Czy umowa B2B (partnerska) zawarta między dwiema firmami jest nadal aktywna jeżeli działalność została zawieszona ? Jeżeli tak to okres wypowiedzenia jest taki sam jak na umowie czy inny wynikający z przepisów prawa ? Czy długość zawieszenia firmy ma wpływ na umowę B2B ? (umowa na czas nieokreślony z 6 miesięcznym czasem wypowiedzenia) ?
Umowa w okresie zawieszenia nie może być wykonywana, natomiast wciąż obowiązuje, o ile żadna ze stron jej nie wypowie.
anonim cytuj
09-01-2024
Czy taką umowę można zakończyć wcześniej niż 6 msc nie wliczając za porozumieniem stron?
anonim cytuj
09-01-2024
Tu wystąpiło chyba jakieś pomieszanie pojęć.
Nie można zawiesić działalności jeśli ma się obowiązującą umowę.
Tzn. formalnie można, ale jest to równoznaczne z zerwaniem umowy i liczeniem się z poniesieniem wszelkich kosztów i odszkodowań z tego tytułu.
Witam przyszło postanowienie z sądu o ogłoszeniu mnie upadłości konsumenckiej.
Przydzielono syndyka o oparciu o art. 491(1) ust.1 z dnia 28 lutego 2003r.
Prawo upadłościowe(Dz.U. z 2020r. poz.1228 )...
Mam pytanie odnośnie zajęcia przez komornika. Mam długi z tytułu niespłaconych pożyczek, dostałem też informację o zajęciu części mieszkania. Czy jeśli dostaję najniższą krajową (a więc minimum) to czy komornik może coś z tego ruszyć (zabrać jakąś część)?...
Chciałabym prosić o poradę odnośnie NN w akcie urodzenia.
Jakie są procedury? Jak to wygląda po porodzie jeśli ojciec będzie chciał ubiegać się o uznanie ojcostwa? Kto płaci za testy?
Na jaką pomoc mogę liczyć z racji tego, że alimentów automatycznie nie mogę pobierać?...