Odmowa wydania rzeczy osobistych.

Rozstałam się z facetem, wyprowadziłam się od niego (nie mieliśmy ślubu) zostały w jego mieszkaniu, moje rzeczy typu lodówka, gazówka, kanapa, on nie chce mi tego oddać, twierdząc że co w jego mieszkaniu jest to jego, czy jest jakaś możliwość bym mogła odzyskać te rzeczy czy już nie?
anonim cytuj
09-12-2023
Masz dowód zakupu? Faktury? Świadków, że to Twoje? Możesz poprosić policję o pomoc/asystę w odbiorze rzeczy.

anonim cytuj
09-12-2023
Policja ma co robić, nie zajmuje się odzyskiwaniem mienia "bo się ludzie rozstali" i nie jest firmą transportowo - przeprowadzkową. Niech pani wezwie go na piśmie do zwrotu swoich rzeczy i wskaże termin do którego ma to zrobić. W przypadku niewywiązania się złożyć zawiadomienie o przywłaszczeniu.

anonim cytuj
09-12-2023
Połowę czynszu i opłat bieżących przelewał mu na jego konto, z opisem za co jest przelew. Nie mieszkałam tam na "krzywy ryj" a to, że po 4 latach rozstaliśmy się, bo z dużym dzieckiem nie da się mieszkać i być na dłuższą metę, to teraz mści się na wszystkie sposoby.

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

Czy powinnam dostać odprawę?
Dnia 31 sierpnia otrzymałam wypowiedzenie z pracy, umowa na czas nieokreślony. Przyczyną jest likwidacja stanowiska pracy. Następnego dnia dostałam l4 które mam do 16 października. 30 września formalnie zakończyłam pracę. Moje pytanie czy pracodawca nie powinien wypłacić mi z ostatnim dniem ekwiwalentu za niewykorzystany urlop ? Czy wgl nie powinien do tego dnia się ze mną rozliczyć? Powinnam dodatkowo otrzymać odprawę, mam rację?...
Współwłasność samochodu z ex
Dzień Dobry, mam do państwa takie pytanie otóż: Mam auto i jestem właścicielem ale te auto ma również współwłaściciela ,mojego ex ,których odszedł do innej kobiety. Chcę te auto oddać na szrot lub sprzedać, to auto jest z 2004r, nie jest dużo wart ,ale mój ex nie chcę podpisać zgody. Chciałam te auto mu oddać ale miał mi podpisać zgodę przez notariusza i nie chcę się zgodzić. Niestety opłaty czyli ubezpieczenie jest na moje imię i nazwisko wi...
Zasilek dla bezrobotnych
We wrześniu złożyłam wypowiedzenia za porozumieniem stron. Pod koniec września zarejestrowalam się w PUP. Dostałam informację że zasilek przysługuje mi od 2 stycznia. Dlaczego zasiłku nie dostane juz w styczniu tylko w połowie lutego czyli nie po 3msc tylko 4,5msc.?!...
Kredyt hipoteczny dla siostry.
Dzień dobry. Mój mąż chciałby pomóc swojej siostrze. Ona chce kupić dom, niestety ona musi się wstrzymać z kredytem na kilka miesięcy, więc wpadli na pomysł, że to my moglibyśmy wziąć kredyt, a ona za kilka miesięcy mogła by ten dom od nas odkupić lub zrobić przeniesienie kredytu. Co więcej, chce sprzedać dotychczasowe mieszkanie i kwotę że sprzedaży dać jako wkład własny. Ja nie jestem przekonana, ale oni twierdzą, że być może można zawrzeć u no...

Wyszukiwarka