Czy umowa B2B (partnerska) zawarta między dwiema firmami jest nadal aktywna jeżeli działalność została zawieszona ? Jeżeli tak to okres wypowiedzenia jest taki sam jak na umowie czy inny wynikający z przepisów prawa ? Czy długość zawieszenia firmy ma wpływ na umowę B2B ? (umowa na czas nieokreślony z 6 miesięcznym czasem wypowiedzenia) ?
Umowa w okresie zawieszenia nie może być wykonywana, natomiast wciąż obowiązuje, o ile żadna ze stron jej nie wypowie.
anonim cytuj
09-01-2024
Czy taką umowę można zakończyć wcześniej niż 6 msc nie wliczając za porozumieniem stron?
anonim cytuj
09-01-2024
Tu wystąpiło chyba jakieś pomieszanie pojęć.
Nie można zawiesić działalności jeśli ma się obowiązującą umowę.
Tzn. formalnie można, ale jest to równoznaczne z zerwaniem umowy i liczeniem się z poniesieniem wszelkich kosztów i odszkodowań z tego tytułu.
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?...
Pragnę zapytać czy będzie miała ważność umowa zawarta pomiędzy mną, a moim mężem - dotycząca przekazywania przez mojego męża co miesiąc określonej kwoty na moje konto? Ma to stanowić dla mnie gwarancję otrzymywania tych środków (nie mamy rozwodu).
Czy potrzebujemy notariusza?
Czy powstanie obowiązek zapłacenia podatku?...
Witam. Mam problem i nie wiem co robić. Moja matka miała przeze mnie założoną sprawę w lipcu o niepłacenie alimentów. Wyrok był taki iż jeśli dalej nie będzie płacić to dostanie 8 miesięcy więzienia. Dzisiaj do mnie zadzwoniła z informacją, że chce płacić alimenty do ręki a ja mam jej wydawać pokwitowania i podobno muszę zgłosić to do mopsu. Taki pomysł podobno podrzuciła jej kuratorka. Szczerze mówiąc, nie chce przyjmować tych alimentów do ręki...
Mam małe pytanie co do paragrafu 17 KP.
W październiku rozpocząłem studia zaoczne w mieście, w którym pracuje i mieszkam. Praca jest dwuzmianowa (6:15-14:15 i 12-20) i już zaczynają się problemy. Zgłosiłem swojemu kierownikowi, że podjąłem studia, na jego prośbę wydrukowałem mu plan zajęć na semestr zimowy żeby wiedział jak ma mi ustawiać godziny pracy. I jak na złość znowu ustawił mi tak godziny pracy, że w piątek nie mogę pojawić się na zajęci...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: