Zawieszenie działalności a umowa B2B?

Czy umowa B2B (partnerska) zawarta między dwiema firmami jest nadal aktywna jeżeli działalność została zawieszona ? Jeżeli tak to okres wypowiedzenia jest taki sam jak na umowie czy inny wynikający z przepisów prawa ? Czy długość zawieszenia firmy ma wpływ na umowę B2B ? (umowa na czas nieokreślony z 6 miesięcznym czasem wypowiedzenia) ?
anonim cytuj
09-01-2024
Umowa w okresie zawieszenia nie może być wykonywana, natomiast wciąż obowiązuje, o ile żadna ze stron jej nie wypowie.

anonim cytuj
09-01-2024
Czy taką umowę można zakończyć wcześniej niż 6 msc nie wliczając za porozumieniem stron?

anonim cytuj
09-01-2024
Tu wystąpiło chyba jakieś pomieszanie pojęć.
Nie można zawiesić działalności jeśli ma się obowiązującą umowę.
Tzn. formalnie można, ale jest to równoznaczne z zerwaniem umowy i liczeniem się z poniesieniem wszelkich kosztów i odszkodowań z tego tytułu.

anonim cytuj
09-01-2024

Sugerowane Tematy

Freelancer na umowy o dzieło - pracujący czy bezrobotny?
Witam. Jestem freelancerem wykonującym usługi graficzne dla różnych firm bądź instytucji. Rozliczam się za pomocą umów o dzieło. Takich umów podpisuje np. 1-2 w miesiącu, czasem z przerwami między nimi. Pytanie tak jak w tytule. To, że nie można rejestrować się wtedy jako bezrobotny jest mi znane, gdyż to normalna praca zarobkowa - ale nie jest ciągła (umowy o dzieło często mają przerwy czasowe) Jak zatem można określić status takiej osoby gdy t...
Czy w trakcie l4 mogę wysłać pracodawcy rozwiązanie umowy o pracę
Czy w trakcie l4 mogę wysłać pracodawcy rozwiązanie umowy o pracę (dwutygodniowe wypowiedzenie)? ...
Wyłudzenie pieniędzy na fałszywe dane.
Niedawno zostałam oszukana na portalu olx. Kupiłam od jednej pani towar za 50 zł którego do dnia dzisiejszego nie dostałam a minęły już prawie 2 miesiące. Kobieta podała mi fikcyjne dane do przelewu bo taki adres nie istnieje myślę że imię i nazwisko tez jest zmyślone. Zastanawiam się czy jest sens zgłaszać to na policje bo co jej w sumie mogą zrobić? 50zl to niewielka kwota a może za fałszywe dane mogą ją ukarać?...
Postojowe w pracy.
Witam. Żona dostała w czwartek dwa tygodnie temu telefonicznie informację od kierowniczki, że w piątek będzie wylewana posadzka na zakładzie i w ten dzień zakład będzie zamknięty. Żona była gotowa do pracy więc powinna dostać postojowe. Teraz każą pracownikom odrobić ten piątek w sobotę. Czy jest to zgodne z prawem?...

Wyszukiwarka