Sprawa przeciwko prokuraturze w sprawie niedopełnienia obowiązków.

Czy mogę wnieść sprawę przeciwko prokuraturze albo sądowi? W 2018 został mąż oszukany i mimo zapłaty nie otrzymaliśmy pustaków i stali na budowę domu. Ok 25 tys. Sprawa toczy się kilka lat bez żadnych efektów. Winni mataczyli, sprzedawali majątek a nas straszyli. Prokuratura przekazała sprawę do sądu a Ci nawet nie wiedzą dlaczego. Moje pytanie brzmi czy można sprawdzić jakoś czy prokuratura albo sąd dokonali wszystkich niezbędnych kroków alby uzyskać majątek na rzecz poszkodowanych?
anonim cytuj
10-01-2024
A niby w jakim celu chce Pani wnosić jakieś sprawy przeciwko prokuraturze czy sądowi?
Pokrzywdzony ma prawo wglądu w akta postępowania przygotowawczego, potem jako oskarżyciel posiłkowy w akta postępowania sądowego - wystarczy z tego uprawnienia skorzystać i dowiedzieć się jakie kroki czynione były i są przez prokuraturę i sąd.

anonim cytuj
10-01-2024
Napisała Pani, że prokuratura przekazała sprawę do sądu - to znaczy że wniesiono do sądu akt oskarżenia?

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Dożywotnia nieodpłatna służebność.
Witam serdecznie. Nurtuje mnie pytanie - czy w przypadku DOŻYWOTNIEJ NIEODPŁATNEJ SŁUŻEBNOŚCI, należy się zachowek po śmierci darczyńcy? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi....
Jak napisać testament?
Zaczynam myśleć o spisaniu testamentu. Sytuacja jest taka: 1. Żyję w związku nieformalnym; 2. Mam dorosłe dziecko 3. Mam nieletnie dziecko. Majątek jakiś jest, mieszkanie póki co na hipotekę. Chciałbym aby żadne z nich nie było pokrzywdzone (zwłaszcza partnerka) a po mojej śmierci wszelkie decyzje na tematy związane z np. pochówkiem czy decyzjami co dalej podejmowała partnerka. Jak to ogarnąć? Z tego co wiem to tak czy owak dzieciom należy...
Zwolnienie z kosztów sądowych.
Toczy się sprawa o niezgodny dział spadku .Wnioskodawca został całkowicie zwolniony z kosztów sądowych w całości Do tej pory byli powoływani liczni biegli ale nikt nie był zobowiązany do zapłaty zaliczki na biegłych. Przychodziły pisma z sądu dotyczące wysokości wynagrodzeń dla biegłych sądowych. Kto w ostateczności pokryje koszty tych biegłych po zakończeniu postępowania spadkowego. Wszyscy 4rej spadkobiercy dziedziczyli w częściach równych....
Kto zarządza moim urlopem?
Witam, kto decyduje o moim urlopie, chodzi mi o całe 26 dni. Ja czy zakład pracy? Mimo, że jest praca zakład chce wysyłać pracowników na 5 dni urlopu, żeby pracownik miał mniej urlopu, czy tak może zrobić?...

Wyszukiwarka