Czy można wyrobić paszport bez zgody drugiego rodzica?

Witam.. jestem mamą dwójki dzieci. Syn ma 19 lat, córka 13. W lipcu chcemy wyjechać na tydzień do Anglii do mojej kuzynki. Oboje nie mają paszportów ani nic bo po prostu nie wyjeżdżaliśmy nigdzie za granicę. Nie było nas stać. Jestem po rozwodzie od 11 lat. Ojciec nie ma ograniczonych praw. Jak to ogarnąć..tzn. paszporty, ewentualnie dowody??
anonim cytuj
25-01-2024
Dowody możesz wyrobić bez pomocy ojca ale na niewiele się zdadzą do Anglii. Do wyrobienia paszportów potrzebna jest zgoda obu rodziców, może być pisemna.

anonim cytuj
25-01-2024
Albo decyzją sądu rodzinnego.

anonim cytuj
25-01-2024
No będzie potrzebna zgoda ojca na wyrobienie paszportu dla córki.

anonim cytuj
25-01-2024
Nie tylko zgoda, a obecność ojca przy składaniu wniosku jest potrzebna.

anonim cytuj
25-01-2024

Sugerowane Tematy

Wezwanie do zapłaty przez komornika.
Wezwanie do zapłaty od komornika. Zapłacone osobiście w kancelarii 3 dni później. Mimo tego i tak komornik ściągnął kwotę z mojego konta bankowego 2 dni po tym jak zapłaciłem w kancelarii . W kancelarii próba wyjaśnienia sprawy. Rzeczywiście doszło do pomyłki. Ale pieniądze nie zostały zwrócone na moje konto. Pani w kancelarii pokazuje potwierdzenie przelewu na moje nazwisko (niby, że pieniądze zostały zwrócone) ale zupełnie inny nr konta, któr...
Zbycie pojazdu.
Mój ojciec jest pierwszym właścicielem pojazdu ja jestem drugim współwłaścicielem w dowodzie rejestracyjnym. Chciałbym się z tego samochodu wypisać. Wystarczy złożyć wniosek na gov.pl i to wszystko? Samochód w pełni przejdzie na mojego ojca? Co potem z dowodem rejestracyjnym, muszę jeszcze udać się do W. Komunikacji żeby wyrobić nowy czy można to z poziomu strony? Czy ojciec będzie musiał zapłacić jakiś podatek?...
174kpc
Others enjoy the toughest BDSM scenes where bondage is only preparing for rough [url=http://fact18.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=251780]http://fact18.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=251780[/url], sloppy deep swallowing and double penetration with most large accessories that have ever been created....
Czy darowizna od rodziców jest zwolniona z podatku?
Dzień dobry. Chciałbym kupić działkę budowlaną. Koszt to 150k. Problem jest taki, że mam tylko 50k Chciałbym wziąć kredyt na 50k i od rodziców dostałbym kolejne 50k. Jak to wygląda od strony prawnej ? Czy 50k, które dostałbym od rodziców od tak sobie, mogę dostać ? Czy trzeba płacić jakieś wzbogacenie ? A może trzeba oficjalnie gdzieś takie coś zgłaszać czy coś ? Czy po prostu mogą mi dać bez problemu od tak sobie ? Nie chce by skarbówka i i...

Wyszukiwarka