Kto ma prawo do adwokata z urzędu?

W sprawie nabycia i działu spadku, czy w sądzie mogę mieć prawo do adwokata z urzędu ? Kiedy o niego wnioskować ?
anonim cytuj
07-02-2024
Prawo do adwokata masz. Z urzędu go nie dostaniesz, to nie jest sprawa karna.

anonim cytuj
07-02-2024
A jeżeli nie jest mnie stać wziąć adwokata prywatnie.
Dział spadku nie będzie dla mnie prostą sprawą i adwokat bardzo by był pomocny.

anonim cytuj
07-02-2024
Jest możliwość wnioskowania o adwokata nawet w sprawie cywilnej jeżeli jest to dla ciebie zbyt duży koszt.

anonim cytuj
07-02-2024
A kiedy można o adwokata wnioskować, zakładając że wniosek o nabycie a zarazem dział spadku został już wysłany ?

anonim cytuj
07-02-2024
Do wniosku o ustanowienie pełnomocnika z urzędu koniecznie dołącz oświadczenie o stanie rodzinnym, majątku, dochodach i źródłach utrzymania.

anonim cytuj
07-02-2024
Bardzo dziękuję za odpowiedzi.

anonim cytuj
07-02-2024

Sugerowane Tematy

Brak ksiąg wieczystych
Chciałabym się dowiedzieć , czy w przypadku , gdy po śmierci jednego członka rodziny w tym przypadku taty, który był jedynym właścicielem mieszkania , które po jego śmierci przeszło na żonę oraz dwie córki , mieszkanie własnościowe, które nie miało ksiąg wieczystych. Czy jedna ze spadkobierców, mowa o żonie zmarłego może sama złożyć wniosek o księgi wieczyste , po czym swoją część przepisać na wnuka, syna jednej z córek?...
Jak odzyskać prawo jazdy wcześniej ?
Po dziwnej sytuacji z policją mimo że nie kierowałem autem w momencie zatrzymania, zatrzymano mi prawo jazdy. Zabrano na badania krwi, z których wyszło, że w krwi w miałem środki odurzające podobno do alkoholu. Posiadam adwokata z Urzędu, który na rozprawie wniósł wniosek o powołanie biegłego toksykologa, który najprawdopodobniej przechyliłby sprawę na moją korzyść. Wniosek został odrzucony z ja prawo jazdy zostało mi zatrzymane na jeszcze kilka...
Przerwany bieg przedawnienia.
Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia, jakie dalsze kroki podjąć i co to w ogóle dla mnie oznacza ?...
Alimenty od ojca.
Dzień dobry chciałabym się dowiedzieć czy istnieje szansa na to bym po 19 latach zaczęła dostawać alimenty od ojca? Mam 19 lat moja siostra prawie 17 obydwie się uczymy jeszcze w technikum i planujemy później pójść na studia. Z ojcem nie mamy wcale kontaktu zdradził i zostawił naszą mamę jak była w ciąży z siostrą. Od tej pory mieszkamy z babcią. Alimenty są osadzone w wysokości 300 zł płatne do ręki których nigdy nawet nie zapłacił . Mama nie ch...

Wyszukiwarka