Zwrot auta przez kupującego.

Mam taki problem a mianowicie jestem sprzedającym i sprzedałem samochód na umowę kupna sprzedaży auto sprowadzone z zagranicy nie zarejestrowane w kraju
Kupujący przyjechał obejrzał nie narzekał przejechał się zapłacił spisaliśmy umowę wziął dokumenty od auta wszystko było przygotowane do rejestracji zarejestrował przyjechał z blachami założył blachy wsiadł i z auta i nagle coś mu nie pasowało ze sprzęgłem zadzwonił do mechanika powiedział mu że ,, łożysko na sprzęgle ,, urwał jeszcze trochę na to łożysko ok pojechał tym autem do domu dzwoni do mnie, że jest u mechanika i ze stwierdził ze całe sprzęgło trzeba wymienić i coś tam jeszcze powiedziałem więc żeby się dowiedział ile to kosztuje lecz kwotę jaką zażądał przerosła mnie wiec chce zwrócić auto mówi ze ma 14 dnia na zwrot auta bez podania przyczyny.
W umowie kupna sprzedaży jest zawarte
,,Sprzedający oświadcza ze pojazd nie ma wad technicznych, które mu są znane i o których nie powiadomił kupującego , a kupujący potwierdza znajomość stanu technicznego pojazdu.
anonim cytuj
09-12-2023
Sprzedałeś jako osoba prywatna?

anonim cytuj
09-12-2023
Nie ma czegoś takiego. Co do reszty to zobaczył, że jesteś uległy i próbuje jak najwięcej wyrwać kasy. Nic mu nie płać, bo będzie co chwilę nowe usterki wymyślał.

anonim cytuj
09-12-2023
To niech idzie. I udowodni swoje racje. Każdy ma prawo.

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

Zmarł mój ,,tata" obcy człowiek, nie był moim biologicznym ojcem. Jeśli otworze testament, jaki zapłacę podatek?
Witam, zmarł mój ,,tata" (w świetle prawa całkowicie obcy człowiek, nie był moim biologicznym ojcem) zostawił testament w którym przepisał mi swoją połowę majątku. Żyliśmy normalnie jak rodzina, pomagałam mu przez całe życie i całą chorobę, itd. Jeśli otworze testament, jaki zapłacę podatek? Czy jest jakaś możliwość żebym mogła starać się o zmniejszenie tej kwoty? Nie stać mnie na tak duże sumy (mam duży kredyt na głowie) a dalsza rodzina t...
Ustawa śmieciowa, zgłoszenie ilości osób zamieszkałych.
Witam. Mam pytanie. Ustawa śmieciowa, zgłoszenie ilości osób zamieszkałych. Pod swoim adresem zamieszkania jestem raptem 1.5 dnia w tygodniu. Reszta 5.5 dnia to praca w delegacji. Czy muszę nadal płacić za śmieci ? Czy jest możliwość zwolnienia z tego obowiązku? Jakaś ustawa, przepis.......
Unikanie komornika.
Sytuacja wygląda następująco: Była sprawa w Sądzie o podwyższenie alimentów na dziecko, zostały podwyższone z nakazem wyrównania od dnia złożenia pozwu-wyrok zaoczny, ponieważ pozwany nie odbierał pism sądowych mimo dostarczenia pozwu przez komornika. Ojciec dziecka nie wyrównał i od marca 2023r. przelał jedynie 700 zł w kwietniu na poczet alimentów. Pod koniec kwietnia złożyłam sprawę do komornika. Okazało się ze konto jest zajęte przez dwóc...
mam umowę o pracę,czy mogę sobie jeszcze dorobić?
Witam. Jestem osobą prywatną. Jestem zatrudniony w firmie normalnie na umowę o pracę. Mam dodatkową zdolność/umiejętność, którą mogę wykorzystać by sobie "dorobić". Chciałbym się ogłosić na portalach społecznościowych, ale pytanie. Co muszę spełnić/zrobić żeby było to 100% legalne? Słyszałem o czymś takim jak działalność nierejestrowana. Czy mogę mieć problemy jeśli ktoś zgłosi do skarbówki, że deklaruje się na jakąś usługę nie mając...

Wyszukiwarka