Zwolnienie dyscyplinarne podczas urlopu macierzyńskiego.

Dzień dobry, czy podczas zwolnienia lekarskiego w ciąży/ urlopu macierzyńskiego można wręczyć dyscyplinarne zwolnienie kobiecie, związane jest to ze świadomym plagiatem poczynionym przez tą kobietę i naruszeniem dóbr firmy, które wyszły po czasie i firma zatrudniająca będzie pociągnięta do odpowiedzialności?
anonim cytuj
24-02-2024
Można wręczyć rozwiązanie bez wypowiedzenia w okresie zwolnienia lekarskiego czy urlopu.

anonim cytuj
24-02-2024
W takiej sytuacji współpraca zostanie natychmiast zerwana? Czy wysłanie wypowiedzenia poczta będzie skuteczne na wcześniej znany nam adres? Przeprowadziła się 300 km od pracy w trakcie zwolnienia, nie znamy adresu, nie chce podać. Czy w przypadku nieodebrania takiego listu, podwójne awizowanie oznacza doręczony dokument?

anonim cytuj
24-02-2024
Ona ma obowiązek poinformowania o zmianie adresu przebywania na zwolnieniu lekarskim, a zwolnienie lekarskie jest na jaki adres?

anonim cytuj
24-02-2024
ZUS wypłaca za okres zwolnienia. Czy w takim rozwiązaniu umowy należy dodać informacje o świadomym plagiacie poczynionym przez nią, żeby nie mieć Państwowej Inspekcji?

anonim cytuj
24-02-2024
Na stary adres, pod którym już nie mieszka. Nie odpisuje, nie odbiera telefonu. Czyli jak wyślemy pod adres ze zwolnienia, będzie dobrze mimo, że tam nie mieszka?

anonim cytuj
24-02-2024
Na zwolnieniu masz adres pod jakim przebywa. Tam należy wysłać wypowiedzenie. W wypowiedzeniu przedstawia się powód i oczywiście należy mieć dowody w razie sprawy w sądzie.

anonim cytuj
24-02-2024
Dziękuję za pomoc.

anonim cytuj
24-02-2024

Sugerowane Tematy

Jak odrzucić spadek?
Mama koleżanki ma długi, które "zawdzięcza" zmarłemu mężowi. Niestety ta kwota jest spora i boi się że do końca życia jej nie spłaci. Mieszka u córki, bo sama nie ma żadnego majątku poza emeryturą. Pytanie w jaki sposób córka może uchronić się na przyszłość spadkowo. Czy lepiej na przyszłość odrzucić spadek w całości czy przyjąć z dobrodziejstwem inwentarza, aby postępowanie szybciej się zakończyło bez ścigania dalekich krewnych ? Jeśli...
Zobowiązania alimentacyjne.
Mój Syn kilka lat temu po pęknięciu tętniaka mózgu, został osobą niepełnosprawną. Posiada orzeczenie o niepełnosprawności w stopniu znacznym i orzeczenie o niezdolności do samodzielnej egzystencji. Ma orzeczoną z tej przyczyny upadłość konsumencką ponieważ nie był w stanie ze względu na chorobę spłacać zaciągniętych zobowiązań powstałych w czasie trwania w związku z partnerką która pozostawiła go w chorobie. Syn obecnie mieszka z nami i jest pod ...
Wyrok do odsiedzenia zamieniony na pracę społeczne, które nie zostały wykonane
Ktoś miał do odsiedzenia wyrok ,dostał jednak zamienione na prace społeczne. Jednak owy człowiek nie wykonał ani jednej godziny i teraz dostał wezwanie do odsiadki wyroku 30 dni . Czy jest jakaś szansa aby ubiegać się o zmianę środka?...
Zniesienie współwłasności samochodu.
Witam, z mężem nam się nie układa prawdopodobnie dojdzie do rozwodu. Jakiś czas temu dowiedział się, że jestem ciężko chora, obecnie jestem w trakcie chemioterapii.. Dziś dowiedziałam się, że jakiś czas temu zrobił w tajemnicy przede mną zdjęcie mojego dowodu osobistego, żeby wyrejestrować mnie z samochodu gdyż widnieje jako drugi współwłaściciel. Oznajmił, że mnie wykreślił i że podobno mógł to zrobić bez mojej zgody. Czy to prawda, że mógł to z...

Wyszukiwarka