Zawieszenie działalności a umowa B2B?

Czy umowa B2B (partnerska) zawarta między dwiema firmami jest nadal aktywna jeżeli działalność została zawieszona ? Jeżeli tak to okres wypowiedzenia jest taki sam jak na umowie czy inny wynikający z przepisów prawa ? Czy długość zawieszenia firmy ma wpływ na umowę B2B ? (umowa na czas nieokreślony z 6 miesięcznym czasem wypowiedzenia) ?
anonim cytuj
09-01-2024
Umowa w okresie zawieszenia nie może być wykonywana, natomiast wciąż obowiązuje, o ile żadna ze stron jej nie wypowie.

anonim cytuj
09-01-2024
Czy taką umowę można zakończyć wcześniej niż 6 msc nie wliczając za porozumieniem stron?

anonim cytuj
09-01-2024
Tu wystąpiło chyba jakieś pomieszanie pojęć.
Nie można zawiesić działalności jeśli ma się obowiązującą umowę.
Tzn. formalnie można, ale jest to równoznaczne z zerwaniem umowy i liczeniem się z poniesieniem wszelkich kosztów i odszkodowań z tego tytułu.

anonim cytuj
09-01-2024

Sugerowane Tematy

Zmiana nazwiska.
Czy jest jakiś powód pierdoła żeby zmienić nazwisko? „ przynoszę wstyd rodzinie”, chciałbym zacząć prace i odciąć się od rodziny jak i oni ode mnie, zacząć życie bez niej. Ja ich nie lubię a oni mnie. Jaki powód może być do zmiany i na jakie? Panieńskie matki może być?...
Jak uchylić sądowy zakaz zbliżania? A najlepiej jak go uniknąć?
Szanowni Państwo, jestem osobą pokrzywdzoną przestępstwem stalkingu zagrożonym obecnie karą pozbawienia wolności do lat ośmiu. W trakcie postępowania bliska mi osoba przyznała się do winy. Byłem wściekły więc nie cofnąłem wniosku o ściganie i ukaranie sprawcy. Minęło jednak trochę czasu, szczerze porozmawialiśmy, wyjaśniliśmy sobie wszystko, ta osoba wyraziła skruchę, więc jej wybaczyłem i staramy się odbudować nasze relacje. Z racji iż nękan...
budowa domu i podział majątku
Witam! Mam pytanie: w roku 2009 wziąłem ślub, moja żona otrzymała w roku 2010 działkę budowlaną od swoich rodziców notarialnie została ona zapisana tylko na nią. Przez 10 lat budowałem dom z czego ona wniosła mały wkład własny. Obecnie jesteśmy po rozwodzie, była żona chce żebym oddał jej klucze do domu i dokumenty dotyczące budowy domu. Do tej pory nie interesowała się budową ani kosztami związanymi z domem.Od siedmiu lat jest w Anglii dopiero p...
Odpowiedzialność pracownika za szkodę.
Dzień dobry, proszę o poradę, w jaki sposób rozwiązać sytuację . Firma posiada samochody służbowe jednak zdarzyło się tak, że osoba zajmująca się polisami przeoczyła termin na wznowienie OC, w związku z czym UFG nałożył na firmę wysoką karę w kwocie 10800 zł Firma chce przerzucić ten koszt na pracownika. Czy w ogóle ma do tego prawo? Pracownik zatrudniony jest na umowę o pracę na czas nieokreślony, relacje z pracodawcą w porządku. W umowie ni...

Wyszukiwarka