Zwrot auta przez kupującego.

Mam taki problem a mianowicie jestem sprzedającym i sprzedałem samochód na umowę kupna sprzedaży auto sprowadzone z zagranicy nie zarejestrowane w kraju
Kupujący przyjechał obejrzał nie narzekał przejechał się zapłacił spisaliśmy umowę wziął dokumenty od auta wszystko było przygotowane do rejestracji zarejestrował przyjechał z blachami założył blachy wsiadł i z auta i nagle coś mu nie pasowało ze sprzęgłem zadzwonił do mechanika powiedział mu że ,, łożysko na sprzęgle ,, urwał jeszcze trochę na to łożysko ok pojechał tym autem do domu dzwoni do mnie, że jest u mechanika i ze stwierdził ze całe sprzęgło trzeba wymienić i coś tam jeszcze powiedziałem więc żeby się dowiedział ile to kosztuje lecz kwotę jaką zażądał przerosła mnie wiec chce zwrócić auto mówi ze ma 14 dnia na zwrot auta bez podania przyczyny.
W umowie kupna sprzedaży jest zawarte
,,Sprzedający oświadcza ze pojazd nie ma wad technicznych, które mu są znane i o których nie powiadomił kupującego , a kupujący potwierdza znajomość stanu technicznego pojazdu.
anonim cytuj
09-12-2023
Sprzedałeś jako osoba prywatna?

anonim cytuj
09-12-2023
Nie ma czegoś takiego. Co do reszty to zobaczył, że jesteś uległy i próbuje jak najwięcej wyrwać kasy. Nic mu nie płać, bo będzie co chwilę nowe usterki wymyślał.

anonim cytuj
09-12-2023
To niech idzie. I udowodni swoje racje. Każdy ma prawo.

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

pismo z Sądu wydział rodzinny i nieletnich w sprawie pozwu o uchylenie obowiązku alimentacyjnego
Dzień dobry , może ktoś miał z Was taką sytuację , dziś syn zaznaczam pełnoletni odebrał pismo z Sądu wydział rodzinny i nieletnich w sprawie pozwu o uchylenie obowiązku alimentacyjnego . I teraz jak to wygląda od 2012 r , rozwód z orzeczeniem z winy męża , mąż przebywa w DE , alimenty za jego zgoda 250 euro , płaci po orzeczeniu rozwodu przez jakieś 9 miesięcy , pożnij już nic , zero kontaktu z synem który wtedy ma lat 12 , sprawa ląduje w sądzi...
Ustanie stosunku pracy.
Czy będąc na L4 od 08.10 i nadal jestem. Z Informacji od Pani z ZUS wiem, że z moim pracodawcą ustał stosunek pracy z dniem 4.11, a ja nadal nie mam świadectwa pracy dodam, że wcześniej sprawa była zgłoszona do PIP z powodu niewypłacenia wynagrodzenia za miesiąc wrzesień i październik oraz nie dostałam ekwiwalentu za niewykorzystany urlop. Moje pytanie brzmi czy pracodawca może wysłać owe świadectwo pracy listownie ?? A jeżeli tak to czy w ogóle ...
Odkładam pieniądze na koncie w banku, czy urząd skarbowy może domagać się jakiegoś podatku od tej kwoty?
Witam. Pracuje zarabiam ( legalnie w Polsce) odkładam sobie pewne kwoty na koncie w banku, czy po pewnym czasie urząd skarbowy może domagać się ode mnie abym z uzbieranej sumy np 80 tys musiała przelać do urzędu skarbowego jak to wygląda ...
Sprzedaż mieszkania z najemcą w trakcie umowy najmu.
Mam pytanie związane z wynajmem mieszkania. Wraz z partnerem wynajmujemy mieszkanie od prawie roku, umowa (najmu okazjonalnego) zawarta w marcu 2023, nie ma sprecyzowanego czasu najmu, płatność jest co miesiąc. W środę (24.01) dostaliśmy informację od właściciela, że planuje sprzedać mieszkanie i na następny dzień będzie ktoś zrobić wycenę. Byliśmy uspokajani, że to tylko wycena i nic nie jest postanowione, natomiast po wizycie agenta mieszkanie ...

Wyszukiwarka