Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.
anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.
anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.
Dzień dobry. Zamierzam sprzedać mieszkanie. Zainteresowanie wyraziły osoby, które przy jego zakupie będą posiłkować się kredytem - powiedzieli mi, że muszą "dobrać trochę kredytu" bo nie mają tyle własnych środków. Wolałabym sprzedać mieszkanie gotówkowcom. Teraz zastanawiam się, jak to zrobić bezpiecznie dla siebie. Oni chcą podpisać umowę przedwstępną u notariusza. Co powinno się w niej znaleźć? Zależy mi na w miarę szybkiej sprzedaży...
Zaczęłam niedawno nową pracę (11.09). Serwis pacjent.gov.pl w dalszym ciągu pokazuje mi, że nie mam prawa do ubezpieczenia. Otrzymałam informacje, że zostałam zgłoszona do ZUS już pierwszego dnia ale widocznie system jeszcze tego nie odnotował. Nie wiem co robić, bo jutro rano mam lekarza na NFZ...
Witajcie, dokonałam z rodziną stwierdzenia nabycia spadku u notariusza. Jakie kroki muszę podjąć żeby móc jak najszybciej sprzedać nieruchomość? Wystarczy aktualizacja w księgach, czy muszę odczekać aż zostanie zaktualizowane?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: