Zawieszenie działalności a umowa B2B?

Czy umowa B2B (partnerska) zawarta między dwiema firmami jest nadal aktywna jeżeli działalność została zawieszona ? Jeżeli tak to okres wypowiedzenia jest taki sam jak na umowie czy inny wynikający z przepisów prawa ? Czy długość zawieszenia firmy ma wpływ na umowę B2B ? (umowa na czas nieokreślony z 6 miesięcznym czasem wypowiedzenia) ?
anonim cytuj
09-01-2024
Umowa w okresie zawieszenia nie może być wykonywana, natomiast wciąż obowiązuje, o ile żadna ze stron jej nie wypowie.

anonim cytuj
09-01-2024
Czy taką umowę można zakończyć wcześniej niż 6 msc nie wliczając za porozumieniem stron?

anonim cytuj
09-01-2024
Tu wystąpiło chyba jakieś pomieszanie pojęć.
Nie można zawiesić działalności jeśli ma się obowiązującą umowę.
Tzn. formalnie można, ale jest to równoznaczne z zerwaniem umowy i liczeniem się z poniesieniem wszelkich kosztów i odszkodowań z tego tytułu.

anonim cytuj
09-01-2024

Sugerowane Tematy

Wynajem domu bez zgody współwłaściciela.
Witam, Mam problem, ponieważ mąż bez mojej zgody wynajął dom. Widziałam umowę i uważam, że jest ona nieważna, bo ja jestem współwłaścicielem, a nie wyraziłam zgody. Mamy rozdzielność majątkową, ale nie chcę współuczestniczyć w przestępstwie. Komu powinnam zgłosić?...
Zasilek dla bezrobotnych
We wrześniu złożyłam wypowiedzenia za porozumieniem stron. Pod koniec września zarejestrowalam się w PUP. Dostałam informację że zasilek przysługuje mi od 2 stycznia. Dlaczego zasiłku nie dostane juz w styczniu tylko w połowie lutego czyli nie po 3msc tylko 4,5msc.?!...
Zmiana menu weselnego ze strony zleceniobiorcy.
Witam. Mój problem polega na tym, że 03.01.2023 podpisałam umowę na salę weselną na sierpień 2024. Otrzymałam wtedy menu, które wg zapisu umowy stanowi integralną jej część. W dniu wczorajszym tj. 14.08.2023 byłam u właściciela sali i przedstawił mi menu, które rzekomo obowiązuje od 2023 r. Ale w umowie nie ma zapisu, że on zastrzega sobie prawo do zmiany menu. Czy wobec tego mam pełne prawo do odrzucenia jego propozycji menu i trzymania się t...
Wypowiedzenie umowy o pracę.
Dzień dobry, jeśli złoże wypowiedzenie umowy o pracę 15-stego grudnia a mam umowę na 3 miesiące próbną do końca stycznia, pracuje ponad miesiąc czyli wypowiedzenie będzie 2 tygodnie, czyli do kiedy będę musiał pracować?...

Wyszukiwarka