Zawieszenie działalności a umowa B2B?

Czy umowa B2B (partnerska) zawarta między dwiema firmami jest nadal aktywna jeżeli działalność została zawieszona ? Jeżeli tak to okres wypowiedzenia jest taki sam jak na umowie czy inny wynikający z przepisów prawa ? Czy długość zawieszenia firmy ma wpływ na umowę B2B ? (umowa na czas nieokreślony z 6 miesięcznym czasem wypowiedzenia) ?
anonim cytuj
09-01-2024
Umowa w okresie zawieszenia nie może być wykonywana, natomiast wciąż obowiązuje, o ile żadna ze stron jej nie wypowie.

anonim cytuj
09-01-2024
Czy taką umowę można zakończyć wcześniej niż 6 msc nie wliczając za porozumieniem stron?

anonim cytuj
09-01-2024
Tu wystąpiło chyba jakieś pomieszanie pojęć.
Nie można zawiesić działalności jeśli ma się obowiązującą umowę.
Tzn. formalnie można, ale jest to równoznaczne z zerwaniem umowy i liczeniem się z poniesieniem wszelkich kosztów i odszkodowań z tego tytułu.

anonim cytuj
09-01-2024

Sugerowane Tematy

Uzasadnienie wyroku.
Witam dziś minęło 14 dni od momentu złożenia wniosku o uzasadnienie wyroku. Do dnia dzisiejszego nie mam uzasadnienia. Co dalej Drodzy Państwo ?...
Wezwanie do sądu na rozprawę to jak to wygląda z pracą?
Jak dostałam wezwanie do sądu na rozprawę to jak to wygląda z pracą? Muszę brać wolne czy należy się dzień wolny?...
Ustalenie ojcostwa po latach.
Moja Matka, przed porodem, rozstała się z moim Ojcem. Nie byli małżeństwem. W akcie urodzenia mam wpisane tylko jego imię. Przez te wszystkie lata nie utrzymywał ze mną żadnego kontaktu. Dziś chcę by formalności stały się zadość, by później walczyć o spadek. Od czego mam zacząć, zanim wynajmę adwokata? Dziękuję za pomoc....
prawo do pełnego urlopu
Witam! Jestem zatrudniona od 13.01 na umowę na czas nieokreślony. Mam prawo do 26 dni urlopu. I teraz moje pytanie: czy już w tej chwili nabyłam prawo do pełnych 26 dni czy nabede dopiero po nowym roku, a teraz liczy się proporcjonalnie. Dodam że przed podjęciem teraźniejszego zatrudnienia byłam zatrudniona w innej firmie do 12.01....

Wyszukiwarka