesiąc.
Od maja 2007 r. do końca 2009 r. byłam zatrudniona w firmie w ramach umowy o pracę. W między czasie w styczniu 2009 r. firma przekształciła się w spółkę z.o.o . Potem świadczyłam usługi w ramach działalności gospodarczej. Od maja 2021 r. ponownie zostałam zatrudniona w ramach umowy o pracę. W tym...
Złożyłam pozew do sądu do wydziału gospodarczego, ale zapomniałam podać adresu poczty elektronicznej powoda. Mogę dosłać pismo procesowe uzupełniające adres e-mail ? Jak poprawnie je sformułować, żeby Sąd nie cofnął pozwu ?...
Czy po śmierci dziadka, który jest właścicielem mieszkania mogę zostać wyrzucona przez rodzeństwo dziadka które mieszka na końcu polski? Jestem zameldowana....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: