Witam, jako poszkodowany chciałbym zapytać jak wygląda procedura w sytuacji kiedy pozwany nie ureguluje należności mimo wezwania sądownego? Jeśli się nie mylę powinien zapłacić w ciągu 14 dni od doręczenia. Jak ta dalsza procedura wygląda i jakie są koszty i kto je ponosi?
Mam pytanie czy za nie placenie alimentow przez 6 lat moze isc do wiezienia ??? Maz kolezanki 6 lat juz jej nie placi czy moze byc mozliwosc ze go zamkna...
Witam, jestem po ślubie, w planach mamy budowę domu, działka zakupiona przed ślubem, czyli jest na mnie. Wiec chciałbym aby dom też w pełni należał do mnie, jak się to mówi różnie w życiu bywa. Pieniądze na budowę oczywiście w pełni z mojej strony. Jak to wygląda z wzięciem kredytu w przyszłości chociażby na dokończenie budowy? Bo zapewne chcąc wziąć kredyt trzeba będzie dopisać żonę do własności jaka jest działka oraz dom? Jakieś rady, jak to ug...
Witam. Powiedzcie mi proszę czy jeśli ojciec podaruje mojej żonie gotówkę w wysokości no 100tys to zaistnieje obowiązek zapłaty podatku do Urzędu Skarbowego?...
Witam przychodzę z zapytaniem czy mąż który jest obcokrajowcem mieszkającym w Polsce od 3 lat ma prawo zarejestrować dziecko w Ambasadzie Nigeryjskiej w Warszawie Bez wiedzy i zgody matki? Zdaje mi się że musi zostać wyrażona zgoda matki i musi być podpis ,matka nie zgodziła się na rejestrację A jednak do niej doszło bez jej wiedzy i podpisu. Proszę bez hejtu.
Dziękuję....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: