Rozstałam się z facetem, wyprowadziłam się od niego (nie mieliśmy ślubu) zostały w jego mieszkaniu, moje rzeczy typu lodówka, gazówka, kanapa, on nie chce mi tego oddać, twierdząc że co w jego mieszkaniu jest to jego, czy jest jakaś możliwość bym mogła odzyskać te rzeczy czy już nie?
Masz dowód zakupu? Faktury? Świadków, że to Twoje? Możesz poprosić policję o pomoc/asystę w odbiorze rzeczy.
anonim cytuj
09-12-2023
Policja ma co robić, nie zajmuje się odzyskiwaniem mienia "bo się ludzie rozstali" i nie jest firmą transportowo - przeprowadzkową. Niech pani wezwie go na piśmie do zwrotu swoich rzeczy i wskaże termin do którego ma to zrobić. W przypadku niewywiązania się złożyć zawiadomienie o przywłaszczeniu.
anonim cytuj
09-12-2023
Połowę czynszu i opłat bieżących przelewał mu na jego konto, z opisem za co jest przelew. Nie mieszkałam tam na "krzywy ryj" a to, że po 4 latach rozstaliśmy się, bo z dużym dzieckiem nie da się mieszkać i być na dłuższą metę, to teraz mści się na wszystkie sposoby.
Witam,
Z gory przepraszam za brak znakow polskich (pisze z zagranicy).
Jakie dokumenty musze zalaczyc do wniosku o ubezwlasnowolnienie mamy, z ktora nie ma kontaktu? Mama ma chorobe psychiczna i juz od paru lat przebywa w domu opieki. Na chwile obecna nie ma z nia kontaktu, nie poznaje nikogo i jast osoba lezaca.
Uzyskalam informacje ze musze dolaczyc do wniosku nastepujace dokumenty:
- skrocony akt urodzenia mamy,
- moj skrocony akt urodz...
Stan faktyczny: W 2020 roku wraz z moją siostrą odziedziczyłem w drodze spadku nieruchomość (po 1/2 udziału każde z nas). Nasz tata kupił tę nieruchomość w 2011 roku. W 2021 roku wspólnie postanowiliśmy o sprzedaży w/w nieruchomości. Siostra niemalże od razu przeznaczyła te środki na spłatę swojego kredytu na mieszkanie, ja swoimi środkami dysponuje w dalszym ciągu.
Pytanie: Czy w świetle obowiązującego prawa, mój termin na przeznaczenie tych śr...
Witam serdecznie.Mam pytanie odnośnie odszkodowania rodzinie z powodu wypadku drogowego matki,która niestety z tego powodu zmarła po przebywaniu 1,5 msca w szpitalu. Czyli wypadek drogowy ze skutkiem śmiertelnym.Dziś odbyła się druga sprawa w sądzie i zapadł wyrok zawieszenia sprawy na rok. Sprawczyni wypadku poczuła się do winy. Czy rodzina może ubiegać się o odszkodowanie z polisy osoby winnej,która jest osobą oskarżoną na tym etapie ?.Przepras...
Otóż jestem dłużnikiem alimentacyjnym mój dług obecnie wynosi około 22.000 tys, obecnie zaczynam spłatę tego długu tj. spłaciłem łącznie 5700zl ale zostałem wezwany na jutro na policje w celu postawienia zarzutów.
-W tej sytuacji chciałbym zapytać czy od jutrzejszego przesłuchania grozi mi więzienie?
-czy po postawieniu zarzutów będę musiał stawić się na rozprawę?
-czy to ze alimenty zacząłem płacić jest jakimś plusem i mogę nie dostać wyrok...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: