Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Jaki jest okres wypowiedzenia umowy o prace?
Chciałbym uzyskać informacje na temat zwolnienia z pracy.Mianowicie jaki jest okres wypowiedzenia umowy o pracę na czas nieokreślony na 3/4 etatu przepracowane 3 lata...
Zgubiona umowa kupna auta.
Zgubiłam umowę od auta i również nie mam kontaktu do osoby od której kupowałam auto. Co teraz mam robić jakby czasem auto się całkowicie zepsuło i chciała bym oddać na złom? A nie mogę bez umowy. Nie chcę do końca życia płaci za auto którym na przykład nie jeżdżę (auto jest nie przerejestrowane )....
Czy komornik może zająć rentę mojej żony za moje długi?
Witam, mam pytanie czy jeśli żona pobiera rente z ZUS-u i mnie wzięła na swoje ubezpieczenie to komornik sądowy może zająć rentę mojej żony za moje długi ? Zaznaczę że długi powstały długo przed związkiem małżeńskim Proszę o porady/odpowiedzi....
czy ktoś wie na czym polega wyrejestrowanie działalności z mieszkania?
Słuchajcie, czy ktoś wie na czym polega wyrejestrowanie działalności z mieszkania, które zamierzam sprzedać. To gdzie ta działalność będzie miała adres? To jednoosobowa działalność. Sprzedaje mieszkanie i zamierzam kupić inne. Nie chce likwidować działalności bo to moja praca....

Wyszukiwarka