Czy umowa B2B (partnerska) zawarta między dwiema firmami jest nadal aktywna jeżeli działalność została zawieszona ? Jeżeli tak to okres wypowiedzenia jest taki sam jak na umowie czy inny wynikający z przepisów prawa ? Czy długość zawieszenia firmy ma wpływ na umowę B2B ? (umowa na czas nieokreślony z 6 miesięcznym czasem wypowiedzenia) ?
Umowa w okresie zawieszenia nie może być wykonywana, natomiast wciąż obowiązuje, o ile żadna ze stron jej nie wypowie.
anonim cytuj
09-01-2024
Czy taką umowę można zakończyć wcześniej niż 6 msc nie wliczając za porozumieniem stron?
anonim cytuj
09-01-2024
Tu wystąpiło chyba jakieś pomieszanie pojęć.
Nie można zawiesić działalności jeśli ma się obowiązującą umowę.
Tzn. formalnie można, ale jest to równoznaczne z zerwaniem umowy i liczeniem się z poniesieniem wszelkich kosztów i odszkodowań z tego tytułu.
Dzień dobry, chciałabym uzyskać odpowiedzi na następujące pytanie:
Jestem z partnerem xxx czasu, wychowuje ze mną moje dzieci ale nie jest opiekunem prawnym. Oboje chcielibyśmy aby został również on opiekunem prawnym a nie tylko ja. Ojciec dzieci pozbawiony władzy rodzicielskiej
Nie chcemy adopcji ponieważ utrace alimenty na dzieci.
Chodzi o to że jak będę na wyjeździe służbowym mógłby np. Pojechać na sor bo corka miała wypadek I podpisać dok...
Sprzedający odmawia przyjęcia reklamacji z uwagi na brak załączonych zdjęć dokumentujących problem. Wgrywanie przez system na www nie jest możliwe (wyskakuje komunikat z błędami). Zgłoszono ten problem manualno/techniczny sprzedającemu przez telefon. Ten poprosił o wysłanie zdjęć na maila. Tak też się stało. Jednak o dziwo sprzedawca zwrotnie poprosił o ponowne przesłanie zdjęć przez stronę www. Poirytowała mnie sytuacja bo problem nie jest rozwi...
Siostra mojego dziadka zmarła ponad pół roku temu, jest testament w którym przepisała na mnie mieszkanie. Żyjącymi krewnymi są: siostra zmarłej(Irena) oraz dzieci zmarłego również brata (Grzegorz i Sławek). Jakie dokumenty oraz w ilu egzemplarzach muszę złożyć w sądzie o otwarcie sprawy o spadek?...
Dzień dobry,
Potrzebuję sprawdzić w księgach wieczystych kto jest właścicielem prawnym pewnego mieszkania. Podobno jest taka możliwość online. Chciałabym zapytać tylko czy ta osoba nie będzie wiedziała o tym, że wystąpiłam o taki wniosek.
Teść zakupił mieszkanie z nową partnerką w trakcie rozwodu z teściową. Chce jej pomóc, a nie dolewać oliwy do ognia.
Skąd mogę wziąć numer księgi wieczystej?
Z góry dziękuję za pomoc....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: