Witam, jako poszkodowany chciałbym zapytać jak wygląda procedura w sytuacji kiedy pozwany nie ureguluje należności mimo wezwania sądownego? Jeśli się nie mylę powinien zapłacić w ciągu 14 dni od doręczenia. Jak ta dalsza procedura wygląda i jakie są koszty i kto je ponosi?
Witajcie, problem dotyczy mojego chłopaka.
Pracuje w jednej firmie na dwie umowy, jedna jest to umowa o pracę a druga umowa zlecenie żeby sobie dorobić, dostaje 2 wypłaty za dwie umowy, najniższa krajowa a zlecenie ma płatne od godziny.
Z końcem sierpnia skończyła mu się umowa o pracę i dostał nawet świadectwo pracy, aneks dostał dopiero kilka dni później z datą od 1 września, wypłata to najniższa krajowa.
We wrześniu wypłata za sierpień z umo...
Teściowa jest sądownie ubezwłasnowolniona ze względu na chorobę. Teść jest jej prawnym opiekunem. Czy po śmierci teścia mój mąż, który jest ich jedynym synem, dziedziczy opiekę po ojcu, czy trzeba coś załatwiać w sądzie?...
Witam pracuje w szpitalu i zostałam oskarżona przez pacjenta o kradzież niewielkiej sumy pieniędzy. Ja tego nie zrobiłam. W jakiej sytuacji jestem i jak się bronić....