Pozew o zapłatę.

Jakie pismo powinnam złożyć w sądzie o odzyskanie pieniędzy za niepłacenie rachunków/czynszu itp.?
Osoba zameldowana, która mieszka w moim mieszkaniu od dwóch lat nie dokłada się do opłat.
anonim cytuj
02-03-2024
Pozew o zapłatę. A opisz jakoś ten temat. Jak się ta osoba tam znalazła? Jaka była umowa?

anonim cytuj
02-03-2024
To mój brat, który mieszka cały czas. ale od jakiś 2 lat nie pracuje i nie dokłada się do niczego. a ja już mam dosyć płacenia za niego za wszystko.

anonim cytuj
02-03-2024
Czynsz jest przy umowie najmu. Do kogo należy lokal?

anonim cytuj
02-03-2024
Mieszkanie w całości jest na mnie(rodzice przepisali całość na mnie z 5 lat temu).

anonim cytuj
02-03-2024
I zgodziłaś się żeby brat tam mieszkał? Na jakich warunkach?

anonim cytuj
02-03-2024
Nie miałam podstaw wcześniej, żeby ze mną nie mieszkał bo relacje mieliśmy dobre. Odkąd przestał pracować popsuło się i chce swoje pieniądze i jakoś się go pozbyć z mieszkania. Słownie się umówiliśmy że wszystkie rachunki będziemy płacić na pół. Od 2 lat nie dał nawet złotówki na opłaty.

anonim cytuj
02-03-2024

Sugerowane Tematy

Ograniczenie władzy rodzicielskiej - pytania do biegłych sądowych
Dzień dobry, mam następujący problem. W lutym 2023 złożyłam wniosek o ograniczenie władzy rodzicielskiej ojcu dziecka. Głównie chodzi o to, iż ojciec nie wyraża zgody na diagnozstykę i leczenie (terapię) dziecka pod kątem spektrum, aspergera, adhd, nie wyraża zgody na szczepienia. Nie wyraża też zgody na wyjazd za granicę, ale najważniejsze jest to leczenie. Dodatkowo dziecko jest uzależnione od grania na telefonie (telefon jest od ojca, do gru...
Nieuczciwa konkurencja.
Pracowałem przez dłuższy czas na zasadzie umowy o współpracę (świadczyłem usługi jako jednoosobowa działalność gospodarcza). Bez zapisów o zakazie konkurencji, ale z klauzulą poufności. Jakiś czas temu nasze drogi z pracodawcą się rozeszły (umowa o współpracy wypowiedziana). Ja świadczyłem sobie usługi dalej we już na własną rękę dla nowych klientów. Ostatnio jednak jeden z klientów mojej starej firmy, którego bardzo zaniedbano po moim odejściu ...
Alimenty na byłego małżonka.
W jakim przypadku możliwe jest otrzymanie alimentów nie tylko na dzieci, a też na siebie ? Czy zdrada jednej ze stron jest wystarczającym argumentem ?...
Ustanowienie kuratora za osobę nieznaną z miejsca zamieszkania.
W 2021 roku byłemu mężowi podwyższałam alimenty na dziecko, w związku z tym, że się ukrywa moja prawniczka w jakiś sposób ustaliła matkę kuratorem odpowiedzialnym za odbieranie powiadomień i reprezentowanie go przed sądem . Jaki paragraf o tym stanowi, żebym mogła złożyć taki wniosek, ponieważ od grudnia sąd stara się dostarczyć odpis pozwu i wyrok o zabezpieczeniu, ale bezskutecznie. Teraz muszę opłacić komornika żeby On dostarczył, ale nie wi...

Wyszukiwarka