Zawieszenie działalności a umowa B2B?

Czy umowa B2B (partnerska) zawarta między dwiema firmami jest nadal aktywna jeżeli działalność została zawieszona ? Jeżeli tak to okres wypowiedzenia jest taki sam jak na umowie czy inny wynikający z przepisów prawa ? Czy długość zawieszenia firmy ma wpływ na umowę B2B ? (umowa na czas nieokreślony z 6 miesięcznym czasem wypowiedzenia) ?
anonim cytuj
09-01-2024
Umowa w okresie zawieszenia nie może być wykonywana, natomiast wciąż obowiązuje, o ile żadna ze stron jej nie wypowie.

anonim cytuj
09-01-2024
Czy taką umowę można zakończyć wcześniej niż 6 msc nie wliczając za porozumieniem stron?

anonim cytuj
09-01-2024
Tu wystąpiło chyba jakieś pomieszanie pojęć.
Nie można zawiesić działalności jeśli ma się obowiązującą umowę.
Tzn. formalnie można, ale jest to równoznaczne z zerwaniem umowy i liczeniem się z poniesieniem wszelkich kosztów i odszkodowań z tego tytułu.

anonim cytuj
09-01-2024

Sugerowane Tematy

Odszkodowanie za kolizje z dzikim zwierzęciem
Jak wygląda sytuacja z ubezpieczeniem, jak jeleń wleciał w samochód a znak A-18b był 6 km przed zderzeniem? Czy da się uzyskać jakiekolwiek odszkodowanie? ...
Czy były partner ma prawo wycofać swoją pisemną zgodę dotyczącą dobra dziecka bez istotnego powodu?
Jestem po rozwodzie. Podjęliśmy razem z ex decyzję dot. prywatnej szkoły dla córki, podpisaliśmy umowę. Ex straszy mnie, że w każdej chwili może wycofać zgodę na szkołę (mamy wspólnie podejmować decyzję odnośnie szkoły córki, tak mamy w wyroku). Czy on ma prawo wycofać swoją zgodę bez istotnego powodu? Umowa podpisana na rok, czy w takim razie mogę się obawiać, że w ciągu roku zostanę bez szkoły dla córki bo ex się wycofa?...
Czy dochody z praktyk uczniowskich a PIT.
Mam pytanie odnośnie poprawnie wypełnienia PIT-u. Otóż dziecko ukończyło 18 lat w marcu 2023, miało praktyki i zarobiło 3746zł. Wypełniłem PIT-M dla dziecka + ulga na dziecko za 2 miesiące dla obojga rodziców. Czy dobrze zrobiłem, czy też dziecko już musi wypełnić swój "osobny" PIT ?...
Zwrot artykułu higienicznego.
Czy artykuł higieniczny, który nie ma dodatkowych zabezpieczeń lub plomb, zakupiony przez Internet. (przyszło w zwykłym pudełku bez folii) można zwrócić?...

Wyszukiwarka