Sprawa przeciwko prokuraturze w sprawie niedopełnienia obowiązków.
Czy mogę wnieść sprawę przeciwko prokuraturze albo sądowi? W 2018 został mąż oszukany i mimo zapłaty nie otrzymaliśmy pustaków i stali na budowę domu. Ok 25 tys. Sprawa toczy się kilka lat bez żadnych efektów. Winni mataczyli, sprzedawali majątek a nas straszyli. Prokuratura przekazała sprawę do sądu a Ci nawet nie wiedzą dlaczego. Moje pytanie brzmi czy można sprawdzić jakoś czy prokuratura albo sąd dokonali wszystkich niezbędnych kroków alby uzyskać majątek na rzecz poszkodowanych?
A niby w jakim celu chce Pani wnosić jakieś sprawy przeciwko prokuraturze czy sądowi?
Pokrzywdzony ma prawo wglądu w akta postępowania przygotowawczego, potem jako oskarżyciel posiłkowy w akta postępowania sądowego - wystarczy z tego uprawnienia skorzystać i dowiedzieć się jakie kroki czynione były i są przez prokuraturę i sąd.
anonim cytuj
10-01-2024
Napisała Pani, że prokuratura przekazała sprawę do sądu - to znaczy że wniesiono do sądu akt oskarżenia?
Co zrobić jeśli matka nie chce dawać dziecka na kontakty ojcu. Mają ustalone sądownie, a ona wymyśla, że dziecko 6 letnie nie chce. Nie chce wypuścić nawet dziecka żeby samo powiedziało ojcu, że nie chce do niego jechać....
Hej... Będę pożyczał kumplowi nie małe pieniądze i chce z nim spisać jakąś umowę oraz deklaracje że w razie jak jemu coś się stanie (śmierć, wypadek, cokolwiek) to spłacą to jego rodzice. Tylko czy bez ich zgody to zadziała? Bo oni o tym nic nie będą wiedzieć (on nie chce żeby wiedzieli)...
Mam małą stronkę internetową, na której co prawda nic nie robię, ale są tam reklamy od google (adsense), i co miesiąc mam z tego tytułu ok. 500zł. Czy w zwiazku z tym jestem zobowiazany do rozliczania sie z dochodu, placic podatki, albo zalozyc dzialalnosc gospodarcza?...
witam moze ktos pomoze.w 2013 roku dostalam manad za jazde bez biletu mandat nie zostal oplacony teraz pojawia sie wezwanie od firmy windykacyjnej co robic...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: