Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.
anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.
anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.
Chciałbym się zapytać czy nie doszło do złamania prawa jeżeli chodzi o wskazanie lokalu socjalnego, który nie spełnia kryteriów i warunków pomieszczenia tymczasowego ( z mamą byliśmy eksmitowani w 2015 roku 20 kwietnia ), do sutereny, pomieszczenia piwnicznego, bez poziomu przy ziemi, z zawilgoconą przegrodą budowlaną wewnętrzną ( punkt 4 mówi o tym że przegrody budowlane nie mogą być zawilgocone ), budynek ma ponad 100 lat, do tego dochodzi zła ...
Sytuacja wygląda następująco:
Była sprawa w Sądzie o podwyższenie alimentów na dziecko, zostały podwyższone z nakazem wyrównania od dnia złożenia pozwu-wyrok zaoczny, ponieważ pozwany nie odbierał pism sądowych mimo dostarczenia pozwu przez komornika.
Ojciec dziecka nie wyrównał i od marca 2023r. przelał jedynie 700 zł w kwietniu na poczet alimentów.
Pod koniec kwietnia złożyłam sprawę do komornika.
Okazało się ze konto jest zajęte przez dwóc...
Dzień dobry, czy podczas zwolnienia lekarskiego w ciąży/ urlopu macierzyńskiego można wręczyć dyscyplinarne zwolnienie kobiecie, związane jest to ze świadomym plagiatem poczynionym przez tą kobietę i naruszeniem dóbr firmy, które wyszły po czasie i firma zatrudniająca będzie pociągnięta do odpowiedzialności?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: