Zawieszenie działalności a umowa B2B?

Czy umowa B2B (partnerska) zawarta między dwiema firmami jest nadal aktywna jeżeli działalność została zawieszona ? Jeżeli tak to okres wypowiedzenia jest taki sam jak na umowie czy inny wynikający z przepisów prawa ? Czy długość zawieszenia firmy ma wpływ na umowę B2B ? (umowa na czas nieokreślony z 6 miesięcznym czasem wypowiedzenia) ?
anonim cytuj
09-01-2024
Umowa w okresie zawieszenia nie może być wykonywana, natomiast wciąż obowiązuje, o ile żadna ze stron jej nie wypowie.

anonim cytuj
09-01-2024
Czy taką umowę można zakończyć wcześniej niż 6 msc nie wliczając za porozumieniem stron?

anonim cytuj
09-01-2024
Tu wystąpiło chyba jakieś pomieszanie pojęć.
Nie można zawiesić działalności jeśli ma się obowiązującą umowę.
Tzn. formalnie można, ale jest to równoznaczne z zerwaniem umowy i liczeniem się z poniesieniem wszelkich kosztów i odszkodowań z tego tytułu.

anonim cytuj
09-01-2024

Sugerowane Tematy

Spadek po zmarłym bracie.
Witam przejęłam spadek po zmarłym bracie, który nie miał żony ani dzieci ,rodzice nasi nie żyją, jest nas 3 rodzeństwa. Otrzymałam najmniejsza część spadku w testamencie spisanym u notariusza, czy mogę ubiegać się o zachowek? Jak ustalić wartość od czego zacząć?...
ile komornik może zabrać sobie prowizji ?
Witam , mam pytanie ile komornik może zabrać sobie prowizji ? Mam drobną kwotę a muszę zapłacić drugie tyle czyli płacić mam podwójnie....
Czy otrzymam wizę do USA z wyrokiem w zawieszeniu?
Mam taką sytuację że 2-3 lata temu straciłem prawo jazdy za jazdę pod wpływem alkoholu. Dostałem warunkowe umorzenie 2 lata zakazu i 3 lata próby. Teraz chce jechać do USA i stąd moje pytanie, żeby wyrobić wizę albo sepa jest pytanie o niekaralności. Jak USA zapatruje się na wyroki w zawieszeniu. Z góry dziękuję za pomoc...
Rozmieniarka na myjni automatycznej po wrzuceniu banknotu 100 zł nie rozmieniła ani złotówki, co zrobić??
Rozmieniarka na myjni automatycznej po wrzuceniu banknotu 100zl nie rozmienila ani złotówki, ale pochłonęła bezpowrotnie banknot. Infolinia milczy, co zrobić aby odzyskać 100zl?...

Wyszukiwarka