Zwolnienie dyscyplinarne podczas urlopu macierzyńskiego.

Dzień dobry, czy podczas zwolnienia lekarskiego w ciąży/ urlopu macierzyńskiego można wręczyć dyscyplinarne zwolnienie kobiecie, związane jest to ze świadomym plagiatem poczynionym przez tą kobietę i naruszeniem dóbr firmy, które wyszły po czasie i firma zatrudniająca będzie pociągnięta do odpowiedzialności?
anonim cytuj
24-02-2024
Można wręczyć rozwiązanie bez wypowiedzenia w okresie zwolnienia lekarskiego czy urlopu.

anonim cytuj
24-02-2024
W takiej sytuacji współpraca zostanie natychmiast zerwana? Czy wysłanie wypowiedzenia poczta będzie skuteczne na wcześniej znany nam adres? Przeprowadziła się 300 km od pracy w trakcie zwolnienia, nie znamy adresu, nie chce podać. Czy w przypadku nieodebrania takiego listu, podwójne awizowanie oznacza doręczony dokument?

anonim cytuj
24-02-2024
Ona ma obowiązek poinformowania o zmianie adresu przebywania na zwolnieniu lekarskim, a zwolnienie lekarskie jest na jaki adres?

anonim cytuj
24-02-2024
ZUS wypłaca za okres zwolnienia. Czy w takim rozwiązaniu umowy należy dodać informacje o świadomym plagiacie poczynionym przez nią, żeby nie mieć Państwowej Inspekcji?

anonim cytuj
24-02-2024
Na stary adres, pod którym już nie mieszka. Nie odpisuje, nie odbiera telefonu. Czyli jak wyślemy pod adres ze zwolnienia, będzie dobrze mimo, że tam nie mieszka?

anonim cytuj
24-02-2024
Na zwolnieniu masz adres pod jakim przebywa. Tam należy wysłać wypowiedzenie. W wypowiedzeniu przedstawia się powód i oczywiście należy mieć dowody w razie sprawy w sądzie.

anonim cytuj
24-02-2024
Dziękuję za pomoc.

anonim cytuj
24-02-2024

Sugerowane Tematy

Czy mogę reklamować naprawę samochodu w ASO?
Witam. Oddałem auto na bezgotówkową naprawę w autoryzowanym zakładzie. Naprawa z oc sprawcy. Podpisana cesja, samochód zastępczy itp. sporządzony kosztorys zaakceptowało TU sprawcy. Na wykazie dużo części sklasyfikowanych do wymiany + malownie + robocizna. Mam uwagi co do koloru położonego na wymieniony element- różni się od karoserii, ale tez wiem na 100% ze uszkodzona część objęta wymianą na nowy element została nie wymieniona i dalej jest usz...
Długi za alimenty.
Dzień dobry, (FA - Fundusz Alimentacyjny) Kwota alimentów na 1 dziecko = 600 złotych Jestem zadłużony na kilka tysięcy złotych. Sprawę prowadzi komornik, który zajął dwa moje konta bankowe. Dodatkowo miałem dług wobec FA. Przyjmując, że mam 10 tys zaległych alimentów na dziecko + 5 tysięcy dla FA chciałbym się dowiedzieć: 1. Czy świadczenie z FA można pobierać przez cały czas aż do pełnej spłaty zadłużenia? Czyli była żona pobiera świadczeni...
Wyegzekwowanie płatności za wykonaną usługę.
Wykonałem pewną usługę zdalnie, usługa według mnie została wykonana prawie 3 miesiące temu, klient dla którego usługę wykonałem w naszej rozmowie telefonicznej mówi to samo. Problemem natomiast jest to, że przez te 3 miesiące nie mogę doprosić się o dane do faktury. Tutaj też ciekawostka, której wcześniej nie sprawdziłem, mianowicie klient zawiesił z początkiem poprzedniego roku działalność gospodarczą natomiast świadczył usługi związane z zawi...
Wyrobienie PKK przy wynajmowanym mieszkaniu.
Witam córka chce zrobić kurs na prawo jazdy poszła do wydziału komunikacji i okazało się że nie można wyrobić PKK bo nie posiada meldunku. Mieszka ze mną w wynajmowanym mieszkaniu od 4 lat. Czy jest jakiś sposób na wyrobienie PKK bez meldunku gdyż właściciele mieszkania nie chcą nas zameldować nawet czasowo....

Wyszukiwarka