Odszkodowanie za błąd stomatologa.

Wczoraj miałam nieprzyjemną sytuację u dentysty. "Niechcący" przejechał mi wiertłem po twarzy ściągając skórę. Ma to około 4 cm. Jestem załamana, ponieważ nie wiem co mam teraz zrobić, obawiam się, że blizna zostanie mi do końca życia. Ktoś miał podobną sytuację i potrafi mnie pokierować?
anonim cytuj
01-03-2024
Lekarz zazwyczaj jest ubezpieczony, najlepiej poprosić go o numer polisy i wystąpić o odszkodowanie, które na pewno Ci się należy. W następnej kolejności dermatolog lub kosmetolog żeby jak najszybciej regenerować tą ranę.

anonim cytuj
01-03-2024
Oni mają ubezpieczenie od takich wypadków, staraj się o odszkodowanie.

anonim cytuj
01-03-2024
Każdy lekarz dentysta ma wykupione OC czyli ubezpieczenie, które pokrywa wszelkie roszczenia pacjentów, jeśli oczywiście ubezpieczyciel je uwzględni.
Proszę skontaktować się z tym gabinetem stomatologicznym poprosić o ksero dokumentacji medycznej ,przypilnować ,żeby w tej dokumentacji był dokładny opis wizyty i żeby było napisane co się stało na tej wizycie. Poinformować lekarza, że będzie Pani się starała o zadośćuczynienie i powinna się Pani z nimi dogadać.

anonim cytuj
01-03-2024

Sugerowane Tematy

Czy można odmówić stażu z urzędu pracy? jak to wygląda?
Dzień dobry mam pytanie koleżanka jest zarejestrowana w urzędzie pracy bez prawa do zasiłku i dziś dostała z bezrobocia ofertę pracy jako staż w szpitalu jako pomoc kuchenna i teraz mam pytanie ile wynosi staż i czy może odmówić przyjęcia stażu i jak to wygląda i czy odmawiając może być wyrejestrowana z urzędu pracy bo chodzi też o ubezpieczenie co w tym wypadku można zrobić pozdrawiam serdecznie...
Sprzedaż samochodu
Witam, sprawa wygląda następująco. Sprzedałem samochód używany marki Chrysler klientowi z Katowic, ja mieszkam w szczecinie. Kupujący zadzwonił po tygodniu że w aucie uległa uszkodzeniu uszczelka pod głowicą. Dzwoni do mnie ze to jest wada ukryta i żąda zwrotu kosztów naprawy. Co mam zrobić w takim wypadku? Proszę o pomoc. Dzięki....
Ubezwłasnowolnienie rodzica.
Ojciec został ubezwłasnowolniony z powodu choroby przez matkę. A teraz po śmierci matki, muszę składać jakieś pisma do sądu żeby ojciec był dalej ubezwłasnowolniony?? Nie wiem czy coś trzeba w tym temacie załatwiać czy nie?? Czy to dalej cały czas jest ważne?? Z góry dziękuję za pomoc....
Licytacja mieszkania
Witam proszę o poradę. Moja mama posiada 1/2 nieruchomości budynku socjalnego na własność. Przyszło jej pismo z gminy że może wykupić druga polowe nieruchomości, więc moja mama złożyła deklaracje o wykupie mieszkania. Następnie przyszło jej pismo o licytacji mieszkania. Na który nie pojechała.. Przegapiła. Teraz przyszło jej pismo że jakaś osoba przelicytowała mieszkanie. Zastanawia mnie to czy powinno jej przyjść pismo że przystępuje jeszcze j...

Wyszukiwarka