Zwolnienie dyscyplinarne podczas urlopu macierzyńskiego.
Dzień dobry, czy podczas zwolnienia lekarskiego w ciąży/ urlopu macierzyńskiego można wręczyć dyscyplinarne zwolnienie kobiecie, związane jest to ze świadomym plagiatem poczynionym przez tą kobietę i naruszeniem dóbr firmy, które wyszły po czasie i firma zatrudniająca będzie pociągnięta do odpowiedzialności?
Można wręczyć rozwiązanie bez wypowiedzenia w okresie zwolnienia lekarskiego czy urlopu.
anonim cytuj
24-02-2024
W takiej sytuacji współpraca zostanie natychmiast zerwana? Czy wysłanie wypowiedzenia poczta będzie skuteczne na wcześniej znany nam adres? Przeprowadziła się 300 km od pracy w trakcie zwolnienia, nie znamy adresu, nie chce podać. Czy w przypadku nieodebrania takiego listu, podwójne awizowanie oznacza doręczony dokument?
anonim cytuj
24-02-2024
Ona ma obowiązek poinformowania o zmianie adresu przebywania na zwolnieniu lekarskim, a zwolnienie lekarskie jest na jaki adres?
anonim cytuj
24-02-2024
ZUS wypłaca za okres zwolnienia. Czy w takim rozwiązaniu umowy należy dodać informacje o świadomym plagiacie poczynionym przez nią, żeby nie mieć Państwowej Inspekcji?
anonim cytuj
24-02-2024
Na stary adres, pod którym już nie mieszka. Nie odpisuje, nie odbiera telefonu. Czyli jak wyślemy pod adres ze zwolnienia, będzie dobrze mimo, że tam nie mieszka?
anonim cytuj
24-02-2024
Na zwolnieniu masz adres pod jakim przebywa. Tam należy wysłać wypowiedzenie. W wypowiedzeniu przedstawia się powód i oczywiście należy mieć dowody w razie sprawy w sądzie.
Wchodzę na konto i okazuje się że komornik zajął mi konto na niebotyczną kwotę. Jestem przerażona bo nie mam długów, nie mam pojęcia za co to. Oczywiście jutro jadę i wyjaśniam ale zastanawia mnie dlaczego nie dostałam żadnego pisma że coś się takiego dzieje, że jest jakiś dług.. no nie mam pojęcia. Nie przejęłam żadnego spadku po zmarłym bo wiem że długi też się dziedziczy... nie wiem.. jestem w ciężkim szoku. Mam nadzieję że jutro to wyjaśnię i...
Witam, pare miesięcy temu podpisaliśmy umowę z właścicielem mieszkania za pośrednictwem biura nieruchomości ale kilka dni temu okazało się ze mieszkanie jest zadłużone a właściwie jego właściciel który nie płaci alimentów, komornik chce zajac mieszkanie. Oczywiście fakt zadłużenia został ukryty przed nami w momencie podpisywania umowy, dostaliśmy pismo ze musimy od teraz wpłacać pieniądze na konto komornika. Oczywiście właściciel się na to nie ...
Jestem po rozwodzie. Podjęliśmy razem z ex decyzję dot. prywatnej szkoły dla córki, podpisaliśmy umowę.
Ex straszy mnie, że w każdej chwili może wycofać zgodę na szkołę (mamy wspólnie podejmować decyzję odnośnie szkoły córki, tak mamy w wyroku).
Czy on ma prawo wycofać swoją zgodę bez istotnego powodu?
Umowa podpisana na rok, czy w takim razie mogę się obawiać, że w ciągu roku zostanę bez szkoły dla córki bo ex się wycofa?...
Cześć.
Mój poprzedni pracodawca zawyżał dość mocno mocno moją płacę. Dostawałem do ręki 3 tysie brutto=netto (mam status ucznia/studenta), ale na papierze było 6 tysi. Moje pytanie brzmi co pracodawca z tego miał? Miał większe koszta pracodawcy, ale jak on z tego korzystał? Mógł sobie odliczyć od podatku, czy coś? Jeżeli tak, to ile na tym skorzystał? Czy jeżeli by go na tym nakrył np. ZUS, albo jakakolwiek instytuacja, która na tym ucierpiała, ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: