Co się dzieje z emeryturą w więzieniu?

Witam. Mam pytanie, jeśli emeryt przebywa w więzieniu to co wtedy z emeryturą?
anonim cytuj
05-03-2024
Wpływa na jego konto i tam zostaje.

anonim cytuj
05-03-2024
A jak ma wspólne konto z żoną, to może ona korzystać z tych pieniędzy?

anonim cytuj
05-03-2024
Zgadza się, jeśli jest upoważniona lub ma wspólne z żoną.

anonim cytuj
05-03-2024
Proszę pobrać zaświadczenie od dyrektora Zakładu Karnego o przebywaniu w jednostce penitencjarnej z przewidywanym terminem zakończenia odbywania kary, napisać prośbę o przesyłanie świadczenia na konto wypiski danego Zakładu Karnego (najlepiej w obecności wychowawcy i poprosić o pieczątkę) i wysłać to do organu wypłacającego świadczenie. Trzeba pamiętać, że w razie transportu do innego ZK trzeba znów zrobić to samo.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Przedsądowe wezwanie do zwrotu zadatku.
13.08.2023 zawarłem jako sprzedający umowę przedwstępną sprzedaży mieszkania. Kupujący wpłacił 10tys zadatku. Po kilku dniach ustalilismy telefonicznie że odstępujemy od umowy. Kupujący zgodził się i poprosił o zwrot zadatku na konto, co uczyniłem i o sprawie zapomniałem. Lokalu nie sprzedałem. Dziś dostałem od prawnika przedsądowe wezwanie do zwrotu jeszcze raz zadatku (jako ze się nie wywiązałem z umowy). Co mogę zrobić w tej sytuacji? U...
Stawka godzinowa na umowę zlecenie.
Witam pracuje na umowę o pracę za najniższa krajowa, a do tego na umowę zlecenie w innej spółce. I tu pojawia się problem gdyż np. mój kolega pobiera wypłatę w wysokości 16.40 zł netto na godzinę a ja 13.29zl netto wykonując ta sama pracę i te same godziny pracy? Jak to jest możliwe? W kadrach nie potrafią mi tego wytłumaczyć. I w ogóle ile teraz wynosi netto najniższa stawka godzinowa na umowę zlecenie na rękę?...
Czy można iść do sądu na zwolnieniu lekarskim?
Witam. Znalazłem się w skomplikowanej sytuacji. Jestem na zwolnieniu lekarskim z powodu złamanej nogi, która uniemożliwia mi chodzenie bez pomocy. Jednak mam zbliżający się termin w sądzie związany z moim rozwodem. Czy mój stan zdrowia daje mi prawo do prośby o przesunięcie terminu rozprawy? Czy muszę dostarczyć sądowi kopię mojego zwolnienia lekarskiego? Co jeśli moja żona, która jest stroną przeciwną, zarzuci, że celowo wykorzystuję moje zwo...
Mobbing w pracy.
Problem dotyczy kierowniczki mojej mamy. Mam pracuje w laboratorium, od prawnie 30 lat. Nowa kierowniczka niema pojęcia, wiedzy, ani kompetencji odnoście kierowania laboratorium. Codziennie są jakieś problemy, zwala winę na innych, tuszuje afery swoich pupilków, fałszuje wyniki, zabroniła pracownikom korzystać z firmowego ekspresu, wyzywa pracowników, zaniża wypłaty niektórym osobom albo pomija je gdy są podwyżki. Sytuacja jest nie do zniesie...

Wyszukiwarka