Rozwód.

Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
anonim cytuj
05-03-2024
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.

anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.

anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Zachowek
Jedenaście lat temu zmarła moja babcia która zastępowała mi matkę. Nie wiedziałem wcześniej że mógłbym się starać o zachowek. Czy teraz po tak długim czasie można złożyć wniosek o uregulowanie zachowku ...
spłata kredytu po zakończeniu związku
Będąc w kilkuletnim związku, zdecydowaliśmy się razem z partnerem wziąć kredyt na remont (głównie zakup mebli/drzwi) jego domu. On nie miał zdolności, więc kredyt był na mnie. Po kilku latach podjęliśmy decyzję o zakończeniu związku. W tym momencie zostało mi do spłaty jeszcze kilkanaście tysięcy kredytu. Mój były partner nie poczuwa się do dalszego spłacania kredytu (wcześniej spłacaliśmy go wspólnie), ani do oddania rzeczy z domu, do wartoś...
Czy jest szansa zniesienia służebności?
Dzień dobry. Chciałabym sprzedać mój dom. W dokumentach mam wpisaną służebność dla cioci. Ciocia przebywa w zakładzie opieki stałej (nie ma z nią kontaktu: ma 95 lat). Czy jest szansa zniesienia służebność? Jak to zrobić?...
Jaka jest minimalna kwota dla komornika, żeby nie zajął konta bankowego?
Jaka jest minimalna kwota dla komornika, żeby nie zajął konta bankowego?...

Wyszukiwarka