Zwolnienie dyscyplinarne podczas urlopu macierzyńskiego.

Dzień dobry, czy podczas zwolnienia lekarskiego w ciąży/ urlopu macierzyńskiego można wręczyć dyscyplinarne zwolnienie kobiecie, związane jest to ze świadomym plagiatem poczynionym przez tą kobietę i naruszeniem dóbr firmy, które wyszły po czasie i firma zatrudniająca będzie pociągnięta do odpowiedzialności?
anonim cytuj
24-02-2024
Można wręczyć rozwiązanie bez wypowiedzenia w okresie zwolnienia lekarskiego czy urlopu.

anonim cytuj
24-02-2024
W takiej sytuacji współpraca zostanie natychmiast zerwana? Czy wysłanie wypowiedzenia poczta będzie skuteczne na wcześniej znany nam adres? Przeprowadziła się 300 km od pracy w trakcie zwolnienia, nie znamy adresu, nie chce podać. Czy w przypadku nieodebrania takiego listu, podwójne awizowanie oznacza doręczony dokument?

anonim cytuj
24-02-2024
Ona ma obowiązek poinformowania o zmianie adresu przebywania na zwolnieniu lekarskim, a zwolnienie lekarskie jest na jaki adres?

anonim cytuj
24-02-2024
ZUS wypłaca za okres zwolnienia. Czy w takim rozwiązaniu umowy należy dodać informacje o świadomym plagiacie poczynionym przez nią, żeby nie mieć Państwowej Inspekcji?

anonim cytuj
24-02-2024
Na stary adres, pod którym już nie mieszka. Nie odpisuje, nie odbiera telefonu. Czyli jak wyślemy pod adres ze zwolnienia, będzie dobrze mimo, że tam nie mieszka?

anonim cytuj
24-02-2024
Na zwolnieniu masz adres pod jakim przebywa. Tam należy wysłać wypowiedzenie. W wypowiedzeniu przedstawia się powód i oczywiście należy mieć dowody w razie sprawy w sądzie.

anonim cytuj
24-02-2024
Dziękuję za pomoc.

anonim cytuj
24-02-2024

Sugerowane Tematy

Nieuzasadniony wpis w KW.
Na mojej współwłasnej nieruchomości za zaległości dokonał wpisu wierzyciel. Zaległość została uregulowana w lutym ubiegłego roku, w marcu złożyłem wniosek do sądu o wykreślenie hipoteki przymusowej, załączyłem zgodę wierzyciela, upłynął sobie prawie jeden rok, w marcu bieżącego roku sąd oddalił mój wniosek o wykreślenie hipoteki przymusowej ponieważ wierzyciel błędnie wpisał na zgodzie kwotę zaległości. Do dnia dzisiejszego hipoteka przymusowa ...
Testament.
Hej, mam dziecko z byłą żoną. Teraz jestem w nowym związku, nie mamy dzieci. Jeśli zapisze w testamencie połowę na dziecko, połowę na moją partnerkę, czy pomimo to dziecko może kiedyś podważyć mój testament? Chodzi o to, że partnerka dużo wniosła w moje życia, nie chcemy ślubu, ale też nie chce żeby po mojej śmierci została bez niczego, bo dokładała się do remont, do samochodu itp... Chcę ich podzielić na pół, jak to będzie wyglądać?...
pełnomocnictwo
Dzień dobry, jesteśmy Domem Pomocy Społecznej. Złożyliśmy do Sądu wniosek o likwidację depozytu. Wniosek podpisał dyrektor, który ma upoważnienie do reprezentowania Powiatu (jest to jednostka powiatowa), który został załączony do wniosku. Wniosek został odrzucony. Aby otrzymać uzasadnienie złożyliśmy wniosek o sporządzenie uzasadnienia. Wniosek ten podpisał gł. księgowy, ponieważ dyrektor był na zwolnieniu chorobowym. Teraz musimy uzupełnić braki...
Nie otrzymałem listownie orzeczenia/wyroku, a bezpośrednio wezwanie do zapłaty.
W kwietniu miałem sprawę w sądzie w związku z mandatem drogowym. W sumie trzy sprawy, jednak na dwóch ostatnich nie pojawiłem się, gdyż obecność była nieobowiązkowa. Nie otrzymałem listownie orzeczenia/wyroku w tej sprawie, za to dziś wezwanie do zapłaty grzywny. Jestem w szoku. Wypadało by chyba udać się do tamtejszego sądu i zapytać ... Obowiązują tu jakieś terminy na wniesienie ... w zasadzie nie wiem co wnosić i gdzie, mam w ręku wezwani...

Wyszukiwarka