Jak dostarczyć rzeczy do aresztu śledczego?

Partner został zatrzymany w areszcie śledczym, jak dostarczyć mu ubrania czy golarki i inne środki czystości? Poprostu zrobić paczkę i przesłać do aresztu z jego danymi ? Może ktoś się orientuje co mogę zabrać na widzenie czy wtedy mogę przekazać mu np. znaczki pocztowe pieniądze?
anonim cytuj
05-12-2023
Pierwsze co przygotuj to kod do karty papuga można go kupić przez internet. Na pewno ktoś mu użyczy swojej żeby do ciebie zadzwonił i wtedy podasz mu kod. Póki co będzie pewnie na 2 tygodniowej celi "obserwacyjnej" i będzie miał 1 telefon dziennie jeśli będzie grzeczny. Odbieraj nawet najdziwniejsze numery które dzwonią. Jeżeli chodzi o paczki żywnościowe robi się je przez internet i trzeba wszystko dobrze wyliczyć i wybrać bo są chyba tylko 2 miesięcznie. Na paczkę z chemia czy innymi rzeczami on musi wypisać wniosek I jak go zatwierdza to wysyła go listem do ciebie. Jeśli nic się nie zmieniło. Na widzenie też musi cię wpisać ale wszystkie te przywileje nabędzie dopiero po odbyciu obserwacji i w nagrodę. Jeżeli chodzi o pieniądze to na stronie aresztu masz nr konta i możesz mu je wpłacać na imię i nazwisko i imię jego ojca. Tylko pamiętaj że on dostanie tylko połowę tego co mu wpłacisz resztę która się odłoży dostaje na wyjście. Że dwa znaczki i dwie koperty możesz mu włożyć do swojego listu powinno przejść i zaadresować na dane jak do przelewu plus adres aresztu.

anonim cytuj
05-12-2023
Nie ma jednego telefonu dziennie, tylko jeden na tydzień. Zmieniło się to od zeszłego roku, bodajże od października. Chyba że jest na P2, ale zanim dostanie grupę chwilę to trwa.

anonim cytuj
05-12-2023
Paczkę żywnościowa zrobisz na stronie "od paczki do paczki" lub na stronie danego aresztu . Z tego co się orientuję to do aresztu śledczego nie można robić paczek. Dopiero jeśli jest przeniesiony do zakładu karnego. Na paczkę chemiczna nie musi mieć talonu. Raz w miesiącu przysługuje. I też zrobisz ja na stronie. Na widzenie oprócz czystej kartki nic nie możesz wnieść. Talon na odzież jak już ktoś napisał musi Ci wysłać i wtedy Ty odeślesz.

anonim cytuj
05-12-2023

Sugerowane Tematy

Rodzice przepisali gospodarstwo bratu, czy jest szansa cokolwiek odzyskać od brata?
Witam. Mam takie pytanie: Tata zmarł około 10 lat temu mama żyje, oboje rodzice przepisali gospodarstwo wraz z budynkami mojemu jedynemu bratu, ja nie dostałam nic, czy jest jakaś szansa na to by cokolwiek odzyskać od mojego brata?...
Czy ojciec dziecka może nie płacić zasadzonych alimentów?
Witam. Czy ojciec dziecka może nie płacić zasadzonych alimentów biorąc pod uwagę sobie,że kilka lat wstecz wysyłał trochę więcej niż powinien np na święta, urodziny dziecka, komunia itp. Czy może nie informując matki nie płacić przez okres już 9 miesięcy. ...
czy pracodawca ma prawo mi zapłacić ten nie wykorzystany urlop ?
Jeśli kończy się Umowa z pracodawcą 30 Września 2021 nie zostanie przedłużona. Zostało 9 dni urlopu. Jeśli nie wykorzystam do końca września 9 dni urlopu to pracodawca ma prawo mi zapłacić ten nie wykorzystany urlop ? ...
Umowa najmu.
Witam, czy w umowie najmu na czas nieokreślony, może być dopisek, że najemca jest zobowiązany nie wypowiadać jej przez jakiś czas? Czy jest to zgodne z prawem?...

Wyszukiwarka