Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Eksmisja i brak lokalu socjalnego.
Witam dzisiaj miałam rozprawę o eksmisję, mam miesiąc na wyprowadzenie się z lokalu. Sąd nie przyznał mi lokalu socjalnego, po mimo tego że mam trójkę dzieci nieletnich. Proszę mnie nie osądzać bo, wiem że to moja wina że tak się stało ale każdy popełnia błędy. Mam pytanie czy mogę jeszcze odwołać się od decyzji sądu o przydział mieszkania socjalnego może ktoś pomoże napisać mi taki wniosek albo podpowie jak to zrobić. Nie jesteśmy żadna patologi...
Mobbing
Witam jestem mobingowana w pracy i dyskryminowana jak sobie z tym poradzić???...
Przejęcie alimentów od rodzica po ukończeniu pełnoletniości
Witam. Moja mama dostaje alimenty na mnie od mojego taty. Ja mam skończone 18 lat i chciałabym żeby alimenty wpływały na moje konto. Jak to trzeba zrobić?...
Rozwiązanie umowy na urlopie wychowawczym.
Jestem na urlopie wychowawczym dostałam od pracodawcy wypowiedzenie z rozwiązaniem umowy o pracę. Okres wypowiedzenia 3 miesiące. Przyczyna: likwidacja stanowiska pracy(zamknięcie jednego z punktów handlowych). Proszę mi powiedzieć czy nie powinni poczekac do mojego powrotu z wypowiedzeniem? Jak to prawnie teraz wygląda? I czy nie powinnam w takim razie dostać odprawy? Pracodawca zatrudnia ok 100 osób. Druga sprawa to wypowiedzenie / rozwiąz...

Wyszukiwarka