Odmowa wydania rzeczy osobistych.

Rozstałam się z facetem, wyprowadziłam się od niego (nie mieliśmy ślubu) zostały w jego mieszkaniu, moje rzeczy typu lodówka, gazówka, kanapa, on nie chce mi tego oddać, twierdząc że co w jego mieszkaniu jest to jego, czy jest jakaś możliwość bym mogła odzyskać te rzeczy czy już nie?
anonim cytuj
09-12-2023
Masz dowód zakupu? Faktury? Świadków, że to Twoje? Możesz poprosić policję o pomoc/asystę w odbiorze rzeczy.

anonim cytuj
09-12-2023
Policja ma co robić, nie zajmuje się odzyskiwaniem mienia "bo się ludzie rozstali" i nie jest firmą transportowo - przeprowadzkową. Niech pani wezwie go na piśmie do zwrotu swoich rzeczy i wskaże termin do którego ma to zrobić. W przypadku niewywiązania się złożyć zawiadomienie o przywłaszczeniu.

anonim cytuj
09-12-2023
Połowę czynszu i opłat bieżących przelewał mu na jego konto, z opisem za co jest przelew. Nie mieszkałam tam na "krzywy ryj" a to, że po 4 latach rozstaliśmy się, bo z dużym dzieckiem nie da się mieszkać i być na dłuższą metę, to teraz mści się na wszystkie sposoby.

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

zajęcie komornicze
Szanowni Państwo, osoba ma dochód z tytułu umowy zlecenie (najniższa krajowa) następuję zajęcie komornicze, zostaje pobrane ok 900 zł. Pytając bank dlaczego środki zostały przekazana otrzymujemy informację, że były na koncie dłużej niż 30 dni dlatego zostały przekazane do karmnika. Proszę o podstawę prawną ponieważ nie umiem jej znaleźć. (osoba której dotyczy sprawa nie zapytała a chcę jakoś pomóc to zrozumieć)...
ZUS żąda oddania renty po mężu.
Witam mam pewien problem mój mąż od stycznia starał się o rentę sprawa była w toku 8 października mąż zmarł,9 października przyszło na konto z ZUS niecałe tysiąc złotych po kilku dniach przyszły kolejne pieniądze ok. 17 tysięcy myślę że to spłata od stycznia bo na obecną chwilę nie przyszła żadna decyzja, teraz ZUS żąda oddania całej kwoty. Czy muszę zwrócić całą kwotę co z pieniędzmi od stycznia do 8 października gdy mąż żył....
W jaki sposób można odebrać zgromadzone środki z PPK?
Deklaracja o rezygnacji z ppk złożona do pracodawcy w terminie. Pracodawca zapomniał dopełnić formalności i poszła ona dalej. Pobierane były składki. W tym momencie osoba której to dotyczy chce odejść z pracy. W jaki sposób można odebrać zgromadzone środki?...
Zachowek/Przekazanie nieruchomości.
Otóż sprawa wygląda następująco. Postaram nakreślić się sprawę od początku. Moi rodzice mają/mieli trójkę rodzeństwa. Jestem ja, brat i siostra, która zmarła (posiada niepełnoletnie dzieci). Rodzice chcą przekazać mi mieszkanie. Z bratem nie mam problemu tylko z drugą stroną, a ściśle mówiąc z dziećmi siostry, chodzi mi o to żebym nie miał problemu z jakimiś zachowkami itp. Rozważałem kilka opcji. Pierwsza darowizna - z tym, że musi minąć 10 l...

Wyszukiwarka