Sprawa przeciwko prokuraturze w sprawie niedopełnienia obowiązków.

Czy mogę wnieść sprawę przeciwko prokuraturze albo sądowi? W 2018 został mąż oszukany i mimo zapłaty nie otrzymaliśmy pustaków i stali na budowę domu. Ok 25 tys. Sprawa toczy się kilka lat bez żadnych efektów. Winni mataczyli, sprzedawali majątek a nas straszyli. Prokuratura przekazała sprawę do sądu a Ci nawet nie wiedzą dlaczego. Moje pytanie brzmi czy można sprawdzić jakoś czy prokuratura albo sąd dokonali wszystkich niezbędnych kroków alby uzyskać majątek na rzecz poszkodowanych?
anonim cytuj
10-01-2024
A niby w jakim celu chce Pani wnosić jakieś sprawy przeciwko prokuraturze czy sądowi?
Pokrzywdzony ma prawo wglądu w akta postępowania przygotowawczego, potem jako oskarżyciel posiłkowy w akta postępowania sądowego - wystarczy z tego uprawnienia skorzystać i dowiedzieć się jakie kroki czynione były i są przez prokuraturę i sąd.

anonim cytuj
10-01-2024
Napisała Pani, że prokuratura przekazała sprawę do sądu - to znaczy że wniesiono do sądu akt oskarżenia?

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

książeczka sanepidowska
Dzień dobry, Czy w sklepie spożywczym, gdzie nie ma otwartej żywności, napojów itd, wszystko jest paczkowane, pracownik musi mieć książeczkę do celów sanitarno-epidemiologicznych?...
Ubezpieczenie kredytu gotówkowego.
Witam. Posiadam dwie pożyczki gotówkowe w banku. Od stycznia przebywam na zwolnieniu lekarskim z powodu iż jestem w ciąży i występują komplikacje. Mam wykupione ubezpieczenia do tych pożyczek. Orientuje się ktoś czy ubezpieczalnia przejmie raty? Oczywiście jutro zadzwonię do banku i zapytam u senda ale takie pytanie w mojej głowie się zrodziło...
czy muszę składać pit 37
Mam pytanie jeżeli pracując za najniższą krajową, mając koszty uzyskania przychodu zerowe na picie 11 czy muszę składać pit 37, czy urząd skarbowy mnie rozliczy sam proszę o informacje....
Wezwanie do sądu mimo odrzucenia spadku
Witam Mam pytanie dostałam wezwanie o wstawienie się do sądu pomimo że spadek odrzuciłam miesiąc po śmierci mamy wraz z dziećmi minęły już trzy lata. Czy mam się czegoś obawiać wiem że rodzeństwo moje też odrzuciło spadek wraz ze swoim dziećmi w terminie zostaliśmy wezwani wszyscy przez firmę która skupuje długi....

Wyszukiwarka