Sprawa przeciwko prokuraturze w sprawie niedopełnienia obowiązków.

Czy mogę wnieść sprawę przeciwko prokuraturze albo sądowi? W 2018 został mąż oszukany i mimo zapłaty nie otrzymaliśmy pustaków i stali na budowę domu. Ok 25 tys. Sprawa toczy się kilka lat bez żadnych efektów. Winni mataczyli, sprzedawali majątek a nas straszyli. Prokuratura przekazała sprawę do sądu a Ci nawet nie wiedzą dlaczego. Moje pytanie brzmi czy można sprawdzić jakoś czy prokuratura albo sąd dokonali wszystkich niezbędnych kroków alby uzyskać majątek na rzecz poszkodowanych?
anonim cytuj
10-01-2024
A niby w jakim celu chce Pani wnosić jakieś sprawy przeciwko prokuraturze czy sądowi?
Pokrzywdzony ma prawo wglądu w akta postępowania przygotowawczego, potem jako oskarżyciel posiłkowy w akta postępowania sądowego - wystarczy z tego uprawnienia skorzystać i dowiedzieć się jakie kroki czynione były i są przez prokuraturę i sąd.

anonim cytuj
10-01-2024
Napisała Pani, że prokuratura przekazała sprawę do sądu - to znaczy że wniesiono do sądu akt oskarżenia?

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Prawo do zasiłku chorobowego.
Czy jeśli jestem na zwolnieniu od psychiatry, i w międzyczasie wygaśnie mi umowa o pracę, to czy dalej mam prawo do zasiłku chorobowego? Czy jedynie do momentu wygaśnięcia umowy, mimo dalszego zwolnienia?...
Kamery wraz z nagrywanym dźwiękiem
Sąsiedzi zamontowali na swoim budynku kamery. Kilka z nich na pewno nagrywa dużą część całej działki (w sumie prawie całą) wraz z dźwiękiem. Nie zgadzam się na nagrywanie mnie i podsłuchiwanie. Informacja do sąsiadów ani zawiadomienie policji nie pomogło. Co mogę z tym zrobić?...
Słup energetyczny na działce.
Zakupiłem nieruchomość w 2016 roku od dewelopera, na którym stał słup energetyczny. Chce teraz zrobić z tym porządek. Co mogę zrobić? Z tego słupa rozchodzi się prąd linka napowietrzna do sąsiadów w najbliższej okolicy. ...
Darowizna od rodziców do majątku osobistego. Czy powinna być przez notariusza?
Mam pytanie dotyczące darowizny od rodziców do majątku osobistego. Czy powinna być przez notariusza? Czy wystarczy jak przelew ze wspólnego konta rodziców będzie zatytułowany: "darowizna od rodziców dla córki do majątku osobistego" Czy w takim brzmieniu wystarczy aby mąż nie miał nic do tego w razie ewentualnego rozwodu? Rozumiem też, że wtedy ja zgłaszam w US darowiznę. Nie rozumiem różnicy pomiędzy zwykłym przelewem, a darowaniem u...

Wyszukiwarka