Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Zachowek od darowizny.
Kilkanaście lat temu otrzymałam od ojca darowiznę bez testamentu. Ojciec nie żyje już około 15 lat. Chciałabym się dowiedzieć czy moje rodzeństwo może teraz wnioskować o zachowek po tak długim czasie? Chce zaznaczyć ze nie było testamentu, darowiznę otrzymałam za życia ojca. Sporo w internecie piszą o 5 latach przedawnienia ale od testamentu, a nic odnośnie darowizny bez testamentu - jak w tym przypadku wygląda przedawnienie?...
Dziedziczenie długów.
Jak wygląda sprawa dziedziczenia długów? Mama ma długi, które ciągle rosną, czy jestem zagrożona, że coś przejdzie na mnie? zabiorą mi jakąś moją własność? Czy zameldowanie w mieszkaniu, którego właścicielem jest mama, ma jakiś wpływ? ...
wypowiedzenie
W połowie sierpnia złożyłam w pracy wypowiedzenie, okres wypowiedzenia trwa do końca września. Od 1 września firma wprowadziła nowe zasady płac, przez co zwiększa się podstawa wynagrodzenia. Czy powinnam bez problemu dostać aneks do umowy na ten miesiąc? Czy będzie traktowane to jako „nowa umowa” i musiałabym na nowo składać wypowiedzenie?...
Czy odprawa pośmiertna wchodzi w skład spadku?
Czy odprawa pośmiertna wchodzi w skład spadku?...

Wyszukiwarka