Sprawa przeciwko prokuraturze w sprawie niedopełnienia obowiązków.

Czy mogę wnieść sprawę przeciwko prokuraturze albo sądowi? W 2018 został mąż oszukany i mimo zapłaty nie otrzymaliśmy pustaków i stali na budowę domu. Ok 25 tys. Sprawa toczy się kilka lat bez żadnych efektów. Winni mataczyli, sprzedawali majątek a nas straszyli. Prokuratura przekazała sprawę do sądu a Ci nawet nie wiedzą dlaczego. Moje pytanie brzmi czy można sprawdzić jakoś czy prokuratura albo sąd dokonali wszystkich niezbędnych kroków alby uzyskać majątek na rzecz poszkodowanych?
anonim cytuj
10-01-2024
A niby w jakim celu chce Pani wnosić jakieś sprawy przeciwko prokuraturze czy sądowi?
Pokrzywdzony ma prawo wglądu w akta postępowania przygotowawczego, potem jako oskarżyciel posiłkowy w akta postępowania sądowego - wystarczy z tego uprawnienia skorzystać i dowiedzieć się jakie kroki czynione były i są przez prokuraturę i sąd.

anonim cytuj
10-01-2024
Napisała Pani, że prokuratura przekazała sprawę do sądu - to znaczy że wniesiono do sądu akt oskarżenia?

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Obniżenie podatku ze względu na wiek do 26 lat.
Jeśli zarabiam 5000zl brutto i nie mam ukończonych 26 lat, nie jestem uczniem i przy zatrudnieniu podpisywałem obniżenie podatku ze względu na wiek to ile zarobię. Wiem, że u osób powyżej 26 roku wychodzi 3738 netto ....
Obowiązek alimentacyjny dziadków wobec wnuków.
Może mi ktoś powiedzieć jak to wygląda by alimenty ściągać od dziadków? Niestety ojciec dziecka nie płaci komornik nie ma z czego ściągać mimo że ojciec dziecka pracuje....
Podział majątku po rozwodzie, a kredyt hipoteczny.
Mam wspólny kredyt na mieszkanie z byłym partnerem. Mieszkanie jest dwupokojowe. Mieszkanie kupiliśmy biorąc kredyt w banku za 165 tysięcy. Mam jeszcze do spłaty w banku około 63 tysiące. Jego mama na początku wpłaciła 79 tysięcy w formie darowizny na kredyt. Rata się nam zmniejszyła. Rozstaliśmy się z byłym partnerem. On twierdzi, że mi się należy 30 tysięcy. A ja jakbym go miała spłacić to on chce 150 tysięcy. Jak miałabym go s...
Wspieram rodzeństwo finansowo, jak i kiedy zgłosić to do urzędu skarbowego
Dzień dobry, Co miesiąc wypłacam trójce młodszego, studiującego rodzeństwa po 1000 zł na konto każdego. W jaki sposób zgłosić to do urzędu skarbowego i kiedy? Czy tytule muszę wpisywać słowo „darowizna”? Będę wdzięczny za odpowiedź....

Wyszukiwarka