Odmowa wydania rzeczy osobistych.

Rozstałam się z facetem, wyprowadziłam się od niego (nie mieliśmy ślubu) zostały w jego mieszkaniu, moje rzeczy typu lodówka, gazówka, kanapa, on nie chce mi tego oddać, twierdząc że co w jego mieszkaniu jest to jego, czy jest jakaś możliwość bym mogła odzyskać te rzeczy czy już nie?
anonim cytuj
09-12-2023
Masz dowód zakupu? Faktury? Świadków, że to Twoje? Możesz poprosić policję o pomoc/asystę w odbiorze rzeczy.

anonim cytuj
09-12-2023
Policja ma co robić, nie zajmuje się odzyskiwaniem mienia "bo się ludzie rozstali" i nie jest firmą transportowo - przeprowadzkową. Niech pani wezwie go na piśmie do zwrotu swoich rzeczy i wskaże termin do którego ma to zrobić. W przypadku niewywiązania się złożyć zawiadomienie o przywłaszczeniu.

anonim cytuj
09-12-2023
Połowę czynszu i opłat bieżących przelewał mu na jego konto, z opisem za co jest przelew. Nie mieszkałam tam na "krzywy ryj" a to, że po 4 latach rozstaliśmy się, bo z dużym dzieckiem nie da się mieszkać i być na dłuższą metę, to teraz mści się na wszystkie sposoby.

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

Czy pełnoletnia osoba może ubiegać się o alimenty?
Jestem osobą, która ukończyła 18 lat. Studiuje zaocznie, pracuje na pół etatu (najniższa krajowa- Ok. 1400 zł netto) za studia płace 600 zł. Moja mama odcięła nas (mnie, ojca, rodzeństwo) mimo płacenie rachunków od internetu, prądu, wody. Dom, w którym mieszkamy jest na nią, sąd wydał decyzje, że po sprzedaży rodzice podzielą się pieniędzmi po 50%. Czy mogę ubiegać się od niej o alimenty? Słyszałam, że jeśli chodzi o studiowanie zaocznie jest...
Współwłaściciel auta robi problemy.
Córka kupiła auto na swojego chłopaka jest wpisana jako współwłaściciel. Niestety się rozstali i robi jej teraz problemy. Chciałaby go teraz sprzedać i kupić inne tylko jak to zrobić aby było dobrze. Raczej z nim się nie dogada a nie dał ani złotówki....
Rozwód a rozliczenie PIT.
Dzień dobry, czy będąc w trakcie rozwodu mogę się rozliczyć z Pit 11 jako samodzielna matka? (zaznaczam ,że dziecko nie jest z obecnego małżeństwa i dziecko nie jest przysposobione jakoby obecny mąż był ojcem dziecka )...
Ustanowienie kuratora za osobę nieznaną z miejsca zamieszkania.
W 2021 roku byłemu mężowi podwyższałam alimenty na dziecko, w związku z tym, że się ukrywa moja prawniczka w jakiś sposób ustaliła matkę kuratorem odpowiedzialnym za odbieranie powiadomień i reprezentowanie go przed sądem . Jaki paragraf o tym stanowi, żebym mogła złożyć taki wniosek, ponieważ od grudnia sąd stara się dostarczyć odpis pozwu i wyrok o zabezpieczeniu, ale bezskutecznie. Teraz muszę opłacić komornika żeby On dostarczył, ale nie wi...

Wyszukiwarka