Zwrot auta przez kupującego.

Mam taki problem a mianowicie jestem sprzedającym i sprzedałem samochód na umowę kupna sprzedaży auto sprowadzone z zagranicy nie zarejestrowane w kraju
Kupujący przyjechał obejrzał nie narzekał przejechał się zapłacił spisaliśmy umowę wziął dokumenty od auta wszystko było przygotowane do rejestracji zarejestrował przyjechał z blachami założył blachy wsiadł i z auta i nagle coś mu nie pasowało ze sprzęgłem zadzwonił do mechanika powiedział mu że ,, łożysko na sprzęgle ,, urwał jeszcze trochę na to łożysko ok pojechał tym autem do domu dzwoni do mnie, że jest u mechanika i ze stwierdził ze całe sprzęgło trzeba wymienić i coś tam jeszcze powiedziałem więc żeby się dowiedział ile to kosztuje lecz kwotę jaką zażądał przerosła mnie wiec chce zwrócić auto mówi ze ma 14 dnia na zwrot auta bez podania przyczyny.
W umowie kupna sprzedaży jest zawarte
,,Sprzedający oświadcza ze pojazd nie ma wad technicznych, które mu są znane i o których nie powiadomił kupującego , a kupujący potwierdza znajomość stanu technicznego pojazdu.
anonim cytuj
09-12-2023
Sprzedałeś jako osoba prywatna?

anonim cytuj
09-12-2023
Nie ma czegoś takiego. Co do reszty to zobaczył, że jesteś uległy i próbuje jak najwięcej wyrwać kasy. Nic mu nie płać, bo będzie co chwilę nowe usterki wymyślał.

anonim cytuj
09-12-2023
To niech idzie. I udowodni swoje racje. Każdy ma prawo.

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

zgubione klucze
Dzień dobry, Przytrafiła się dziwna sytuacja. Od jakiegoś czasu na klatce wisiała kartka o znalezieniu kluczy. Dzisiaj okazało się, że mój partner zgubił swoje klucze i te z ogłoszenia to prawdopodobnie jego. Właścicielem numeru jest Koreańczyk mieszkający z kolegami na naszym pietrze. Udało nam się zrozumieć po telefonie do niego tyle, ze będzie za godzinę. Podeszliśmy do nich po nie, jeden z Panów potwierdził, że kojarzy numer z którym się kon...
Sprzedaż mieszkania ze spadku.
Mieszkałem z mamą całe życie w jednym mieszkaniu w bloku. W międzyczasie mama kupiła i wyremontowała drugie mieszkanie również w bloku na jej własność,nikt tam nie mieszka obecnie. Niestety dziś zmarła w szpitalu. I mam pytanie. Czy mam prawo razem z bratem sprzedać to mieszkanie po jej śmierci? Pytam bo mam kiepską sytuacje finansową i trochę kredytów a nową prace zacząłem. Dziękuje. Jestem załamany....
Czy musze zgodzic sie na test Covid
Mój syn i cała jego klasa zostali objęci kwarantanną, ponieważ ktoś tam w szkole miał dodatni wynik testu. Otrzymałam telefon z sanepidu, że zapraszają na test na Covid. Dopytałam czy jest to zaproszenie czy wymóg, pani odpowiedziała, że bardzo zachęcają. Ok, za zaproszenie podziękowałam. Dzisiaj dostałam drugi telefon z sanepidu, z informacją, że u kogoś następnego wyszedł pozytywny wynik testu, w związku z czym kwarantanna zostaje przedłużona,...
Żądanie oddania auta.
Witam , nie wiem czy dobry dział jeśli nie to przepraszam. Mam pytanie , osoba otrzymuje auto w prezencie od kogoś , użytkuje itd. posiada dokumenty zakupu natomiast nie została sporządzona umowa na nowego właściciela. Po czasie właściciel chcę "prezent "z powrotem . Jak to wygląda od strony prawnej ?...

Wyszukiwarka