Czy umowa B2B (partnerska) zawarta między dwiema firmami jest nadal aktywna jeżeli działalność została zawieszona ? Jeżeli tak to okres wypowiedzenia jest taki sam jak na umowie czy inny wynikający z przepisów prawa ? Czy długość zawieszenia firmy ma wpływ na umowę B2B ? (umowa na czas nieokreślony z 6 miesięcznym czasem wypowiedzenia) ?
Umowa w okresie zawieszenia nie może być wykonywana, natomiast wciąż obowiązuje, o ile żadna ze stron jej nie wypowie.
anonim cytuj
09-01-2024
Czy taką umowę można zakończyć wcześniej niż 6 msc nie wliczając za porozumieniem stron?
anonim cytuj
09-01-2024
Tu wystąpiło chyba jakieś pomieszanie pojęć.
Nie można zawiesić działalności jeśli ma się obowiązującą umowę.
Tzn. formalnie można, ale jest to równoznaczne z zerwaniem umowy i liczeniem się z poniesieniem wszelkich kosztów i odszkodowań z tego tytułu.
Mam problem z wyegzekwowaniem pieniędzy z umowy o dzieło. Miesiąc temu wykonałem dla pewnej niewielkiej firmy (w zasadzie kilkuosobowej) sklep internetowy. W późniejszej rozmowie dowiedziałem się, że fajnie fajnie, ale jeszcze trzeba będzie wprowadzić tam jakieś dane dotyczące firmy, które ta osoba miała mi dostarczyć mailowo. Do tego momentu ich nie otrzymałem, a produkt jest gotowy. Na maile nie dostaję żadnej odpowiedzi, zaś w momencie, gdy si...
Pisze w imieniu koleżanki.
Jest zatrudniona na umowę o pracę na czas nieokreślony. W dniu dzisiejszym przebywa na urlopie. Dowiedziała się od koleżanki, że dziś pracodawca wpisał jej naganę do akt za niewykonanie jakiegoś zadania zleconego wczoraj (nie zadanie w ramach obowiązków) w ramach polecenia.
Koleżanka wczoraj wykonywała inne zadania, które wykonuje codziennie i jeśli chodzi o dodatkowe zadanie zrobiła tyle ile zdążyła. Problem w tym, ...
Witam. Oddałem auto na bezgotówkową naprawę w autoryzowanym zakładzie. Naprawa z oc sprawcy. Podpisana cesja, samochód zastępczy itp. sporządzony kosztorys zaakceptowało TU sprawcy. Na wykazie dużo części sklasyfikowanych do wymiany + malownie + robocizna. Mam uwagi co do koloru położonego na wymieniony element- różni się od karoserii, ale tez wiem na 100% ze uszkodzona część objęta wymianą na nowy element została nie wymieniona i dalej jest usz...
Dzień dobry. W związku z podwyżkami. Czy pracodawca ma obowiązek dać do podpisania nowy aneks do umowy o prace ponoszący kwotę wypłaty brutto? Obecny pracodawca stwierdził że nie musi tego robić, wypłata i tak będzie wyższa. Czy są jakieś przesłanki, że nic się nie podpisuje czy jednak upominać się ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: