Zawieszenie działalności a umowa B2B?

Czy umowa B2B (partnerska) zawarta między dwiema firmami jest nadal aktywna jeżeli działalność została zawieszona ? Jeżeli tak to okres wypowiedzenia jest taki sam jak na umowie czy inny wynikający z przepisów prawa ? Czy długość zawieszenia firmy ma wpływ na umowę B2B ? (umowa na czas nieokreślony z 6 miesięcznym czasem wypowiedzenia) ?
anonim cytuj
09-01-2024
Umowa w okresie zawieszenia nie może być wykonywana, natomiast wciąż obowiązuje, o ile żadna ze stron jej nie wypowie.

anonim cytuj
09-01-2024
Czy taką umowę można zakończyć wcześniej niż 6 msc nie wliczając za porozumieniem stron?

anonim cytuj
09-01-2024
Tu wystąpiło chyba jakieś pomieszanie pojęć.
Nie można zawiesić działalności jeśli ma się obowiązującą umowę.
Tzn. formalnie można, ale jest to równoznaczne z zerwaniem umowy i liczeniem się z poniesieniem wszelkich kosztów i odszkodowań z tego tytułu.

anonim cytuj
09-01-2024

Sugerowane Tematy

Zalegam z czynszem, czy właściciel mieszkania może mnie wyrzucić?
Zalegam z czynszem 2 miesiące. Właściciel wczoraj napisał smsa,że przyjedzie z policja i mam oddać klucze do mieszkania. Nie bardzo mam gdzie się wyprowadzić. Sama wychowuje córkę, Pani z MOPS-u poinformowała mnie ze nie może mnie skierować do Domu samotnej matki, gdyż nie ma miejsc. Wiem że najlepiej jest zapłacić, jednak nie mam z czego na ten moment. Jakie kroki może podjąć policja jeżeli już przyjedzie z właścicielem. Mogą mnie tak po prost...
Premia
Witam. W moim zakładzie pracy wypłacane są premiera projektowe na zakończenie projektu. Czy przebywając na dłuższym l4 w czasie kiedy projekt się skończy należy mi się premia ? ( zaznaczę ze pracowałam przy danym projekcie ponieważ one trwają przeważnie około 2 lat)...
zakup wspólnego mieszkania
Czesc. Mam pytanie odnosnie mieszkania. Za czasow trwania zwiazku partnerskiego "kupilismy " z partnerem mieszkanie. Z uwagi na brak mojej zdolnosci- on wziął kredyt na mieszkanie. W akcie rowniez widnieje on jak rowniez bank. My spisalismy umowe w ktorej jest napisane ,ze mieszkanie jest nasza wspolna wartoscia i oboje partycypujemy w kosztach zwiazanych z w/w mieszkaniem. Czy ten dokument ma jakas moc prawna?...
Zwrot pożyczki.
Sprawa wygląda tak: pozwany miał zwrócić pożyczkę do 30.06.2023r (umowa pożyczki).Wysłałam przedsądowe wezwanie do zapłaty- przesyłka odebrana, pozwany nie ustosunkował się do wezwania. Sprawa skierowana do sądu...czekam na termin i dzisiaj zaskoczenie-pozwany pisze SMS, żebym podała jemu numer konta ( nr.konta nie zmieniałam)bo chce mi przesłać jakąś część pożyczki, ale nie całość. Co w takim przypadku powinnam zrobić?...

Wyszukiwarka