Sprawa przeciwko prokuraturze w sprawie niedopełnienia obowiązków.

Czy mogę wnieść sprawę przeciwko prokuraturze albo sądowi? W 2018 został mąż oszukany i mimo zapłaty nie otrzymaliśmy pustaków i stali na budowę domu. Ok 25 tys. Sprawa toczy się kilka lat bez żadnych efektów. Winni mataczyli, sprzedawali majątek a nas straszyli. Prokuratura przekazała sprawę do sądu a Ci nawet nie wiedzą dlaczego. Moje pytanie brzmi czy można sprawdzić jakoś czy prokuratura albo sąd dokonali wszystkich niezbędnych kroków alby uzyskać majątek na rzecz poszkodowanych?
anonim cytuj
10-01-2024
A niby w jakim celu chce Pani wnosić jakieś sprawy przeciwko prokuraturze czy sądowi?
Pokrzywdzony ma prawo wglądu w akta postępowania przygotowawczego, potem jako oskarżyciel posiłkowy w akta postępowania sądowego - wystarczy z tego uprawnienia skorzystać i dowiedzieć się jakie kroki czynione były i są przez prokuraturę i sąd.

anonim cytuj
10-01-2024
Napisała Pani, że prokuratura przekazała sprawę do sądu - to znaczy że wniesiono do sądu akt oskarżenia?

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Firma dostaje mandat 2000 zł. czy mogę tym mandatem obciążyć pracownika??
Mam pytanie mam firmę i wykonuję pracę dla innej firmy w której jest zawarta umowa że jeżeli któryś z moich pracowników zostanie przyłapany pod wpływem alkoholu to firma dostaje mandat w wysokości 2000 czy tym mandatem w takiej kwocie mogę obciążyć pracownika i jak taki mandat powinien wyglądać?...
Jak uzyskać akt zgonu?
Śmierć dziadka. W ubezpieczeniu zgłoszeni jego trzej synowie oraz wnuczka (dlatego że to córka zmarłej córki dziadka). Konflikt rodzinny. Jak dowiedzieć się czegoś o tym ubezpieczeniu, aktu zgonu nie wyda syn, który załatwiał pogrzeb....
Urlop na poszukiwanie pracy.
Kto wskazuje termin wykorzystania urlopu na poszukiwanie pracy? Czy pracodawca w decyzji o wypowiedzeniu ma prawo arbitralnie zarządzić, w jakie dni pracownik ma ten urlopu wykorzystać? Czy pracownik może skutecznie domagać się zmiany tych terminów?...
Kable energetyczne na działce.
Zakupiłem dom w zabudowie szeregowej od dewelopera. Zauważyłem, że przez całą moją działkę przebiega pod ziemią kabel energetyczny, który również w jej obrysie rozgałęzia się w dwóch miejscach i zasila kolejne 4 domy. Projekt spowodował, iż w szerokości 3m biegną równolegle 2 nitki kabli. Czy w przypadku takiego rozwiązania, gdzie wszystkie rozgałęzienia leżą w obrębie mojej działki przysługuje mi jakiekolwiek odszkodowanie? Czy przy zakupie od d...

Wyszukiwarka