Witam, czy jest możliwość odstąpienia od umowy zakupu pojazdu? Kolega około 30 dni temu kupił pojazd który ma podłożnice wypchane pianką od osoby prywatnej, wcześniej tego nie było widać jeśli tak to na jaką podstawę prawną można się powołać?
Pisać to jako Wezwanie, a może przedsądowe wezwanie czy jako co? do tej pory napisałem takie coś:
Powołując na przysługujące mi prawo oraz artykuły: 556kc i 560kc wzywam Pana _______ do unieważniania umowy KUPNA-SPRZEDAŻY z dnia ____________ pojazdu marki _________ i odbioru lub wskazania miejsca dostarczenia zwrotu pojazdu w przeciągu 30dni.
Po zakupie pojazdu wyszła na jaw amatorska naprawa podłużnic pianką montażową, w chwili zakupu zapewniał Pan że pojazd jest sprawny a podłużnice były tylko konserwowane co wedle mojej opinii jest rażącym zatajeniem informacji podczas sprzedaży pojazdu.
Zwracam się o zwrot pełnej kwoty jaką otrzymał Pan za pojazd, wraz kosztami parkowania od dnia 10 stycznia przeliczając jednorazowo każdą dobę parkingową rozpoczętą od godziny 12 do dnia odbioru pojazdu mnożąc ją przez dobowy cennik parkowania który wynosi ... zł.
Zaznaczam że w przedmiotowym wezwaniu istnieje możliwość polubownego rozwiązania sprawy.
anonim cytuj
09-01-2024
Poniosłeś koszty parkowania?
anonim cytuj
09-01-2024
O koszty parkowania jeszcze dopytam bo nie wiem czy pojazd stoi jeszcze u mechanika czy już został przerzucony na działkę kolegi.
anonim cytuj
09-01-2024
Odstąp od umowy z powodu wady auta. Rozumiem, że w umowie rękojmia nie była wyłączona?
anonim cytuj
09-01-2024
Na umowie nie ma blokad które uniemożliwiałby zwrot pojazdu.
Potrzebuje porady dotyczącej mandatu za wyprzedzanie na przejściu dla pieszych z sygnalizacja świetlną. Stałem na lewym pasie, przede mną stal pojazd. Gdy zapaliło się zielone światło ruszyłem i zaraz zmieniłem pas na prawy, ale zrobiłem to na ciągłej i pasach. Policjant pouczył za linie ciągła ale za wyprzedzaniu na przejściu już nie. Czy taki mandat jest zasadny? Nie było to przejście bez sygnalizacji świetlnej, zrobiłem to na zielonym świetle ...
Dzień dobry, mam pytanie 02.10 ustało zatrudnienie u pracodawcy (umowa na zastępstwo). 04.10 zostało mi wystawione zwolnienie l4 na okres 2 tygodni. Mam pytanie bo gdzieś wyczytałam. Czy po ustaniu zatrudnienia żeby l4 było wypłacone musi trwać min. 30 dni?
Czyli gdyby lekarz nie przedłużył l4 to nie dostane pieniędzy za te 2 tygodnie?...
Mój problem jest taki ze jakiś czas temu pożyczyłam od brata pieniądze . Umowa była taka ze oddam jak będę miała , jestem po rozwodzie od Listopada 2022 nie mamy jeszcze podziału majątku . Brat zna moją sytuacje i wie ze oddam jak będę miała . Ale pojawił się problem , otóż mój brat przygarnął była żonę jest e ciąży i nagle Uwaga ! Kupił mieszkanie wpłacił zaliczkę i zadzwonił do mnie i powiedział ze do końca miesiąca Mam oddać pieniądze bo on mu...
Witam, miesiąc temu założyłam działalność (butik) dziś dostałam telefon, że ukradłam nazwę Pani, która używa jej od 7 lat
Sprawdziłam, nazwa jest podobna ale ta Pani oferuje odzież markową (tomy hilfiger,hugo boss, Armani) natomiast ja zwykłą, bez konkretnej marki
Ja jestem z powiatu śląskiego ta druga osoba ze Złotoryjskiego
Grozi mi, że poda mnie do sądu...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: