Zaprzestanie pracy dzień po zakończeniu umowy.

Mam taki problem z moim pracodawcą. W przyszły poniedziałek potrzebuje koniecznie wolne. Problem w tym, że pracodawca nie chce się na to zgodzić. Moja umowa zakończyła się z dniem wczorajszym i zastanawiam się czy stanie się coś jeżeli np. jutro nie stawie się w pracy mimo to, że mam rozpisany grafik na cały miesiąc? Od razu mówię też, że o zakończeniu współpracy myślę od dłuższego czasu głównie przez brak wyrozumienia pracodawcy w co do studiów.
anonim cytuj
14-12-2023
Jeśli nie wstawisz się w pracy z pewnością unikniesz kaca, być może też innych konsekwencji. Jeśli umowa dobiegła końca i podpisałeś aneksu do niej to nawet nie masz podstawy aby rozpocząć pracę.

anonim cytuj
14-12-2023
Nie wiem czy dobrze rozumiem. Aneksu żadnego nie podpisywałem. Po prostu miałem umowę do 10 grudnia a kierownik pewnie ma dla mnie gotową kolejną. Mimo wszystko nic mi nie grozi?

anonim cytuj
14-12-2023
Nic ci nie grozi , umowa dobiegła końca i już - nie idziesz.

anonim cytuj
14-12-2023

Sugerowane Tematy

nagana od pracodawcy
Pisze w imieniu koleżanki. Jest zatrudniona na umowę o pracę na czas nieokreślony. W dniu dzisiejszym przebywa na urlopie. Dowiedziała się od koleżanki, że dziś pracodawca wpisał jej naganę do akt za niewykonanie jakiegoś zadania zleconego wczoraj (nie zadanie w ramach obowiązków) w ramach polecenia. Koleżanka wczoraj wykonywała inne zadania, które wykonuje codziennie i jeśli chodzi o dodatkowe zadanie zrobiła tyle ile zdążyła. Problem w tym, ...
Zaległy podatek.
Burmistrza Miasta .... postanowił wszcząć postępowanie w przedmiocie zakresu odpowiedzialności spadkobierców z tytułu zaległości podatkowej po zmarłej wpisanej jako płatnik w sprawie łącznego zobowiązania pieniężnego za okres od 2016 do 2023. Uzasadnienie z postanowienia sądu rejonowego wynika, że spadek po zmarłej nabyli dzieci spadkodawca pozostawił niezapłacone zaległości podatkowe. Stosownie do art. 97 ust 1 ustawy ordynacja podatkowa spadkob...
Wymiana drzwi w mieszaniu komunalnym
Witam.Mam taki problem, mieszkam w bloku 3 piętrowym.Mieszkanie nie jest własnościowe dostałem je od miasta.Wyremontowalem całe mieszkanie rok temu wymieniłem także drzwi od mieszkania tyle ze jak większość sąsiadów otwieranie na zewnątrz, teraz spółdzielnia napisała mi list że przyjdą i będą wymieniać mi drzwi żeby otwierały się do wewnątrz i tyle zero dodatkowych info tzn jakie drzwi itd..rozumiem przepisy pożarowe itd ale pytanie czy mogą rozw...
Rezygnacja z usług firmy cateringowej.
Cześć, moi rodzice zamówili catering ze słynnej z telewizji firmy i z którego chcieliby zrezygnować. Posiłki przestały dojeżdżać, kilkukrotnie brakowało któregoś dania (i wszyscy już wiedza o jaka firmę chodzi ? ) czy przyjechała zupełnie z inną kalorycznością. W przeciągu tygodnia brakowało przy tylko jednej diecie 3x podwieczorka, raz nie przyjechało nic.. Z biegiem czasu kurier przestał dostarczać pojemniki coraz częściej a spytany czemu tak j...

Wyszukiwarka