Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Zyski z adsense a podatki
Mam małą stronkę internetową, na której co prawda nic nie robię, ale są tam reklamy od google (adsense), i co miesiąc mam z tego tytułu ok. 500zł. Czy w zwiazku z tym jestem zobowiazany do rozliczania sie z dochodu, placic podatki, albo zalozyc dzialalnosc gospodarcza?...
Postanowienie o zawieszeniu śledztwa.
Witam, w dniu 19.07.2017 roku wydano postanowienie o przedstawieniu zarzutów z artykułów 56,61,62 kks. Już 22 maja 2018 roku wydano postanowienie o zawieszeniu śledztwa ze względu na niemożność przesłuchania świadków. Natomiast w dniu 28 kwietnia 2020 roku ponownie wydano postanowienie o kontynuacji zawieszenia śledztwa z tego samego powodu ( braku możliwości przesłuchania świadka). I tak od przedstawienia zarzutów minęło już 6 lat, a sprawa dot...
3 miesięczne wypowiedzenie.
Witam jestem na 3 miesięcznym wypowiedzeniu i nie kazano mi przychodzić do pracy przez te 3 miesiące i teraz moje pytanie jak to będzie wypłacone ? Czy najniższa krajowa czy ile procent . Może ktoś się orientuje?...
Zasiłek chorobowy
Witam. Mam pytanie. Z końcem roku 2023 skończyła mi się umowa o prace. Tydzień po rozwiązaniu rozpocząłem l4 które trwa. Jesli nie zgłosiłem zwolnienia do pracodawcy ani do ZUS czy jest jeszcze szansa na zasiłek chorobowy? Pozdrawiam ...

Wyszukiwarka