Zawieszenie działalności a umowa B2B?

Czy umowa B2B (partnerska) zawarta między dwiema firmami jest nadal aktywna jeżeli działalność została zawieszona ? Jeżeli tak to okres wypowiedzenia jest taki sam jak na umowie czy inny wynikający z przepisów prawa ? Czy długość zawieszenia firmy ma wpływ na umowę B2B ? (umowa na czas nieokreślony z 6 miesięcznym czasem wypowiedzenia) ?
anonim cytuj
09-01-2024
Umowa w okresie zawieszenia nie może być wykonywana, natomiast wciąż obowiązuje, o ile żadna ze stron jej nie wypowie.

anonim cytuj
09-01-2024
Czy taką umowę można zakończyć wcześniej niż 6 msc nie wliczając za porozumieniem stron?

anonim cytuj
09-01-2024
Tu wystąpiło chyba jakieś pomieszanie pojęć.
Nie można zawiesić działalności jeśli ma się obowiązującą umowę.
Tzn. formalnie można, ale jest to równoznaczne z zerwaniem umowy i liczeniem się z poniesieniem wszelkich kosztów i odszkodowań z tego tytułu.

anonim cytuj
09-01-2024

Sugerowane Tematy

Posiedzenie o warunkowe umorzenie postępowania.
Czy posiedzenie sądu w kwestii warunkowego umorzenia postępowania odbywa się w posiedzeniu jawnym? Na posiedzeniu będzie rozpatrywany wniosek o warunkowe umorzenie postępowania, sprawca wypadku przyznał się do zarzucanego czynu i czyn nie budzi wątpliwości, sama poszkodowana nie może wziąć udziału w posiedzeniu ze względu na stan zdrowia, czy jako publiczność w posiedzeniu mogą wziąć udział osoby bliskie? Czy posiedzenie jest z urzędu rozpatrywan...
Czy komornik może zająć całą wypłatę?
Mam pytanie w imieniu męża czy komornik może zająć całą wypłatę? Na chwilę obecną to mąż utrzymuje naszą 5. Proszę o rzetelne odpowiedzi. Pracuje na umowie o pracę na czas nie określony, zadłużenie wynikłe z niezapłaconej pożyczki pozabankowej....
Wymiana drzwi w mieszaniu komunalnym
Witam.Mam taki problem, mieszkam w bloku 3 piętrowym.Mieszkanie nie jest własnościowe dostałem je od miasta.Wyremontowalem całe mieszkanie rok temu wymieniłem także drzwi od mieszkania tyle ze jak większość sąsiadów otwieranie na zewnątrz, teraz spółdzielnia napisała mi list że przyjdą i będą wymieniać mi drzwi żeby otwierały się do wewnątrz i tyle zero dodatkowych info tzn jakie drzwi itd..rozumiem przepisy pożarowe itd ale pytanie czy mogą rozw...
Kto dziedziczy po zmarłej żonie?
Witam moje pytanie brzmi tak, Narzeczona ma syna z poprzedniego związku, który mieszka z ojcem, my mamy dziecko razem i planujemy ślub i kredyt - zakup domu, moje pytanie brzmi, gdy ja wraz z moją partnerką potem już żoną weźmiemy kredyt i kupimy dom dla siebie, to co w przypadku gdy ona np. umrze? Będę miał z własnym dzieckiem na głowie jej byłego męża i syna, bo mu się pół domu po matce należy? Jak rozwiązać tą sytuację? W tym momencie każdy ...

Wyszukiwarka