Kamery w pracy.

Dzień dobry, mam pytanie. Do czego mogą być używane kamery w pracy ? Czy do śledzenia pracownika ? Czy tylko w poszczególnych przypadkach ale to jakich?
anonim cytuj
18-01-2024
Nadzoru pracownika np. Oczywiście kamer nie może być w toaletach czy szatniach.

anonim cytuj
18-01-2024
Zapomniałeś o najważniejszym: pracownicy muszą być oficjalnie poinformowani.

anonim cytuj
18-01-2024
Oczywiście. Przeważnie jeśli jest sensowną firmą, to takie informacje są przekazywane w trakcie podpisywania umowy. Śliskim tematem też jest gdy kamera np. patrzy na monitor.

anonim cytuj
18-01-2024

Sugerowane Tematy

Wskazanie osoby poszukiwanej.
Dzień Dobry Rozpoznałem osobę przedstawioną na jednym z nagrań (kamera przemysłowa) poszukiwaną przez organy ścigania, mogącą mieć związek z popełnieniem przestępstwa lub będącą jej świadkiem. Jej dane personalne są dla policji nieznane. Moje typowania opierają się, na fotografiach (wykonanie własne) osoby, którą rozpoznałem - bardzo duże podobieństwo, w sylwetce, chodzie, cechach twarzy. Niestety nagranie z kamery - jest słabej, jakości. Ch...
Sąsiad donosi na policje że mój pies szczeka od rana do wieczora. jak mam się bronić?
Cześć Od dłuższego czasu mam problem z sąsiadem, Chodzi na policję do administracji że mój pies szczeka od rana do wieczora. Co jest nie prawdą, pies szczeka 10 minut i jest spokój. Nagrywam kiedy wychodzę z domu żeby mieć dowody. Od lipca 2022 sąsiad zmodyfikował nagranie naszego psa i puszcza mi po 3-4 godziny w weekendy. Nie chce chodzić po sądach .... Ostatnio dowiedziałam się że chodzi po sąsiadach i zbiera podpisy żeby odebrać mi psa....
Darowizna działek budowlanych.
Sprawa przedstawia się następująco. Kilka działek budowlanych należących do dwóch sióstr. W celu uniknięcia dodatkowych kosztów notarialnych, a mianowicie jedna z sióstr chce zachować wszystkie działki, pomysł jest taki aby zrzec się sądownie prawa do spadku tych działek (spadek po zmarłych rodzicach bez żadnych obciążeń), a następnie spłacić siostrę w formie darowizny na konto. Pytanie jest takie czy US nie zinterpretuje tego jako chęć uniknięci...
Wszczęcie egzekucji po latach.
W 2018 roku sąd wydał nakaz zapłaty z zasądzonymi odsetkami od dnia wymagalności faktury do dnia zapłaty. W tym samym roku sprawa poszła do komornika, który wobec bezskuteczności egzekucji ją umorzył w 2020 roku. W przyszłym roku planuję ponownie złożyć wniosek o egzekucję aby sprawa się nie przedawniła. I tutaj mam pytanie o odsetki za opóźnienie. Proszę o informację czy dobrze rozumuję: 1. Odsetki zasądzone przez sąd do dnia uprawomocnienia...

Wyszukiwarka