Reklamacja towaru.

Zakupiłem zestaw kluczy od sklepu na allegro, po pierwszym użytkowaniu grzechotka klucza się poddała na chyba 7 śrubie do odkręcenia. Poinformowałem sklep na allegro, przesłałem zdjęcia uszkodzeń, pracownik poinformował mnie aby dokręcić jeden z elementów ale jeżeli to nie pomoże to odesłać na reklamacje na ich formularzu. Na formularzu wnioskowałem o wymianę towaru na nowy.
W 14 dniu pracownik odpisał:
Na formularzu reklamacyjnym zgodził się Pan na odesłanie produktu do producenta w razie braku możliwości rozpoznania wady, z naszej strony reklamacja nie jest uznana. Prosimy o cierpliwość, poinformujemy Pana od razu po wiadomości od producenta.
Mija 28 dzień od tej wiadomości sklepu, musiałem odesłać cały komplet (walizkę kluczy) na reklamację więc ich przez ten czas nie użytkuję gdy są mi potrzebne.
Sklep/producent mogą tak przetrzymywać towar klienta na reklamacji jeżeli ewentualna naprawa klucza to dosłownie wymiana jednego elementu?
anonim cytuj
20-12-2023
Jaka była podstawa reklamacji?

anonim cytuj
20-12-2023
Pierwszy raz użytkowałem klucze 24.10 ale zgłosiłem wadę dopiero 26.10, odesłałem i oni dostali to 3.11.

anonim cytuj
20-12-2023
Czy udzielono Ci gwarancji na piśmie?

anonim cytuj
20-12-2023
Nie udzielono mi na piśmie gwarancji, dostałem tylko produkty które zamówiłem i e-paragon na e-mail.

anonim cytuj
20-12-2023
Tak, odrzucono ale to tylko mi napisał pracownik w wiadomości na allegro tyle i aż tyle, żadnego uzasadnienia.
Później powołał się na to, że zgodziłem się odesłać do producenta.

anonim cytuj
20-12-2023
Odmowa uznania reklamacji nie musi zawierać uzasadnienia.
Skoro wyraziłeś na coś zgodę, teraz nie miej pretensji.

anonim cytuj
20-12-2023

Sugerowane Tematy

Odwieszenie kary w zawieszeniu.
Witam mam pytanie mąż miał karę w zawieszeniu za kradzież 2 na 5 lat minęły 4 lata i zostało skazany za pobicie na 10 miesięcy napisał o dozór elektroniczny i dzisiaj dostał zawiadomienie o posiedzeniu w sprawie wcześniejszej kary zawieszenia moje pytanie brzmi czy ma jakieś szanse ze mu nie odwiesza tamtej kary dodam że jest jedynym żywicielem rodziny a mamy syna małego....
Zakaz prowadzenia pojazdów.
Witam, co mi grozi za jazdę z zakazem prowadzenia pojazdów mechanicznych? Zakaz jest na 3 lata i wiem, że dopiero po tym czasie mogę znowu zdawać egzamin na prawko, które też zostało zabrane, a potrzebuje teraz auta na dojazdy do pracy dosłownie 10 km w jedna stronę, tylko czy warto ryzykować Stan dokumentu: Zatrzymany przez Starostę (PJ, PT) Powody zmian: Przekroczenie prędkości o ponad 50 km/h w obsz. zab., Ponowne przekroczenie 24 punktów. P...
Służebność mieszkania/domu
Witam! Mam pytanie odnośnie służebności mieszkania/ domu. Teściowe mają służebność na cały murowany budynek. W którym wspólnie mieszkamy. Do tej pory nie było problemu nagle zaczęły pojawiać się schody. Chcą sobie robić swoją kuchnię niech robią nie mam nic przeciwko. Tylko czy muszę się zgadzać na udostępnienie konkretnego pomieszczenia. Ogólnie uparli się na kuchnie w pokoju syna który świeżo wyremontowalismy. Dom jest duży i mogą ją zrobić w...
Czy mam obowiązek dawać córce komórkę żeby rozmawiała z ojcem?
Witam. Ojciec córki ma kontakty ustalone sądownie. Wyjechał zagranice. Przyjeżdża raz na pol roku. Żąda ode mnie że wtedy kiedy ma ustalone kontakty ma mieć kontakt z dzieckiem przez telefon. Czy ja mam obowiązek dawać córce komórkę żeby z nim rozmawiała? Grozi mi że pójdzie do sądu, żeby mnie ukarali bo utrudniam mu kontakty. Corka ma 7 lat....

Wyszukiwarka