Odszkodowanie za błąd stomatologa.

Wczoraj miałam nieprzyjemną sytuację u dentysty. "Niechcący" przejechał mi wiertłem po twarzy ściągając skórę. Ma to około 4 cm. Jestem załamana, ponieważ nie wiem co mam teraz zrobić, obawiam się, że blizna zostanie mi do końca życia. Ktoś miał podobną sytuację i potrafi mnie pokierować?
anonim cytuj
01-03-2024
Lekarz zazwyczaj jest ubezpieczony, najlepiej poprosić go o numer polisy i wystąpić o odszkodowanie, które na pewno Ci się należy. W następnej kolejności dermatolog lub kosmetolog żeby jak najszybciej regenerować tą ranę.

anonim cytuj
01-03-2024
Oni mają ubezpieczenie od takich wypadków, staraj się o odszkodowanie.

anonim cytuj
01-03-2024
Każdy lekarz dentysta ma wykupione OC czyli ubezpieczenie, które pokrywa wszelkie roszczenia pacjentów, jeśli oczywiście ubezpieczyciel je uwzględni.
Proszę skontaktować się z tym gabinetem stomatologicznym poprosić o ksero dokumentacji medycznej ,przypilnować ,żeby w tej dokumentacji był dokładny opis wizyty i żeby było napisane co się stało na tej wizycie. Poinformować lekarza, że będzie Pani się starała o zadośćuczynienie i powinna się Pani z nimi dogadać.

anonim cytuj
01-03-2024

Sugerowane Tematy

Odwołanie darowizny jest możliwe?
Mam pytanie retoryczne. Siostra otrzymała kilka lat temu mieszkanie od mojego ojca pod warunkiem pomocy mu na starość (przepisał je na nią a nie umowa dożywocia). Siostra olewa ojca od wielu lat zajmuje się nim ja i mój brat (tata jeszcze dorabia sobie do emerytury ale jednak trzeba z nim jeździć do lekarza lub na zakupy, posprzątać mu w domu Itp.). Czy możemy z bratem starać się o zachowek od tej siostry? Nie chcieliśmy na początku od niej nic...
Pytanie odnośnie wypracowanych godzin.
Witam, pracuje w pewnej firmie na pół etatu. W umowie mam napisane praca od pon-pt. Godziny mam wypracowane, jak i nadliczbowe. Teraz moje pytanie jest następujące. Czy mogę zrobić sobie nieodpłatne wolne, jeśli mam godziny wyrobione ? Niby według k.p pracownik powinien wyrobić 20 godzin w tygodniu. Natomiast zastanawia mnie zapis w umowie, odnośnie pracy pon-pt. Proszę o szybką odpowiedź, najlepiej też z podanym artykułem....
Co można zrobić aby nie rzetelny pracodawca wyplacił za stracony czas i pracę ?
Mam pytanie, pracowałem u pewnego jegomościa w firmie która stawia domki letniskowe... Już pomijając fakt że mnie zwodził umowami i stawkami to do tej pory nie wypłacił mi pieniędzy... Co można zrobić aby nie rzetelny pracodawca wyplacił za stracony czas i pracę ??? Dodam że miejsca w których pracowałem nagrywałem ...
Umowa na czas określony.
Do końca mojej umowy został jeszcze rok (umowa na dwa lata) ostatnio się dowiedziałam, że na moje stanowisko została przyjęta nowa osoba, a pracy nie ma aż tyle żeby starczyło dla nas dwie. Boje się że jak nowa osoba się wdroży to ja wylecę. Czy pracodawca może mi złożyć wypowiedzenie przed terminem? Znalazłam w necie że takie umowy można wypowiedzieć tylko za porozumieniem stron lub dopiero po upływie terminu. Zależy mi na tym aby pracować tam ...

Wyszukiwarka