Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Wymuszanie spłaty chwilówki
Witam. Czy nagranie rozmowy z pozyczkodawcą, gdzie wymusza spłatę chwilówki jest podstawą do wytoczenia sprawy o bezprawne wymuszenie?...
USTERKA W WYPOŻYCZONYM AUCIE
Witam Pożyczyłem auto na jeden dzień i podczas użytkowania przeskoczył pasek rozrządu i silnik do kapitalnego remontu Kto powinien pokryć koszty naprawy...
kiedy nieletnia matka dostaje pelne prawa do dziecka
Witam, urodziłam córkę jak miałam 16 lat, prawnym opiekunem jest mój były partner, od urodzenia córki dał na jej utrzymanie może z 400 zł(dodam że córka już ma półtora roku), pozatym widzenia z dzieckiem tez były sporadyczne, dopiero od niedawna do niej przyjeżdża ale nie chce dawać mi żadnych pieniędzy mówi że jej coś kupi, czyli koszt jaki ma na myśli to ok 100 zł.... w tym momencie mam 17 lat i za 3 miesiące kończę 18 lat, pytanie brzmi czy g...
Zwolnienie podczas urlopu macierzyńskiego.
Zostałam zwolniona z pacy w trakcie urlopu macierzyńskiego z powodu likwidacji firmy. Jak zgodnie z prawem mogę dostać ekwiwalent pieniężny za zaległy urlop wypoczynkowy z powodu rozwiązania stosunku pracy? Jak to zrobić poprawnie, jaki wniosek ?...

Wyszukiwarka