Sprawa przeciwko prokuraturze w sprawie niedopełnienia obowiązków.
Czy mogę wnieść sprawę przeciwko prokuraturze albo sądowi? W 2018 został mąż oszukany i mimo zapłaty nie otrzymaliśmy pustaków i stali na budowę domu. Ok 25 tys. Sprawa toczy się kilka lat bez żadnych efektów. Winni mataczyli, sprzedawali majątek a nas straszyli. Prokuratura przekazała sprawę do sądu a Ci nawet nie wiedzą dlaczego. Moje pytanie brzmi czy można sprawdzić jakoś czy prokuratura albo sąd dokonali wszystkich niezbędnych kroków alby uzyskać majątek na rzecz poszkodowanych?
A niby w jakim celu chce Pani wnosić jakieś sprawy przeciwko prokuraturze czy sądowi?
Pokrzywdzony ma prawo wglądu w akta postępowania przygotowawczego, potem jako oskarżyciel posiłkowy w akta postępowania sądowego - wystarczy z tego uprawnienia skorzystać i dowiedzieć się jakie kroki czynione były i są przez prokuraturę i sąd.
anonim cytuj
10-01-2024
Napisała Pani, że prokuratura przekazała sprawę do sądu - to znaczy że wniesiono do sądu akt oskarżenia?
Sytuacja jest następująca. Rodzice mają wspólność majątkową. Są właścicielami gospodarstwa, domu oraz ziemi. Zostały im to przepisane w zamian przez dziadków ze strony. Jednak niestety okazuje się, że moja matka ma spore długi komornicze. Ojciec nic o tym nie wiedział i nie wyrażał zgody na żadne branie kredytów czy pożyczek, nie był informowany o tym przez matkę. Czy majątek rodziców jest zagrożony zajęciem, jeśli nie wiedział o żadnego tego typ...
Czy podstawą do ograniczania praw ojca może być notoryczne (od kilku miesięcy) odwoływanie widzeń ojca z dzieckiem? Dodam, że ojciec bardzo nalegał na ustalenie kontaktów. Sprawa była zakończona ugodą, oboje zgodziliśmy się na bardzo częste kontakty. Jednak od razu po rozprawie zaczęły się kłopoty. Ojciec twierdzi, że musi pracować ( pracuje na pół etatu u ojca i zawsze może się zwolnić, bez problemu) żeby płacić podatki na cytat." darmozjad...
Witam,
Czy zgodne z prawem jest utrwalanie wizerunku pracownika przez kierownika (poprzez zrobienie zdjęcia pracownikowi ) ,by pokazać właścicielom firmy ,czy jest on właściwie umundurowany w miejscu pracy ?
Właśnie taki (wg mnie żenujący ) sposób na kontrolę umundurowania wymyśliło sobie szefostwo. Ale ja też nie wiem co się dalej ze zdjęciem mojej osoby stanie , czy nikt go w jakikolwiek sposób nie wykorzysta ...
Orientuje się ktoś w temaci...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: