Zawieszenie działalności a umowa B2B?

Czy umowa B2B (partnerska) zawarta między dwiema firmami jest nadal aktywna jeżeli działalność została zawieszona ? Jeżeli tak to okres wypowiedzenia jest taki sam jak na umowie czy inny wynikający z przepisów prawa ? Czy długość zawieszenia firmy ma wpływ na umowę B2B ? (umowa na czas nieokreślony z 6 miesięcznym czasem wypowiedzenia) ?
anonim cytuj
09-01-2024
Umowa w okresie zawieszenia nie może być wykonywana, natomiast wciąż obowiązuje, o ile żadna ze stron jej nie wypowie.

anonim cytuj
09-01-2024
Czy taką umowę można zakończyć wcześniej niż 6 msc nie wliczając za porozumieniem stron?

anonim cytuj
09-01-2024
Tu wystąpiło chyba jakieś pomieszanie pojęć.
Nie można zawiesić działalności jeśli ma się obowiązującą umowę.
Tzn. formalnie można, ale jest to równoznaczne z zerwaniem umowy i liczeniem się z poniesieniem wszelkich kosztów i odszkodowań z tego tytułu.

anonim cytuj
09-01-2024

Sugerowane Tematy

Darmowa wysyłka.
Witam. Zamówiłam w sklepie internetowym rzeczy za kwotę, która kwalifikowała się do darmowej wysyłki. Chce zwrócić część rzeczy (gdybym ich od razu nie zamówiła nie załapałam się na darmową wysyłkę). Sprzedawca chce potrącić mi że zwrotu kwotę za wysyłkę do mnie. Czy to jest zgodne z prawem? Zamawiając nie wiedziałam że będę zwracała część rzeczy, to ubrania musiałam je zmierzyć. Dodatkowo gdybym miała płacić wzięłabym najtańsza opcje, a sprzedaw...
Niekompetencja sędziny
Witam Złożyłam pozew rozwodowy 27.06.2023. Do dzisiaj nic się nie dzieje ze strony sędziny, w pozwie złożyłam o zabezpieczenie alimentów na dzieci i zabezpieczenie opieki nad nimi do rozprawy ponieważ chcę się w spokoju wynieść od męża który ma założoną Niebieską kartę o znecanie się psychiczne nade mną. O tym też poinformowana została sędzina którą prowadzi moją sprawę. Do dzisiaj zero odzewu dalej nie ma zabezpieczenia alimentów, opieki nad ...
Jak skierować osobę bliską na przymusowe leczenie?
Witam, jakie są prawne drogi na skierowanie osoby bliskiej, uzależnionej od alkoholu, na przymusowe leczenie ? Osoba uzależniona pod wpływem alkoholu kompletnie traci świadomość, sprowadza bezpośrednie zagrożenie swojego zdrowia i życia. Często zdarzają się wizyty na oddziale ratunkowym, oraz interwencje policji w związku z zakłócaniem porządku publicznego....
Czy pracodawca może przeszukać moją szafkę w pracy?
Witam. Od kilku dni pracuję w nowej firmie. Jest to niemiecka sieć sklepów. Na podpisywaniu umowy wszystko było idealnie. Jednak wczoraj kierowniczka powiedziala mi,że zarówno ona jak i kierownik regionalny i kierownik główny mają prawo w każdym momencie pracy zażądać ode mnie otworzenia szafki i pokazania im zawartości torebki, zawartości portfela i dać do wglądu telefon żeby mogli sprawdzić czy w czasie pracy nie korzystałam beż pozwolenia...

Wyszukiwarka