Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.
anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.
anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.
Dzień dobry,
znajoma osoba została pomówiona w Internecie tj. na Facebooku. Pomówienie zostało dokonane anonimowo i spowodowało znaczącą eskalacje tj. na podstawie postu powstał szereg artykułów na różnych portalach oraz w lokalnej gazecie. Post nie wskazuje jednoznacznie pomówionego ale zawiera bardzo dużo informacji pozwalających na powiązanie nienawistnego posta z osobą pomówioną. Post ma charakter wezwania do poszukiwania pomówionego za czyn...
Witam,
czy istnieje możliwość pracy u drugiego pracodawcy (na umowę o pracę bądź zlecenie) gdy u pierwszego będę na urlopie bezpłatnym? Bez pisania porozumienia miedzy pra...
Szwagier zmarł nagle. W bankach kredytów ok. 150 tys. (Nie wiem na co, gdzie te pieniądze) bracia i matka się zrzekł majątku. Sam zmarły nie miał rodziny (ani żony, ani dzieci) sprawa teraz poszerza się o wujków, ciotki i kuzynów. Jednej z ciotek adwokat powiedział że jeżeli zmarły miał majątek, na 5000 tys. to bank nie może ściągnąć więcej niż te 5 tys. A nie ze cały kredyt te 150 tys. od osoby objętej spadkiem.
Wydaje mi się, że to chodzi o...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: