Zawieszenie działalności a umowa B2B?

Czy umowa B2B (partnerska) zawarta między dwiema firmami jest nadal aktywna jeżeli działalność została zawieszona ? Jeżeli tak to okres wypowiedzenia jest taki sam jak na umowie czy inny wynikający z przepisów prawa ? Czy długość zawieszenia firmy ma wpływ na umowę B2B ? (umowa na czas nieokreślony z 6 miesięcznym czasem wypowiedzenia) ?
anonim cytuj
09-01-2024
Umowa w okresie zawieszenia nie może być wykonywana, natomiast wciąż obowiązuje, o ile żadna ze stron jej nie wypowie.

anonim cytuj
09-01-2024
Czy taką umowę można zakończyć wcześniej niż 6 msc nie wliczając za porozumieniem stron?

anonim cytuj
09-01-2024
Tu wystąpiło chyba jakieś pomieszanie pojęć.
Nie można zawiesić działalności jeśli ma się obowiązującą umowę.
Tzn. formalnie można, ale jest to równoznaczne z zerwaniem umowy i liczeniem się z poniesieniem wszelkich kosztów i odszkodowań z tego tytułu.

anonim cytuj
09-01-2024

Sugerowane Tematy

Eksmisja ojczyma.
Posiadam dom w którym mieszkam z mamą i ojczymem (ojczym mnie w żaden sposób nie przysposobił ani nic z tych rzeczy, po prostu moja mama powtórnie wyszła za mąż). Mieszka on w moim domu, lecz doszło do sytuacji takiej, iż nie chcę go już więcej widzieć. Posiada on swoje mieszkanie, nie jest u mnie zameldowany. Czy mogę zwyczajnie kazać mu się wynosić, wystawić mu rzeczy przed dom i pomachać na odchodne ? Z tego co widzę to wszystkie przesłanki ek...
Wypowiedzenie umowy
Dzień dobry Mamy nieciekawą sytuację w pracy ,od pół roku mało pracy i zakład robi nam wolne piątki do odrobienia w późniejszym czasie ,mam już obecnie 9 dni a mają dojść kolejne 4 dni,odrobek ma być w okresie rozliczeniowym rocznym czyli do końca października bo taki mamy na zakładzie.W związku z tym chce zmienić pracę i zwolnić się w trybie natychmiastowym z winy zakładu pracy-czy mogę tak uzasadnić w wypowiedzeniu?jak zakład rozliczy te dni ...
Wyposażenie mieszkania przy jego sprzedaży.
Dzień dobry, wraz z żoną zakupiliśmy mieszkanie z rynku wtórnego. Podczas zawierania aktu notarialnego zawarliśmy ustne porozumienie co do rzeczy pozostających w mieszkaniu tj. Zabudowy kuchennej oraz szaf w dwóch pomieszczeniach. W dniu przekazania kluczy okazało się, że dotychczasowi właściciele zabrali ze sobą piekarnik w zabudowie, lampy, oraz zabudowany w ścianie kominek elektryczny. Wydaje mi się, że są to elementy stałe, które były element...
PIT-11 od byłego pracodawcy.
Proszę o informację co w sytuacji gdy moja mama otrzymała PIT-11 od pracodawcy u którego nie pracuje od 2 lat. Jest to pracodawca prowadzący działalność gastronomiczną. Mama na wiosnę 2020 przeszła na emeryturę, po czym podpisała z tym pracodawcą kolejną umowę, tym razem na 1/4 etatu z terminem obowiązywania do czerwca 2021. W momencie gdy wybuchła pandemia na wiosnę 2020 mama dostała informację, żeby już nie przychodziła do pracy bo obiekt gastr...

Wyszukiwarka