Ubezpieczenie OC na nowe auto.

Dzień dobry. Mam pytanie, dotyczące ubezpieczenie OC auta. Kupiłam je wczoraj, ale jeszcze nie odebrałam z komisu. Obecne ubezpieczenie wygasa 24.01. Czy mogę je w jakiś sposób opłacić, aby nie było przerwy (bez nowej rejestracji)? Będę w stanie odebrać samochód dopiero w poniedziałek (22.01) i prawdopodobnie nie zdążę go przerejestrować.
anonim cytuj
18-01-2024
Żeby ubezpieczyć auto nie trzeba mieć go przerejestrowanego. Zawierasz umowę OC na siebie (skoro jesteś już jego właścicielem), a w przypadku zmiany numeru rejestracyjnego po rejestracji zgłaszasz zmiany we właściwym towarzystwie ubezpieczeniowym.

anonim cytuj
18-01-2024

Sugerowane Tematy

Zwolnienie lekarskie
Witam. Mam pytanie odnośnie długoterminowych zwolnień lekarskich. A mianowicie, jeżeli pracownik przebywa na zwolnieniu lekarskim dłużej niż 30 dni, pracodawca ma obowiązek wystawić skierowanie na badania kontrolne (przed dopuszczeniem pracownika ponownie do pracy). Problem polega na tym, że ostatnia wizyta u lekarza specjalisty odbędzie się 27 grudnia, a w okresie od 21 grudnia do 1 stycznia firma będzie zamknięta (przerwa świąteczna, wszyscy ma...
Przedsądowe wezwanie do zwrotu zadatku.
13.08.2023 zawarłem jako sprzedający umowę przedwstępną sprzedaży mieszkania. Kupujący wpłacił 10tys zadatku. Po kilku dniach ustalilismy telefonicznie że odstępujemy od umowy. Kupujący zgodził się i poprosił o zwrot zadatku na konto, co uczyniłem i o sprawie zapomniałem. Lokalu nie sprzedałem. Dziś dostałem od prawnika przedsądowe wezwanie do zwrotu jeszcze raz zadatku (jako ze się nie wywiązałem z umowy). Co mogę zrobić w tej sytuacji? U...
brak zapłaty za usługę
Taka sytuacja. Żona jest kosmetyczką Wykonała zabieg (240zł)pewnej Pani. Gdy doszło do płatności odrzuciło Pani kartę 3 -krotnie. Jeszcze podnosiła głos ze żona ma popsuty terminal itp. Terminal sprawny. Pani pojechała do bankomatu wróciła i się przyznała ze jednak nie ma kasy na koncie. Wiec przyniesie jutro. Dziś się nie zjawiła Na komunikaty smsem o zaległości pieniężnej w salonie nie odpowiada. Telefonu nie odbiera itp. Na m...
Co zrobić gdy sąsiad ciągnie prąd na lewo?
W grudniu zdecydowaliśmy się, ze chcemy założyć siłę, przyjechali panowie z Tauron i powiedzieli nam, ze są dodatkowo jakieś kable które ich zdaniem” są pociągnięte na lewo do sąsiadów”. Innym słowem sąsiedzi pobierają nasz prąd. Mamy własna skrzynkę i co miesiąc, Pan przyjeżdża i nam spisuje licznik. Sąsiedzi nie maja takiej skrzynki. mamy tez z nimi na pieńku. Nie możemy się dogadać. Czy możemy ze tak napisze ; niepotrzebne nam kable usunąć z ...

Wyszukiwarka