Świadczenie rehabilitacyjne a rozwiązanie umowy.

Witam. Przebywam obecnie na zwolnieniu długim, ponieważ zachorowałam i jestem w trakcie leczenia. Kończy mi się okres zwolnienia tzn. 182 dni dokładnie 26 marca. Moje pytanie brzmi czy jeżeli pójdę na świadczenie rehabilitacyjne to czy pracodawca ma prawo mnie zwolnić po powrocie?
anonim cytuj
21-02-2024
Świadczenie rehabilitacyjne przyznaje ZUS po komisji lekarskiej i jest tylko pani chroniona 3 miesiące będąc na świadczeniu, pracodawca ma prawo rozwiązać umowę o pracę( już po upływie 3 miesięcy bycia na świadczeniu, ale jeżeli tego nie zrobi a okres świadczenia (np. śr. będzie przyznane na np. 4 miesiące) a pani odzyska zdolność do pracy po świadczeniu rehabilitacyjnym i powróci do pracy to nie może pani zwolnić.

anonim cytuj
21-02-2024
Proszę pamiętać w razie długiego świadczenia rehabilitacyjnego gdy pracodawca będzie chciał wypowiedzieć umowę nie godzić się na porozumienie stron bo być może będzie się pani należała odprawa.

anonim cytuj
21-02-2024

Sugerowane Tematy

Koszty egzekucyjne ponosi dłużnik czy wierzyciel?
Czy po złożeniu wniosku do komornika o umorzenie dłużnikowi zaległych alimentów na dziecko, koszty egzekucyjne ponosi dłużnik czy wierzyciel?...
Zrzec się spadku.
Mam pytanie, zmarła siostra mojego taty jej dzieci odrzuciły spadek, bo są same długi, rodzeństwo ciotki też odrzuciło, mój tata będzie teraz na dniach szedł do notariusza, żeby się zrzec spadku, czy my jako dzieci taty również musimy się zrzec? ...
Czy jako współwłaściciel mieszkania możemy go wynająć bez zgody drugiej strony?
Dzień dobry, czy jako współwłaściciel mieszkania możemy go wynająć bez zgody drugiej strony? Drugi współwłaściciel nie dokłada się do mieszkania od 25 lat, opłaty są regulowane przez nas, podatki , czynsze rachunki, bieżące naprawy i remonty, przeprowadzamy się do nowego miejsca ale nie stać nas utrzymywać drugie mieszkanie. A nie możemy się porozumieć w sprawie sprzedania, a sprzedaż połowy też jest ciężka. Dodam że ta osoba przebywa od 35 la...
Opłata za studia zaoczne.
W czasie pierwszego semestru zrezygnowałam ze studiów, jednak naliczyli już opłatę 1400 zł. Napisałam wniosek o zmniejszenie lub umorzenie długu ze względu na problemy rodzinne i finansowe, na który nie dostałam odpowiedzi, lecz wezwanie do zapłaty w ciągu 14 dni albo sprawa trafi na drogę sądową. Czy jest możliwość zmniejszenia tego lub umorzenia? Jakakolwiek? W trakcie studiów wykładowcy wielokrotnie nie pojawiali się na zajęciach, czy można o...

Wyszukiwarka