Co się dzieje z emeryturą w więzieniu?

Witam. Mam pytanie, jeśli emeryt przebywa w więzieniu to co wtedy z emeryturą?
anonim cytuj
05-03-2024
Wpływa na jego konto i tam zostaje.

anonim cytuj
05-03-2024
A jak ma wspólne konto z żoną, to może ona korzystać z tych pieniędzy?

anonim cytuj
05-03-2024
Zgadza się, jeśli jest upoważniona lub ma wspólne z żoną.

anonim cytuj
05-03-2024
Proszę pobrać zaświadczenie od dyrektora Zakładu Karnego o przebywaniu w jednostce penitencjarnej z przewidywanym terminem zakończenia odbywania kary, napisać prośbę o przesyłanie świadczenia na konto wypiski danego Zakładu Karnego (najlepiej w obecności wychowawcy i poprosić o pieczątkę) i wysłać to do organu wypłacającego świadczenie. Trzeba pamiętać, że w razie transportu do innego ZK trzeba znów zrobić to samo.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Praca w innym miejscu na urlopie.
Mam taką kwestię. W najbliższych dniach planuję wypowiedzieć UoP z zachowaniem 3 miesięcznego okresu wypowiedzenia. Pracuję w agencji, która ma zakaz konkurencji. Wiem, że normalnie jak się jest na urlopie (a ja mam dużo do wykorzystania) to można pracować w innym miejscu. A co w przypadku gdy mam zakaz konkurencji a będę przechodzić do firmy o podobnym profilu co obecna firma? Nie wiem czy to coś zmienia, ale chcę przejść z UoP na B2B (w nowym m...
Nieusprawiedliwiona nieobecność w pracy.
Witam.. Nie było mnie w pracy 8 dni i dzisiaj byłem pierwszy raz po tej przerwie i dowiedziałem się, że kierownik kazał wpisać kadrowej "Nieusprawiedliwiona nieobecność w pracy " . Pytanie teraz mam takie trochę o tym czytam i co portal to nowe wiadomości... Pracodawca mnie nie zwolnił dziś byłem pierwszy dzień i nurtuje mnie jedno czy np.. jak popracuje z tydzień kolejny i np. będę miał l4 to może mnie zwolnić cofając to że nie miałem ...
Odpowiedzialność za stan kasetki.
Ktoś okradł kasetkę w pracy. Sprawa wygląda tak, że pracuje jako rejestratorka medyczna w przychodni stomatologicznej. Na rejestracji jest nas 4. Lekarzy jest więcej i asystentek również. Również u nas jest pomoc nocna, wiec praca przychodni jest całodobowa. Zmiany wyglądają następująco: od poniedziałku do piątku od 9:00 do 19:00, od 19 jest dyżur do 7 rano a w weekendy 24h. Pewnego dnia zamykałyśmy kasę we 3. Wszystko było dobrze sprawdzone, ...
Zaniżone wynagrodzenie.
Hej, moja dziewczyna zatrudniła się w sklepie spożywczym na umowie zlecenie, jest studentką i na umowie ma 23,50 za godzinę. Pracuje od połowy lipca, więc pierwsza wypłata była niższa ponad 250 zł miała mniej godzin więc przymknęliśmy oko na to, w tym miesiącu dostała 3010 zł wypłaty, a przepracowała 170 godzin, szef jej powiedział że ma wypłatę za 120 + za przepracowane soboty Najniższa krajowa w tej chwili dla studenta to 3600 bez podatków, co...

Wyszukiwarka