Sądowne wezwanie zapłaty.

Witam, jako poszkodowany chciałbym zapytać jak wygląda procedura w sytuacji kiedy pozwany nie ureguluje należności mimo wezwania sądownego? Jeśli się nie mylę powinien zapłacić w ciągu 14 dni od doręczenia. Jak ta dalsza procedura wygląda i jakie są koszty i kto je ponosi?
anonim cytuj
09-01-2024
1. Chodzi Ci o sprawę karną czy cywilną?
2. Wnosiłeś pozew w postępowaniu upominawczym?
3. Sąd wydał nakaz zapłaty? Jeśli tak, to kiedy?

anonim cytuj
09-01-2024
Jest to sprawa cywilna, sad wydał nakaz zapłaty 22.12.2023 roku.

anonim cytuj
09-01-2024
Jeżeli nie zostanie wniesiony sprzeciw od wydanego przez sąd nakazu zapłaty, wówczas on uprawomocni się.

anonim cytuj
09-01-2024

Sugerowane Tematy

Spis inwentarza.
Witam, odrzuciłam spadek po mamie. Zostały dzieci czyli wnuki, złożyłam wniosek w ich imieniu aby mogły odrzucić spadek ale przyszło mi przez głowę czy jest jakaś możliwość aby się dowiedzieć ile długów zostało po mamie. Czy ja w imieniu dzieci mogę złożyć wniosek do sądu o spis inwentarza po zmarłej?...
Zajmowanie prywatnego miejsca parkingowego.
Mam problem z kimś kto cały czas staje od 3 tygodni na moim miejscu parkingowym. Nie jestem wstanie nawet postawić blokady parkingowej. Z takim chamstwem i bezczelnością spotkałem się pierwszy raz w życiu. Facetowi zostawiłem kartki z info, nic, kartki znikały. Straż miejska i policja nic nie chcą zrobić bo mówią, że nic nie mogą. Jakieś rady jak usunąć ten samochód? Dodam, że osiedle jest ogrodzone ze szlabanem. Każdy kto ma dostęp do osiedla w...
Jest asfalt . Został kompletnie ubłocony, co z tym zrobić.? Właściciel nie reaguje na rozmowy
Witam przy mojej posesji trwają prace budowlane . Jest asfalt . Został kompletnie ubłocony wszystko się brudzi co mogę w związku z tym zrobić.? Odpowiadając na pytanie nie których to byłem rozmawiałem a właściciel odwrócił głowę i poszedł dalej...
Jak uniknąć spłaty długów?
Mój ojciec ma bardzo dużo kredytów, które płaci regularnie. Jego obecny stan zdrowa się pogarsza. Kontakt z ojcem mam, poprawny ( gdy on tego chce). Słyszałam o możliwości zrobienia " czegoś" że za życia ojca ja nie będę odpowiadała za jego długi gdyby on nie był w stanie już ich spłacać. Nasza sytuacja prawna wygląda następująco: Dostałam w darowiźnie od ojca mieszkanie, jest to mieszkanie kupione od miasta z kredytem. Kredyt na ...

Wyszukiwarka