Zawieszenie działalności a umowa B2B?

Czy umowa B2B (partnerska) zawarta między dwiema firmami jest nadal aktywna jeżeli działalność została zawieszona ? Jeżeli tak to okres wypowiedzenia jest taki sam jak na umowie czy inny wynikający z przepisów prawa ? Czy długość zawieszenia firmy ma wpływ na umowę B2B ? (umowa na czas nieokreślony z 6 miesięcznym czasem wypowiedzenia) ?
anonim cytuj
09-01-2024
Umowa w okresie zawieszenia nie może być wykonywana, natomiast wciąż obowiązuje, o ile żadna ze stron jej nie wypowie.

anonim cytuj
09-01-2024
Czy taką umowę można zakończyć wcześniej niż 6 msc nie wliczając za porozumieniem stron?

anonim cytuj
09-01-2024
Tu wystąpiło chyba jakieś pomieszanie pojęć.
Nie można zawiesić działalności jeśli ma się obowiązującą umowę.
Tzn. formalnie można, ale jest to równoznaczne z zerwaniem umowy i liczeniem się z poniesieniem wszelkich kosztów i odszkodowań z tego tytułu.

anonim cytuj
09-01-2024

Sugerowane Tematy

Konsekwencje niezgłoszenia pożyczki do US.
Dzień dobry. Rok temu pożyczyliśmy z mężem sporą kwotę pieniędzy pewnej bliskiej osobie (z mojej rodziny). W tej pożyczce chodziło o spłacenie długu komorniczego, dlatego ta kwota nie została przekazana "do rąk" tej osoby - zrobiliśmy przelew bezpośrednio na konto komornika, w tytule był nr sprawy komorniczej. Do rzeczy: teraz ta osoba chce nam oddać nasze pieniądze (na razie połowę kwoty) i jak się okazało, nie zgłosiła tej pożyczk...
Ustawa śmieciowa, zgłoszenie ilości osób zamieszkałych.
Witam. Mam pytanie. Ustawa śmieciowa, zgłoszenie ilości osób zamieszkałych. Pod swoim adresem zamieszkania jestem raptem 1.5 dnia w tygodniu. Reszta 5.5 dnia to praca w delegacji. Czy muszę nadal płacić za śmieci ? Czy jest możliwość zwolnienia z tego obowiązku? Jakaś ustawa, przepis.......
Spadkobiercy ustawowi, odrzucenie spadku.
Witam. Chciałem zapytać o odrzucenie spadku przez 1 czy 2 osoby. Sytuacja wygląda tak, że po zmarłym mężu ustawowo dziedziczy żona, matka i ojciec. Dziedziczą procentowo 50% żona, 25% matka i 25% ojciec. Co w przypadku gdy żona czy ojciec odrzuca spadek? Albo oboje naraz? Wtedy ich część przechodzi na pozostałych na zasadzie przyrostu czy są powoływani następni spadkobiercy? Jeżeli na zasadzie przyrostu to czy oni mogą tego przyrostu nie przyjm...
Czy możliwe jest wycofanie zeznań świadka w procesie karnym?
Witam serdecznie, Nie dawno temu złożyłem zeznania jako świadok w procesie karnym. Wówczas byłem przekonany, że mówię prawdę, ale po pewnym czasie zdałem sobie sprawę, że mogłem się pomylić w niektórych szczegółach. Czy jest jakaś możliwość wycofania lub zmiany mojego zeznania? Czy są jakieś konsekwencje prawne związane z takim działaniem? Bardzo proszę o pomoc, bo nie wiem jak postąpić w tej sytuacji. Pozdrawiam...

Wyszukiwarka