Zwolnienie dyscyplinarne podczas urlopu macierzyńskiego.

Dzień dobry, czy podczas zwolnienia lekarskiego w ciąży/ urlopu macierzyńskiego można wręczyć dyscyplinarne zwolnienie kobiecie, związane jest to ze świadomym plagiatem poczynionym przez tą kobietę i naruszeniem dóbr firmy, które wyszły po czasie i firma zatrudniająca będzie pociągnięta do odpowiedzialności?
anonim cytuj
24-02-2024
Można wręczyć rozwiązanie bez wypowiedzenia w okresie zwolnienia lekarskiego czy urlopu.

anonim cytuj
24-02-2024
W takiej sytuacji współpraca zostanie natychmiast zerwana? Czy wysłanie wypowiedzenia poczta będzie skuteczne na wcześniej znany nam adres? Przeprowadziła się 300 km od pracy w trakcie zwolnienia, nie znamy adresu, nie chce podać. Czy w przypadku nieodebrania takiego listu, podwójne awizowanie oznacza doręczony dokument?

anonim cytuj
24-02-2024
Ona ma obowiązek poinformowania o zmianie adresu przebywania na zwolnieniu lekarskim, a zwolnienie lekarskie jest na jaki adres?

anonim cytuj
24-02-2024
ZUS wypłaca za okres zwolnienia. Czy w takim rozwiązaniu umowy należy dodać informacje o świadomym plagiacie poczynionym przez nią, żeby nie mieć Państwowej Inspekcji?

anonim cytuj
24-02-2024
Na stary adres, pod którym już nie mieszka. Nie odpisuje, nie odbiera telefonu. Czyli jak wyślemy pod adres ze zwolnienia, będzie dobrze mimo, że tam nie mieszka?

anonim cytuj
24-02-2024
Na zwolnieniu masz adres pod jakim przebywa. Tam należy wysłać wypowiedzenie. W wypowiedzeniu przedstawia się powód i oczywiście należy mieć dowody w razie sprawy w sądzie.

anonim cytuj
24-02-2024
Dziękuję za pomoc.

anonim cytuj
24-02-2024

Sugerowane Tematy

Jak zacząć wynajmować mieszkanie?
Chcemy z mężem wynająć mieszkanie (my jesteśmy właścicielami). Jak do tego rozsądnie podejść? W sensie nie chcemy później mieć problemu z lokatorami, którzy nie chcą opuścić mieszkania. Jak się zabezpieczyć? Na pewno chcemy sporządzić umowę u notariusza. Ale jak do tego podejść? W jaki sposób sporządzić umowę, abyśmy nie zostali później z problem lokatorami na głowie i ewentualnie późniejszym sprawami sądowymi?...
Zaświadczenie o dochodach.
Dzień dobry. Sąd wzywa do przedstawienia zaświadczenia o dochodach w terminie 14 dni od dnia otrzymania wniosku (podwyższenie alimentów). Ja przedstawiam pismo od pracodawcy - wszystko na nim, data zatrudnienia, składki, szczegółowo brutto i netto. Tata (prowadzi własną działalność gospodarczą) przedkłada napisane przez siebie (nie wydruk komputerowy) zaświadczenie. Ponad miesiąc od odebrania pisma. Jedno zdanie na nim i pieczątka firmy....
Czy w tej sytuacji należy mi się zachowek?
W styczniu tego roku zmarła moja mama. Spadek został podzielony między mnie i siostrę (jedyne dzieci a mąż babci zmarł już wcześniej). Wiem że mama miała 100 tyś zł (sama mnie o tym informowała w 2019 roku po śmierci ojca). Siostra poinformowała mnie żebym tych pieniędzy nie szukał bo mama przekazała te pieniądze jej córce na święta w 2020 roku (nie było żadnego przelewu itp. po prostu rzekomo spakowała gotówkę do torby i wręczyła jej w podarku)....
Urlop
W pracy mamy tabelkę z wolnymi dniami urlopowymi. Wg tej tabelki przez najbliższe 4 miesiące nie można wziąć ani jednego dnia urlopu a do końca roku jest łącznie około 20 wolnych dni. Czy pracodawca ma prawo zablokować urlopy przez tak długi okres czasu? Mam do wykorzystania jeszcze ponad 20 dni a w najbliższym czasie nie mam możliwości wzięcia nawet 1 dnia wolnego na wizytę u lekarza....

Wyszukiwarka