Pozew o zapłatę.

Jakie pismo powinnam złożyć w sądzie o odzyskanie pieniędzy za niepłacenie rachunków/czynszu itp.?
Osoba zameldowana, która mieszka w moim mieszkaniu od dwóch lat nie dokłada się do opłat.
anonim cytuj
02-03-2024
Pozew o zapłatę. A opisz jakoś ten temat. Jak się ta osoba tam znalazła? Jaka była umowa?

anonim cytuj
02-03-2024
To mój brat, który mieszka cały czas. ale od jakiś 2 lat nie pracuje i nie dokłada się do niczego. a ja już mam dosyć płacenia za niego za wszystko.

anonim cytuj
02-03-2024
Czynsz jest przy umowie najmu. Do kogo należy lokal?

anonim cytuj
02-03-2024
Mieszkanie w całości jest na mnie(rodzice przepisali całość na mnie z 5 lat temu).

anonim cytuj
02-03-2024
I zgodziłaś się żeby brat tam mieszkał? Na jakich warunkach?

anonim cytuj
02-03-2024
Nie miałam podstaw wcześniej, żeby ze mną nie mieszkał bo relacje mieliśmy dobre. Odkąd przestał pracować popsuło się i chce swoje pieniądze i jakoś się go pozbyć z mieszkania. Słownie się umówiliśmy że wszystkie rachunki będziemy płacić na pół. Od 2 lat nie dał nawet złotówki na opłaty.

anonim cytuj
02-03-2024

Sugerowane Tematy

Argumenty dotyczące ograniczenia praw rodzicielskich
Witajcie drodzy forumowicze, Ostatnio w moim otoczeniu pojawiła się sytuacja, która zmusiła mnie do refleksji na temat ograniczenia praw rodzicielskich. Chociaż nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, starałem się zrozumieć argumenty, które mogą przemawiać za taką decyzją sądu. Chciałbym przedstawić kilka z nich poniżej i poprosić Was, zwłaszcza prawników i osoby, które miały doświadczenie w tej kwestii, o wsparcie i doradztwo. Nieodpowiedni...
Jak wycofać zawiadomienie na policji.
Witam, złożyłam zawiadomienie na policji z art. 157kk na swojego męża. W tej chwili nie mieszkamy razem, ale bardzo się stara to naprawić, wiem, że zgłosił się na terapię. W jaki sposób mogę wycofać/zatrzymać postępowanie żeby nie ponosił konsekwencji swojego zachowania? Nie miałam również świadomości, że będzie z automatu założona niebieska karta, która tak naprawdę w żaden sposób nie ułatwia mi życia bo nawet nie są w stanie przyspieszyć konsu...
(Zniszczenie mienia) Uszkodziłem skrzynkę elektryczną na przystanku autobusowym. Gdzie mam się kierować w związku z ugodą lub ew. naprawienie szkody?
Witam. Jakiś miesiąc temu, uszkodziłem skrzynkę elektryczną na przystanku autobusowym. Niestety los chciał, że zostałem przyłapany przez policję. Sprawy potoczyły się dość szybko i zostałem oskarżony o zniszczenie mienia. Sprawa toczyć się będzie na wniosek MPK, które wyceniło szkodę na 2000zł. Z uwagi na to, że nie byłem karany, chciałbym podpisać z nimi jakąś ugodę i zobowiązać się do naprawienia szkody, co by było dla mnie mniej dolegliwe fina...
Jaki numer konta
Witam. Jeśli matka dziecka mówi, że nie ma swego numeru konta (co na pewno nie jest prawdą) i karze wpłacać alimenty na konto siostry rodzonej czy to jest zgodne z prawem i czy powinienem wpłacać na jej siostry pieniądze ? Gdzie mogę iść, by dostać konto matki dziecka ? Proszę o odpowiedź...

Wyszukiwarka