Pozbawienie praw rodzicielskich.

Witam, potrzebuję pomocy.
Samotnie wychowuję dziecko, ojciec dziecka w ogóle się nim nie interesuje, jednak przed rozstaniem wiele razy mi mówił, że zabierze mi dziecko i ucieknie z nim do znajomych zagranicę. Niestety dziecko ma jego nazwisko, co może mu znacznie to ułatwić. Jak wygląda kwestia odebrania praw rodzicielskich? Czy wystarczy do sądu złożyć wniosek o zmianę nazwiska?
anonim cytuj
24-02-2024
Nie czekaj. Nie chodzi o chorobę ale o to, że się nie interesuje i nie płaci. Pewnie tak tylko gada bo jakby chciał być z dzieckiem to by był a nie gadał co on to zrobi. Ale nawet jeżeli chodzi o leczenie czy wybór szkoły to powinna Pani złożyć o odebranie praw. Jak się zacznie interesować i płacić to można przywrócić.

anonim cytuj
24-02-2024
Nazwisko nic nie daje. Skoro się dzieckiem nie interesuje, złóż do sądu o odebranie władzy rodzicielskiej.

anonim cytuj
24-02-2024
A czy nie trzeba poczekać jakiś okres czasu? Kiedyś wyczytałam, że żeby odebrać prawa rodzicielskie rodzic musi nie interesować się dzieckiem rok. Były partner leczył się psychiatrycznie, od dnia rozstania cały czas tylko czekam, aż pewnego dnia naprawdę stanie w drzwiach i zabierze mi dziecko.

anonim cytuj
24-02-2024
Wniosek o zabezpieczenie pieczy przy matce, co z tego że ma nazwisko.

anonim cytuj
24-02-2024

Sugerowane Tematy

Praca i studia.
Mam małe pytanie co do paragrafu 17 KP. W październiku rozpocząłem studia zaoczne w mieście, w którym pracuje i mieszkam. Praca jest dwuzmianowa (6:15-14:15 i 12-20) i już zaczynają się problemy. Zgłosiłem swojemu kierownikowi, że podjąłem studia, na jego prośbę wydrukowałem mu plan zajęć na semestr zimowy żeby wiedział jak ma mi ustawiać godziny pracy. I jak na złość znowu ustawił mi tak godziny pracy, że w piątek nie mogę pojawić się na zajęci...
budowa domu i podział majątku
Witam! Mam pytanie: w roku 2009 wziąłem ślub, moja żona otrzymała w roku 2010 działkę budowlaną od swoich rodziców notarialnie została ona zapisana tylko na nią. Przez 10 lat budowałem dom z czego ona wniosła mały wkład własny. Obecnie jesteśmy po rozwodzie, była żona chce żebym oddał jej klucze do domu i dokumenty dotyczące budowy domu. Do tej pory nie interesowała się budową ani kosztami związanymi z domem.Od siedmiu lat jest w Anglii dopiero p...
Jak rozmawiać z UFG?
Wezwaniem z 26-06-2023 UFG nałożyło na mnie maksymalną karę za brak OC na podstawie kontroli w dniu 09-05-2023. Przedmiotowe auto sprzedałem w dniu 14-09-2018. Zbycie auta do ubezpieczyciela zgłosiłem 04-11-2018. Zbycie auta do starosty zgłosiłem dopiero 31-01-2023. Do UFG przesłałem zaświadczenie wydane przez organ rejestracyjny potwierdzające, że zgłosiłem zbycie w dniu 31/01/2023 na podstawie umowy sprzedaży z dnia 14-09-2018. Na to UFG, że...
Co zrobić, umowa zlecenie, pracodawca nie wypłacił pieniedzy?
Witam, pracowałam na zlecenie. Pracodawca nie odbiera telefonów i co za tym idzie nie wypłacił pieniędzy za robotę. Jak go zmusić do zapłaty za uczciwie wykonana pracę. Czy sprawę do sądu pracy oddaje się w miejscu zamieszkania pracownika czy siedziby firmy pod którą się pracowało?...

Wyszukiwarka