Sprawa przeciwko prokuraturze w sprawie niedopełnienia obowiązków.

Czy mogę wnieść sprawę przeciwko prokuraturze albo sądowi? W 2018 został mąż oszukany i mimo zapłaty nie otrzymaliśmy pustaków i stali na budowę domu. Ok 25 tys. Sprawa toczy się kilka lat bez żadnych efektów. Winni mataczyli, sprzedawali majątek a nas straszyli. Prokuratura przekazała sprawę do sądu a Ci nawet nie wiedzą dlaczego. Moje pytanie brzmi czy można sprawdzić jakoś czy prokuratura albo sąd dokonali wszystkich niezbędnych kroków alby uzyskać majątek na rzecz poszkodowanych?
anonim cytuj
10-01-2024
A niby w jakim celu chce Pani wnosić jakieś sprawy przeciwko prokuraturze czy sądowi?
Pokrzywdzony ma prawo wglądu w akta postępowania przygotowawczego, potem jako oskarżyciel posiłkowy w akta postępowania sądowego - wystarczy z tego uprawnienia skorzystać i dowiedzieć się jakie kroki czynione były i są przez prokuraturę i sąd.

anonim cytuj
10-01-2024
Napisała Pani, że prokuratura przekazała sprawę do sądu - to znaczy że wniesiono do sądu akt oskarżenia?

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Posiedzenie o warunkowe umorzenie postępowania.
Czy posiedzenie sądu w kwestii warunkowego umorzenia postępowania odbywa się w posiedzeniu jawnym? Na posiedzeniu będzie rozpatrywany wniosek o warunkowe umorzenie postępowania, sprawca wypadku przyznał się do zarzucanego czynu i czyn nie budzi wątpliwości, sama poszkodowana nie może wziąć udziału w posiedzeniu ze względu na stan zdrowia, czy jako publiczność w posiedzeniu mogą wziąć udział osoby bliskie? Czy posiedzenie jest z urzędu rozpatrywan...
Trzymanie gołębi w bloku
Sąsiad dokarmiał gołębie na balkonie, w bloku spółdzielczym na wezwanie administracji usunął gołębie, ale nie całkowicie teraz ma je w mieszkaniu. Czy można coś z tym zrobić? ...
kto moze przejrzec akta w prokuraturze?
Moja siostra jest podejrzana o popelnienie przestępstwa. Nie ma jej aktualnie w kraju, ale rozmawialem z nią przez WhatsApp, i ona nie wie czego oni w ogole moga od niej chciec z tej prokuratury. W zwiazku z tym moje pytanie. Czy moge ja pojsc do prokuratury i czy udostepnia mi akta sprawy do przejrzenia?...
Czy pracodawca w ciągu miesiąca może zmienić grafik bez zgody pracownika?
Czy pracodawca w ciągu miesiąca może zmienić grafik bez zgody pracownika? Dajmy taki przykład, że idę na zwolnienie lekarskie i przed zwolnieniem mam 7 dni pracy od pon. do ndz, dwa dni wolne w innym tygodniu. Po przyjściu ze zwolnienia grafik zmieniony tak, żeby pracodawca był jak najmniej stratny, czyli zamiast 7 dni pracy wstawia jak najwięcej wolnego podczas choroby. Czy można tak robić, czy nie?...

Wyszukiwarka