Pozew o zapłatę.

Jakie pismo powinnam złożyć w sądzie o odzyskanie pieniędzy za niepłacenie rachunków/czynszu itp.?
Osoba zameldowana, która mieszka w moim mieszkaniu od dwóch lat nie dokłada się do opłat.
anonim cytuj
02-03-2024
Pozew o zapłatę. A opisz jakoś ten temat. Jak się ta osoba tam znalazła? Jaka była umowa?

anonim cytuj
02-03-2024
To mój brat, który mieszka cały czas. ale od jakiś 2 lat nie pracuje i nie dokłada się do niczego. a ja już mam dosyć płacenia za niego za wszystko.

anonim cytuj
02-03-2024
Czynsz jest przy umowie najmu. Do kogo należy lokal?

anonim cytuj
02-03-2024
Mieszkanie w całości jest na mnie(rodzice przepisali całość na mnie z 5 lat temu).

anonim cytuj
02-03-2024
I zgodziłaś się żeby brat tam mieszkał? Na jakich warunkach?

anonim cytuj
02-03-2024
Nie miałam podstaw wcześniej, żeby ze mną nie mieszkał bo relacje mieliśmy dobre. Odkąd przestał pracować popsuło się i chce swoje pieniądze i jakoś się go pozbyć z mieszkania. Słownie się umówiliśmy że wszystkie rachunki będziemy płacić na pół. Od 2 lat nie dał nawet złotówki na opłaty.

anonim cytuj
02-03-2024

Sugerowane Tematy

Badania okresowe.
Jestem zatrudniona na umowę o pracę u ajenta stacji benzynowej. Obecnie musiałam przedłużyć książeczkę zdrowia co wiązało się z kosztem 70 zł na które wzięłam fakturę. Po dostarczeniu faktury okazało się, że pracodawcą nie zwraca kosztów z czym po raz pierwszy spotkałam się w ciągu mojej wieloletniej pracy w handlu. Czy faktycznie może być tak że to pracownik pokrywa koszty związane z wykonywaniem pracy?...
Zawieszenie
Dzień dobry. Zostałem skazany przez sąd za 9 czynów. Każdy po kilka miesięcy. Sąd orzekł karę łączna za te czyny dwa lata. Po złożeniu kasacji do sądu najwyższego ten uchylił 8 z 9. Pozostało skazanie za jeden czyn, za który sąd skazał mnie na 8 msc. Czy mogę złożyć wniosek do sądu wykonawczego o zawieszenie wykonania, tym bardziej, że na początku w postepowaniu przygotowawczym odbyłem areszt w postaci 2 miesięcy pozbawienia wolności?...
Czy można zrobić badania lekarskie do pracy w czasie trwania L4?
Aktualnie przebywam na zwolnieniu lekarskim po wygaśnięciu stosunku pracy. W dniu dzisiejszym tj. 30.01 podpisałam przedwstępną umowę z pracodawcą o rozpoczęciu nowej pracy od 16.02. a badania lekarskie powinnam zrobić 14.02. Czy będąc na zwolnieniu lekarskim mogę wykonać tę badania? Jak to się ma do złożenia wniosku o wypłatę wynagrodzenia chorobowego z ZUS...
Dostałam z Sądu rodzinnego zgodę na odrzucenie spadku w imieniu mojej małoletniej córki
Witam. Dostałam z Sądu rodzinnego zgodę na odrzucenie spadku w imieniu mojej małoletniej córki, ale nie jestem pewna co z klauzulą wykonalności, bo Konsul u którego sprawę załatwiam tego wymaga, a ja nic takiego na postanowieniu nie widzę. Czy po jakimś czasie postawienie jest automatycznie prawomocne, czy muszę coś jeszcze załatwić zanim udam się do Konsula?...

Wyszukiwarka