Rozwiązanie umowy.

Prowadzę firmę budowlaną, kilka dni temu podpisałem umowę z generalnym wykonawcą na wykonanie robót budowlanych. Przemyślałem i zdecydowałem, że mi się nie opłaca.
Czy mam prawo do rozwiązaniu umowy?
anonim cytuj
19-01-2024
Przeczytaj umowę jeszcze raz. Wszystko powinno być tam zawarte.

anonim cytuj
19-01-2024
Jest napisane o tym, że w przypadku rozwiązania umowy kara umowna wynosi 10% wartości umowy.
Czy nie ma czegoś takiego jak uprawomocnienie się umowy?
Jakieś 14 dni... można to podciągać pod zawieranie umowy na odległość, bo zleceniodawca nie podpisuje razem ze mną, jest jedynie przedstawiciel parafujący umowę.

anonim cytuj
19-01-2024
No to już wiesz, że możesz i jakie są tego konsekwencje.

anonim cytuj
19-01-2024

Sugerowane Tematy

Co może firma windykacyjna?
Dzień dobry, mam parę pytań: 1. Czy firma windykacyjna może powiększać sumę zadłużenia o koszty prowadzonych czynności windykacyjnych? 2. Czy wysyłając wezwanie do zapłaty firma windykacyjna musi wskazać jakiej wierzytelności dotyczy dług oraz kiedy powstał? 3. Jeżeli w wezwaniu (dot. pkt. 2) nie wskaże jakiej wierzytelności dotyczy dług oraz kiedy powstał można od niej tego zażądać? 4. Czy dłużnik po odebraniu wezwania do zapłaty może zażąd...
Zawiadomienie do prokuratury a wniosek o wydanie nakazu zapłaty.
Dzień Dobry, Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?...
Pracodawca każe codziennie przychodzić do pracy 15 minut przed otwarciem.Czy pracodawca może tak robić? Jeżeli nie to co powiedzieć pracodawcy?
Umowa o pracę, pełny etat. Pracodawca każe codziennie przychodzić do pracy 15 minut przed otwarciem sklepu. Sprawdza na kamerach, czy każdy pracownik przyszedł punktualnie, minuta spóźnienia oznacza karę 100zł. Nieważne, że sklep został otwarty punktualnie. Z tego względu każdy pracownik codziennie pracuje 8h 15min. 15min nie są dodatkowo płatne. Czy pracodawca może tak robić? Jeżeli nie to co powiedzieć pracodawcy? ...
PIT-11 od byłego pracodawcy.
Proszę o informację co w sytuacji gdy moja mama otrzymała PIT-11 od pracodawcy u którego nie pracuje od 2 lat. Jest to pracodawca prowadzący działalność gastronomiczną. Mama na wiosnę 2020 przeszła na emeryturę, po czym podpisała z tym pracodawcą kolejną umowę, tym razem na 1/4 etatu z terminem obowiązywania do czerwca 2021. W momencie gdy wybuchła pandemia na wiosnę 2020 mama dostała informację, żeby już nie przychodziła do pracy bo obiekt gastr...

Wyszukiwarka