Dzień dobry. Oboje z mężem jesteśmy właścicielami mieszkania ( spółdzielcze ) nie własnościowe. Co w przypadku gdy mąż umrze. Mieszkanie dalej będzie należało do mnie.
Nie są Państwo właścicielami. Właścicielem jest spółdzielnia. Jeśli oboje są Państwo członkami spółdzielni to Pani nadal zostaje członkiem. Jeśli tylko mąż to pani wnioskuje o członkostwo. Termin chyba rok jest na to.
anonim cytuj
08-02-2024
Termin o przepisanie członkostwa to miesiąc od śmierci członka spółdzielni.
anonim cytuj
08-02-2024
Nie są Państwo właścicielami niczego i mieszkanie należy do spółdzielni. Po śmierci męża spadkobiercy dziedziczą jego część wkładu lokatorskiego. Pani dalsza sytuacja zależy od decyzji spółdzielni. Może warto dowiedzieć się o warunki wykupu mieszkania, mogą być bardzo dogodne.
anonim cytuj
08-02-2024
Jesteście najemcami, właścicielem będziesz wówczas gdy mieszkanie wykupisz i gdy spółdzielnia się na to zgodzi. Gdy współnajemca umrze, najem przechodzi na ciebie, aczkolwiek musisz zgłosić to do spółdzielni, gdy ty umrzesz prawo do pierwszeństwa najmu mają dzieci. Masz też pierwszeństwo wykupu mieszkania.
Witam, mam takie pytanie mam w rodzinie chorego na schizofrenie paranoidalaną, i tak we wtorek była rozprawa on był pozwanym i strasznych głupot nagadał czym się pogrążył, I teraz moje pytanie czy można to jakoś odkręcić unieważnić rozprawę czy coś takiego, wyrok juz zapadł we wtorek właśnie I teraz się zastanawiamy jak to rozwiązać lub gdzie szukać rozwiązania... bardzo proszę o każda radę bo my juz wyczerpaliśmy pomysły ( podobno nie da się tak...
Lokal był zdany, po wynajmowaniu, zostały oddane klucze. Następnego dnia albo później zostaly zrobione zdjęcia lokalu, czy jeżeli zdjęcia zostały zrobione bez mojej obecności tylko właściciel robił to ma to znaczenie prawne? Przecież jak opuściłam lokal i podczas mojej obecności już mówił co jest do ewentualnej wymiany to nie powinno się później doszukiwać innych rzeczy, bo to tak jakby ktoś załóżmy nie wiem, podpalił coś w mieszkaniu a później z...
Witam,
Otrzymałem zdjęcie z fotoradaru z GITD za przekroczenie prędkości.
Z racji sytuacji - chcę wskazać w odpowiedzi innego kierowcę jako sprawcę wykroczenia, jednak osoba ta nie posiada prawa jazdy. Proszę o informację jakie konsekwencje prawne poniesie wskazana osoba? Tj. czy dostanie mandat za popełnione wykroczenie przekroczenia prędkości, czy może też za brak prawa jazdy dodatkowo?...
Witam serdecznie,
piszę tutaj poniewaz moze juz ktos mial podobne doswiadczenia i może mi poradzić co powinienem zrobić w tej sytuacji. Od ponad czterech lat wynajmuje mieszkania na umowie najmu okazjonalnego. Do tej pory mialem juz trzech lokatorów. Przy dwóch pierwszych nie bylo problemow. Mieszkanie zostało pozostawiane w stanie do posprzątania, lekkiego odświeżenia i mogłem wynająć je dalej. Przy ostatniej kobiecie odebrałem mieszkanie w moc...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: