Sprawa przeciwko prokuraturze w sprawie niedopełnienia obowiązków.

Czy mogę wnieść sprawę przeciwko prokuraturze albo sądowi? W 2018 został mąż oszukany i mimo zapłaty nie otrzymaliśmy pustaków i stali na budowę domu. Ok 25 tys. Sprawa toczy się kilka lat bez żadnych efektów. Winni mataczyli, sprzedawali majątek a nas straszyli. Prokuratura przekazała sprawę do sądu a Ci nawet nie wiedzą dlaczego. Moje pytanie brzmi czy można sprawdzić jakoś czy prokuratura albo sąd dokonali wszystkich niezbędnych kroków alby uzyskać majątek na rzecz poszkodowanych?
anonim cytuj
10-01-2024
A niby w jakim celu chce Pani wnosić jakieś sprawy przeciwko prokuraturze czy sądowi?
Pokrzywdzony ma prawo wglądu w akta postępowania przygotowawczego, potem jako oskarżyciel posiłkowy w akta postępowania sądowego - wystarczy z tego uprawnienia skorzystać i dowiedzieć się jakie kroki czynione były i są przez prokuraturę i sąd.

anonim cytuj
10-01-2024
Napisała Pani, że prokuratura przekazała sprawę do sądu - to znaczy że wniesiono do sądu akt oskarżenia?

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Zajęcie komornicze
Witam. Mam zajęcie na pensji w pracy i cześć mojej wypłaty jest przekazywana do komornika. Czy mimo tego wszystkie nagrody premie i talony mają być również w całości przekazywane na konto komornika ?...
Sprzedaż samochodu
Witam, sprawa wygląda następująco. Sprzedałem samochód używany marki Chrysler klientowi z Katowic, ja mieszkam w szczecinie. Kupujący zadzwonił po tygodniu że w aucie uległa uszkodzeniu uszczelka pod głowicą. Dzwoni do mnie ze to jest wada ukryta i żąda zwrotu kosztów naprawy. Co mam zrobić w takim wypadku? Proszę o pomoc. Dzięki....
Kiedy przysługuje zasiłek dla bezrobotnych?
Dzień dobry, proszę o poradę. Czy osoba poniżej 26. roku życia ze statusem studenta, która pracowała 3 lata na umowie zlecenie ma prawo do zasiłku dla bezrobotnych?...
Okres ochronny przed emeryturą.
Czy w okresie ochronnym przed emeryturą pracodawca może dać wypowiedzenie z powodu nie podpisanych badań lekarskich ?...

Wyszukiwarka