Czy umowa B2B (partnerska) zawarta między dwiema firmami jest nadal aktywna jeżeli działalność została zawieszona ? Jeżeli tak to okres wypowiedzenia jest taki sam jak na umowie czy inny wynikający z przepisów prawa ? Czy długość zawieszenia firmy ma wpływ na umowę B2B ? (umowa na czas nieokreślony z 6 miesięcznym czasem wypowiedzenia) ?
Umowa w okresie zawieszenia nie może być wykonywana, natomiast wciąż obowiązuje, o ile żadna ze stron jej nie wypowie.
anonim cytuj
09-01-2024
Czy taką umowę można zakończyć wcześniej niż 6 msc nie wliczając za porozumieniem stron?
anonim cytuj
09-01-2024
Tu wystąpiło chyba jakieś pomieszanie pojęć.
Nie można zawiesić działalności jeśli ma się obowiązującą umowę.
Tzn. formalnie można, ale jest to równoznaczne z zerwaniem umowy i liczeniem się z poniesieniem wszelkich kosztów i odszkodowań z tego tytułu.
Dzień dobry. Oboje z mężem jesteśmy właścicielami mieszkania ( spółdzielcze ) nie własnościowe. Co w przypadku gdy mąż umrze. Mieszkanie dalej będzie należało do mnie....
Czy pracodawca ma prawo rozwiązać umowę o prace z 1-miesięcznym okresem wypowiedzenia i kazać nie przychodzić do pracy i poinformować, że daje na miesiąc urlop bezpłany bez zgody pracownika, i bez wniosku?
...
Witam, dzisiaj zaszła sytuacja w wynajmowanym przeze nie mieszkaniu w bloku, że zalałem sąsiada z dołu. Wąż od pralki który wisiał na wannie spadł z niej i zalał podłogę łazienki, zorientowałem się po kilku minutach, że woda z węża zalewa łazienkę. Szybko wziąłem się za wycieranie podłogi do sucha lecz było już za pózno, sąsiad z dołu zapukał do drzwi i poinformował o zalaniu ( nie wiem w jakim stopniu bo po próbie zainteresowania się sprawą i ze...
W dniu 7.10 zerwałem ścięgno udałem się na SOR (data przyjęcia 7.10 godz. 16:01 data wypisu 0) gdzie została mi udzielona pierwsza pomoc , wystawione zwolnienie lekarskie i skierowanie do poradni i na oddział szpitalny. Dopiero 18.10 do 22.10 udałem się do szpitala na operacje reinsercji ścięgna( wcześniej nie było miejsca).
I teraz mam pytanie. Czy pobyt na SOR to pobyt w szpitalu , ponieważ ubezpieczyciel odmówił wypłaty ubezpieczenia ponieważ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: