Hotel zmienił pokój za dopłatą, co robić?

Dzisiaj zadzwonili do nas z hotelu (tydzień przed wyjazdem) w którym zrobiliśmy rezerwację i wpłaciliśmy zaliczkę, że nie mają dla nas pokoju 4os który zarezerwowaliśmy, a w zamian mogą nam dać dwa pokoje dwu osobowe, do których musielibyśmy dużo dopłacić, jesteśmy 4os rodziną i chcieliśmy pokój na cztery osoby.
Co mamy zrobić w tej sytuacji?
anonim cytuj
10-01-2024
Napisać do Hotelu, że w związku z ich pomyłką zgadzacie się z 2 pokojami dwuosobowymi w tej samej cenie co zarezerwowany i przedpłacony pokój. Podać daty rezerwacji, dołączyć dowód wpłaty. Mają overbooking i szukają jelenia.

anonim cytuj
10-01-2024
Pracuję w hotelarstwie od ponad 15 lat. Overbooking to wina hotelarza i nie ma prawa żądać dopłaty za zmianę typu pokoju/pokojów.

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Działalność gospodarcza
Prowadzę sklep internetowy od 2017 roku. Przyjmuje zamówienia tylko tam z obowiązkiem płatności przelewem. Jak długo muszę przechowywać informacje z zamówienia? Chodzi mi o dokładnie: 1. Numer zamówienia 2. Produkty i ich cena 3. Dane do wysyłki/faktury i wszelkiego kontaktu z kupującym w tym adres mailowy i nr telefonu. Czy mogę te zamówienia po prostu usuwać jeśli zostały zrealizowane i w regulaminie sklepu umieścić informację, że te da...
18 tysięcy przychodu rocznego. Czy mam obowiązek opłacać ryczałt do urzędu skarbowego?
Wynajmuje mieszkanie. Mój roczny przychód to 18 tys zł, 1500 zł miesięcznie. Czy mam obowiązek opłacać ryczałt do urzędu skarbowego?...
Czy praca w informatyce wymaga zakładania działalności gospodarczej?
Czy praca w branży informatycznej (programowanie, administrowanie serwerami itp.) w Polsce wymaga zakładania jednoosobowej działalności gospodarczej? Jeżeli tak, na jakiej podstawie prawnej? Jeżeli nie, czy i gdzie mogę zgłosić sytuację, w której firmy (w tym korporacje) przerywają rozmowę kwalifikacyjną i mnie odrzucają po usłyszeniu, że nie prowadzę i nie chcę prowadzić działalności?...
Czy jako współwłaściciel mieszkania możemy go wynająć bez zgody drugiej strony?
Dzień dobry, czy jako współwłaściciel mieszkania możemy go wynająć bez zgody drugiej strony? Drugi współwłaściciel nie dokłada się do mieszkania od 25 lat, opłaty są regulowane przez nas, podatki , czynsze rachunki, bieżące naprawy i remonty, przeprowadzamy się do nowego miejsca ale nie stać nas utrzymywać drugie mieszkanie. A nie możemy się porozumieć w sprawie sprzedania, a sprzedaż połowy też jest ciężka. Dodam że ta osoba przebywa od 35 la...

Wyszukiwarka