Sprawa przeciwko prokuraturze w sprawie niedopełnienia obowiązków.

Czy mogę wnieść sprawę przeciwko prokuraturze albo sądowi? W 2018 został mąż oszukany i mimo zapłaty nie otrzymaliśmy pustaków i stali na budowę domu. Ok 25 tys. Sprawa toczy się kilka lat bez żadnych efektów. Winni mataczyli, sprzedawali majątek a nas straszyli. Prokuratura przekazała sprawę do sądu a Ci nawet nie wiedzą dlaczego. Moje pytanie brzmi czy można sprawdzić jakoś czy prokuratura albo sąd dokonali wszystkich niezbędnych kroków alby uzyskać majątek na rzecz poszkodowanych?
anonim cytuj
10-01-2024
A niby w jakim celu chce Pani wnosić jakieś sprawy przeciwko prokuraturze czy sądowi?
Pokrzywdzony ma prawo wglądu w akta postępowania przygotowawczego, potem jako oskarżyciel posiłkowy w akta postępowania sądowego - wystarczy z tego uprawnienia skorzystać i dowiedzieć się jakie kroki czynione były i są przez prokuraturę i sąd.

anonim cytuj
10-01-2024
Napisała Pani, że prokuratura przekazała sprawę do sądu - to znaczy że wniesiono do sądu akt oskarżenia?

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Mobbing w pracy.
Czy pracownik może złożyć wypowiedzenie z winy pracodawcy na podstawie mobbingu w chwili gdy pracodawca chce go zwolnić dyscyplinarnie (bezpodstawnie)? Czy już te wypowiedzenie od pracodawcy zamyka tę drogę i nie można dochodzić naruszeń ze strony pracodawcy? Składać czy poczekać na sprawę o przywrócenie do pracy i wtedy dopiero poruszyć temat mobbingu? ...
Sprzedający na allegro.
Witam, pytanie jest następujące . Półtora roku sprzedałem przedmiot na allegro, który miał w opisie gwarancja 24 miesiące (chodziło o gwarancję od producenta okazało się że ma nawet 5 lat od producenta ) . 1.11.2020 przedmiot się popsuł i kupujący żąda ode mnie gwarancji chociaż kupił towar bez paragonu i o tym wiedział, ale dopiero teraz dowiedział się aby zgłosić u producenta towar musi posiadać dowód zakupu . Allegro twierdzi, że kupujący moż...
1-miesięczny okres wypowiedzenia.
Proszę o pomoc. Kiedy zacznie się 3 miesięczny okres wypowiedzenia umowy o pracę na czas nieokreślony, dla osoby zatrudnionej 16.06.21 chodzi mi o to kiedy jest ostatni moment, żeby złożyć wypowiedzenie zachowując 1-miesięczny okres wypowiedzenia....
Przepisanie połowy domu po śmierci.
Dzień dobry, Chciałbym pokrótce opisać sytuację. Rodzice mieszkają w domu (dwa oddzielne wejścia). Połówka w której mieszkają rodzice jest przepisana na mamę. Druga połówka była przepisana na dziadków, którzy obecnie nie żyją. Za życia nie chcieli uregulować prawnie drugiej połówki (bez wnikania w szczegóły). Teraz druga połówka stoi pusta, moi rodzice zajmują się tą częścią. Po stronie dziadka jest jeszcze dwójka rodzeństwa, reszta nie żyje ale...

Wyszukiwarka