Wczoraj miałam nieprzyjemną sytuację u dentysty. "Niechcący" przejechał mi wiertłem po twarzy ściągając skórę. Ma to około 4 cm. Jestem załamana, ponieważ nie wiem co mam teraz zrobić, obawiam się, że blizna zostanie mi do końca życia. Ktoś miał podobną sytuację i potrafi mnie pokierować?
Lekarz zazwyczaj jest ubezpieczony, najlepiej poprosić go o numer polisy i wystąpić o odszkodowanie, które na pewno Ci się należy. W następnej kolejności dermatolog lub kosmetolog żeby jak najszybciej regenerować tą ranę.
anonim cytuj
01-03-2024
Oni mają ubezpieczenie od takich wypadków, staraj się o odszkodowanie.
anonim cytuj
01-03-2024
Każdy lekarz dentysta ma wykupione OC czyli ubezpieczenie, które pokrywa wszelkie roszczenia pacjentów, jeśli oczywiście ubezpieczyciel je uwzględni.
Proszę skontaktować się z tym gabinetem stomatologicznym poprosić o ksero dokumentacji medycznej ,przypilnować ,żeby w tej dokumentacji był dokładny opis wizyty i żeby było napisane co się stało na tej wizycie. Poinformować lekarza, że będzie Pani się starała o zadośćuczynienie i powinna się Pani z nimi dogadać.
Zakupiłem zestaw kluczy od sklepu na allegro, po pierwszym użytkowaniu grzechotka klucza się poddała na chyba 7 śrubie do odkręcenia. Poinformowałem sklep na allegro, przesłałem zdjęcia uszkodzeń, pracownik poinformował mnie aby dokręcić jeden z elementów ale jeżeli to nie pomoże to odesłać na reklamacje na ich formularzu. Na formularzu wnioskowałem o wymianę towaru na nowy.
W 14 dniu pracownik odpisał:
Na formularzu reklamacyjnym zgodził się P...
Witam, mój tata dostał pismo z Urzędu skarbowego o pobraniu kwoty z tytułu braku opłacania abonamentu za TV, kwota naliczona jest za okres 09.2015 do 09.2021. czyli za 5 lat. Tylko że kwota została naliczona za okres kiedy mój tata pod tym adresem już nie mieszka od 10 lat, czyli od 2011 r. Pismo dostał na adres gdzie teraz mieszka.
Pytanie czy można się od tego odwołać? Jeśli tak gdzie kierować takie pismo, do Urzędu skarbowego czy do Poczty po...
Wynająłem pokój za X zł miesięcznie, w cenie są wszystkie rachunki za prąd, woda i internet. Mam zapisane w umowie, że to jedyna stała opłata. Parę dni temu właściciel oznajmił że w związku z wysokimi kosztami energii podnosi czynsz o Y zł, być może jak będą dalsze podwyżki to znów podniesie. Moje pytanie brzmi czy ma prawo tak zrobić? Jest ewentualność żeby wypowiedzieć umowę najmu ale obecnie nie znajdę nic w tej cenie a przy podpisywaniu umowy...
Za 3 tygodnie ma odbyć się sprawa o nabycie spadku po wielu zmarłych. Niestety wczoraj zmarł jeden z uczestników postępowania. Z racji tego że był kawalerem i jego rodzice już nie żyją dziedziczy po nim rodzeństwo, które też jest w gronie uczestników postępowania spadkowego. W związku z tym ich udział w prawie do spadku zwiększy się o część po swoim bracie.
Czy jako wnioskodawca muszę przed rozprawą poinformować sąd o zaistniałej sytuacji i np. ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: