Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Umowa dożywocia.
W czerwcu moi teściowie przepisali na mnie i na męża swój dom w ramach umowy dożywocia. Generalnie teraz to my powinniśmy być jego właścicielami. Dzisiaj w wyszukiwarce ksiąg wieczystych zobaczyłam że dalej oni widnieją jako właściciele a jedynie w którymś tam dziale jest tylko wpis że jest użytkowanie dożywotnie. O mnie i o mężu nie jest nigdzie napisane że jesteśmy teraz właścicielami domu. Czy to jest prawidłowo zapisane czy po prostu KW nie z...
Zamiana pracy społecznej.
Witam Czy jak dostanę karę ograniczenia wolności to będę mógł ja zamienić na pozbawienie wolności w zawieszeniu? (Nigdy nie byłem karany)...
Jakie zaświadczenie z ZUS do urzędu pracy po macierzyńskim?
Mam pytanie czy jeśli byłam zatrudniona o umowę o pracę i rozwiązana została ona za porozumienie stron (ponieważ zaszłam w ciążę) to co mi przysługuje po macierzyńskim ? Wychowawcze czy zasiłek dla bezrobotnych ? Czy mogę to i to ?...
Czy pracownik może dostać mniej niż najniższa krajowa?
Jak to jest z tą najniższą krajową. Kolejny miesiąc dostała na konto 2921 z groszami. Umowa na cały etat żadnych zwolnień. Czy tak powinno być czy jednak musi iść wyjaśniać to z szefem?...

Wyszukiwarka