Pozbawienie praw rodzicielskich.

Witam, potrzebuję pomocy.
Samotnie wychowuję dziecko, ojciec dziecka w ogóle się nim nie interesuje, jednak przed rozstaniem wiele razy mi mówił, że zabierze mi dziecko i ucieknie z nim do znajomych zagranicę. Niestety dziecko ma jego nazwisko, co może mu znacznie to ułatwić. Jak wygląda kwestia odebrania praw rodzicielskich? Czy wystarczy do sądu złożyć wniosek o zmianę nazwiska?
anonim cytuj
24-02-2024
Nie czekaj. Nie chodzi o chorobę ale o to, że się nie interesuje i nie płaci. Pewnie tak tylko gada bo jakby chciał być z dzieckiem to by był a nie gadał co on to zrobi. Ale nawet jeżeli chodzi o leczenie czy wybór szkoły to powinna Pani złożyć o odebranie praw. Jak się zacznie interesować i płacić to można przywrócić.

anonim cytuj
24-02-2024
Nazwisko nic nie daje. Skoro się dzieckiem nie interesuje, złóż do sądu o odebranie władzy rodzicielskiej.

anonim cytuj
24-02-2024
A czy nie trzeba poczekać jakiś okres czasu? Kiedyś wyczytałam, że żeby odebrać prawa rodzicielskie rodzic musi nie interesować się dzieckiem rok. Były partner leczył się psychiatrycznie, od dnia rozstania cały czas tylko czekam, aż pewnego dnia naprawdę stanie w drzwiach i zabierze mi dziecko.

anonim cytuj
24-02-2024
Wniosek o zabezpieczenie pieczy przy matce, co z tego że ma nazwisko.

anonim cytuj
24-02-2024

Sugerowane Tematy

Otrzymałem uszkodzony towar.
Zamówiłem w sklepie procesor z outletu (ktoś kupuje i zwraca do sklepu w terminie 14 dni, po czym sklep wystawia ten odesłany towar trochę taniej). wczoraj odebrałem paczkę, przyszedłem do domu i pierwsze co zobaczyłem po otwarciu to wygięte 2 piny(gołym okiem ledwo zauważalne. trzeba dokładnie naświetlić i sprawdzać pod kątem żeby to zauważyć). Oczywiście procesor nie działa. od razu napisałem do sklepu z zapytaniem, czy ich towar z outletu jes...
Czy przysługują mi 2 dni opieki nad zdrowym dzieckiem czy 1?
Dzień dobry, mam takie pytanie z zakresu kodeksu pracy. Otóż od czerwca pracuje na umowę o pracę. Czy przysługują mi 2 dni opieki nad zdrowym dzieckiem czy 1? Szefowa powiedziała, że przysługuje mi jeden ponieważ zaczęłam pracę w czerwcu, że 1 dzień to jest jakby na pół roku i drugi na drugie półrocze ? Czy to prawda?...
Ile przysługuje przerwy na 8h pracy przy komputerze?
Dzień dobry, interesuje mnie temat przerw w pracy (8 godzin przez ekranem komputera) - czy pracownikowi przysługuje wtedy jedynie 30 minut przerwy czy poza ustalonymi minutami należy mu się także 5 minut przerwy po każdej godzinie przed ekranem? W jaki sposób rozgranicza się pracowników zatrudnionych na podstawie UoP od tych na zleceniu?...
Zgłoszenie nabycia pojazdu.
Witam. Czy jest obowiązek zgłaszania nabycia pojazdu w terminie do 30 dni od zakupu? W internecie widnieje informacja, że obowiązek ten został zniesiony 26.05.2023r. Jak to wygląda w rzeczywistości? Czy opłacenie podatku za nabycie pojazdu jest równoważne ze zgłoszeniem jego nabycia?...

Wyszukiwarka