Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.
anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.
anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.
Dzień dobry! moze ktoś się orientuje bo nie bardzo wiem jaką kwotę mam podąc u notariusza..... otrzymam w darowiznie budynek użytkowy ( nie nowy, lata świetnosci ma za sobą). U notariusza powinnam złożyc ośwadczenie o jego rynkowej wartosci.... lecz nie znajduje w mojej okolicy podobnych budynków na sprzedaż więc nie wiem ile moze byc wart...a dwa ceny w ogłoszeniach to niekoniecznie ceny sprzedaży.... powinnienem zatrudnić rzeczoznawce żeby wy...
Pracodawca nie płacił ZUS-u przez 4 miesiące, teraz chce winę zrzucić na mnie, że ja niby co w błąd wprowadziłem, bo by płacił. On Chce żebym jakieś oświadczenie podpisał. Mieszkam w małym miasteczku, jak nie weźmie winy na siebie jestem skończony. Ale on doskonale wiedział że musi mi płacić ten ZUS. Czy ja będę musiał wziąć winę na siebie i zapłacić zaległy ZUS sam ? Jak to prawnie wygląda?
...
Zmarła mama i ojczym po których zostało mieszkanie. Ojczym nie miał dzieci ani rodzeństwa tylko dalekie kuzynostwo.Jak to wygląda z dziedziczeniem mieszkania? Dodam że kuzynostwo nie utrzymywało wogole żadnego kontaktu z ojczymem i nie wiem nawet czy żyją a jeśli tak to gdzie mieszkają....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: