Jakie pismo powinnam złożyć w sądzie o odzyskanie pieniędzy za niepłacenie rachunków/czynszu itp.?
Osoba zameldowana, która mieszka w moim mieszkaniu od dwóch lat nie dokłada się do opłat.
Pozew o zapłatę. A opisz jakoś ten temat. Jak się ta osoba tam znalazła? Jaka była umowa?
anonim cytuj
02-03-2024
To mój brat, który mieszka cały czas. ale od jakiś 2 lat nie pracuje i nie dokłada się do niczego. a ja już mam dosyć płacenia za niego za wszystko.
anonim cytuj
02-03-2024
Czynsz jest przy umowie najmu. Do kogo należy lokal?
anonim cytuj
02-03-2024
Mieszkanie w całości jest na mnie(rodzice przepisali całość na mnie z 5 lat temu).
anonim cytuj
02-03-2024
I zgodziłaś się żeby brat tam mieszkał? Na jakich warunkach?
anonim cytuj
02-03-2024
Nie miałam podstaw wcześniej, żeby ze mną nie mieszkał bo relacje mieliśmy dobre. Odkąd przestał pracować popsuło się i chce swoje pieniądze i jakoś się go pozbyć z mieszkania. Słownie się umówiliśmy że wszystkie rachunki będziemy płacić na pół. Od 2 lat nie dał nawet złotówki na opłaty.
Witajcie drodzy forumowicze,
Ostatnio w moim otoczeniu pojawiła się sytuacja, która zmusiła mnie do refleksji na temat ograniczenia praw rodzicielskich. Chociaż nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, starałem się zrozumieć argumenty, które mogą przemawiać za taką decyzją sądu. Chciałbym przedstawić kilka z nich poniżej i poprosić Was, zwłaszcza prawników i osoby, które miały doświadczenie w tej kwestii, o wsparcie i doradztwo.
Nieodpowiedni...
Witam, złożyłam zawiadomienie na policji z art. 157kk na swojego męża. W tej chwili nie mieszkamy razem, ale bardzo się stara to naprawić, wiem, że zgłosił się na terapię. W jaki sposób mogę wycofać/zatrzymać postępowanie żeby nie ponosił konsekwencji swojego zachowania? Nie miałam również świadomości, że będzie z automatu założona niebieska karta, która tak naprawdę w żaden sposób nie ułatwia mi życia bo nawet nie są w stanie przyspieszyć konsu...
Witam. Jakiś miesiąc temu, uszkodziłem skrzynkę elektryczną na przystanku autobusowym. Niestety los chciał, że zostałem przyłapany przez policję. Sprawy potoczyły się dość szybko i zostałem oskarżony o zniszczenie mienia. Sprawa toczyć się będzie na wniosek MPK, które wyceniło szkodę na 2000zł. Z uwagi na to, że nie byłem karany, chciałbym podpisać z nimi jakąś ugodę i zobowiązać się do naprawienia szkody, co by było dla mnie mniej dolegliwe fina...
Witam. Jeśli matka dziecka mówi, że nie ma swego numeru konta (co na pewno nie jest prawdą) i karze wpłacać alimenty na konto siostry rodzonej czy to jest zgodne z prawem i czy powinienem wpłacać na jej siostry pieniądze ? Gdzie mogę iść, by dostać konto matki dziecka ? Proszę o odpowiedź...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: