Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?
Skoro nie mieliście rodowodu to jeszcze nie eks- tak dla ścisłości. Jak nie umiecie się dogadać co do rozwodu za porozumieniem to pozostaje tylko wnioskować o rozwód z orzeczeniem o winie. Każda ze stron może taki pozew wnieść.
anonim cytuj
05-03-2024
Raczej to On nie umie. Bo ja idę na wszystkie ugody.
anonim cytuj
05-03-2024
Nie wnikam co powoduje to, że nie możecie się dogadać. Skoro on nie chce dać rozwodu to trzeba wnioskować o rozwód z winy, ale w większości i tak kończy się wyrokiem winy ze strony obojga małżonków - oczywiście po długiej walce i wyciąganiu wszystkich brudów. No chyba, że naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia to tym bardziej o to wnioskuj.
Witam, proszę o poradę właśnie rozeszłam się z konkubentem niestety córka została z nim bo nie pozwolili mi jej zabrać co w takim razie mogę zrobić zaznaczę że tylko córka ma tam meldunek bo mnie nie chcieli zameldować policja nic nie zdziałała bo takie same prawa mamy jak mogę odzyskać córkę...
Jeden z współmałżonków posiada mieszkanie które jest tylko jego własnością - otrzymał je w spadku przed zawarciem małżeństwa. Strony ustaliły, że w ramach podziału majątku w trakcie rozwodu mieszkanie ma być przekazane temu drugiemu małżonkowi - mimo że tak naprawdę nie jest to majątek wspólny.
Pytanie: jak to zrobić najprościej zgodnie z prawem (jeśli w ogóle taka możliwość istnieje) zakładając że ta druga strona chce potem to mieszkanie szybko...
Witam. Jeśli rozliczam się z Urzędem Skarbowym z Pit-11 to czy Komornik może zabrać cała kwotę rozliczenia czy jak to wygląda? Czy ma takie prawo? Nie znam się zbytnio na tym więc stąd to pytanie...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: