Pozbawienie praw rodzicielskich.

Witam, potrzebuję pomocy.
Samotnie wychowuję dziecko, ojciec dziecka w ogóle się nim nie interesuje, jednak przed rozstaniem wiele razy mi mówił, że zabierze mi dziecko i ucieknie z nim do znajomych zagranicę. Niestety dziecko ma jego nazwisko, co może mu znacznie to ułatwić. Jak wygląda kwestia odebrania praw rodzicielskich? Czy wystarczy do sądu złożyć wniosek o zmianę nazwiska?
anonim cytuj
24-02-2024
Nie czekaj. Nie chodzi o chorobę ale o to, że się nie interesuje i nie płaci. Pewnie tak tylko gada bo jakby chciał być z dzieckiem to by był a nie gadał co on to zrobi. Ale nawet jeżeli chodzi o leczenie czy wybór szkoły to powinna Pani złożyć o odebranie praw. Jak się zacznie interesować i płacić to można przywrócić.

anonim cytuj
24-02-2024
Nazwisko nic nie daje. Skoro się dzieckiem nie interesuje, złóż do sądu o odebranie władzy rodzicielskiej.

anonim cytuj
24-02-2024
A czy nie trzeba poczekać jakiś okres czasu? Kiedyś wyczytałam, że żeby odebrać prawa rodzicielskie rodzic musi nie interesować się dzieckiem rok. Były partner leczył się psychiatrycznie, od dnia rozstania cały czas tylko czekam, aż pewnego dnia naprawdę stanie w drzwiach i zabierze mi dziecko.

anonim cytuj
24-02-2024
Wniosek o zabezpieczenie pieczy przy matce, co z tego że ma nazwisko.

anonim cytuj
24-02-2024

Sugerowane Tematy

Problem z umową kupna-sprzedaży mieszkania
Witajcie, Nie jestem zbyt obeznany w sprawach prawnych, dlatego postanowiłem napisać tutaj z nadzieją, że ktoś mi pomoże. Znajduję się w dość nietypowej sytuacji związanej z zakupem mieszkania i nie wiem, jak powinienem postępować. Kilka miesięcy temu podpisałem umowę przedwstępną na zakup mieszkania od pani Anny. Umowa zawierała klauzulę, że w przypadku niewykonania umowy przez sprzedającego, zwróci mi podwójną wartość wpłaconego zadatku. ...
Odroczenie-
Czy okres ten zostanie uwzględniony nie e mogę wysłać poczty że na stan zagrożenia ...
Spłata OC po zmarłej osobie.
Witam wszystkich. Znalazłem dzisiaj w skrzynce pocztowej pismo z firmy windykacyjnej w sprawie spłaty długu wynikającego z nieopłacenia składki OC przez mojego dziadka który zmarł w 2014 roku. Przez wiele lat nie było żadnego kontaktu w tej sprawie, sprawdziłem więc sobie skrzynkę mailową i ostatni kontakt miał miejsce 5 lat temu w 2017 roku, sprawa stanęła wtedy na tym iż przesłałem akt zgonu dziadka i więcej żadnego kontaktu w tej sprawie nie b...
Co z długiem po odrzuceniu spadku?
Dzień dobry. Umarł mój wujek zostawiając w spadku część domu oraz nie znane zadłużenie (z przejrzanych dokumentów to duża kwota). Moja mama, jako spadkobierca, chce odrzucić spadek po bracie bo nie jest w stanie ustalić zadłużenia i boi się tej sumy. 1 Czy jeśli zadłużenie jest wyższe niż wartość nieruchomości to ja - syn będę musiał spłacić różnicę jeśli przyjmę spadek. 2 Co zrobić żeby spadek został zrealizowany na korzyść wierzyciela do wys...

Wyszukiwarka