Czy umowa B2B (partnerska) zawarta między dwiema firmami jest nadal aktywna jeżeli działalność została zawieszona ? Jeżeli tak to okres wypowiedzenia jest taki sam jak na umowie czy inny wynikający z przepisów prawa ? Czy długość zawieszenia firmy ma wpływ na umowę B2B ? (umowa na czas nieokreślony z 6 miesięcznym czasem wypowiedzenia) ?
Umowa w okresie zawieszenia nie może być wykonywana, natomiast wciąż obowiązuje, o ile żadna ze stron jej nie wypowie.
anonim cytuj
09-01-2024
Czy taką umowę można zakończyć wcześniej niż 6 msc nie wliczając za porozumieniem stron?
anonim cytuj
09-01-2024
Tu wystąpiło chyba jakieś pomieszanie pojęć.
Nie można zawiesić działalności jeśli ma się obowiązującą umowę.
Tzn. formalnie można, ale jest to równoznaczne z zerwaniem umowy i liczeniem się z poniesieniem wszelkich kosztów i odszkodowań z tego tytułu.
Mam do wykorzystania 5 dni urlopu. Pracuję na zmiany. Nie przedłużam umowy, która kończy się 31.12. Grafik jest wystawiony od 1.12
Czy to ode mnie zależy, kiedy wykorzystam urlop? Czy pracodawca może mi narzucić, abym wzięła urlop w wolne dni? Czy mogę wziąć urlop w dni, które pracuję?...
Dzień dobry nie wiem czy to dobry dział. ale mam pytanie. Chcę kupić nieruchomość i chcę się dowiedzieć czy właściciel nie zalega z opłatami np. śmieci , woda, podatek od nieruchomości itp. Czy taką informację otrzymam w urzędzie w miejscu zamieszkania właściciela czy takie informacje objęte są ochroną danych osobowych. Dziękuję za odpowiedź....
Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi, bo już nie wiem za co mam się zabrać w pierwszej kolejności... Mój mąż jest współwłaścicielem działki gruntowej, chcieliśmy wybudować na niej dom, czy jest jakiś inny sposób oprócz wzniesienia własności, czy podziału działki ażeby wybudowany przez Nas dom był tylko NASZ? Dom budowany na wspólnej działce, będzie prawnie należał również do drugiego właściciela działki... W K/W są części ułamkowe działek, ale tak...
Moje mieszkanie zostało wciągnięte do egzekucji komorniczej, mimo to że nie jestem dłużnikiem. Ale pytanie brzmi, gdzie zgłosić nieuczciwą pracę rzeczoznawcy, który to samo mieszkanie dwa lata temu wycenił na wiele drożej dla innych celów a teraz dla komornika wiele taniej, mimo że generalnie ceny nieruchomości poszły tak znacząco w górę? Komornik nie wziął tego w ogóle pod uwagę....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: