Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.
anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.
anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.
Jestem 7 lat po rozwodzie . Niestety mam teraz komornika za niewyrównane alimenty po dwóch sprawach. Czy jeśli wezmę ślub to komornik może wejść na konto żony jeśli będziemy mieli rozdzielność majątkową?...
Moja mama być może została ujęta w testamencie zmarłego krewnego. Z tego co zdążyłem się dowiedzieć, aby przekonać się czy zapisano jej coś w spadku najlepiej udać się do dowolnego notariusza.
Pytanie: ile czasu moja mama ma na zajęcie się tym? Czy po upłynięciu jakiegoś czasu ewentualny spadek przepada?...
Koleżanka doświadczyła przemocy domowej od swojego partnera. Zamknęli go w areszcie. Czy jest opcja, żeby mogła się z nim zobaczyć? Ma mu coś ważnego do przekazania....
Witam,
Oddałem urządzenie elektryczne na gwarancje , została uznana i podczas rozmowy telefonicznej dowiedziałem się,ze praktycznie wszystko zostało wymienione co jest w środku, „ze starych rzeczy została tylko obudowa” . Produkt kupiony w tym roku w marcu i podlega 2 letniej gwarancji. Po naprawie Pan z serwisu powiedział, ze na nowe części zostaje udzielona tylko 6 miesięczna gwarancja. Czy jest to uregulowane jakos prawnie ? Na wszystkich str...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: