Czy umowa B2B (partnerska) zawarta między dwiema firmami jest nadal aktywna jeżeli działalność została zawieszona ? Jeżeli tak to okres wypowiedzenia jest taki sam jak na umowie czy inny wynikający z przepisów prawa ? Czy długość zawieszenia firmy ma wpływ na umowę B2B ? (umowa na czas nieokreślony z 6 miesięcznym czasem wypowiedzenia) ?
Umowa w okresie zawieszenia nie może być wykonywana, natomiast wciąż obowiązuje, o ile żadna ze stron jej nie wypowie.
anonim cytuj
09-01-2024
Czy taką umowę można zakończyć wcześniej niż 6 msc nie wliczając za porozumieniem stron?
anonim cytuj
09-01-2024
Tu wystąpiło chyba jakieś pomieszanie pojęć.
Nie można zawiesić działalności jeśli ma się obowiązującą umowę.
Tzn. formalnie można, ale jest to równoznaczne z zerwaniem umowy i liczeniem się z poniesieniem wszelkich kosztów i odszkodowań z tego tytułu.
Mój mąż ma dwójkę dzieci z poprzedniego małżeństwa, jego żona zmarła.
Po żonie odziedziczył mieszkanie, w którym mieszkamy. Nie mamy wspólnych dzieci. Czy w przypadku jego śmierci będę dziedziczyła to mieszkanie czy tylko jego dzieci?...
Małżeństwo posiada na własność garaż wartości ok. 20.000zl. Umiera żona. Mąż chce sprzedać ten garaż. Spadkobiercami jest też dwójka pełnoletnich dzieci. Czy przed sprzedażą musi być przeprowadzona sprawa spadkową w Sądzie? Czy wystarczy aby wszyscy spadkobiercy podpisali umowę sprzedaży przed notariuszem?...
Sprzedaż nieruchomości na poczet remontu domu. Jakie koszty mogę ponieść aby nie płacić podatku dochodowego od sprzazy(nie minęło 5 lat od jej nabycia) Czy jest gdzieś dokładnie sprecyzowane co mogę kupić a czego nie? Czy faktura wystawiona przez ekipę remontowa również podlega pod koszty poniesione związane z remontem?...
Witam. Mam nadzieje, ze moge sie tu Panstwa zapytac. Czy „Umowę na czas określony” moge miec cały czas, czy konkretna ilość razy, zanim dostane umowę na czas nieokreślony?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: