Sprawa przeciwko prokuraturze w sprawie niedopełnienia obowiązków.
Czy mogę wnieść sprawę przeciwko prokuraturze albo sądowi? W 2018 został mąż oszukany i mimo zapłaty nie otrzymaliśmy pustaków i stali na budowę domu. Ok 25 tys. Sprawa toczy się kilka lat bez żadnych efektów. Winni mataczyli, sprzedawali majątek a nas straszyli. Prokuratura przekazała sprawę do sądu a Ci nawet nie wiedzą dlaczego. Moje pytanie brzmi czy można sprawdzić jakoś czy prokuratura albo sąd dokonali wszystkich niezbędnych kroków alby uzyskać majątek na rzecz poszkodowanych?
A niby w jakim celu chce Pani wnosić jakieś sprawy przeciwko prokuraturze czy sądowi?
Pokrzywdzony ma prawo wglądu w akta postępowania przygotowawczego, potem jako oskarżyciel posiłkowy w akta postępowania sądowego - wystarczy z tego uprawnienia skorzystać i dowiedzieć się jakie kroki czynione były i są przez prokuraturę i sąd.
anonim cytuj
10-01-2024
Napisała Pani, że prokuratura przekazała sprawę do sądu - to znaczy że wniesiono do sądu akt oskarżenia?
Jeśli zarabiam 5000zl brutto i nie mam ukończonych 26 lat, nie jestem uczniem i przy zatrudnieniu podpisywałem obniżenie podatku ze względu na wiek to ile zarobię. Wiem, że u osób powyżej 26 roku wychodzi 3738 netto ....
Może mi ktoś powiedzieć jak to wygląda by alimenty ściągać od dziadków? Niestety ojciec dziecka nie płaci komornik nie ma z czego ściągać mimo że ojciec dziecka pracuje....
Mam wspólny kredyt na mieszkanie z byłym partnerem.
Mieszkanie jest dwupokojowe.
Mieszkanie kupiliśmy biorąc kredyt w banku za 165 tysięcy.
Mam jeszcze do spłaty w banku około 63 tysiące.
Jego mama na początku wpłaciła 79 tysięcy w formie darowizny na kredyt.
Rata się nam zmniejszyła.
Rozstaliśmy się z byłym partnerem.
On twierdzi, że mi się należy 30 tysięcy.
A ja jakbym go miała spłacić to on chce 150 tysięcy.
Jak miałabym go s...
Dzień dobry,
Co miesiąc wypłacam trójce młodszego, studiującego rodzeństwa po 1000 zł na konto każdego. W jaki sposób zgłosić to do urzędu skarbowego i kiedy? Czy tytule muszę wpisywać słowo „darowizna”? Będę wdzięczny za odpowiedź....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: