Co się dzieje z emeryturą w więzieniu?

Witam. Mam pytanie, jeśli emeryt przebywa w więzieniu to co wtedy z emeryturą?
anonim cytuj
05-03-2024
Wpływa na jego konto i tam zostaje.

anonim cytuj
05-03-2024
A jak ma wspólne konto z żoną, to może ona korzystać z tych pieniędzy?

anonim cytuj
05-03-2024
Zgadza się, jeśli jest upoważniona lub ma wspólne z żoną.

anonim cytuj
05-03-2024
Proszę pobrać zaświadczenie od dyrektora Zakładu Karnego o przebywaniu w jednostce penitencjarnej z przewidywanym terminem zakończenia odbywania kary, napisać prośbę o przesyłanie świadczenia na konto wypiski danego Zakładu Karnego (najlepiej w obecności wychowawcy i poprosić o pieczątkę) i wysłać to do organu wypłacającego świadczenie. Trzeba pamiętać, że w razie transportu do innego ZK trzeba znów zrobić to samo.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Wezwanie do zapłaty.
Witam 2 lata temu robiłam remont i dziś dostałam wezwanie do zapłaty po dokładnie 2latach i 3 miesiącach z pobliskiego sklepu z materiałami budowalnymi wezwanie do zapłaty na kwotę 480 zł +odsetki 120 zł. Akurat się tak składa ze wszystkie fv i rachunki mam bo robiłam generalny remont. Fv nie była oczywiście brana na firmę i jak w normalnym sklepie zawsze płaciłam karta lub gotowa i w tym wypadku był to gotówka. Na fv widnieje płatność gotówka, ...
Mam być świadkiem na sprawie karnej. Czy można się z tego wycofać?
Dzień dobry, Mam być świadkiem na sprawie karnej. Wnioskowała o to osoba oskarżona. W tzw międzyczasie rozeszły mi się drogi z tą osobą i doszły nowe okoliczności, które zmieniły moja perspektywę na tę sprawę. Uważam że nastąpiła manipulacja ze strony osoby oskarżonej by moje zeznania były na korzyść oskarżonej osoby. Nie znaczy to że moje zeznania miały być niezgodne z prawdą tylko że zostały ukryte przede mną fakty które zmieniają moja ocenę ...
Źle odczytywany licznik (dopłata za energię elektryczną)
Witam..może trochę nietypowo ale spróbuję....jakieś dwa tygodnie temu dostalam rozliczenie za energię elektryczną z taurona...do dopłaty niecałe 50 zł...myślę sobie że super i zapłaciłam...ale szczęścia za wiele oczywiście i dziś dostaje pismo że przez ostatnie dwa lata licznik był źle odczytywany ( odczytuje to pracownik taurona).i w związku z tym do zaplaty (czas na zapłatę 9 dni) pięć fakturek na łączną kwotę ponad 500zl...faktury od 2020 roku...
Samochód z wadą prawną.
Kupiłem auto jakiś czas temu, dzisiaj próbując je przerejestrować okazało się, że nie mogę tego zrobić, gdyż poprzedni właściciel nie dopilnował podpisu współwłaściciela pojazdu od którego nabył auto. Jaka jest szansa na odstąpienie od umowy bądź zwrot pieniędzy po półtora roku czasu od kupna?...

Wyszukiwarka