Zwrot auta przez kupującego.

Mam taki problem a mianowicie jestem sprzedającym i sprzedałem samochód na umowę kupna sprzedaży auto sprowadzone z zagranicy nie zarejestrowane w kraju
Kupujący przyjechał obejrzał nie narzekał przejechał się zapłacił spisaliśmy umowę wziął dokumenty od auta wszystko było przygotowane do rejestracji zarejestrował przyjechał z blachami założył blachy wsiadł i z auta i nagle coś mu nie pasowało ze sprzęgłem zadzwonił do mechanika powiedział mu że ,, łożysko na sprzęgle ,, urwał jeszcze trochę na to łożysko ok pojechał tym autem do domu dzwoni do mnie, że jest u mechanika i ze stwierdził ze całe sprzęgło trzeba wymienić i coś tam jeszcze powiedziałem więc żeby się dowiedział ile to kosztuje lecz kwotę jaką zażądał przerosła mnie wiec chce zwrócić auto mówi ze ma 14 dnia na zwrot auta bez podania przyczyny.
W umowie kupna sprzedaży jest zawarte
,,Sprzedający oświadcza ze pojazd nie ma wad technicznych, które mu są znane i o których nie powiadomił kupującego , a kupujący potwierdza znajomość stanu technicznego pojazdu.
anonim cytuj
09-12-2023
Sprzedałeś jako osoba prywatna?

anonim cytuj
09-12-2023
Nie ma czegoś takiego. Co do reszty to zobaczył, że jesteś uległy i próbuje jak najwięcej wyrwać kasy. Nic mu nie płać, bo będzie co chwilę nowe usterki wymyślał.

anonim cytuj
09-12-2023
To niech idzie. I udowodni swoje racje. Każdy ma prawo.

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

Podział majątku po zmarłym.
Dzień dobry. Podczas trwania podziału majątku po osobie zmarłej, w tym wypadku między moją babcia, a córka po jej drugim mężu, gdzie został powołany przez sąd rzeczoznawca do wycenienia nieruchomości to czy w takim wypadku, kiedy babcia zaczęła przeprowadzać remont który obecnie przerwaliśmy, będzie miał wpływ na podniesienie ceny nieruchomości? Czy w takim wypadku kiedy tylko ona tam mieszka i chce odnowić sobie dom - rzeczoznawca sądowy uwzględ...
nie udowodniona wada sprzętu / zwrot
Witam, Dwa dni temu sprzedałam Xboxa series s, kupujący testował sprzęt, oglądał, zatwierdził i kupił. Na następny dzień odezwał się z informacją, jako że sprzęt jest niesprawny. Wyłącza się podczas użytkowania i się przegrzewa. Na prośbę o załączenie dowodu tj. Filmiku na którym się rzekomo wyłącza, kupujący zareagował w stylu, nie będę nic nagrywał chce zwrot pieniędzy. Sprzęt był używany przez 4 miesiące, przez kilka osób i żadnej się takie...
Wezwanie na policję bez oficjalnego pisma.
Dzień dobry! Dostałem dziś wezwanie na komisariat telefonicznie bez żadnego oficjalnego wezwania pojechałem i dowiedziałem się że moja koleżanka jest szantażowana na FB i Snapchat i że tak jakby jestem w gronie oskarżonych więc moje pytanie jest takie ile możne trwać taka sprawa i czy może iść do prawnika? Łatwo jest takie coś wyjaśnić?...
Obniżenie czynszu.
Od 3 lat wynajmuję mieszkanie na parterze w domu prywatnym. Oficjalna umowa najmu, w której mam zapis, że co roku mam zapewnić 2 tony węgla (bez określonego terminu zakupu) i drewno. Wywiązuję się z tego zapisu corocznie, jednak kupuję tonę, a potem kolejną po zakupie przez pozostałych mieszkańców (właściciel i jeszcze jeden lokator). Od początku co jesień wychodzi mi na ścianie grzyb. Walczę z nim, co roku używając preparatów grzybobójczych i m...

Wyszukiwarka