Reklamacja towaru.

Zakupiłem zestaw kluczy od sklepu na allegro, po pierwszym użytkowaniu grzechotka klucza się poddała na chyba 7 śrubie do odkręcenia. Poinformowałem sklep na allegro, przesłałem zdjęcia uszkodzeń, pracownik poinformował mnie aby dokręcić jeden z elementów ale jeżeli to nie pomoże to odesłać na reklamacje na ich formularzu. Na formularzu wnioskowałem o wymianę towaru na nowy.
W 14 dniu pracownik odpisał:
Na formularzu reklamacyjnym zgodził się Pan na odesłanie produktu do producenta w razie braku możliwości rozpoznania wady, z naszej strony reklamacja nie jest uznana. Prosimy o cierpliwość, poinformujemy Pana od razu po wiadomości od producenta.
Mija 28 dzień od tej wiadomości sklepu, musiałem odesłać cały komplet (walizkę kluczy) na reklamację więc ich przez ten czas nie użytkuję gdy są mi potrzebne.
Sklep/producent mogą tak przetrzymywać towar klienta na reklamacji jeżeli ewentualna naprawa klucza to dosłownie wymiana jednego elementu?
anonim cytuj
20-12-2023
Jaka była podstawa reklamacji?

anonim cytuj
20-12-2023
Pierwszy raz użytkowałem klucze 24.10 ale zgłosiłem wadę dopiero 26.10, odesłałem i oni dostali to 3.11.

anonim cytuj
20-12-2023
Czy udzielono Ci gwarancji na piśmie?

anonim cytuj
20-12-2023
Nie udzielono mi na piśmie gwarancji, dostałem tylko produkty które zamówiłem i e-paragon na e-mail.

anonim cytuj
20-12-2023
Tak, odrzucono ale to tylko mi napisał pracownik w wiadomości na allegro tyle i aż tyle, żadnego uzasadnienia.
Później powołał się na to, że zgodziłem się odesłać do producenta.

anonim cytuj
20-12-2023
Odmowa uznania reklamacji nie musi zawierać uzasadnienia.
Skoro wyraziłeś na coś zgodę, teraz nie miej pretensji.

anonim cytuj
20-12-2023

Sugerowane Tematy

Wady ukryte po kupnie domu.
W styczniu 2022 roku kupiliśmy dom przy pomocy kredytu hipotecznego. Był to dom do końca użytkowany przez właścicielkę, w ciągu paru miesięcy od zakupu zauważalne były wady ukryte w postaci pleśni na ścianach, wody stojącej w podpiwniczeniu, zagrzybiałej podłogi pod panelami, a teraz jeszcze się okazało, że prawdopodobnie okna od jednej strony domu są niezgodne z prawem bo budynek znajduje się zbyt blisko sąsiadującej działki (2,5m do płotu). W c...
Czy da się uniknąć kary za brak OC?
Witam. Chciałbym zapytać i poradzić się w sprawie kary pieniężnej za brak ważnej polisy OC. Kupiłem samochód, które miało mieć ważną polisę OC, sprzedający pokazał mi jakiś dowód opłacenia polisy później okazało to było jakieś wezwanie zaległe od Kruka za zaległą polisę. W efekcie jeździłem prawie półtorej miesiąca bez OC nieświadomie myśląc że mam normalnie ważną polisę. Dostałem sporą karę za brak polisy od ubezpieczeniowego funduszu gwarancyjn...
Jak można udokumentować lata pracy, okresy składkowe i nieskładkowe dla pracodawcy, gdy nie posiada się świadectw pracy?
Jak można udokumentować lata pracy, okresy składkowe i nieskładkowe dla pracodawcy, gdy nie posiada się świadectw pracy? Zakłady już nie istnieją. Czy można uzyskać jakiś dokument np z ZUS czy innej instytucji?...
Właściciel wymienił zamki w drzwiach
Dzień dobry. Mam problem z wynajmującym mieszkanie. Dokładnie 4 dni się opóźniłem z zapłatą za mieszkanie. W tym czasie nie było mnie w domu bo leżałem chory i w tym samym czasie właściciel mieszkania wymienił zamki do drzwi i nie chcę oddać moich ubrań i innych rzeczy. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Czy mogę wejść do mieszkania z policją i ślusarzem? Chodzi mi tylko o ubrania i bieliznę bo resztę rzeczy takich jak tv i inne chcę zostawić wł...

Wyszukiwarka