Jeśli moja mama umrze a mieszkanie jest na nią ale wykupione to czy ja to dziedziczę czy bardziej muszę się wyprowadzić ?? Jak to wygląda czy coś muszę napisać albo będą widzieć że opłacam mieszkanie.
Musisz przeprowadzić sprawę spadkową, zgłaszając równocześnie do spółdzielni, potem przepisać mieszkanie w księgach wieczystych no i oczywiście zgłosić do urzędu skarbowego ( jako dziecko nie płacisz podatku od spadku , ale trzeba zgłosić do pół roku od przyjęcia spadku/ orzeczenia sądowego) Wtedy w spółdzielni śmieci itd. przepisać na ciebie ( będą się sami tego domagać).
anonim cytuj
08-01-2024
Ale trzeba potwierdzić u notariusza z mamą że na ciebie przepisuje mieszkanie.
Witam, chciałbym przedstawić sytuację jaka miała miejsce. Zapomniałem się i około godziny 1:30 zaśpiewałem jedną piosenkę karaoke. Któryś z sąsiadów zadzwonił na policję i pojawiła się niemal natychmiast (blisko mnie znajduje się posterunek policji). Gdy kończyłem śpiewać wchodzili już po klatce schodowej. Gdy zadzwonili do drzwi już skończyłem piosenkę, która trwała jakieś 3 minuty i był to mój sam głos bo muzyka była na słuchawkach. Zaczęli nac...
Pracuje w Niemczech
Jak to wygląda z pracą w niedzielę i święta?? Normalnie pracujesz bo musisz ?Czy należy się za to jakiś dodatek? I czy mozna zwolnić pracownika ma zwolnieniu lekarskim??? W razie czego proszę pytać jak coś nie jasne zaraz odpowiem...
Witam. Pytanie znajomego.
Dostał nakaz zapłaty (którego jeszcze nie odebrał, ale sprawdził w e-sadzie) kwota nie duża bo około 700 zł. Nie stać go na spłatę całości od razu. Czy może wpłacić połowę tej kwoty i zaskarżyć nakaz tak aby wierzyciel nie mógł z nim iść do komornika? On resztę chce spłacić w kolejnym miesiącu. Proszę o poradę....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: