Zwrot auta przez kupującego.

Mam taki problem a mianowicie jestem sprzedającym i sprzedałem samochód na umowę kupna sprzedaży auto sprowadzone z zagranicy nie zarejestrowane w kraju
Kupujący przyjechał obejrzał nie narzekał przejechał się zapłacił spisaliśmy umowę wziął dokumenty od auta wszystko było przygotowane do rejestracji zarejestrował przyjechał z blachami założył blachy wsiadł i z auta i nagle coś mu nie pasowało ze sprzęgłem zadzwonił do mechanika powiedział mu że ,, łożysko na sprzęgle ,, urwał jeszcze trochę na to łożysko ok pojechał tym autem do domu dzwoni do mnie, że jest u mechanika i ze stwierdził ze całe sprzęgło trzeba wymienić i coś tam jeszcze powiedziałem więc żeby się dowiedział ile to kosztuje lecz kwotę jaką zażądał przerosła mnie wiec chce zwrócić auto mówi ze ma 14 dnia na zwrot auta bez podania przyczyny.
W umowie kupna sprzedaży jest zawarte
,,Sprzedający oświadcza ze pojazd nie ma wad technicznych, które mu są znane i o których nie powiadomił kupującego , a kupujący potwierdza znajomość stanu technicznego pojazdu.
anonim cytuj
09-12-2023
Sprzedałeś jako osoba prywatna?

anonim cytuj
09-12-2023
Nie ma czegoś takiego. Co do reszty to zobaczył, że jesteś uległy i próbuje jak najwięcej wyrwać kasy. Nic mu nie płać, bo będzie co chwilę nowe usterki wymyślał.

anonim cytuj
09-12-2023
To niech idzie. I udowodni swoje racje. Każdy ma prawo.

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

Bezskuteczność egzekucji.
Witam. W e-sad wisi mi sprawa o odzyskanie pieniędzy, która nie zakończyła się dla mnie sukcesem - komornik nie był w stanie ściągnąć wierzytelności. Co teraz robić, kontaktowałem się z komornikiem, ponoć umorzył sprawę. Co teraz zrobić aby za jakiś czas (np. za kilka lat) znów spróbować odzyskać dług za pośrednictwem komornika? Czy e-sad ma jakieś narzędzie, które pozwoli w przyszłości na skierowanie ponownie sprawy do komornika. Czy może ko...
czy muszę płacić za leczenie w szpitalu psychiatrycznym jeśli wygasło mi ubezpieczenie?
Szanowni Państwo! Z dniem dzisiejszym, czyli 30. września 2021 r. kończy mi się ubezpieczenie w ZUSie. Przebywam aktualnie w szpitalu psychiatrycznym w Samodzielnym Wojewódzkim Zespole Publicznych Zakładów Opieki Zdrowotnej w Warszawie (Oddział IV, sala nr 6). Jestem w nim od dnia 8. września 2021 r. Mam 28 lat, dotychczas, byłam ubezpieczona przez swoją uczelnię- Katolicki Uniwersytet Lubelski im. Jana Pawła II w Lublinie. Jednak z powodu, (wg ...
ponowny wniosek o dozór elektroniczny
wiem że złożenie ponownego wniosku o dozór elektroniczny przed upływem 3 miesięcy od wydania odmownej decyzji zostaje bez rozpatrzenia. Gdzieś jednak usłyszałam iż warto złożyć na dwa tygodnie przed upływem tych 3 miesięcy aby nadać bieg sprawie - czy to prawda?...
Wszczęcie egzekucji po latach.
W 2018 roku sąd wydał nakaz zapłaty z zasądzonymi odsetkami od dnia wymagalności faktury do dnia zapłaty. W tym samym roku sprawa poszła do komornika, który wobec bezskuteczności egzekucji ją umorzył w 2020 roku. W przyszłym roku planuję ponownie złożyć wniosek o egzekucję aby sprawa się nie przedawniła. I tutaj mam pytanie o odsetki za opóźnienie. Proszę o informację czy dobrze rozumuję: 1. Odsetki zasądzone przez sąd do dnia uprawomocnienia...

Wyszukiwarka