Jakie pismo powinnam złożyć w sądzie o odzyskanie pieniędzy za niepłacenie rachunków/czynszu itp.?
Osoba zameldowana, która mieszka w moim mieszkaniu od dwóch lat nie dokłada się do opłat.
Pozew o zapłatę. A opisz jakoś ten temat. Jak się ta osoba tam znalazła? Jaka była umowa?
anonim cytuj
02-03-2024
To mój brat, który mieszka cały czas. ale od jakiś 2 lat nie pracuje i nie dokłada się do niczego. a ja już mam dosyć płacenia za niego za wszystko.
anonim cytuj
02-03-2024
Czynsz jest przy umowie najmu. Do kogo należy lokal?
anonim cytuj
02-03-2024
Mieszkanie w całości jest na mnie(rodzice przepisali całość na mnie z 5 lat temu).
anonim cytuj
02-03-2024
I zgodziłaś się żeby brat tam mieszkał? Na jakich warunkach?
anonim cytuj
02-03-2024
Nie miałam podstaw wcześniej, żeby ze mną nie mieszkał bo relacje mieliśmy dobre. Odkąd przestał pracować popsuło się i chce swoje pieniądze i jakoś się go pozbyć z mieszkania. Słownie się umówiliśmy że wszystkie rachunki będziemy płacić na pół. Od 2 lat nie dał nawet złotówki na opłaty.
Dziś odebrałem 2 listy. Jeden z 21.11.23 - postanowienie upadłości konsumenckiej o którą się staram. Drugi z 29.11.23 z urzędu skarbowego który poszedł również do agencji pracy która zatrudnia mnie na umowę zlecenie. Jest tam napisane aby pracodawca nie uiszczał wynagrodzenia do wysokości tam 3500 z groszami zobowiązanemu. Raz że to jedyne moje źródło dochodu. Prace rozpocząłem od 2 listopada za 24zł brutto po 5 h dziennie. Ja około 2000 zarobię....
Mam pytanie, jak to jest z gwarancją przedłużoną po serwisie. Czy ona z automatu jest przedłużona czy jak to wygląda. Dokładnie chodzi o drzwi, a mianowicie wymieniany zamek. Był on w czasie gwarancji wymieniany kilka razy ciągle Pękala blaszka przez co drzwi się nie domykały do końca dopóki trwała gwarancja nie było problemu bo za każdym razem przyjeżdżał serwis i wymieniali na nowy. Teraz nam ta blaszka pękła tak że aż wypadła napisałam do serw...
Mój ex mąż został wydziedziczony z majątku swojego ojca ( ojciec czyli mój teść przed śmiercią przepisał cały majątek swojej żonie). Mam z ex mężem syna niepełnoletniego ( 15 lat) czy synowi należy się w takim wypadku zachowek po dziadku skoro ex mąż został wydziedziczony?...
Dzień dobry, zdaje lokal i wyszedł konflikt... chodzi o to, że na ścianach były jakieś półki, kilka dziurek do zaklejenia i pomalowania, baner na zewnątrz wisiał jedna płytka jest zbita na podłodze lekko i właściciel mówi że trzeba położyć całą nowa podłogę bo takich płytek nie ma, ścianę zagipsować i pomalować całą, na zewnątrz elewacje ściągnąć i położyć nową mimo 4 kołków. Dostaje rachunek na naście tysięcy (wymieniłem tylko kilka z tych rzecz...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: