Odszkodowanie za błąd stomatologa.

Wczoraj miałam nieprzyjemną sytuację u dentysty. "Niechcący" przejechał mi wiertłem po twarzy ściągając skórę. Ma to około 4 cm. Jestem załamana, ponieważ nie wiem co mam teraz zrobić, obawiam się, że blizna zostanie mi do końca życia. Ktoś miał podobną sytuację i potrafi mnie pokierować?
anonim cytuj
01-03-2024
Lekarz zazwyczaj jest ubezpieczony, najlepiej poprosić go o numer polisy i wystąpić o odszkodowanie, które na pewno Ci się należy. W następnej kolejności dermatolog lub kosmetolog żeby jak najszybciej regenerować tą ranę.

anonim cytuj
01-03-2024
Oni mają ubezpieczenie od takich wypadków, staraj się o odszkodowanie.

anonim cytuj
01-03-2024
Każdy lekarz dentysta ma wykupione OC czyli ubezpieczenie, które pokrywa wszelkie roszczenia pacjentów, jeśli oczywiście ubezpieczyciel je uwzględni.
Proszę skontaktować się z tym gabinetem stomatologicznym poprosić o ksero dokumentacji medycznej ,przypilnować ,żeby w tej dokumentacji był dokładny opis wizyty i żeby było napisane co się stało na tej wizycie. Poinformować lekarza, że będzie Pani się starała o zadośćuczynienie i powinna się Pani z nimi dogadać.

anonim cytuj
01-03-2024

Sugerowane Tematy

Spis inwentarza.
Witam, odrzuciłam spadek po mamie. Zostały dzieci czyli wnuki, złożyłam wniosek w ich imieniu aby mogły odrzucić spadek ale przyszło mi przez głowę czy jest jakaś możliwość aby się dowiedzieć ile długów zostało po mamie. Czy ja w imieniu dzieci mogę złożyć wniosek do sądu o spis inwentarza po zmarłej?...
Sprzedaż mieszkania siostrze.
Siostra chce w przyszłym roku ode mnie i męża kupić mieszkanie. Mieszkanie na ten moment warte ok 370 tys. Jednak na chwilę obecną ma 200 tys. Resztę zadeklarowała się, że może zapłacić za kilka lat. (Kredytu nie dostanie) My budujemy się, siostra może już nam dać te 200 tys. Jednakże my jeszcze musimy w tym mieszkaniu mieszkać do czasu wykończenia domu. Ona wyraża na to zgodę. Jak to udokumentować aby było zgodne z prawem ? I pytanie czy już w...
Freelancer na umowy o dzieło - pracujący czy bezrobotny?
Witam. Jestem freelancerem wykonującym usługi graficzne dla różnych firm bądź instytucji. Rozliczam się za pomocą umów o dzieło. Takich umów podpisuje np. 1-2 w miesiącu, czasem z przerwami między nimi. Pytanie tak jak w tytule. To, że nie można rejestrować się wtedy jako bezrobotny jest mi znane, gdyż to normalna praca zarobkowa - ale nie jest ciągła (umowy o dzieło często mają przerwy czasowe) Jak zatem można określić status takiej osoby gdy t...
kwarantanna
Witam. Matka znajomej 02.11 dostała skierowanie na wymaz, dzisiaj je zrobiła (03.11) wyniki mają być w czwartek (05.11). Jak jest teraz z kwarantanna? Wiadomo, że jej matka musi odbyć kwarantanne do wyników a w razie pozytywnego wyniku bodajże jest teraz 10/14 dni od dnia skierowania (?). A jak z moją koleżanką? Może wychodzić z domu do wyników, czy od dnia skierowania razem z matką musi zostać w domu?...

Wyszukiwarka