Sądowne wezwanie zapłaty.

Witam, jako poszkodowany chciałbym zapytać jak wygląda procedura w sytuacji kiedy pozwany nie ureguluje należności mimo wezwania sądownego? Jeśli się nie mylę powinien zapłacić w ciągu 14 dni od doręczenia. Jak ta dalsza procedura wygląda i jakie są koszty i kto je ponosi?
anonim cytuj
09-01-2024
1. Chodzi Ci o sprawę karną czy cywilną?
2. Wnosiłeś pozew w postępowaniu upominawczym?
3. Sąd wydał nakaz zapłaty? Jeśli tak, to kiedy?

anonim cytuj
09-01-2024
Jest to sprawa cywilna, sad wydał nakaz zapłaty 22.12.2023 roku.

anonim cytuj
09-01-2024
Jeżeli nie zostanie wniesiony sprzeciw od wydanego przez sąd nakazu zapłaty, wówczas on uprawomocni się.

anonim cytuj
09-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy musze zgodzic sie na test Covid
Mój syn i cała jego klasa zostali objęci kwarantanną, ponieważ ktoś tam w szkole miał dodatni wynik testu. Otrzymałam telefon z sanepidu, że zapraszają na test na Covid. Dopytałam czy jest to zaproszenie czy wymóg, pani odpowiedziała, że bardzo zachęcają. Ok, za zaproszenie podziękowałam. Dzisiaj dostałam drugi telefon z sanepidu, z informacją, że u kogoś następnego wyszedł pozytywny wynik testu, w związku z czym kwarantanna zostaje przedłużona,...
Czy pracodawca może wpisać mi urlop wypoczynkowy podczas L4?
Czy pracodawca może wpisać mi urlop wypoczynkowy w czasie kiedy byłem na L4?...
Przepuklina
Dzień dobry. Podczas transportu pieszego pracownik doznał urazu Na brzuchu powstało zgrubienie okazało się że to przepuklina pępkowa Przenosił materiał o masie około 12 kg. Powiedzcie proszę czy to wypadek przy pracy....
Czy właściciel kamienicy może umieścić zapis mówiący o natychmiastowym rozwiązaniu umowy?
Dzień dobry i proszę o poradę czy właściciel kamienicy w którym wynajmuje mieszkanie może umieścić zapis w umowie że każdy wynajmujący jest zobowiązany do ogrzewania mieszkania że względu pobrania dodatku węglowego bo jeżeli nie będzie należycie ogrzewane zostanie rozwiązana umowa w trybie natychmiastowym, czy to jest zgodne z prawem ?...

Wyszukiwarka