Sprawa przeciwko prokuraturze w sprawie niedopełnienia obowiązków.

Czy mogę wnieść sprawę przeciwko prokuraturze albo sądowi? W 2018 został mąż oszukany i mimo zapłaty nie otrzymaliśmy pustaków i stali na budowę domu. Ok 25 tys. Sprawa toczy się kilka lat bez żadnych efektów. Winni mataczyli, sprzedawali majątek a nas straszyli. Prokuratura przekazała sprawę do sądu a Ci nawet nie wiedzą dlaczego. Moje pytanie brzmi czy można sprawdzić jakoś czy prokuratura albo sąd dokonali wszystkich niezbędnych kroków alby uzyskać majątek na rzecz poszkodowanych?
anonim cytuj
10-01-2024
A niby w jakim celu chce Pani wnosić jakieś sprawy przeciwko prokuraturze czy sądowi?
Pokrzywdzony ma prawo wglądu w akta postępowania przygotowawczego, potem jako oskarżyciel posiłkowy w akta postępowania sądowego - wystarczy z tego uprawnienia skorzystać i dowiedzieć się jakie kroki czynione były i są przez prokuraturę i sąd.

anonim cytuj
10-01-2024
Napisała Pani, że prokuratura przekazała sprawę do sądu - to znaczy że wniesiono do sądu akt oskarżenia?

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Prawo pracy.
Prawo pracy. Jeśli po okresie próbnym zostało podpisana umowa na okres lat 3. Jednak zaistnieje potrzeba rozwiązania jej z okresem wypowiedzenia to czy pracodawca moze zmusić pracownika do wybrania urlopu w okresie wypowiedzenia? Czy pracownik może jakoś tego odmówić i chodzić do pracy do ostatniego dnia wypowiedzenia?...
Ograniczenie praw rodzicielskich.
Witam czy miał ktoś ostatnio sprawę o ograniczenie praw ? Chciałam podpytać jakie sąd zadaje pytania, czego się mniej więcej spodziewać . Przemoc psychiczna , zaniedbywanie ,wyzywanie córki czy warto wchodzić w szczegóły ?...
pismo z Sądu wydział rodzinny i nieletnich w sprawie pozwu o uchylenie obowiązku alimentacyjnego
Dzień dobry , może ktoś miał z Was taką sytuację , dziś syn zaznaczam pełnoletni odebrał pismo z Sądu wydział rodzinny i nieletnich w sprawie pozwu o uchylenie obowiązku alimentacyjnego . I teraz jak to wygląda od 2012 r , rozwód z orzeczeniem z winy męża , mąż przebywa w DE , alimenty za jego zgoda 250 euro , płaci po orzeczeniu rozwodu przez jakieś 9 miesięcy , pożnij już nic , zero kontaktu z synem który wtedy ma lat 12 , sprawa ląduje w sądzi...
Jak sprawdzić czy to darowizna?
Będę wdzięczna za udzielenie mi odpowiedzi na następujące pytanie: czy po około 42-44 latach można sprawdzić czy działkę w której posiadaniu jest mój wujek on sam nabył czy dostał od swojego ojca? Wujek oczywiście twierdzi że ją kupił, ale dziadek jeszcze dwóm swoim synom w akcie darowizny dał działki tylko ten jeden twierdzi że ją odkupił od ojca. Dziadek zmarł miesiąc temu, nie zostawił testamentu a z tego co czytałam to jest to różnica przy us...

Wyszukiwarka